Hard disk Hitachi 640GB problem

poruka: 13
|
čitano: 2.191
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

ima gore navedeni disk u naslovu. u zadnje vrijeme mi se događa to da se disk ugasi tokom rada. čujem kako bi to rekao, da škljocne nešto u njemu, neki čudan zvuk jel,  te u tom trenu komp i dalje normalno radi. zna se desiti i da 2 particije koje su na njemu nestanu u exploreru, resetiranjem kompa se ponovno pojave.

inače zamijenio sam sata kabl na drugi sata konektor u matičnoj, no ista stvar.

osim njega u kompu su 2x250GB Raid0 na kojem su windows 7, a taj hitachi je za podatke.

svi podaci su mi na njemu pa ne bi htio riskirat.

što bi mogao poduzeti, da li je to što disk ajmo reči škljoca, čuje se neki klik tako reči tokom, a komp i dalje radi, znači windows se ne zamrzne.

Što nose vjetrovi sudbine nitko ne može znati.
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.1.2011 18:11 (sage).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Hard disk Hitachi 640GB problem

Moj ti je savjet da čim prije prebaciš podatke sa tog Hitachi diska na neku drugu lokaciju. Disk ti polako crkava i odlazi u vječna lovišta.

18 godina
neaktivan

Ajde ga benchmark-aj HDTune-om pa postaj SS i istim ga programom skeniraj da vidiš ima li BS !

Do not pilati
15 godina
neaktivan

ovako imam jedan veliki? problem

imao sam instaliran windows 7 64-bit i na njega sam jos instalirao ubuntu . kad sam instalirao ubuntu pola memorije hard diska c i d mi se oduzelo sa windowsa i prebacilo na hard disk c i d od ubunta. međutim ubunt mi vise nije trebao i izbrisao sam ga ali mi se memorija sa njega nije vratila na hard disk c i d od windowsa neznam zasto. sad mi hard disk c ima 300 gb a hard disk d 30 gb, a trebali bi imati terabajt jer mi je hard disk od terabajta. molim vas ako ko zna da mi pomogne... pocetnik sam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Idi na start -> search -> upisi: disk management -> i trazi tu unallocated space.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

ovako isao sam u searck i upisao disk management i otvorilo mi se samo management disk space used by your offline files , i ima jos nesto create and format hard disk partitions. a nema mi toga unallocated space. i sada ne znam sto mi je ciniti pa mi te molio ako mi mozes malo detaljnije objasniti pocetnik sam!!! , a ne bi htio opet reinstalirati windowse. unaprijed hvala !!!!!!!!!!

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
upotrijebi easeus partition master
TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
15 godina
neaktivan

POCETNIK SAMMMMM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pa bih molio da mi objasnite malo detaljnije

unaprijed hvala !!!!!!!!!!!!!!!!

1 0 hvala 0
16 godina
moderator

ne deri se :D

skini navedeni program, pokreni ga, stavi screenshot ovdje pa ćemo onda dalje :D

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.1.2011 22:21 (XXX-Man).
15 godina

sam si zajebo, sad sam popravljaj.

dok sam se ja igro s linuxima nije bilo foruma za pomoć :P

(palim lulu)

s.f. - s.n.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ovdje mozes skinuti program sto ti je kolega rekao. 

http://www.partition-tool.com/personal.htm

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ok, evo skinio sam taj program slusam upute dalje!

hvala!!

15 godina
XXX-Man kaže...

ne deri se :D

skini navedeni program, pokreni ga, stavi screenshot ovdje pa ćemo onda dalje :D

s.f. - s.n.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice