AM2-NF3-VSTA i AMD phenom II X4 945

poruka: 20
|
čitano: 3.212
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav forumasi...

imam jedno pitanje...

naime htio bih osvjezit malo stari komp sa novim procesorom...(buraz ga koristi za igre)

trenutna konfiguracija:

AM2NF3-VSTA-Asrock matična

AMD Athlon X2 7750 BE

Corsair 2GB DDR2

Sapphire ATi Radeon 3850 512 Mb DDR3

Napajanje Cooler Master 650 W

HDD 360 GB

--------------------------------------------------

dakle moja dilema je sljedeca...dali mogu na njega stavit gore navedeni procesor AMD Phenom II X4 945??

prema CPU supportu na stranici od matične mogu, samo moram napravit upgrade biosa na verziju 3.30.

dali cu imat problema zbog grafe, odnosno dali ce to sve zajedno bit kompatibilno i vrtit normalno stvari??

pozdrav i hvala....

daemon {GmF}

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nemozes stavit, jer je ploča AM2 a proc AM3

0 5 hvala 0
18 godina
protjeran

Ma kad pise na ASRockovoj stranici da ce nakon updejta biosa na 3.30 da radi onda ce da radi ...

AM3 ti svi idu na tu plocu, e sad sto je graficka malo slabija (opet zavisi sto igras) procesor ce ti biti ono malo prejak (ali nikad nije prejak)...

Uglavnom, ako imas novaca uzmi procesor, danas sutra kad promjenis MBO i graficku neces morati i procesor....

Pozdrav.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jak procesor ne donosi gaming performanse, on ide samo paralelno uz dobru grafičku da bi ju mogao iskoristiti.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Za Mitcha,nema to veze AMD aje dozvolio fizick kompatibilnost AM2 maticnih i AM3 procesora,samo treba upgrejdovati na zadnji BIOS da bi radio...ja sam prije   imao Gigabyte GA-M61PME-S2 ona je bila AM2 socket ali kad sam upgrejdovao BIOS mogla je podrzati 80 posto AM3 procesora...

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Tako je, ostavi taj procesor i ploču te prodaj staru grafu i uzmi novu s kojom se dobit boost u igrama

Nešto tipa GTS450,GTX460, Ati5770-6850

AMD FANOBY !!
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.1.2011 11:41 (bik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: AM2-NF3-VSTA i AMD phenom II X4 945
bik kaže...

Tako je, ostavi taj procesor i ploču te prodaj staru grafu i uzmi novu s kojom se dobit boost u igrama

Nešto tipa GTS450,GTX460, Ati5770-6850

AM2NF3-VSTA

1x AGP 8x  slot

16 godina
neaktivan

Ja bih na tvom mjestu prodao procesor i grafu, kupio athlona x3 ili x4 i polovnu 4870 ili gtx 260 jer vidim da imaš dobro napajanje. Phenom ti neće dat porast u igrama kolko bi ti dala 4870 ili gtx-ica 260.

EDIT: Nisam ni skužio da ploča ima agp utor, malo sam prenaglio :D. Morao bi i matičnu mijenjat ako bi htio jaču grafu stavit.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.1.2011 11:57 (veki22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Mitch kaže...

Nemozes stavit, jer je ploča AM2 a proc AM3

AM3 ide na AM2 ploče ukoliko BIOS podržava taj procesor i ploča podrava TDP tog procesora, ali će sabirnica raditi na nižem taktu i uzrokovati pad performansi.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
17 godina

Ja da sam na tvom mjestu prodao bih ploču,procesor, grafu i memoriju. Na tu ploču se ne isplati ništa nadograđivati, zato jer ima agp slot za grafu.

Uglavnom najbolje bi bilo uzeti novi komp baziran na am3 platformi.

Sada sve ovisi sa koliko novaca raspolažeš pa da ti se sastavi nešto šta bi ti odgovaralo

Evo ovo bih ti preporučio za jeftine novce. vidim da je procesor nekih 950kn pa kada bi prodao svoje dijelove mislim da bi imao dosta za ovo sta sam ti predlozio

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.1.2011 12:24 (Patrick_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Patrick_cro kaže...

Ja da sam na tvom mjestu prodao bih ploču,procesor, grafu i memoriju. Na tu ploču se ne isplati ništa nadograđivati, zato jer ima agp slot za grafu.

Sada sve ovisi sa koliko novaca raspolažeš pa da ti se sastavi nešto šta bi ti odgovaralo

Evo ovo bih ti preporučio za jeftine novce. vidim da je procesor nekih 950kn pa kada bi prodao svoje dijelove mislim da bi imao dosta za ovo sta sam ti predlozio

Kad mu već to preporučaš... Možda je bolje ne kupovati DDR3 memoriju pošto već posjeduje 2GB DDR2 koja također ide na navedenu ploču.

Ako bi išli na ovu konfiguraciju, moja bi preporuka bila zadržavanje DDR2 memorije i kanaliziranje nepotrošenog iznosa u još jaču grafičku karticu (150 kuna viška nije mnogo, ali dobro dođe). Razlika u performansama između DDR2 na 800 MHz i DDR3 na 1333 MHz nije prevelika da bi opravdala trenutno ulaganje u prelazak na samo 2 GB DDR3.

Također, postoji mogućnost da zadržiš i aktualnog Athlona 7750+ (uz zadržavanje DDR2 memorije) koji u odnosu na Athlon II 250 i ne zaostaje baš previše pa i taj nepotrošeni iznos (od eventualne kupovine procesora) kanalizirati u "fond" za grafu.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
17 godina
cro_blue kaže...
Patrick_cro kaže...

Kad mu već to preporučaš... Možda je bolje ne kupovati DDR3 memoriju pošto već posjeduje 2GB DDR2 koja također ide na navedenu ploču.

Ako bi išli na ovu konfiguraciju, moja bi preporuka bila zadržavanje DDR2 memorije i kanaliziranje nepotrošenog iznosa u još jaču grafičku karticu (150 kuna viška nije mnogo, ali dobro dođe). Razlika u performansama između DDR2 na 800 MHz i DDR3 na 1333 MHz nije prevelika da bi opravdala trenutno ulaganje u prelazak na samo 2 GB DDR3.

Također, postoji mogućnost da zadržiš i aktualnog Athlona 7750+ (uz zadržavanje DDR2 memorije) koji u odnosu na Athlon II 250 i ne zaostaje baš previše pa i taj nepotrošeni iznos (od eventualne kupovine procesora) kanalizirati u "fond" za grafu.

Na ovu ploču šta sam stavio ne ide ddr2 memorija, a da ne kažem da je ddr3 memorija puno jeftinija od ddr2, pa sve još ovisi koliko bi on dobio novaca za za svoju konfiguraciju. Ova ploča je am3 socket i ne vidim da na nju ide navedeni procesor. Uglavnom nisam stavio jaču grafičku zato jer neznam sa koliko novaca raspolaže autor. Bilo bi dobro da se on javi pa da se vidi njegovo mišljenje.

18 godina
Patrick_cro kaže...

Na ovu ploču šta sam stavio ne ide ddr2 memorija, a da ne kažem da je ddr3 memorija puno jeftinija od ddr2, pa sve još ovisi koliko bi on dobio novaca za za svoju konfiguraciju. Ova ploča je am3 socket i ne vidim da na nju ide navedeni procesor. Uglavnom nisam stavio jaču grafičku zato jer neznam sa koliko novaca raspolaže autor. Bilo bi dobro da se on javi pa da se vidi njegovo mišljenje.

Pardon... Učinilo mi se da je riječ o ploči ASRock N68C-S UCC koju bi naš kolega također mogao razmotriti!  {#}

17 godina

Mislim da bi ta ploča bila u redu ako ne uspije prodati komponente pa onda da ide na to a ostatak love da ne troši na procesor, nego na novu grafu jer če mu ona najviše pridonijeti perfomansama

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

hvala svima na odgovoru...

to mi je ionako za buraza malog komp...

ja za sebe imam komp sa i7 procesorom i tako to....

sto se tice ovog sa am2nf3-vsta do sada mu je vrtio sve igre nove i to na visokim postavkama(Moh, GRID, FIFA 11, PES 11, BLACk ops....) tako da mislim da nece bit probllema...

daemon {GmF}

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
daemon kaže...

Pozdrav forumasi...

imam jedno pitanje...

naime htio bih osvjezit malo stari komp sa novim procesorom...(buraz ga koristi za igre)

trenutna konfiguracija:

AMD Athlon X2 7750 BE

Corsair 2GB DDR2

HDD 360 GB

dakle moja dilema je sljedeca...dali mogu na njega stavit gore navedeni procesor AMD Phenom II X4 945??

prema CPU supportu na stranici od matične mogu, samo moram napravit upgrade biosa na verziju 3.30.

dali cu imat problema zbog grafe, odnosno dali ce to sve zajedno bit kompatibilno i vrtit normalno stvari??

pozdrav i hvala....

Pozdrav i tebi. Kao prvo takvu matičnu ploču koristim.... Drugo ako si već kupio nov processor, onda ovako, nemoraš odmah stavljat noviji processor i odeš na ASROCK-ovom stranicu i skidaš Bios P3.00 i postoje možeš vrlo lako instalirat na windows (vidi na ascrockovom liku za bios di piše windows) i kad se završi i upali ga, sve će bit uredu jer u tom slučaju on radi kao da se nije dogodilo ali se u Biosu osjeti mala promjene. Ugasi ga. izvadi stari processor i montiraj novije i upali ga i u Biosu podesi postavke za CPU i RAM. Ako želiš da radi kompatibilni isti rada frenkvencije i memorije jer upravo iz programa pomaže uvid. Program se zove: Speccy. I tam ta CPU ako je uredu i za RAM pogledaš jel su podešen vrijednost latencije a ako nije iz njega napiši na papir ako piše na RAM koji je najveći i tu zapisat  i u BIosu podesi i vidjet češ kako ima razlike u najnovije ubrzavanju perfomansa i stabilnost rada na računalu.  Nadam se da sam pomagao. Sretno!

Nenad
16 godina
neaktivan
Nello kaže...
daemon kaže...

Pozdrav forumasi...

imam jedno pitanje...

trenutna konfiguracija:

AMD Athlon X2 7750 BE

Corsair 2GB DDR2

HDD 360 GB

pozdrav i hvala....

Pozdrav i tebi. Kao prvo takvu matičnu ploču koristim.... Drugo ako si već kupio nov processor, onda ovako, nemoraš odmah stavljat noviji processor i odeš na ASROCK-ovom stranicu i skidaš Bios P3.00 i postoje možeš vrlo lako instalirat na windows (vidi na ascrockovom liku za bios di piše windows) i kad se završi i upali ga, sve će bit uredu jer u tom slučaju on radi kao da se nije dogodilo ali se u Biosu osjeti mala promjene. Ugasi ga. izvadi stari processor i montiraj novije i upali ga i u Biosu podesi postavke za CPU i RAM. Ako želiš da radi kompatibilni isti rada frenkvencije i memorije jer upravo iz programa pomaže uvid. Program se zove: Speccy. I tam ta CPU ako je uredu i za RAM pogledaš jel su podešen vrijednost latencije a ako nije iz njega napiši na papir ako piše na RAM koji je najveći i tu zapisat  i u BIosu podesi i vidjet češ kako ima razlike u najnovije ubrzavanju perfomansa i stabilnost rada na računalu.  Nadam se da sam pomagao. Sretno!

pozdrav nello...

sto se tice update BIOSA to sam vec prije napravio tako da sa time nema beda, napravio sam load default postavka...

sto se tice ostalog sto si rekao moram proznat da nisam bas skuzio??

ja sam mislio da ce taj procesor po defaultu radit sa tim biosom bez ikakvih postavki...

daemon {GmF}
18 godina
daemon kaže...

pozdrav nello...

sto se tice update BIOSA to sam vec prije napravio tako da sa time nema beda, napravio sam load default postavka...

sto se tice ostalog sto si rekao moram proznat da nisam bas skuzio??

ja sam mislio da ce taj procesor po defaultu radit sa tim biosom bez ikakvih postavki...

Preporučeno je nakon instalacije novog procesora ponovno učitati defaultne postavke BIOS-a čisto kako bi sve "sjelo" na svoje mjesto kako treba! Dakle, za svaki slučaj...  {#}

16 godina
neaktivan

e jos jedno pitanje kako mogu vidjet dali mi cooler ide na proc??

naime imam GIGABYTE Volar cooler i neznam dali ga mogu stavit na taj Phenom II X4 i AM2-NF3-VSTA...(na starom procesoru je montiran)

dali bi mogao i na taj novi...

odnosno dali to da se cooler moze montirat ovisi o maticnoj ili procesoru koji je na njoj???

daemon {GmF}

0 0 hvala 0
18 godina
daemon kaže...

e jos jedno pitanje kako mogu vidjet dali mi cooler ide na proc??

naime imam GIGABYTE Volar cooler i neznam dali ga mogu stavit na taj Phenom II X4 i AM2-NF3-VSTA...(na starom procesoru je montiran)

dali bi mogao i na taj novi...

odnosno dali to da se cooler moze montirat ovisi o maticnoj ili procesoru koji je na njoj???

Kuler ne ovisi o procesoru nego o bracketu na matičnoj ploči!

Bez problema možeš montirati taj kuler na svoju ploču, bez ozira koji procesor bio pod njim.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice