Ekran laptopa titra kod otvaranja

poruka: 8
|
čitano: 3.291
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Kao što naslov glasi, ekran titra kod otvaranja i zatvaranja laptopa. Nije problem što ne znam u čemu je kvar, kvar je u flat kabelu koji spaja matičnu ploču sa lcd ekranom. problem je u tome što servis kaže da je laptop pao i da je kvar nastao mehaničkim oštečenjem. Laptop nije pao i nema nikakvo oštečenje koje bi ukazivalo na pad. Već sam imao laptop istog proizvođača i pokvario se modul napajanja te je laptop bio nepopravljiv, normalno kvar se desio mjesec dana nakon isteka jamstva. Izgleda, mojom glupošću, opet sam kupio laptop istoga proizvođača, ali ovaj puta sa produženim jamstvom (koje mi izgleda ništa ne vrijedi). Laptopi su HP 17", ovaj zadnji HP tpn-w121

Planiram kontaktirati HP, ne ostaje mi drugo....

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Ekran laptopa titra kod otvaranja
Mac_os kaže...

Kao što naslov glasi, ekran titra kod otvaranja i zatvaranja laptopa. Nije problem što ne znam u čemu je kvar, kvar je u flat kabelu koji spaja matičnu ploču sa lcd ekranom. problem je u tome što servis kaže da je laptop pao i da je kvar nastao mehaničkim oštečenjem. Laptop nije pao i nema nikakvo oštečenje koje bi ukazivalo na pad. Već sam imao laptop istog proizvođača i pokvario se modul napajanja te je laptop bio nepopravljiv, normalno kvar se desio mjesec dana nakon isteka jamstva. Izgleda, mojom glupošću, opet sam kupio laptop istoga proizvođača, ali ovaj puta sa produženim jamstvom (koje mi izgleda ništa ne vrijedi). Laptopi su HP 17", ovaj zadnji HP tpn-w121

Planiram kontaktirati HP, ne ostaje mi drugo....

Pokušaj kontaktirati HP, ali ako ti ni oni ne mogu/ne žele pomoći, nađi nekoga drugoga/neki drugi servis koji to može popraviti već ako oni ne žele.

Ako sam ti pomogla, stisni HVALA.
10 godina
neaktivan

Voljan sam proispitati kvar sa napajanjem,a isto tako ako je potrebno i zamijeniti flat kabel,naravno uz pristanak,zbog gubitka garancije ...

OT:

Jesi ih tražio da ti pokažu gdje je "razbijeni" dio,kako dokazuju gdje je pao ...

Pitaj ih zašto hard normalno radi,ako je laptop tako pao kak oni vele ... (obično oni prvi naje kod pada)

Kako je ekran cijeli,ako je pao ...

Neznam kaj još bi napisao,ali svačega bi ima se sjetio u servisu,ali na princip,tu pred menom otvaraj i pregledavaj ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina

Jesi li 100% siguran da je kabel?

16 godina
protjeran

Molim vas nemojte koristiti riječ "kabel" ,to zvuči pre-zagorski.

Kaj neznaš da se pravilno veli "kabao"????:)

OT. Imam isti problem sa svojim Lenovo laptopom(titranje ekrana samo kod određenog kuta nagiba)

problem traje već godinama,vjerujem da je ovdje riječ o kabaolu.

Ne mislim popravljat se dok ne krepa totalno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.11.2018 10:24 (Uran 11).
10 godina
neaktivan

OT : Kabao je Jugoslovenski , onda radije pišem zagorski ... (ljepota na moj hrvacki) ...

16 godina
neaktivan

Sa hardom se ne mogu koristiti kao argumentom jer je ssd......jedino mogu spominjati ekran...

16 godina

Pronađi kontakt informacije HP-a (imaju ured u ZG-u jer su htjeli da dođem raditi kod njih) i napiši mail na zastupnika.

Ubaci slike laptopa, ovjerenu garanciju i opiši što su ti rekli u servisu. Zamoli da ti pomognu jer laptop nije imao nikakva mehanička oštećenja.

Istina je da je kabel potrošna roba i da je to praktički mehaničko oštećenje, ali je došlo do toga jer je materijal vrlo vjerovatno nekvalitetan (a dokle god je pod jamstvom sve se mora popraviti, bilo to tvornička greška ili greška korisnika koja ulazi pod jamstvo - s time rečeno, ekran se otvara i zatvara xyz puta i ako pukne kabel u jamstvenom roku MORAJU pod garancijom riješiti problem)

Imao sam sličnih slučajeva gdje mi nisu lihvari htjeli priznati garanciju i popravak i svaki put sam slao mail zastupnicima pa su oni zvali servis i rekli da se mora popraviti.

Ako ti ne mogu pomoći u HP-u, pošalji mail na zaštitu potrošača.

Sretno s ishodom,

Lijep Pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.1.2019 22:24 (WithSkill).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice