Komp radi - nema slike

poruka: 8
|
čitano: 1.835
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Komp radi - nema slike

Prošli tjedan mi se dogodio kvar na računalu. Da se kopiram sa drugog foruma :

"Znaći ovako,  htio sam upaliti komp, nakon par sekundi samo je crkao, i ništa. Povadio sve komponente i baterijicu, ostavio 20-ak minuta, pospajao sve natrag, upalio, i komp se upalio ali nikakvu sliku nije davao, niti su se čuli oni pipkači prilikom paljenja. ugasim ga držeći power tipku i sad opet se neće nikako uplati. E sad nemam rezervnih komponenti da isprobavam, ali ja onako najviše pikiram na matičnu ? koji bi još mogao biti neki čest slučaj sa ovakvim posljedicama ? Rami možda ili ?"

Kako nisam bio siguran u čemu je problem obavio sam testiranje kod šogora, mali osvrt na testiranje išao bi ovako:

"1) Prvo kaj sam probao je staviti drugo napajanje na svoj komp, bez rezultata.
2) Na drugom računalu probao svoje rame i grafu rade normalno.
3) Izvadio sve komponente iz kompa i spojio ih na stolu, računalo se ponovo pali (tj. ima kontakt)
4) Vraćam sve u kučište i ponovo uspjevam upaliti, ali dobijam pištanje.
5) ostavljam samo jednu ploćicu rama u kompu, i on se pali normalno, ali ne boota jer disk nije spojen.
6) Prebacujem ram u drugi slot, opet pištanje
7) Prebacujem ram u treći slot, opet pištanje
8) Prebacujem ram u četvrti slot, opet pištanje
9) Vraćam ram u prvi slot, sad pišti.
10) probavam s drugim ramima iz drugog kompa, i dobijam istu situaciju kao u točkama 5. do 9."

Sa nekoliko strana dobijam smjernice da je problem u matičnoj. Naručujem matičnu novu . AsRock 970 extreme3 R2.0, spajam ju i komp se upali, ali nipta dalje od toga, nema slike, neba uobičajenog bip-a, ništa. Odnosim ponovo računalo kod šogora, na njegovom kompu, testiram svoje rame, grafu, proc i napajanje, i sve radi. Na svoju matičnu spajam njegove rame, proc,grafu i napajanje i problem je još tu... Ima li netko nekakvu ideju da me prosvjetli, molim vas jer već polako ludim...

Samsung Galaxy SIII mini :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Komp radi - nema slike

Jel prosli tjedan bilo grmljavine na tvojoj lokaciji?, ako je iskljuci LAN u BIOS-u, ako ne mozes ni do BIOS-a i nemas rezervne komponente za testiranje odnesi komp u servis.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 1:20 (Hardwhelper!!!).
16 godina
neaktivan

prvi problem se javio prije ikakve grnljavine ....

13 godina
neaktivan

Periferija tvoja ili njegova?

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 1:19 (Hardwhelper!!!).
16 godina
neaktivan

kod mene moja, kod njega na njedovoj,

16 godina
neaktivan

Locirao sam problem na kučište.... E sad u čemu bi bio problem, stvarno neznam, da li je negdje nešto probilo ili kaj, neam pojma :(

13 godina
neaktivan

Jedno pitanje, imate li možda "after-market" CPU hladnjak? Problem koji ste vi opisali sam jednom imao na AM2 sistemu, kad sam montirao malo veći CPU hladnjak, koji je bio toliko težak da je savio matičnu ploču i uzrokovao djelomično ispadanje RAM pločice iz utora. Problem možete jednostavno riješiti zamjenom CPU hladnjaka i/ili zatezanjem kukica koje drže hladnjak na mjestu, samo pazite da plastika u podnožju socketa ne pukne!

Ako ste pak sigurni da problem nije u tome, svakako provjerite da li kućište i/ili neki od optičkih pogona dodiruju rubove matične ploče...

16 godina
neaktivan

Riješio sam problem :) Izgleda da sam imao kratki spoj ispod matične na jednom distanceru onom... Sad sve šljaka :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice