Uspio sam rješit problem. Očito je problem bio u neispravnim windowsima .
Zahvaljujem svima koji su mi pomogli.
Uspio sam rješit problem. Očito je problem bio u neispravnim windowsima .
Zahvaljujem svima koji su mi pomogli.
e ovako s obzirom da sam uzeo potpuno novu konfiguraciju prije gotovo mjesec dana. Gigabyte a55-ds3p , 2x2GB kit G.SKILL 1333MhZ , WD Caviar blue sata / sata3 500GB, amd apu a4 Liano jezgra 2 jezgre na 2,7GhZ i Sapphire hd6450 grafička. Međutim morao sam raditi flash BIOS-a na zadnju verziju zato što sam morao vaditi jedan kit radne da bih mogao dignuti 7cu.A radi se o award dual BIOSu. Međutim radio flashanje iz windowsa preko @BIOS programa ostavio označeno opciju u njemu "Load CMOS default after BIOS update";a postoji i druga opcija "Clear DMI data pool". Uglavnom,dignem 7cu uredno te nakon par sati NEKORIŠTENJA PCa,u mome slučaju preko noči,javi mi se BSOD sa porukom:turn off memory shadowing in BIOS or load advanced sistem for repair" i nemere ući u windowse. U BIOSu nisam ništa dirao i sve mi stoji pod default postavkama,osim što sam pod opcijom IGX Control u M.I.T dao 512MB za grafičku,tu se radi o konkretno o intergriranom HDMI konektoru kojega nekoristim,a pod windowsima stoji tih dostupnih 3,5 od 4GB rama. Dali je moguće što ja kod zadnjega flasanja BOSa igra ulogu što ja NISAM označio tu oznaku prije samog flashanja "Clear DMI data pool",malo sam gledao i cunjao te se radi o komunikaciji rama na matičnoj i rama na grafičkoj.
e ovako s obzirom da sam uzeo potpuno novu konfiguraciju prije gotovo mjesec dana. Gigabyte a55-ds3p , 2x2GB kit G.SKILL 1333MhZ , WD Caviar blue sata / sata3 500GB, amd apu a4 Liano jezgra 2 jezgre na 2,7GhZ i Sapphire hd6450 grafička. Međutim morao sam raditi flash BIOS-a na zadnju verziju zato što sam morao vaditi jedan kit radne da bih mogao dignuti 7cu.A radi se o award dual BIOSu. Međutim radio flashanje iz windowsa preko @BIOS programa ostavio označeno opciju u njemu "Load CMOS default after BIOS update";a postoji i druga opcija "Clear DMI data pool". Uglavnom,dignem 7cu uredno te nakon par sati NEKORIŠTENJA PCa,u mome slučaju preko noči,javi mi se BSOD sa porukom:turn off memory shadowing in BIOS or load advanced sistem for repair" i nemere ući u windowse. U BIOSu nisam ništa dirao i sve mi stoji pod default postavkama,osim što sam pod opcijom IGX Control u M.I.T dao 512MB za grafičku,tu se radi o konkretno o intergriranom HDMI konektoru kojega nekoristim,a pod windowsima stoji tih dostupnih 3,5 od 4GB rama. Dali je moguće što ja kod zadnjega flasanja BOSa igra ulogu što ja NISAM označio tu oznaku prije samog flashanja "Clear DMI data pool",malo sam gledao i cunjao te se radi o komunikaciji rama na matičnoj i rama na grafičkoj.
Prvo jesi li radio clear CMOS,drugo ugasi memory shadow/cache ovako http://www.ehow.com/how_7622317_bios-shadowing.html
Imam problem sa jednim PCjem (ne znam točnu konfu ali mislim da je nebitno jer je hardver ispravan - memtest i cpu stress test je prošao, hdd nema bad sectora).
Windowsi su XP SP2, home edition. Od "vanserijskog" hardvera ima samo Airlive wireless.
PC se restarta iz čista mira ili se resetira prilikom shutdowna. Evo vam par minidumpova pa pogledajte jer ja ne znam u čem je problem. I par SSova iz BlueScreenViewa.
Što stvara probleme? Reinstall windowsa nije opcija nikako zato jer se na tom kompu nalazi poslovni softver čija se instalacija/reinstalacija skupo plaća. Last known good configuration daje iste rezultate (random reset). Disableanje wirelessa nije pomoglo (prvo sam mislio da on zaje jer je prije bilo problema sa njime - random disconnect, neće da se spoji po pola dana pa onda opet hoće i sl.).
Jedino što nisam napravio je sfc /scannow jer nisam imao CD sa Windowsima pri ruci.
[edit] online analiza (nemam onaj MSov debugger na raspolaganju, zato moram ovim oblilaznim metodama)
Crash Dump Analysis provided by OSR Open Systems Resources, Inc. (http://www.osr.com)
Online Crash Dump Analysis Service
See http://www.osronline.com for more information
Windows XP Kernel Version 2600 (Service Pack 2) MP (2 procs) Free x86 compatible
Product: WinNt, suite: TerminalServer SingleUserTS Personal
Built by: 2600.xpsp_sp2_gdr.100216-1441
Machine Name:*** WARNING: Unable to verify timestamp for srv.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for srv.sys
Kernel base = 0x804d7000 PsLoadedModuleList = 0x805624a0
Debug session time: Mon Jun 25 15:55:41.109 2012 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 0:07:08.812
* *
* Bugcheck Analysis *
* *
CRITICAL_OBJECT_TERMINATION (f4)
A process or thread crucial to system operation has unexpectedly exited or been
terminated.
Several processes and threads are necessary for the operation of the
system; when they are terminated (for any reason), the system can no
longer function.
Arguments:
Arg1: 00000003, Process
Arg2: 821f59f8, Terminating object
Arg3: 821f5b6c, Process image file name
Arg4: 80604548, Explanatory message (ascii)
Debugging Details:
------------------
----- ETW minidump data unavailable-----unable to get nt!KiCurrentEtwBufferOffset
unable to get nt!KiCurrentEtwBufferBase
TRIAGER: Could not open triage file : e:\dump_analysis\program\triage\modclass.ini, error 2
PROCESS_OBJECT: 821f59f8
IMAGE_NAME: csrss.exe
DEBUG_FLR_IMAGE_TIMESTAMP: 0
MODULE_NAME: csrss
FAULTING_MODULE: 00000000
PROCESS_NAME: csrss.exe
EXCEPTION_CODE: (NTSTATUS) 0xc0000005 - The instruction at "0x%08lx" referenced memory at "0x%08lx". The memory could not be "%s".
BUGCHECK_STR: 0xF4_ffffffffc0000005
DEFAULT_BUCKET_ID: DRIVER_FAULT
STACK_TEXT:
f8122d00 806342f5 000000f4 00000003 821f59f8 nt!KeBugCheckEx+0x1b
f8122d24 80604506 80604548 821f59f8 821f5b6c nt!PspCatchCriticalBreak+0x75
f8122d54 804dd99f 821f5c40 c0000005 0057ebcc nt!NtTerminateProcess+0x7d
f8122d54 7c90e514 821f5c40 c0000005 0057ebcc nt!KiFastCallEntry+0xfc
WARNING: Frame IP not in any known module. Following frames may be wrong.
0057ebcc 00000000 00000000 00000000 00000000 0x7c90e514
STACK_COMMAND: kb
FOLLOWUP_NAME: MachineOwner
FAILURE_BUCKET_ID: 0xF4_ffffffffc0000005_IMAGE_csrss.exe
BUCKET_ID: 0xF4_ffffffffc0000005_IMAGE_csrss.exe
Followup: MachineOwner
---------
Imam problem sa jednim PCjem (ne znam točnu konfu ali mislim da je nebitno jer je hardver ispravan - memtest i cpu stress test je prošao, hdd nema bad sectora).
Znam da ti govorim ono što već znaš ali probaj ovo za početak pa ćemo dalje vidjeti vidim da za sad imaš problem s csrss.exe iliti client server runtime sub system.Moguće je da je samo oštećen pa odeš u Windows/System 32 pa ga preimenuješ u csrss.old.Također u zadnje vrijeme vidim dosta malewara koji se vole maskirati kao sistemski procesi.No prije nego išta učiniš pogledaj ima li u task manageru kojim slučajem više csrss.exe procesa i i ako da zauzima li drugi enormni cpu usage,ako da ovako se rješava taj problem http://www.optimize-your-pc.org/csrss-exe-100-cpu-usage.Nisam imao velikih iskustva za sada s tim procesom no znam da je jedan od najvažijih u win i da kontrolira windowse,threadove i nešto MS-dos,iskreno nisam siguran jer sigurno preimenovati csrss.exe u old jer čujem da prije toga treba napraviti backup.Nažalost to je sve što vidim od procesa gledao sam i minidumpove ali ništa ne piše osim ntoskrnl.exe da je driver koji je uzročnik što može biti bilo što.Savjetujem ti da još pogledaš Event viewer možda će tamo biti nešto specifičnije.
Zaboravio sam reć da je komp čist - MSE je instaliran, skeniran je sa MBAMom. I Avira Rescue CDom.
Znam što je csrss.exe i čemu služi - nekako mi se čini da je do drivera od grafičke (ili možda sama grafička?) jer je taj exe odgovoran za dio funkcija Win APIja.
Uglavnom, moram doznati točno koji je driver. SFC će biti problem jer nemam CD sa WinXP Home SP2 (imam od SP2 Pro samo ne znam kako će ta razmjena fajlova funkcionirati). Reinstall ne dolazi u obzir ni slučajno. Moram i iz safe moda probati jer ako se tamo ne ruši, to je jako dobro (mada ne polažem puno nade u to, Last good known config nije radio pa sumnjam da će u Safe modu biti drugačije).
Kad bi znao kuda je ta poslovna aplikacija ostavila svoje tragove, srušio bi Windowse i kopirao sve nazad (uključujuć i ključeve iz registrya). Problem je i instalirani MSSQL Server koji je konfiguriran ko zna kako...
Ugl, zaebana situacija. Bilo kakva pomoć je dobrodošla - samo mi treba ime drivera koji radi probleme.
[edit] - Event Viewer je beskorisniji od dumpa. Samo zapisi o "Serious system error".
[edit 2] - reseti su skroz random - radi 10ak min pa se resetira, nakon reseta radi 20 pa opet ispočetka. Shutdown nikad ne uspije, uvijek baci BSOD
[edit 3] - malo o konfiguraciji. Pentium D, 2x2ghz, Asus P5VDC-MX ploča, 512MB RAMa, integrirana Intelova grafika
Zaboravio sam reć da je komp čist - MSE je instaliran, skeniran je sa MBAMom. I Avira Rescue CDom.
Znam što je csrss.exe i čemu služi - nekako mi se čini da je do drivera od grafičke (ili možda sama grafička?) jer je taj exe odgovoran za dio funkcija Win APIja.
Uglavnom, moram doznati točno koji je driver. SFC će biti problem jer nemam CD sa WinXP Home SP2 (imam od SP2 Pro samo ne znam kako će ta razmjena fajlova funkcionirati). Reinstall ne dolazi u obzir ni slučajno. Moram i iz safe moda probati jer ako se tamo ne ruši, to je jako dobro (mada ne polažem puno nade u to, Last good known config nije radio pa sumnjam da će u Safe modu biti drugačije).
Kad bi znao kuda je ta poslovna aplikacija ostavila svoje tragove, srušio bi Windowse i kopirao sve nazad (uključujuć i ključeve iz registrya). Problem je i instalirani MSSQL Server koji je konfiguriran ko zna kako...
Ugl, zaebana situacija. Bilo kakva pomoć je dobrodošla - samo mi treba ime drivera koji radi probleme.
[edit] - Event Viewer je beskorisniji od dumpa. Samo zapisi o "Serious system error".
[edit 2] - reseti su skroz random - radi 10ak min pa se resetira, nakon reseta radi 20 pa opet ispočetka. Shutdown nikad ne uspije, uvijek baci BSOD
Čuj kad ti na svim minidumpovima piše ntoskrnl da je uzrok znaš sam da može biti bilo koji driver ntoskrnl je u minidumpu koristan kao i hal tako da... no reci jesi li zamijenio bar za početak csrss.exe preko copy x:\i386\csrss.exe c:\windows\system32\drivers u recovery console s xp cd-a csrss je sistemski proces tako da bi se trebao tako obnoviti.
Ovo s automatskim resetiranjem odi u system/startup and recovery i makni kvačicu sa automatic restart.
Čuj kad ti na svim minidumpovima piše ntoskrnl da je uzrok znaš sam da može biti bilo koji driver ntoskrnl je u minidumpu koristan kao i hal tako da... no reci jesi li zamijenio bar za početak csrss.exe preko copy x:\i386\csrss.exe c:\windows\system32\drivers u recovery console s xp cd-a csrss je sistemski proces tako da bi se trebao tako obnoviti.
Ovo s automatskim resetiranjem odi u system/startup and recovery i makni kvačicu sa automatic restart.
Lako što u tom BSODVieweru piše, nije mi on baš pouzdan. MSov debugger pokazuje na točno određeni proces - csrss.exe
Fajlove mogu tek sutra zamijeniti, taj komp nije kod mene nego je na drugoj lokaciji. Osim toga, nisam siguran jel smijem mijenjati fajlove - imam samo cd sa SP2 Professional, CD sa XP Home nemam nigdje (možda i imam, neki OEM CD ali to nema ni prvi SP). Nastat će još gori cirkus. Nemam ni XP sada na raspolaganju da vidim jel windowsi negdje drže kopiju tog fajla.
Zasad, jedino što mogu odvrtiti je SFC dok ne nabavim Home SP2 CD.
Što se tiče auto restarta, ko ga šiša. Dumpove imam a sam BSOD ne kaže ništa pametno niti što nije napisano u dumpovima.
[edit 3] - malo o konfiguraciji. Pentium D, 2x2ghz, Asus P5VDC-MX ploča, 512MB RAMa
Mislim da je u pitanju grafička ,ali prvo probaj zamjeniti csrss.exe. Jel to ova VIA integrirana sa ploče?
Evo ti ovdje csrss sa XP SP2 Home i file replacer ,iako nije bitno ,može biti i sa Pro verzije. Kod ovih piydarija ne igra ulogu verzija OS-a. Jedino provjeri jel su iste ove cifre - 5.1.2600.2180 (xpsp_sp2_rtm.040803-2158).
Ako nisu ,pomaže jedino repair sa CD-a ,i morat ćeš nać neki Home SP2 za krpanje.
I da ,ako ga pokrpaš ,obavezno stavi SP3 ,da ti stavi original fileove u System32.
Lako što u tom BSODVieweru piše, nije mi on baš pouzdan. MSov debugger pokazuje na točno određeni proces - csrss.exe
Fajlove mogu tek sutra zamijeniti, taj komp nije kod mene nego je na drugoj lokaciji. Osim toga, nisam siguran jel smijem mijenjati fajlove - imam samo cd sa SP2 Professional, CD sa XP Home nemam nigdje (možda i imam, neki OEM CD ali to nema ni prvi SP). Nastat će još gori cirkus. Nemam ni XP sada na raspolaganju da vidim jel windowsi negdje drže kopiju tog fajla.
Zasad, jedino što mogu odvrtiti je SFC dok ne nabavim Home SP2 CD.
Što se tiče auto restarta, ko ga šiša. Dumpove imam a sam BSOD ne kaže ništa pametno niti što nije napisano u dumpovima.
Oke samo prije nego budeš zamijenio obavezno napravi backup jer sam čuo neke lovačke da prilikom zamjene csrss.exe mogu nestati neki filovi osobito user documents ne znam jel to istina al tako sam čuo.Također razmisli o tome da napraviš ponovan profil u Advanced system settings/User profile čuo sam da i znaju biti ti csrss.exe kod oštećenog profila.
Ništa,sretno i javi sutra kako je prošlo.
Da, nažalost, integrirana VIA. Ma nije problem, ubacit ćemo neku AGP grafičku, tek toliko da goni windowse i browser.
Sutra zamijenim te fajlove pa javim ako se stanje popravi mada sumnjam u to. Backupirat ću stari csrss.exe ako windowse dovedem u nebootabilno stanje. Toplo se nadam da je samo grafička, to se lako riješi. Nikako mi nije jasno zašto se uvijek reboota na shutdownu, što se smeće ne sruši kad upalim yt video ili tako nešto? -.-
SP2 Home ću napraviti slipstreamanjem ovog XP Home što imam (OEM verzija, bez SPova).
Oke samo prije nego budeš zamijenio obavezno napravi backup jer sam čuo neke lovačke da prilikom zamjene csrss.exe mogu nestati neki filovi osobito user documents ne znam jel to istina al tako sam čuo.Također razmisli o tome da napraviš ponovan profil u Advanced system settings/User profile čuo sam da i znaju biti ti csrss.exe kod oštećenog profila.
Ništa,sretno i javi sutra kako je prošlo.
Mislim da je to glupost. Ne modificiraju windowsi .exe fajlove "u letu".
Taj komp treba u smeće, skupa sa onom programčinom od neimenovane domaće tvrtke. Oni frickin' reinstalaciju naplaćuju, gamad pohlepna.
[edit]- SP3 neću stavljat, bog zna hoće li se taj program htjeti upaliti. Neka njemu ovih windowsa - kako god je dosad radio, radit će i dalje
Bojle naći i skinuti untouched verziju ,sa slipstreamanim verzijama ne možeš radit repair.
Naplaćuju reinstalaciju?! Pa zakaj uopće radiš s njima?! Pa ti su gori od onog PC servisera s YT-a kojem smo se smijali prije mjesec dana!!
Bojle naći i skinuti untouched verziju ,sa slipstreamanim verzijama ne možeš radit repair.
Ovo stvarno nisam znao.
Ako je još netko raspoložen za čitanje dumpova, samo naprijed. csrss.exe pazi na dosta toga, ovo sa neispravnom grafičkom i/ili driverom je jako nategnuto... Pogotovo zato jer se resetira i u idleu.
Uglavnom;(u 7ci,za prethodne windowse neznam) ušao u takozvani "advanced options",te stoji memory diagnostic tool i "memory shadowing" koju sam naravno ugasio,f10 za apply te nakon toga je uslijedio test. U BIOSu nemam uopće te opcije putem tipke "del" u advanced opcijama. Sad ću vidjeti jel će mi javljati za nekih 6 sati nešto. Jel mogućnost uključena što imam u BIOSu djeljenje RAMa za HDMI izlaz koji mi stoji na 512MB od maksimalnih 1024MB iako ga nekoristim već preko grafičke monitor;a radi se crossfire X kombinaciji sa amd-ovim čipom na procesoru sa grafičkom? U mome slučaju se radi o fm1 sck amd APU A3 serije sa podrškom za hd radeon 6450 grafičkom i naravno ta grafička sa 2gb rama. Kod mene se radi o windowsima 7 Ultimate x64,verzija 6.1.7600 Build 7600 sa serial aktivatorom na DVDu. Nakon flashanja BIOSa jesam restart CMOS. Ako budem imao dalje nekih problema,našutat ću PC.
O kojim je windowsima rječ? Probajte samo repair već postojeće instalacije. U biti na isti način kao sama instalacija tako da krećete iz BIOSa bootanjem s CDa,ako to ne pomogne negine reinstall.
Neka onda netko dođe tko ima bootabilne windowse 7 na USB sticku/prenosivom HDD-u i neka uradi isti postupak. Windowsi 7 imaju tu opciju koja vas upita dali ćete dizati nove windowse ili "repair/upgrade" već postojećih;(kod svih windowsa postoji ta opcija).
ekipa moze pomoc...nisan strucnjak u ovome...svako malo mi se bdos pojavi prosjek po ure...wipa san hd-ve, instalira nove windowse i jos uvik mi ga izbaciva...ako moze ko pomoc jer lagano pi*dim...eo po ure iza posta jos jedan bdos...usbport.sys
Možda ti bsod uzrokuje nešto od perferije što se spaja putem usb-a. Provaj isključit sve što se spaja u usb pa onda prati situaciju
Možda ti bsod uzrokuje nešto od perferije što se spaja putem usb-a. Provaj isključit sve što se spaja u usb pa onda prati situaciju
jesam to vec..uninstal sve usbove i ponovo ubacija mis i tip...i opet isto..a nie samo ovi usbport.sys ima jos jedan bsod
jesam to vec..uninstal sve usbove i ponovo ubacija mis i tip...i opet isto..a nie samo ovi usbport.sys ima jos jedan bsod
Imas ukljuceno mozda eksterni disk ili USB drive dok radis odnosno za vrijeme pojavljivaja BSOD-a? Mozda joystick neki....
Update:
izgleda da se grafička pregrijava. Pasivno hlađeni Radeon 9200. Sada kloniram disk sa windowsima pa ću ih provjeriti sa SFCom. Komp radi sasvim normalno dok je rastavljen i na stolu. Prije je bio u malom ormariću i vjerojatno je jadnik umirao od ovih vrućina.
Sad radi već 2 sata bez problema i rušenja.
Pozdrav, evo i ja imam problema. Detaljnije pogledajte ovdje:
http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/komp-baca-bsod/155215.aspx
Pa ako mi netko može pomoći ?!
Hvala
Pozdrav, evo i ja imam problema. Detaljnije pogledajte ovdje:
http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/komp-baca-bsod/155215.aspx
Pa ako mi netko može pomoći ?!
Hvala
Bilo bi veoma lijepo kad bi skinuo Bluescreenview od nirsofta pa stavio minidump na recimo pastebin,znam da u zadnje vrijeme siluješ taj i3 pa preporučam reset cmos-a ako ništa ne upali.No za početak samo uploudaj minidump na paste bin najčešće piše koja je driver adresa uzrok.Također ne škodi ni odvrtiti Last known good configuration iz advanced boot options.A ako ćeš memtest minimalno 7 faza ili još bolje 100%.
Pa napisao sam da je procesor vraćen na tvorniče postavke, a on je zadnji koji će krepati.
Pa napisao sam da je procesor vraćen na tvorniče postavke, a on je zadnji koji će krepati.
Sorry nisam vidio.Ako je proc default stavi minidump na pastebin.
To nemogu dok mi opet BSOD ne baci jeli tako ?
On me uvijek nespremna uhvati...
To nemogu dok mi opet BSOD ne baci jeli tako ?
On me uvijek nespremna uhvati...
Kada skinešBluescreenview on automatski otvori folder s minidumpovima,ali ako ne onda klikneš na advanced i browse C:\WINDOWS:\minidump.Ako ih tamo nema znači da ih je sistem izbrisao tako da pričekaj novu poruku ako se upoće pojavi ako nakon ni nove poruke ni d od dumpa znači da su ti mindumpovi isključeni i ovako ih staviš da se stvaraju.http://blog.nirsoft.net/2010/07/27/how-to-configure-windows-to-create-minidump-files-on-bsod/
dakle javlja mi se ovaj problem. nisam baš imao vremena procitati cijeli topic. a niti probavati sve jer mi laptop treba za posao trenutno. nadam se da cete mi pomoci barem nekako.
bsod se ne pojavi svai put. prije bsoda laptop mi se par put zbloka. i onda nastavi raditi kao da nije ništa bilo.
dok sam ovo pisao zblokao je 2 puta... :/
evo i 3. put.
nekad mi zna stajati na stolu i ne dogodi se po 2 tjedna ništa. nekad ne mogu 5 minuta biti na njemu.
najčešće se događa dok surfam. a skoro pa nikad dok je u full loadu kad recimo igram igre. znao sam nekad i po 2 igre imati pokrenuto i ništa nebi bilo. dok bi recimo blokao nekad kad bi samo surfao i usput gledao film... ali opet ne svaki put.. nego onako random :D
odakle početi?
Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Locale ID: 1050
Additional information about the problem:
BCCode: f4
BCP1: 0000000000000003
BCP2: FFFFFA80059AE910
BCP3: FFFFFA80059AEBF0
BCP4: FFFFF80002F82E20
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1
Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump\070212-31652-01.dmp
C:\Users\Robert\AppData\Local\Temp\WER-54803-0.sysdata.xml
Read our privacy statement online:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0409
If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt