Iritantni problem s grafickom karticom

poruka: 22
|
čitano: 2.498
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

imam problem s grafickom karticom koji me jako zivcira.

naime, otkad sam prije par mjeseci kupio xfx radeon 5770 kompjuter mi se pali nekoliko minuta.

kad ukljucim komp cuje se zvuk komponenti kako se pokusavaju upaliti, ali ne uspiju.

opticki pogon se malo zavrti pa prestane, pa tako opet.

ventilator na grafickoj se zavrti pa prestane, pa opet.

to traje kojih minutu dvije prije nego prođe POST, odnosno cuje se onaj biip.

nakon toga komp radi normalno. nije bilo nekih vecih problema s radom kompa, prije par mjesece znao mi je izbaciti BSOD koji put ali otkad su izisli novi driver nije vec dugo pao.

znam da ovo ne zvuci kao veliki problem, ali ne sviđa mi se da svaki put pri paljenju kompa moram strepiti hoce mi nesto krepati.

sto mislite bi li s ovakvim kvarom uopce mogao vratiti karticu u ducan.

konfiguracija mi je:

Asus P5N32-E SLI Plus

DualCore Intel Core 2 Duo E6600, overclockan na 3000 MHz

4gb rama

xfx radeon 5770

seasonic 600w modularno

3 diska i 1 opticki pogon.

siguran sam da je problem u grafickoj jer, kad sam stavio staru prijateljevu komp se normalno podizao. također sam pokusao digniti komp samo s grafickom i jednim diskom ukljucenim pa je bilo isto, tako da mislim da je napajanje dovoljno jako, ionako je samo po sebi jako kvalitno. a i prije sam imao 8800 gts koji mislim trosi vise od radeonke, no on je uginuo, ne znam tocno zasto, mozda je nesto pregorilo, malo je smrduckao, no garancija mu je istekla. također sam pokusao bez overclockiranja procesora, no rezultat je bio isti.

0 0 hvala 0
15 godina

cek, 1 minutu ti se to dogada, vent se malo vrti ne vrti, opticki pogon... i onda cujes bip i upali se, zvuci kao problem s napajanjem,600w je dosta ali seasonic nije visokokvalitetno napajanje, mozda ti nemoze dat onoliko amperaze koliko grafa trazi, to bi ti neko drugi trebao pomoc, jedino cudno je sto ti komp poslje normalno radi, ponekad se srusi aj, to mozda objasnjava problem sa napajanjem.

EDIT: prije si imao 8800 gts, onda nije problem u napajanju, nemas vece gutacice struje od gts-ice hahahahah, ne pada mi bas naamet u cemu je problem ako ne u napajanju, jesi li spojio sve konektore za struju dobro??

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.5.2010 10:31 (athlon64).
Moj PC  
1 2 hvala 0
16 godina

Ovo sto si opisao mi se cini da ti je napajanje preslabo za ovu grafu...

Grafa proguta svu snagu i onda se nemogu ostale komponente aktivirat a ni sama grafa...

EDIT: Isprike nisam procitao cijeli post... Napajanje nije preslabo...

Forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.5.2010 10:42 (xZero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Iritantni problem s grafickom karticom
xZero kaže...

Grafa proguta svu snagu i onda se nemogu ostale komponente aktivirat a ni sama grafa...

Što nisu Seasonic napajanja uber, a ovo je još 600W.

Tu konfu pogoni i 450W Corsair.

If i had a dollar for every brain you don't have, I'd have one dollar! Squidward Tentacles
16 godina
wyks kaže...
xZero kaže...

Što nisu Seasonic napajanja uber, a ovo je još 600W.

Tu konfu pogoni i 450W Corsair.

Isprike jer nisam procitao cijeli prvi post pa nisam vidio koje napajanje ima...Izlanuo se

Mislim da je problem u BIOSu,nega ga proba fleshat,ali ja nebih ni napajanje iskljucio kao moguci problem jer mu mozda rikava...

Neka skine Speedfan i nek post screenshoot,zanimaju me voltaze +5V,+12V...

