Headset i Speakers u isto vrijeme

poruka: 8
|
čitano: 2.023
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav,

zanima me tocan proces kako konfigurirati da mi je headset samo za skype dok su speakersi za sve ostalo?
Maticna ploca je AMD Extreme3 FX990,speakersi su ukljuceni na front panel dok je headset na rear.

Ima li nade? :)

P.S. Placam pivu koji prvi pomogne.
P.P.S. Hvala unaprijed :cheers:

EDIT: uspio sam sredit konacno ovo,iako sam se vec danima patio,no sad je problem sta na headset cujem i ono sta cujem na speakersima :(

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.9.2014 10:01 (Toro1).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ne znam koliko ti pomažem ovime...

ja imam trenutno audio spliter, odnosno običan jack sa 2x 3.5mm ženski (slikao sad, pogledaj sliku)

i tako spojene zvučnike/slušalice... kada želim koristiti slušalice, zvučnici su mi off i obratno.

a imao sam i kombinaciju on-board audio + pci audio karticu...

postavio da mi u skype output bude sa on-board, a default u windowsima output da bude sa kartice.

funkcioniralo je, samo imao sam problem da mi je bios svako malo samostalno disableo on board audio! :/

edit... sorry za sliku naopako haha, ne znam zašto je tako postavljena, meni je na pc za 90° okrenuta!

weedafuqyee
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.9.2014 13:55 (SR3CKO).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Headset i Speakers u isto vrijeme

Procitaj EDIT sa prvog posta, to mi je sadasnji problem.

Sto se tice splittera,ne treba mi jer mogu   ja spojit oboje u isto vrijeme (front i rear paneli)

16 godina

-treba razumjeti-razlikovati...

driver (audio kartice) može imati opciju npr da istovremeno zvuk ide na front i back (ili defaultno samo jedna od ta dva).

nešto sasvim drugo se traži. To je moguće s dvije audio kartice, mada to ljidi ne vide kao drugu... npr USB web kamera s mikrofonom je zapravo audio device (kao i npr VGA-HDA). Tad se npr skypeu kaže da koristi taj audio i tad je to neovisno o win-sys audiu koji može npr playati neku pjesmicu i sl..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan

Upravo kako je kolega gore rekao, treba ti jos jedna zvucna...

Dakle u koniguraciji je jedna zvucna kartica sa defaultnim (RP) i opcionalnim (FP) konektorima (hoce raditi FP, RP ili oba konfiguriraj u opcijama drivera...)
To sto si ti zamislio nazalost na jednoj visekanalnoj kartici, panati nesto na prednje nesto na straznje zvucnike nazalost nije izvodivo...
Nemoj mjesati termine: "panel" FP,RP i "speaker" FS,RS,CW... dodaj jos jednu zvucnu, konfiguriraj izlaze i realizirao si ideju...

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.9.2014 0:08 (Hardwhelper!!!).
12 godina
neaktivan

Well,da pojednostavim.

Moguce je da.

Rear panel (utor na maticnoj odiza) su slusalice (zeleni i narancasti ulaz) i u Control Panelu -sound (Ime je "Speakers") nastimano je kao Default Communications Device dok su zvucnici ukopcani na front panelu (prednja strana kucista) s nazivom audino 2nd output koji je stavljen kao Default Device.

Usput,samim stvaranjem default communications device uredjaja skype ga je podesio kao default i na headset se cuje samo skype dok sve ostalo ide preko zvucnika ;)

P.S. Kako koristim TV umjesto monitora spojio sam ih danas HDMI kabelom no postupak je ostao isti (kabel ide iza u graficku i dobije se ista stvar kao da se spaja audio in/out na prednji dio kucista).

:Cheers:

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Toro1 kaže...

Well...

Usput,samim stvaranjem default communications device uredjaja skype ga je podesio kao default i na headset se cuje samo skype dok sve ostalo ide preko zvucnika ;)

P.S. Kako koristim TV umjesto monitora spojio sam ih danas HDMI kabelom no postupak je ostao isti (kabel ide iza u graficku i dobije se ista stvar kao da se spaja audio in/out na prednji dio kucista).

:Cheers:

Ranije u igri nisi spominjao HDMI na VGA... ne zeLim ponavljati kolegu ALI neke stvari treba poznavati i razlikovati... 

FP konektori (analogni) i HDMI (digitalni) razlicita su sucelja.. HDMI-audio na AMD HD seriji kartica zaseban su uredjaj...

13 godina
neaktivan
Toro1 kaže...

Pozdrav,

zanima me tocan proces kako konfigurirati da mi je headset samo za skype dok su speakersi za sve ostalo?
Maticna ploca je AMD Extreme3 FX990,speakersi su ukljuceni na front panel dok je headset na rear.

Ima li nade? :)

P.S. Placam pivu koji prvi pomogne.
P.P.S. Hvala unaprijed :cheers:

EDIT: uspio sam sredit konacno ovo,iako sam se vec danima patio,no sad je problem sta na headset cujem i ono sta cujem na speakersima :(

Pokusaj to rijesiti sa Programom Virtual Audio Cable, na njemu konfigurises sve sto ti treba nije tezak. Ja ga koristim za to kada na TS3 pustam muziku preko Bot-a na nekom od kanala dok sam ja u nekoj drugoj sobi i pricam sa ekipom u isto vrijeme. Mogu igrati igre a da se ne cuje na tom bodu nista osim muzike. Uglavnom sve to mozes uraditi preko ovoga. Pokusat cu ti objasniti kako... Kad instaliras program dobit ces jedna virtualni kanal "LIne1" na njega konfigurises skype u opcijama a onda sa repiterom od ovoga programa uvezes line 1 i tvoj head set dok ce ti sve ostalo raditi normalno od igri muzike i tako toga ;)

ako ti bas nisam najjasnije objasnio malo procackaj po programu i po netu ako ne uspijes onda cemo sve skupa step by step ;)

uglavnom na poslu sam pa zurim poz i sretno

Alfa u srcu
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice