HP nx6125 HDD problem

poruka: 4
|
čitano: 4.102
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
HP nx6125 HDD problem

U pitanju je prijenosnik HP nx6125. Prije bootanja OS-a BIOS mi izbaci poruku: "1720-SMART Hard Drive detects imminent failure (Failing Attr: 05). Please back up the contents of the hard drive and run HDD Self Test in F10 Setup. F1 to ignore." Sve uredno radi nakon reinstalacije OS-a, ali se vremenom usporava, pa nakon tjedan dana laptop jedva radi, glazba isprekidano svira itd. Više puta sam formatirao HD i instalirao OS, bilo da se radilo o XP-u, Visti ili Ubuntu Linuxu, preoblem se ponavljao. Nakon tjedan dana: sve opet nanovo: format... Pokušao sam taj HDD Self-Test u BIOS-u koji mi je sugerirala sama poruka, ali BIOS ga samo završi i kaže "press ESC to exit". Zna li itko u čemu bi mogao biti problem?

Intel C2D 2,66 GHz, 4 Gb RAM, HD 3850, SB 320 Gb + WD 250 Gb, Philips 200ws, 850 W RMS panasonic 5.1 sound system
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HP nx6125 HDD problem

Mozda ti je disk ostecen. Moji savjet je da ga probas zamjeniti.

"An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field." - Niels Bohr

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HP nx6125 HDD problem

I meni je to palo na pamet, ali kako to da prvo normalno radi pa se stanje vremenom pogorsava?

Intel C2D 2,66 GHz, 4 Gb RAM, HD 3850, SB 320 Gb + WD 250 Gb, Philips 200ws, 850 W RMS panasonic 5.1 sound system
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HP nx6125 HDD problem

Možda neki odreženi dijelovi diska su oštećeni pa se kasnijim dolaženjem do njih to počinje vidjeti.

"An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field." - Niels Bohr

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice