Horizontalne crte kod printanja

poruka: 6
|
čitano: 19.057
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Pri printanju mi se javljaju horizontalne linije (na zelenoj podlozi kao ruzicaste crte), otprilike svakih 1,5cm.

Printer je HP Business Inkjet 2800dt, ima odvojene print glave i catridge.

Sad, citao sam po netu, i nasao vise razlicitih savjeta, neki kazu da su print glave otisle, neki da su zamijenili print glave pa da je problem ostao, itd, itd.

Btw. HP Toolobx javlja da su print glave u redu. Napravio sam i kalibraciju i ciscenje print glava, te linefeed kalibraciju, problem je ostao isti.

Ako ne nadem rjesenje,jel netko zna gdje je ovlasteni servis hp printera?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Imao sam i ja sličan problem kod canona.Najvjerovatnije ti je otišla elektronika, e sad što, tko zna, nije ni bitno.Bitno ti je to da je to sklop koji se uglavnom ne popravlja nego mijenja, a kod jeftinijih printera izmjena tog sklopa je skuplja nego da kupiš drugi printer.Jer to nije nešto što je potrošno, pa je zato i skupo.

Ali za svaki slučaj provjeri printer na nekom drugom kompu, a ako nema promjene, odnesi printer u ovlašteni servis pa neka ga pogledaju, neka ti lik da procjenu cijene popravka.Nemaš kaj za izgubit, ako ti lik lupi neku nebuloznu cijenu tipa dvije trečine novog printera, jednostavno nemoj prihvatiti, a ako ti lupi nekoliko stotina kuna za dijagnostiku reci mu da si printer slobodno zadrži.

Privatne poruke nisu privatne, upite šaljite na baotica@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.12.2008 5:05 (Baotica).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Horizontalne crte kod printanja
autorov komentar

Heh, ma da je neki jeftinjava printer, ne bi se ja ni brinuo, ali taj printer sad kosta 6000kn, ne sjecam se uopce koliko je kostao prije 3 i nesto godine kad smo ga kupili.

Nema to veze do kompa, printer je umrezen preko print servera..

17 godina
neaktivan
Mithrandir kaže...

Ako ne nadem rjesenje,jel netko zna gdje je ovlasteni servis hp printera?

Mislim da ti Recro u Zagrebu radi s HP-om.

A ovaj tvoj problem to je najprije glava, a najmanje elektronička logika pisača, premda može biti i to. Ja bih na tvome mjestu potražio sprej od Valvolinea Cleantronic, i to ako je moguće onu stariju formulu od prije par godina (s bijelim poklopcem, ne s plavim) premda i ova novija formula nije totalno loša, te bih našpricao Cleantronic na finu krpicu i oprao sapnice i kontakte na glavi. Možeš prije pranja krpicom našpricati lagano i sapnice i kontake, da malo "nagrize" (nije agresivna formula, ali radi dobro, čak izvrsno).

I još nešto - ako taj pisač ima uz metalnu vodilicu glave onu plastičnu prozirnu vrpcu (brojač koraka) s crticama, operi lagano i tu plastičnu vrpcu (obuhvati je obostrano krpicom navlaženom Cleantronicom), zna i taj brojač praviti sranja. Jednostavno, a bitno rješenje u mnogim slučajevima.

Tintni pisači su teška navlakuša - ma koliko oni koštali ljudi te uvijek oderu na tinti i servisiranju. Telefonski se temeljito raspitaj o servisu  - trajanju dijagnoze, cijeni radnog sata, cijeni svake glave, itd. - prije nego odneseš pisač.

Koliko god ga tresao, jedna kap ti uvijek ostane za gaće...
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.12.2008 14:51 (Faerdhur).
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Očistio sam kontake na print glavama sa stapicem za usi...sad su crte nestale, barem na sivim podlogama. Ali nisam uopce znao za taj sprej...gdje to ima za kupit, i koliko otprilike kosta?

17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje
Mithrandir kaže...

Očistio sam kontake na print glavama sa stapicem za usi...sad su crte nestale, barem na sivim podlogama. Ali nisam uopce znao za taj sprej...gdje to ima za kupit, i koliko otprilike kosta?

Lova je sitnica, to bi trebalo spadati u standardnu opremu servisera uredskih strojeva ili elektronike, nije neka rijetka kemija, mislim da je bio između 15 i 25 kn, ne sjećam se. Viđao sam i kupovao ga po trgovinama s raznim razređivačima, bojama, auto-lakovima, itd. a ako su svjesni vrijednosti Cleantronica trebali bi ga imati i bolji dućani s elektronikom.

Valvoline Cleantronic - moje iskustvo - ima snagu acetona (čisti k'o lud), a agresivnost vode (ne nagriza). Uzmimo za primjer one dosadne tragove ljepila od raznih naljepnica. Našpricam zamazanu površinu i našpricam krpicu, te odmah krenem brisati jer sredstvo isparava jako brzo. Za par sekunda crnih ili sivih tragova ljepila nema! Zatim tragovi tinte na pisačima, tragovi crne trake za pisanje na pisaćim strojevima, tragovi kemijske olovke, itd. ovaj sprej SVE to skida bolesno dobro, bez nagrizanja površine i bez oštećivanja originalne boje! Zato je pogodan za elektroniku i tako fine stvari kao sapnice glave za pisač, ali ipak tu oprezno zbog finih niti tkanja krpice koje mogu začepiti sapnice.

Jedina kvaka je što ova novija formula tog sredstva (s plavim poklopcem) ima u sebi manje sredstva za čišćenje, a više lubrikanta - slabije čisti i ostavlja masnije tragove, slične onima od WD40. Ne znam zašto su to promijenili, ali vrijedi i s ovim novim probati, uz malo više truda kod čišćenja.

Koliko god ga tresao, jedna kap ti uvijek ostane za gaće...
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.12.2008 15:43 (Faerdhur).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice