Pozdrav svima!
Kupio sam 2 scytheova s-flex venta (800 rpm) za upuhivanje zraka u kućište (antec gamer 300).
Pri paljenju i gašenju kompa se čuje nekakvo mehaničko klikanje iz jednog venta.
Čim se vent zalaufa zvuk prestane. Pri paljenju se čuju oko dva klika, pri gašenju oko 3.
Provjerio sam da li ima kakvih zapreka, ali sve je čisto, osim toga da ga nešto fizički dodiruje, klikanje bi se čulo konstantno.
Ima li itko kakvu ideju što bi mogao biti problem?
Unaprijed zahvaljujem.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pokušaj ga izvaditi iz kućišta pa upaliti da vidiš da li se tada nešto čuje.
Ako se čuje, onda nešto nije ok, ali nije nešto velik problem koliko vidim, glavno da dobro rade.
....krivo poslano.
Pozdrav svima!
Kupio sam 2 scytheova s-flex venta (800 rpm) za upuhivanje zraka u kućište (antec gamer 300).
Pri paljenju i gašenju kompa se čuje nekakvo mehaničko klikanje iz jednog venta.
Čim se vent zalaufa zvuk prestane. Pri paljenju se čuju oko dva klika, pri gašenju oko 3.
Provjerio sam da li ima kakvih zapreka, ali sve je čisto, osim toga da ga nešto fizički dodiruje, klikanje bi se čulo konstantno.
Ima li itko kakvu ideju što bi mogao biti problem?
Unaprijed zahvaljujem.
Problem je u samom ventilatoru i nemozes tu nista popraviti, sjecam se da su o tome pisali i na silentpcreview, gdje je istaknuto za Scythe S-Flex SFF21D:
Some people have commented that the lowest speed model has a trace of ticking that is absent in higher speed models. Our own testing confirms this.
i takoder:
The slowest S-Flex model had a slight ticking that was absent in all of the other samples we tested. It's not clear whether this can be attributed to the lower
commutator frequency or if it's just sample variance making an appearance.
Tako da ako ti smeta bi trebao zatraziti zamjenu za drugi ventilator tamo gdje si ga kupio npr. Kama Flow 2 900rpm ili Gentle Typhoon 800rpm koji su takoder
jako dobri (ako ne i bolji, bez obzira sto su jeftiniji od s-flex) i tihi ventilatori.
Ma ne smeta mi toliko, ionako se samo čuje kod paljenja i gašenja, samo me bilo strah da je pokvaren.
Ako je to tako serijski, nek im bude, ali drugi put neću uzimati te ventove.
Imam komp 3 dana i da već nešto moram mijenjati bio bi poprilično ljut.
Još jednom hvala svima.