Jedenje zoca – dobro za zdravlje

poruka: 11
|
čitano: 3.226
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Jedenje zoca – dobro za zdravlje".
17 godina

Zanimljivo. No ovo izdvajanje vlakana iz zoca za prehranu možda ima smisla industrijski, inače je možda jednostavnije na zocu uzgajati gljive pa jesti te gljive. No dobra je zoc hrana i za biljke, iako je za korištenje u vrtu poželjno zoc kompostirati budući da kofein negativno utječe na razvoj biljaka (iako kofeina u zocu možda nema puno), a ni gust sloj zoca kao malč nije dobro rješenje. Naravno, vrijedi suprotno ako želite inhibirati rast korova.

Amenoum

3 0 hvala 0
15 mjeseci
Re: Jedenje zoca – dobro za zdravlje
Bolje i smeće neko soilent green.

Načuo sam da u prehrambenoj industriji već ubacuje neuobičajena vlakna u hranu pa zašto onda ne i soc.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Onda zoc treba bacati u bio otpad?

I`m silicon-based life-form
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
kowach kaže...

Onda zoc treba bacati u bio otpad?

Pa da, to i piše u pravilima odlaganja biootpada.

U smeđe spremnike treba odlagati:

• kuhinjski otpad (ostaci i kora voća i povrća, ljuske jaja, talog od kave, vrećice od čaja, ostatci kruha, listovi salate, blitve, kelja i sl.) ,
  • ...
5 godina
? 😳

1 1 hvala 0
17 godina
Abraksas kaže...
? 😳

č i ć ti je krivo pa te bug blokira. Novi feature za borbu protiv nepismenosti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.2.2026 12:29 (Bitanga).
15 mjeseci
Bitango dobra, ali nemaš pojma dobro je napisao čć , po naški 😅

Zapravo radi silnih smješkića (kukaca), garant forum ne prepozna neki od njih, škakavac, čvrčak, uvoložina, šćipavac, mrmak, govnovalj, smrdljivi Martin, pr'ni baka, pr'ni baja, čela, buva, muva, uš, gnjida.

7 godina

Ja sam davno negdje pročitao da je zoc na neki način ljekovit za crijeva, ali štetan za želudac.
Ne znam ima li to kakve veze s ovim istraživanjem.

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky

1 0 hvala 0
16 godina

ako misliš na mehaničko čišćenje crevaca - ne trebaš žličicom soca trpati u sebe...

starinsko jelo - jagli - kao palenta ali od još grublje mljevena kukuruza - tanjur toga ti ožlema crijeva pa ti je ispuh 'ko Akrapovičev....

Ju je je? Je ju je!
15 mjeseci
Negdje sam čitao da je soc uz sve to odličan i za klistir 😅
7 godina

Ne znam, navodno ima neka anti-kancerogena djelovanja, ako sam dobro zapamtio.

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice