graficka ne radi ventilator uzasno zuji na njoj preglasan je sta bi moglo bit.jel crkla ili... inace grafa je gforce 9600 gso 384 mb ddr3
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jel imas slike na monitoru? ako imas onda nije crkla.
Ventilator mozes promjeniti. Vidi koliki je, izmjeri ga i odes u neki inf. shop i kupis, eventualno odneses negdje u servis da ti zamjenu ventilator
Izvadi je van i očisti je, ako tako nejde, nadam se da imaš garanciju.
Ma kad ukljucim kabal od monitora u grafu monitor ne reagira.tak da se sad koristim s grafom na maticnoj sto je u banani normalno.vec sam ju cistio al nista.jedno vrijeme mi je bio bsod dok sam igrao igre al sad je skroz otisla.cim je bila zahtjevnija igra grafa se uzasno glasno cula.kao da melje nesto.a ventilator uzasno zuji
crkla vjerovatno. rip
ma jebo joj ja mater ima ona jos garanciju al sam otvarao komp jebiga
Ako imaš garanciju odma to riješavaj ali bolje ti tražiti zamjensku,suosjećam se i u mene je 9600GT i nikako mi nebi bilo drago da mi se to desi.
ma jebe me to sto sam komp otvarao pa ne znam dal vrijedi garancija
I ako si otvarao nema ona na sebi oštećenja,i ako si stalni kupac više godina u tom servisu vjerovat će ti.
meni je propeler udarao od zeljezo pokraj propelera (rebra) i usporavao ga i tako mi se grijala graficka jako i pregorila...i priznali su mi garanciju...
A dal si ti tu graficku dobio uz komp ili si naknadno je kupovao....
e i jos nesto ako si je dobio uz komp onda jbg ako nemas one naljepnice od garancije (ako si ih razderao)
ja sam svoje prije 2godine skinuo lijepo i kad mi se pokvarilo napajanje ja sam ih zalijepio sekudarnim i nisu valjda ni skuzili da sam otvarao
ma dobio uz komp jebiga.nece vjerovatno vrijedit garancija i nema nikakavih ostecenja na sebi osim jednog.NE RADI!!!!!!!
Ma odnesi ga tamo i probaj fino reci da je crkla. ako budu pametovali, pocmi se derati da si platio komp i da su ti dali sranje koje crkaje i svasta nagovori, zamjenit ce.
Da ne otvaram novu temu.Ako mi neko moze pomoci bio bih mu zahvalan.Naime jutros krenem upaliti komp,upalim komp,kad na monitoru samo stoji naslov DVI-D POWER SAVING MODE.Restartujem komp isto.Provjerim dvi kablo sve uredu.Graficka mi je MSI Radeon 7750.Poslije sta uradim je uzmem vga kablo.Prikljucim ga na graficiku pomocu dvi-adaptera,slike ima,windows 7 se loaduje,kad ono opet pise sledece:D-SUB ANALOG,pa ispod toga INPUT SIGNAL pa onda ispod toga OUT OF RANGE i na kraju pise POWER MANAGMENT i odbrojava 20 sec i tad se monitor ugasi.Slijedece sto uradim uzmem hdmi kalbo spojim na tv i kad tamo opet pise NO SIGNAL.Monitor sam isprobao na starom racunaru preko vga kabla i monitor radi.Sada pisem sa starog kompa.Moje pitanje je slijedece:da li mi je otisla graficka??Kupio sam je u januaru 2013 god.Do sinoc je sve radilo.Graficka nikad nije prešla 57 stepeni u igricama a kada sam na netu temperatura nije prelazila 30 stepeni.Pozz i hvala