15 godina

nisi rekao koju si graficku od frenda stavio kad je radilo.. jer ovo def smrdi na napajanje pogotovo jer kod ukljucivanja kompa sve komponente idu na 100% zbog testa sto mozes primjetiti da ti vent na procu ode na 100% isto tako i na gpu na 100% par sec. isto tako napomenuo si da ti je stara graficka crkla i da je smrdjela??? bilo kakav kvar na bilo kojoj komponenti nece smrdjeti osim u slucaju da je doslo do kratkog spoja! a to je moguce samo na 2 nacina. direktni kratki spoj od tvoje strane nekim metalom ili problemi s padom napona (samo napajanje)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
koliko je napajanje staro,mozda je na izdidsaju?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
smiglcro kaže...

nisi rekao koju si graficku od frenda stavio kad je radilo.. jer ovo def smrdi na napajanje pogotovo jer kod ukljucivanja kompa sve komponente idu na 100% zbog testa sto mozes primjetiti da ti vent na procu ode na 100% isto tako i na gpu na 100% par sec. isto tako napomenuo si da ti je stara graficka crkla i da je smrdjela??? bilo kakav kvar na bilo kojoj komponenti nece smrdjeti osim u slucaju da je doslo do kratkog spoja! a to je moguce samo na 2 nacina. direktni kratki spoj od tvoje strane nekim metalom ili problemi s padom napona (samo napajanje)

stavio sam neki stari radeon x900 ili tako nesto ne sjecam se.

no kad sam gledao jeli do napajanja testirao sam ga tako da sam iz maticne izvadio sve kartice osim graficke i odspojio sve diskove i opticki pogon.

ostavio sam samo disk s windowsima, procesor, ram i graficku i opet nije islo, ako 600W nije dosta za to onda stvarno ne znam.

napajanje je staro 3 god, i u ondasnjem tesku bug-a je proglaseno najboljim napajanjem, imalo je minimalna odstupanja napona i nazivne snage.

evo screena iz speedfana

niste rekli jel bi moglo biti do same graficke, i sto mislite o mogucnosti zamjene.

prije dok su windowsi padali mislim da je bilo do drivera, bili su tek novi od zadnjih revizija komp je prilicno stabilan.

naponi naponi
16 godina

Ali ovi naponi dosta odstupaju,to mi se nesvidja...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
athlon64 kaže...

seasonic nije visokokvalitetno napajanje

Smijehšta još neš čut.

15 godina
neaktivan

http://www.seasonic.com/pdf/datasheet/01PC/M12.pdf

na ovoj stranici su specifikacije napajanja, moj je ovaj srednji MI-600.

mislim da je imalo garanciju 5 god, ne sjecam se vise, ne mogu naci sad racun, kupljeno je u linksa no mislim da ih oni vise ne drze

0 0 hvala 0
15 godina
a dobro posra sam i ja :d kvalitetnp je napajanje ali izgleda da je staro i da je na izdisaju, probaj neko drugo napajanje od 500 tinjak w pa vidi jel radi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pokusat cu odnijeti do prijatelja karticu pa isprobati na njegovom kompu, tesko da cu uspjeti od nekog posuditi napajanje, prekomplicirano bi bilo to rastavljati, pogotovo ako njie modularno.

bit cu jako razocaran ako je napajanje, masno sam ga platio upravo iz razloga da se ne moram brinuti do kraja zivotnog vijeka racunala, a bas sam nasao racun jamstvo mu je 3 god i isteklo je prije mjesec dana.

inace ako se dobro sjecam 8800gts je cucala dosta struje, a radeon 5770 sam uzeo upravo zato sto trosi malo u odnosu na performanse.

0 0 hvala 0
15 godina
5770 bi trebala manje trosit, imas pravo u vezi napajanje, ja sad sebi namjeravam za novu konfu uzet corsair 650 i namjeravam ga drzat iducih 7-8 godina, a kako vidim moglo bi lako riknit, nije toliko problem u napajanju nego ti moze zajebat druge komponenete odstupanjem voltaza.
17 godina
neaktivan

Kao prvo Speedfan nije ni najmanje dobar alat za ocitavanje napona, tako da bi ga bilo najbolje u potpunosti zanemariti.

Ako vas zanimaju naponi mogu se nesto preciznije iscitati u biosu, ali i to nije optimalno, bez multimetra nista nije za sigurno.

Ako sumnjas na grafu onda probaj nju isprobati kod prijatelja, moze lako biti i neka caka do maticne.Takoder ako nisi probao

resetiraj bios, najprije probaj iz biosa izabrati da ti vrati na defaultne postavke, ako ne pomogne onda probaj jos jednom

upotrebom jumpera na ploci ili vadenjem baterije.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A jesi li tu Radeonku probao kod frenda?

Čujem da ih dosta stiže na servise (baš 5xxx serija) na reklamacije razne.. Neodlučan

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovo je poznat problem sa radeonima na ovoj ploči i riješen je zadnjom verzijom BIOS-a  1502 Cool.

BTW napajanje može držati dvije ovakve konfe Izlanuo se.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.5.2010 14:13 (maks-rs).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
maks-rs kaže...

Ovo je poznat problem sa radeonima na ovoj ploči i riješen je zadnjom verzijom BIOS-a  1502 Cool.

BTW napajanje može držati dvije ovakve konfe Izlanuo se.

aha, nasao sam na njihovoj stranici.

gledao sam prije par mjeseci kad je problem tek poceo pa nisam mogao nista naci, vjerojatno se tek nedavno stavili. popodne cu pokusati popraviti.

hvala na pomoci, i meni bi bilo cudno da tako dobro napajanje rikne, poludio bi da je ono krivo.

16 godina
neaktivan

JBG  , SLI ploče su pravljene za NVIDIA grafe i trebalo im je 10 revizija BIOS-a da ih gnjevni kupci natjeraju  da isprave problem sa novijim RADEONIMA. Ja osobno izbjegavam kombinacije AMD-ATI / NVIDIA i obrnuto u istoj konfi .Po  svim standardima bi to moralo dobro raditi  ALI....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Samo da napomenem, ako ćeš BIOS update pravit onda sve na default stavi, odnosno BIOS od matične load default settings a grafičku samo spusti oba clocka na default ako si je OCCa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
muljko kaže...

imam problem s grafickom karticom koji me jako zivcira.

naime, otkad sam prije par mjeseci kupio xfx radeon 5770 kompjuter mi se pali nekoliko minuta.

kad ukljucim komp cuje se zvuk komponenti kako se pokusavaju upaliti, ali ne uspiju.

opticki pogon se malo zavrti pa prestane, pa tako opet.

ventilator na grafickoj se zavrti pa prestane, pa opet.

to traje kojih minutu dvije prije nego prođe POST, odnosno cuje se onaj biip.

nakon toga komp radi normalno. nije bilo nekih vecih problema s radom kompa, prije par mjesece znao mi je izbaciti BSOD koji put ali otkad su izisli novi driver nije vec dugo pao.

znam da ovo ne zvuci kao veliki problem, ali ne sviđa mi se da svaki put pri paljenju kompa moram strepiti hoce mi nesto krepati.

sto mislite bi li s ovakvim kvarom uopce mogao vratiti karticu u ducan.

konfiguracija mi je:

Asus P5N32-E SLI Plus

DualCore Intel Core 2 Duo E6600, overclockan na 3000 MHz

4gb rama

xfx radeon 5770

seasonic 600w modularno

3 diska i 1 opticki pogon.

siguran sam da je problem u grafickoj jer, kad sam stavio staru prijateljevu komp se normalno podizao. također sam pokusao digniti komp samo s grafickom i jednim diskom ukljucenim pa je bilo isto, tako da mislim da je napajanje dovoljno jako, ionako je samo po sebi jako kvalitno. a i prije sam imao 8800 gts koji mislim trosi vise od radeonke, no on je uginuo, ne znam tocno zasto, mozda je nesto pregorilo, malo je smrduckao, no garancija mu je istekla. također sam pokusao bez overclockiranja procesora, no rezultat je bio isti.

Imao sam identičan problem samo uz drugu konfiguraciju i nisam uspio shvatit u cemu je problem. Nedugo nakon tih problema s paljenjem, iznenada mi je krepucnulo napajanje (dal je to bio uzrok, ne znam) a sa sobom je povuklo i maticnu plocu. Nakon promjene maticne ploce i napajanja, problem je ostao i dalje. Interesantno je da sam i ja pokusavao staviti drugu graficku (i to puno jacu od svoje) i sa tom drugom grafom je radilo sve OK. Dakle, jedini logičan zaključak je da je problem u grafi, al koji, to mi nije jasno. E da, nakon par tjedana otežanog bootanja, sve se misteriozno vratilo u normalu!

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.5.2010 14:47 (pI3r).
15 godina
neaktivan

evo updejtao sam bios i sve radi kako treba, zasad bar :).

hvala svima na pomoci, trebao sam se i sam sjetiti da pogledam opet jeli novi bios izasao.

i ova revizija je popravila jos jedan apsurdni problem koji sam imao vezan uz windowse 7, naime da pokrenem win7 morao sam u biosu iskljuciti 2. network adapter, sad oba rade i windowsi se bootaju.

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice