Čudno trzanje

poruka: 17
|
čitano: 2.497
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Čudno trzanje u igrama.

Pozdrav, imam jedan problem.

Imam dosta jaku konfiguraciju Intel Quad Q9550 @3.2GHz, Gainward 4870GS, 4GB ddr2 Kingmax 1066MHz rama i napajanje Fortron 500W.

OS: Vista 64bit updejtana redovito. Driveri za grafu 8.10.

Ali kad igram igre mi se desava neko neuobicajeno trzuckanje....kao da mi preskoci par frejmova u igri i nastavi.

Kad upalim PES2009, Farcry2 ili nesto drugo vidim da su FPS zaglavljeni na 60 ali opet to nije glatko, to trzanje se desava.

A barem PES bi ta masina mogla vrtiti bez ikakvog napora.

Ja mislim da bi mozda problem mogli biti ramovi koji rade na 1066MHz ali na 6-6-6-18 latencijama, ali probao sam i na 800MHZ 5-5-5-15 latencijama i opet isto

ili mozda da nije dovoljno 500W napajanje.

Molim ako netko ima kakavu ideju neka se javi.

Pozdrav.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Čudno trzanje

Imaš li možda F@H klijent? Meni to zna usporavati neke igre, a što je čudno, recimo prastara igra Dink Smallwood trza k'o luda, a u recimo Warheadu normalno ide, možda malo trzucka. Znači, ako imaš, desni klik i Pause work, kad nastaviš igrati, desni klik i Resume work.

Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Čudno trzanje

Ne, nemam niti jedan program upaljen u pozadini.

Sistem je čist i nedavno instaliran, ali svejedno se trzanje pojavljuje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.10.2008 10:29 (Bladepu).
16 godina
Čudno trzanje

meni smrdi na rame, mozd imas jedan neispravan keks, probaj to testirat...

If you try and don't succeed, cheat. Repeat until caught. Then lie.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Čudno trzanje

Ma koja ne ispravna memorija!!!????? Tebi treba napajanje od 600w u tome je cili problem!!!

Tikviči vladaju svijetom!

0 0 hvala 0
16 godina

Našao sam jedno čudno riješenje na problem... U farcry2 igri kad limitiram MAXFPS na 30....to "preskakanje frejmova" (trzanje) nestane i igra ide maksimalno glatko... a kad pustim da mi ide do 60fps....onda trza... čudno.

prvi put da sam naletio na takav problem.

17 godina
Čudno trzanje

Mislim da Tale ima pravo, 500W je slabo napajanje za jednu takvu konfiguraciju, stavi 650W i nemaš brige.

Intel E8400 3.0 GHz // HD4850 512Mb // 2×2 Gb Kingmax MARS // WD 640Gb // Corsair VX550 W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Čudno trzanje

Tale daj nej govoriti gluposti ak nemaš pojima.Je igra trza zato kaj ima preslabo napajanje?!Da je preslabo napajanje u trenutku kad procesor ili grafička povuku ječu struju nego može napajanje dati,komp se automatski gasi ili restarta.Jer sve matične imaju,a čak i Windowsi zaštitu da čim dođe do pada napone na kojoj komponenti dolazi do restarta,ili matična gasi komp ili samo napajanje gasi komp.

Problem ti je u neoptimiziranosti igre ili drivera za 64 bitni OS.To ti se bu rješilo sa novim patchom za igru,ili novim driverima,ili ako je problem u Windosima sa nekom zakrpom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Unimatrix 007 kaže...

Mislim da Tale ima pravo, 500W je slabo napajanje za jednu takvu konfiguraciju, stavi 650W i nemaš brige.

Nema tale pravo..napajanje nije preslabo a i daj je preslabo komp bi se rastarto a nebi igra trzala!!Viče
...Scooter Tuning is not A Crime!!...
16 godina

Evo probao sam staviti VGA burn test i ORTHOS.....i nakon 2 sata "paljenja" sve radi maksimalno stabilno. A mislim da bi se pod takvim opterećenjem restartao komp da je napajanje u pitanju.

eto toliko.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.10.2008 16:52 (Bladepu).
16 godina
neaktivan
toma kaže...

Tale daj nej govoriti gluposti ak nemaš pojima.

....jbt da sam prijedlog jer nešto znam o tome a ti me napadaš jbt.......ja znam da 500w napajanje nije dovoljno za moju konfiguraciju koja je upola njegove i meni su sa 450w igre trokirale i čim sam nabavio 550w nisam ima više tih problema.......
17 godina
Čudno trzanje

Možda napajanje ponekad radi nestablino na max. opterećenju, ali daje dovoljno jaku struju da se komp ne sruši.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Vjerojatno je do Viste i drivera, instaliraj XP i uživaj.

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
17 godina
neaktivan
ferovca1 kaže...

Viče Viče Viče.... ostao sam bez teksta
when my mama ask me will I change I tell her yeah, but it's clear I'll always be the same Until the end of time
17 godina
neaktivan
Core2Duo2 kaže...
ferovca1 kaže...

Viče Viče Viče.... ostao sam bez teksta
 Ajde,ajde, nemoj to toliko k srcu primati, nisi ti kriv što je Vista (driveri) takva kakva je...

Kako njemu trza u igrama, tako meni trza pri surfanje netom. Jedno vrijeme radi savršeno, a zatim se sroza na modemsku brzinu. A da o ispisu na mrežni pisač ne pričam. I 100% sam siguran da je driver za wireless karticu kriv, iako na kutiji piše Vista certified.

Da ne duljim, ne želim pokretati raspravu Vista-XP, ali sa 99% sigurnošću mogu reći da mu problem radi Vista tj. neki od drivera za Vistu. A ja ionako prelazim na OS X.. 
Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
17 godina
Lion King kaže...
Unimatrix 007 kaže...

Nema tale pravo..napajanje nije preslabo a i daj je preslabo komp bi se rastarto a nebi igra trzala!!Viče
 Nije istina. Igra trza kad je napajanje slabo. Imao takav slučaj kod sebe.

Ali opet ne vjerujem da je 500 W malo...
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Gigabyte EP35-DS3 | Intel C2D E8200 @3.2 GHz | Gigabyte HD4850 | 2 GB Kingmax PC 6400 | Chieftec 550 W
16 godina
neaktivan
Čudno trzanje

Njegov kompjuter zbrojeno troši 479 w ukupno i otprilike kad uzmete da napajanje od 500w  daje oko 15 % plus minus (uglavno minus) to jednostavno nije dovoljno......je san se na-googla

Da napajanje i nije problem svejedno mora uzet jače!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice