Kako obrisati virus

poruka: 47
|
čitano: 17.366
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
Kako obrisati virus

Gdje žene to kopaju po netu,pa da pokupe takvi zarazu..{#}..

KAV 10 boot disk,obavezno aktivna net-linija,i Bog te veselio..aktivaciju onog Centra,poslije čišćenja obaviti sa System Repair diskom..AMEN

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kako obrisati virus
E moj @ rednek kad bi ona to znala ne bi tražila ovdje pomoć. ;-)
Poželjno je stisnuti HVALA
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Re: Kako obrisati virus
Fero kaže...
E moj @ rednek kad bi ona to znala ne bi tražila ovdje pomoć. ;-)

Ma sve 5,no nije mi jasno gdje to kopa po netu pa to pokupi..Pitam se zato,jer ja doslovno rujem po prljjavštini,a nikad ništa..

Mora da je neka preperverzija u pitanju {#}

16 godina
neaktivan
Kako obrisati virus

E nije to u pitanju, ne koristim samo ja laptop, tako da....

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
avam kaže...

E nije to u pitanju, ne koristim samo ja laptop, tako da....

Dooobra..{#}

Curama bi trebalo dozvoliti da koriste LIVE verziju Mint-a..tu ne bi bilo nikakvih problema sa zarazom {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.4.2013 21:52 (redneck).
16 godina
neaktivan
Kako obrisati virus

nema veza već ću ja to riješiti, vi se ne trebate rugati!

Virus je najvjerojatnije s usb-a, jar sad sam ga slučajno stavila i skenirala i naravo ima virus,a   korišten je dosta u drugim računalima.

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
avam kaže...

Virus je najvjerojatnije s usb-a, jar sad sam ga slučajno stavila i skenirala i naravo ima virus,a   korišten je dosta u drugim računalima.

No fancy,samo malo zezancije,ne se ljutiti{#}

Pazi se tih USB činčeva "iz ruke u ruku"..{#}

13 godina
neaktivan
avam kaže...

Oprosti, ako smo te malo uvrijedili i čuvaj se stikova koji nisu provjereni.{#} {#}.

Svakako @total riješava slučaj i bez brige dalje na net.

12 godina
protjeran
Kako obrisati virus

hajde,hajde4 sa net-a pokupiti pošast,ali sa tih činčeva..e to je stvarno da čovjek koji puta nakon toga glavom zvizne u zid..

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kako obrisati virus

Evo jedan step-by-step prijedlog (phoenix je predložio slično):

1. Iz postojećeg korisničkog računa napravi novi administratorski račun (account). LINK

2. Odlogiraj se iz postojećeg računa i logiraj u novi račun (ako nežnaš ond samo restart i login u novi račun).

3. S postojećim AV programom (ili instaliraj nešto po želji/prijedlogu forumaša od prije) skeniraj sustav i pobriši gamad.

4. Ukoliko prijašnji problemi nepostoje na novom računu te je AV uspješno izbrisao viruse odlogiraj se s novog računa.

5. Ponovo se logiraj u stari račun i ako još uvjek imaš problema čitaj dalje. Ako sve radi kako treba promjeni najčesće korišteni račun u standardnog korisnika i zastiti novi admin račun šifrom. Uživaj!

6. Ako novi račun radi bez smetnji od virusa i bez greški dok stari račun još pati od "viroze" onda ti ostaje jedino da pobrišeš stari račun te napraviš još  jedan novi standardni račun. Možes i napraviti prvo racun pa unutra njega kpirati potrebne podatke iz starog ako nemaš zaseban disk. Kako to izgleda

7. NEZABORAVI kopirati slike i dokumente (i postojeći pr0n folder :) ).

Sretno.

0 1 hvala 0
14 godina
Milka30 kaže...

Tvoj problem ces rijesiti na sljedeci nacin:

1-Sistem restoreom vrati na tocku kada ti je sve fino radilo!

2-Tada skini Malwarebytes(znam da si vec skenirala) i pokreni full scan u SAFE MODU!

To bi trebalo rijesiti stvar!

......................

phoenix2003 kaže...

System restore-om ne možeš obrisati viruse.

Znam da ne moze Sistem restoreom izbrisati viruse,ali zato moze popraviti hrpu stvari koje je virus zabezeknuo.

U svakom slucaju ne moze nista shebati!

Ajmo opet TD svi "serviseri" koji stvari rjesavaju reinstalacijom Windowsa!

avam kaže...

system restore ne mogu uključiti jer mi neda nažalost

Kod tebe je rijec o crvu koji je zaista gnjavaza i "trebao" bi ga rijesiti Malwarebytes,no kako si sama rekla,da je scan vec izvrsen,tako da cemo morati drugu taktiku!

Skini si HitmanPro i rijesi se prvo atapi.sys koje on pronade (pritom u scanu obavezno ustekaj sve USB stickove koje koristis,te ih ocisti isto).

Tada bi ti explorer trebao proraditi.......pa javi!

16 godina
neaktivan
Kako obrisati virus

jesam napeavila i proradio je kratko i opet ne radi

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
avam kaže...

http://www.bug.hr/forum/topic/sigurnosni-softver/ultimativna-antivirus-tema-po/12723.aspx?page=856 javi se tamo @djigibao 

15 godina
Kako obrisati virus

To što ne možeš uključiti/isključiti system restore znači da je računar još uvijek zaražen. Poslušaj me, kreiraj taj account to je minuta posla. Na taj način virusi ne mogu da rade i isključuju servise na računaru a ti možeš sa njima kako hoćeš! I...da, Eset je besplatan mjesec dana!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kako obrisati virus

E jel probala sa Avirom Boot Rescue CD rješit problem nek ga skine i zaprži na CD pa pokrene sa boot menu tikom F11 il F10 pusti full scan pa vidi, ak ne pomogne ni to nema joj spasa dok ne poruši sistem pa digne sve iznova ak je crv u pitanju, jer crvi su opasne napasti gore čak i od Troanaca cilj im je sve pođerati dok god sistem ne poklekne pred njima pa zato ovako i predlažem da je najbolje clean Up sistema i stvar Riješena

Dalibor

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
avam kaže...

Vjerovatno si zaboravila staviti kvacicu na svaki disc koji imas na kompu,pa ti se on prilikom brisanja opet vrati sa toga tvoga usb-a.

Ako za net koristis stick-on ti je isto disk koji ima memoriju.

USB externi hard

Cak i neke vrste bluetooth stickova....

Dakle prilikom scana oznaci svaki disk koji ti HitmanPro ponudi.

Znaj da ti se to ghovno automatski kopira na svaki usb koji ustekas na komp,tako da su ti i svi usb stickovi zarazeni.

Dakle ustekaj sve USB hardware koje imas i skeniraj ih(Fotoaparat,mobitel,memorijski stickovi.............)

15 godina
neaktivan
Kako obrisati virus

To je vrlo za nju prekompliciran postupak predpostavljam nek uradi ono što sam napisao i još nakon scan a avira boot CD instalira i Avira free antivirus iz saznanja imam iskustvo da je meni prijatelj zarazio usb stickom računalo te mi se svaki put bio da formatiram usb u drugom računalu ili mom virus pojavi ,na sreću sredila ga je avira free odamah nakon instalacije pojavila se heuristička provjera sistema i nađe mi isto nekog TR crva kažem avira je je ekspert u u detekciji i uklanju virusa ne može joj proći ni muha a  da nije primjenila odgovrarajuću detekcju ak to ne pomogne nema lijeka sistemu bez claun up a windowsa

{#}

Moj PC  
0 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice