Evo ovako desilo mi se nekoliko puta da mi slika zaledi jednostavno...prvi put mi se desilo kad sam ubacio cd da instaliram nesto ono krece da ga pokrene i samo odjednom zasteka i ne mogu nista ni s misom ni nista....i desava mi se kad igram soccera...zanimljivo je sto mi se to nije desilo u drugim igrama ali je to mozda zbog toga sto druge igre igram po 5 do 10min i dojadi a soccera igram po sat dva i kad zaledi pritisnem ctrl alt i del i ono opet nastavi...a kad sam cd ubacio i kad je zaledilo nisam mogao nista dok nisam restartovao...a imam problem i sa procesorom dok igram neku igru temp dostizu i do 75 stepeni pa sam mislio da je mozda i do toga..ili do napajanja...ako ima ko kakvo rjesenje neka pomogne bio bih mu zahvalan....
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Vrlo vjerovatno je do toga, samo si moga navest o kojem je procesoru riječ i koju konfu imaš jer nismo vidoviti, dakle kacavidu (odvijač) u ruke, otvori kučište, ispuši sve od prašine i po mogučnosti skini cooler od procesora, očisti mu vent i zamijeni termalnu pastu, isto to možeš napravit i na GPU-u, time si riješia problem pregrijavanja, ako nisi vičan ovim stvarima imaš masu tutorijala na YT-u pa pogledaj. Ako ti se nakon ovih operacija i dalje smrzava komp skini Hiren's Boot CD, digni sustav s njega i pokreni MemTest+86 za testiranje RAM-a, pa nakon toga neki od alata za testiranje HDD-a (HDTune npr.), ako prolazi sve testove onda ti ostaju još 2 stvari, PSU (probaj posudit od nekog za provjeru) ili MBO.
Eto napravi kako san ti reka i saznat ćeš di je problem.LP
Evo ovako imam
cpu amd athlon 3800+ x2
2 gige rama ddr2
grafa gt440 1gb gddr5
hdd 160gb...
A bas sam sto se tice ovog sredio prije nekoliko dana otvaro komp ispuho promijenio termalnu pastu na cpu i vga pa sad ne znam sta bi moglo biti ali ja sumnjam u napajanje...
Ako si prominia pastu na procu a temp su ti 75°C, ili si je stavia premalo ili previše ili ti cooler nije dobro sia, probaj ponovo, a onda nastavi kako san ti reka, dakle eliminiraj jednu po jednu komponentu.
BTW o kojem je napajanju riječ (pretpostavljam neki MS, Codegen i sl.)?
ne ne temp mi se penje do 75 kad bas igram neku zahtjevnu igru i opteretim ga a napajanje mi msi ja msm...ali znas sta je fora moze li biti da mi je za ovu temp otisao neki senzor ili sta vec jer mi ono igram igru i izadem iz igre i na sekund mi je temp npr 73 i u roku od 1s padne na 50 to mi nikako nije logicno...
evo sad sam uradio ovaj test i ne prelazi mi core 1 vise od 35 i core2 39 max...ali kad udjem u igru ukljuci se kuler ja msm na max...