Trazim back cover za hp envy x360 pa me zanima kome da se se obratim.
Osim mr servisa tko jos nabavlja dijelove za hp i gdje bi to mogao najpovoljnije naruciti?
Hvala i lijep pozdrav.
Trazim back cover za hp envy x360 pa me zanima kome da se se obratim.
Osim mr servisa tko jos nabavlja dijelove za hp i gdje bi to mogao najpovoljnije naruciti?
Hvala i lijep pozdrav.
.. najpovoljnije naruciti?
..
-originalni dijelovi samo u servisu-uvoz.. + očekuj cijenu kao da kupiš novi + auto.. :)
-možeš pitati bilo koju veleprodaju-uvoz, cijene će biti slične jer je osnova trgovine ista, nabavna cijena x2 +pdv.. pa ako se cjenkaš dobiješ rabat 5-15%.. ili potražiš po dojč trgovinama i bez cjenkanja dobiješ tu cijenu.
-ebay.. za šaku riže uz rizik da promašiš neki layout-šaraf i sl jer kinezi rade sve i sve se može naručiti ali nikad nisi 100% siguran u prikazanu sliku (kojom ni ne možeš vidjeti 100%...) no posljednjih godina su i teh.spec recimo točne pa ako nisi baksuz 90% šanse da je to ono što si tražio.
-tj barem zagooglay na ebay i bit će ti jasno koji je raspon cijena, kao u servisu (skupo) pa do nule manje-realno, 20-200$.. za 300$ u trgovini kupiš novi laptop, bez cjenkanja, s pdvom itd.. tak da je cijena dijelova smiješna no tako je to izvan jamstva, tako je planirano jer se velikima ne isplati držati lager-dijelove ali formalno moraju (zakon, 5-7god.. od prodaje..) i zato su cijene takve dok se već desetljeće upravo zbog tog sve što je pod jamstvom recimo ne popravlja nego ti jednostavno daju novu-zamjena.. tj to je jeftinije proizvođaču.
- ili, mali oglasi, servisići.. oni koji 'recikiraju' možda nađeš u kvartu za 100kn (univerzalna cijena za nešto što nema definiranu cijenu.. može biti auto-čokolada..) :)
- naprotiv, dobit ćeš 'normalnu' cijenu + servis/ruke pa du-d-math ili izračunaj razliku do novog (početne cijene od 2000kn..), da je niža ne bi bilo normalno.
- imaš i za 20$ ali tad čekaš mačka u vreći, + ovisi o točnom iznosu pa carinski troškovi.. tj, moguće da će ti i ovlašteni servis prodati isti taj za 20$ a to možeš znati po rokovima, dan-tjedan = origigi s eu lagera, 2-4 tjedna = ebay.. što možeš i sam ali ovako barem rizik pogrešnog-nekompatibilnog nije na tebi.