Cudan Problem

poruka: 8
|
čitano: 1.563
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Cudan Problem

Kada upalim pc ,windows se digne ali se ne prikazuje na monitoru,onako nekeko bljeska slika i na sekundu mi prikaze sliku desktopa i onda se zacrni...moram upalit pc i pustit ga da radi bar 10-15 min da se "zagrije".No sada je vec gore,sad se patim i po 20-ak min ...

Ocistio sam ga od prasine,stavio novu pastu ali i dalje mi to radi.

Athlon 64x Dual Core 3.00GHz

ATI Radeon 4500 HD

4 GB memorije

WIndows 7

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.6.2013 7:17 (pseto).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Cudan Problem

Jel barem čuješ kakve zvukove u pozadini, npr zvuk kad se Win podiže?

Grow old or die trying
14 godina
neaktivan

da cuje se,windows se ormalno digne,ja cak i na par sekundi vidim desktop al onda se odma zacrni....

17 godina
neaktivan
Cudan Problem

Moguće da imaš problema sa grafikom, ali da bi uklonili ovaj skuplji kvar, probaj dići sistem sa nekog live cd/dvd-a (Hyren's boot cd, razne live distribucije linuxa,...).

Ako dobiješ sliku i zvuk znači da imaš problema sa malware-om i da ti je netko (moguće) preuzeo komp. U tom slučaju, probaj očistiti Windowse ili, što će biti brže i sigurnije, ponovo postavi sistem.

Ako sliku ne dobiješ niti na live cd/dvd-u znači da imaš problema sa grafikom. Najjednosavnije rješenje bi ti bilo da provjeriš utičnice i kablove da se nisu možda pinovi posavijali. Probaj sa drugim kabelom VGA,DVI, HDMI,... moguće je također da ti je izlaz na grafi pokvaren. Također probaj sa novim driverima:

ATI/AMD: http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx

Imaš i one "derp" testove, npr.: provjeri kontakte, ležišta,...

Ako niti nakon svega isprobanog i dalje nemaš sliku, oprosti se od grafičke i kupi novu.

EDIT: Btw, probaj prvo dići Windowse u safe modu, ako niti tamo ne radi, slijedi gorenavedene upute

Grow old or die trying
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.6.2013 7:53 (ne0n).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

al fora je sto on normalno radi kad se zagrije,ja picim igrice i ostalo,sam to jutarnje paljenje,kad hoces popit kavu i citat vijesti a ono crn ekran;).

Probat cu sve to i hvala na savjetima

17 godina
neaktivan
Cudan Problem

Sad sam se sjetio da sam imao sličan problem kod jednog kolege. I njemu je isto bio crn ekran dok je komp u pozadini radio (crvena lampica od HDD-a je roštiljala kao luda). Problem smo riješili reinstalacijom Windowsa.

UPOZORENJE: ako ćeš čistiti komp, OBAVEZNO ga iskopčaj s interneta dok to radiš. Isto tako ako budeš ponovno postavljao sistem.

Grow old or die trying
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
pseto kaže...

Kada upalim pc ,windows se digne ali se ne prikazuje na monitoru,onako nekeko bljeska slika i na sekundu mi prikaze sliku desktopa i onda se zacrni...moram upalit pc i pustit ga da radi bar 10-15 min da se "zagrije".No sada je vec gore,sad se patim i po 20-ak min ...

Ocistio sam ga od prasine,stavio novu pastu ali i dalje mi to radi.

Athlon 64x Dual Core 3.00GHz

ATI Radeon 4500 HD

4 GB memorije

WIndows 7

Postoji i mogućnost da se grafička kartica pregrijava očisti je od prašine i zamjeni termalnu pastu!....

Softwer
17 godina

Po meni, ako se windowsi normalno podignu, i pri tome nema nikakvih grešaka, a potreban je period zagrijavanja - to više upućuje na kvar monitora (preciznije kondenzatora u napajanju monitora), a ne na kvar grafičke kartice.

Naravno, možda i griješim, ali da je problem u grafičkoj kartici, bilo bi vrlo vjerojatno i nekih grešaka u slici, tim više što navodiš da je sve u redu i pod opterećenjem (igre).

Probaj posuditi drugi monitor ako ikako možeš, barem da eliminiraš tu mogućnost.

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.6.2013 11:59 (KaeR).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice