imam problem s grafickom karticom koji me jako zivcira.
naime, otkad sam prije par mjeseci kupio xfx radeon 5770 kompjuter mi se pali nekoliko minuta.
kad ukljucim komp cuje se zvuk komponenti kako se pokusavaju upaliti, ali ne uspiju.
opticki pogon se malo zavrti pa prestane, pa tako opet.
ventilator na grafickoj se zavrti pa prestane, pa opet.
to traje kojih minutu dvije prije nego prođe POST, odnosno cuje se onaj biip.
nakon toga komp radi normalno. nije bilo nekih vecih problema s radom kompa, prije par mjesece znao mi je izbaciti BSOD koji put ali otkad su izisli novi driver nije vec dugo pao.
znam da ovo ne zvuci kao veliki problem, ali ne sviđa mi se da svaki put pri paljenju kompa moram strepiti hoce mi nesto krepati.
sto mislite bi li s ovakvim kvarom uopce mogao vratiti karticu u ducan.
konfiguracija mi je:
Asus P5N32-E SLI Plus
DualCore Intel Core 2 Duo E6600, overclockan na 3000 MHz
4gb rama
xfx radeon 5770
seasonic 600w modularno
3 diska i 1 opticki pogon.
siguran sam da je problem u grafickoj jer, kad sam stavio staru prijateljevu komp se normalno podizao. također sam pokusao digniti komp samo s grafickom i jednim diskom ukljucenim pa je bilo isto, tako da mislim da je napajanje dovoljno jako, ionako je samo po sebi jako kvalitno. a i prije sam imao 8800 gts koji mislim trosi vise od radeonke, no on je uginuo, ne znam tocno zasto, mozda je nesto pregorilo, malo je smrduckao, no garancija mu je istekla. također sam pokusao bez overclockiranja procesora, no rezultat je bio isti.

šta još neš čut.
.