Iznenadni freeze/restart

poruka: 44
|
čitano: 10.272
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Iznenadni freeze/restart

Dobio sam odgovor od ASrocka.

http://prntscr.com/6fgheo

Kovačić
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Iznenadni freeze/restart

Pa prvo izvrši provjeru ispravnosti memorije sa programom memtest koji sam ti linkao na prošlom postu da provjeriš da li bi to moglo uzrokovati probleme.

Da li dobijaš BSOD? Ako da šta ti prijavi kao grešku? 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Iznenadni freeze/restart

Ne, BSOD nemam otkako sam kupio novu maticnu plocu. Imam memtest86+ na onom Hirens Boot CD-u pa cu s njim provjeriti, koliko passova ostavim?

Kovačić
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Iznenadni freeze/restart
acmilan2 kaže...

Ne, BSOD nemam otkako sam kupio novu maticnu plocu. Imam memtest86+ na onom Hirens Boot CD-u pa cu s njim provjeriti, koliko passova ostavim?

Ne bih ti mogao preporučiti koliko točno je potrebno, neki kažu da je dovoljno 1 pass da pokaže da li je memorija defektna, neki 3-4 passa, dok dosta ljudi ostave preko noći.

Ja sam svoju testirao 3-4 sata, ne sjećam se koliko passova je prošla.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
12 godina
Iznenadni freeze/restart

U redu, ostavit cu kroz noc da radi pa cu ujutro vidjet dal ima sra**a :) pa se cujemo

Kovačić
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Iznenadni freeze/restart

Nista nije naslo. 0 errora.

Kovačić
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Iznenadni freeze/restart

Ako se smijem priključiti sa svojim sličnim pitanjem, novi komp složen, FX6300, Giga ploča i td. prema Zoberovom složencu

Instalirao vindoze 7 64bit i ostalo, ponekad baci pruge preko cijelog ekrana bez poruke i zadnje mi je bacilo plavi ekran bez poruke, i to u desktopu dok surfam kao da je Firefox kriv, ne znam što pogledati, hardver ili softver? Moram ručno restartati na tipku reset.

hvala

dopuna, moguće je krivac flash u FF-u, vidi temu

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.3.2015 14:26 (Asta).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Iznenadni freeze/restart

Problem i dalje isti. Jedan dan komp izdrzi skoro cijeli dan da ne freeza i da se ne restarta, a nekad u jednom satu napravi to sr*nje 5 puta.

Ajde ovako - da li je moguce da je procesor krivac za to? Da se istestira dal ce raditi sve sa starim procesorom, jel se to moze postignuti, pa cemo onda biti malo pametniji.

HVALA

Kovačić
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Iznenadni freeze/restart

Pozdrav, evo meni se isto javlja PC freeze jednom dnevno obavezno, a većinom i više puta.

PC je novi (mjesec i pola star) i kupljen je kao gotova konfiguracija pa je još pod garancijom, al mi se iz nekog čudnog razloga počeo dešavat taj jeb**i freeze, prvih mjesec dana je radio besprijekorno!

Instalirani su bili originalni Windows 10, a smrzavati se počeo prvo samo u igrama nakon cca sat vremena, kasnije kad sam izlazio iz full screen igara, da mi se sad ponekad zna dogodit i da mi se smrzne tijekom običnog surfanja netom. Znači crni ekran, na monitoru se pojavi "Power saving mode", ventilator i dalje vrti, ali tipkice na tastaturi, miš i tipka za paljenje na kučištu uopće ne reagiraju. Moram ga ugasit iza na sklopkici. Nakon toga se normalno pokrene i radi opet neko vrijeme.

Driveri su svi do jednog uredno updateani kao i Windows update svi do jednog, a u Event logu primjećujem grešku "Critical - Kernel power 41 nešto".

Probao sam formatirat disk, postavit OS (Windows 8.1) koji mi je prije na starom kompu besprijekorno radio međutim nakon ulaska u igru uspio sam odigrat nekih sat vremena i opet se smrzno, znači nije problem u Windowsima.

Jel postoji kakva opcija u BIOS-u (također friško updatean) da je treba podesiti da se to ne događa? Neznam stvarno više kaj da radim, isprobao sam doslovno sve i svašta ali ništa ne rješava problem.

Hvala

ASRock matična

Ryzen 3 proc. 3.5GHz quad core

RX560 4GB DDR5 graf.

8 GB DDR4 RAM

1TB Toshiba HDD

napajanje 500W

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.3.2018 8:38 (becks_23).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
becks_23 kaže...

Pozdrav, evo meni se isto javlja PC freeze jednom dnevno obavezno, a većinom i više puta.

PC je novi (mjesec i pola star) i kupljen je kao gotova konfiguracija pa je još pod garancijom, al mi se iz nekog čudnog razloga počeo dešavat taj jeb**i freeze, prvih mjesec dana je radio besprijekorno!

Instalirani su bili originalni Windows 10, a smrzavati se počeo prvo samo u igrama nakon cca sat vremena, kasnije kad sam izlazio iz full screen igara, da mi se sad ponekad zna dogodit i da mi se smrzne tijekom običnog surfanja netom. Znači crni ekran, na monitoru se pojavi "Power saving mode", ventilator i dalje vrti, ali tipkice na tastaturi, miš i tipka za paljenje na kučištu uopće ne reagiraju. Moram ga ugasit iza na sklopkici. Nakon toga se normalno pokrene i radi opet neko vrijeme.

Driveri su svi do jednog uredno updateani kao i Windows update svi do jednog, a u Event logu primjećujem grešku "Critical - Kernel power 41 nešto".

Probao sam formatirat disk, postavit OS (Windows 8.1) koji mi je prije na starom kompu besprijekorno radio međutim nakon ulaska u igru uspio sam odigrat nekih sat vremena i opet se smrzno, znači nije problem u Windowsima.

Jel postoji kakva opcija u BIOS-u (također friško updatean) da je treba podesiti da se to ne događa? Neznam stvarno više kaj da radim, isprobao sam doslovno sve i svašta ali ništa ne rješava problem.

Hvala

ASRock matična

Ryzen 3 proc. 3.5GHz quad core

RX560 4GB DDR5 graf.

8 GB DDR4 RAM

1TB Toshiba HDD

napajanje 500W

nakon malo guglanja uglavnom vidim da su za taj error krivi audio driveri ili neispravan audio port na matičnoj. Nosi u servis, imaš garanciju.

15 godina
neaktivan
dmanz kaže...

nakon malo guglanja uglavnom vidim da su za taj error krivi audio driveri ili neispravan audio port na matičnoj. Nosi u servis, imaš garanciju.

Ma svi driveri do jednog su friško updateani, dakle instalirani najnoviji sa službenih stranica, tak da nije moguće da je u tome problem. Probao sam ostavljat i one drivere s instalacijskog CD-a priloženog uz PC ali nije ni to pomoglo...

Sve mi se čini da ću ga i nosit u servis, al bih se ipak želio uvjeriti da nije problem softverske prirode.

Problem se 90% događa kod igranja igrica a 10% u običnom surfanju netom.

Moje sumnje su ili driveri hardware (matična, grafa ili napajanje).

16 godina
odjavljen
Iznenadni freeze/restart

Taj kernel 41 error ti samo znaci da si ga resetirao, odnosno da nije ugasen kako su oni zamislili.

Nikakve koristi od tog podatka. Cim je ryzen u igri i memorija, a radi se o cestim smrzavanjima mozda bi trebao istestirati sa drugom memorijom da budes siguran da se ne radi o nekompatibilnosti.

Naravno, podrazumijeva se da nista nije OCano.

EDIT : Sada sam vidio da je kupljen kao gotova konfiguracija i da je pod garancijom. Pa onda ga lijepo vrati da sami pronadju u cemu je problem...

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.3.2018 12:22 (Mrgud Veliki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...

Taj kernel 41 error ti samo znaci da si ga resetirao, odnosno da nije ugasen kako su oni zamislili.

Nikakve koristi od tog podatka. Cim je ryzen u igri i memorija, a radi se o cestim smrzavanjima mozda bi trebao istestirati sa drugom memorijom da budes siguran da se ne radi o nekompatibilnosti.

Naravno, podrazumijeva se da nista nije OCano.

EDIT : Sada sam vidio da je kupljen kao gotova konfiguracija i da je pod garancijom. Pa onda ga lijepo vrati da sami pronadju u cemu je problem...

Ništ nisam dirao nikakve postavke niti sam išta Overclockao, tak da to otpada.

Upravo dogovorio sve sa servisom i danas ga furam njima nek slože...

Kad ga vrate, javim u čem je bio problem, možda bude od koristi ostaloj ekipi koja muku muči s tom vrstom problema.

15 godina
neaktivan

Evo samo da javim, komp stigao sa servisa, piše zamjenili su matičnu.

Stavio sam nove Windowse, radili su 7-8 sati bez greške i ikakvih problema, tak da se nadam da je kvar otklonjen.

Dakle, u matičnoj je bio problem.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice