AM2 i DDR3 kompatibilnost ?

poruka: 12
|
čitano: 3.012
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav,

imam jednu nedoumicu oko kompatibilnosti..

Uzeo sam ploču ASRock 960GC-GS FX koja podržava :AM2/AM3/AM3+ i 2xDDR2 i 2xDDR3 memorije. Na nju pokušavam staviti svoj stari procesor AMD Athlon 64 X2 4400 za koji sam prilično siguran da radi i koji je podržan na stranici ploče.

Naravno uzeo sam i DDR3 modul od 2 gb jer je jeftiniji od DDR2, ali kad sve to skklopim nema slike,nema beepa , samo se ventilator vrti.

Pitanje: je li može AM2 cpu raditi sa DDR3 memorijom?{#}

Onako općenito za AM2 piše da podržava DDR2 , ali kakva je situacija s ovim hibrid pločama?

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.11.2013 13:33 (buggie).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne može. 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: AM2 i DDR3 kompatibilnost ?

Hvala. Je li može neko obrazloženje ili link di se to može pročitati?

15 godina
neaktivan

"Socket AM3 breaks compatibility with AM2/AM2+ processors due to a subtle change in key placement. The AM3 socket has 941 pin contacts in a different layout[3] while AM2+ processors have 940 pins. Tom's Hardware removed the two obstructing key pins from an AM2+ Phenom processor in order to fit it into an AM3 socket. The processor did not work in the AM3 socket, but still worked in an AM2+ socket, suggesting that compatibility issues run deeper than merely the key pins.[4] It is likely due to the fact that the built-in memory controller in AM2/AM2+ processors only supports DDR2 (unlike AM3 processors, which support both DDR2 & DDR3 memory)"

to bi trebalo biti to?{#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Djelomično bi to trebalo biti to. 
Ne bih sad znao zašto AM2 ne podržava DDR3 memoriju, ali ju ne podržava, nažalost.

Imam i ja takvu ploču, ali imam AM3 procesor koji uredno radi na DDR2 memoriji, tako već ide, ali obrnuto neće.  

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da , za razliku od s.775 koji podržava DDR3.

Ništa ,pokušati ću s ddr2.{#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

A jbg, treba vidjeti koje je godine koji socket proizveden, a koje god. procesor, pa je možda i to jedan od razloga.

Ništa, sretno ti! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Procesor je izrađen (dizajniran) tako da njegov kontroler memorije podržava samo DDR2 memoriju.

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Radi bez problema s DDR 2{#}

Hvala svima na interakciji{#}

0 0 hvala 0
15 godina
Kupio sam tu Asroc ploču jer je stara AM ploča izdahnula. Imam proc AMD Athlon 64 X2 7750 Kuma i DDR2 Kingmax 800 MHz. Kad upalim komp na početku vidim da je prepoznao memorije kao DDR na 533 MHz,zašto ????? oba modula su Kingmax na 800 MHz
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
TomekK kaže...
Kupio sam tu Asroc ploču jer je stara AM ploča izdahnula. Imam proc AMD Athlon 64 X2 7750 Kuma i DDR2 Kingmax 800 MHz. Kad upalim komp na početku vidim da je prepoznao memorije kao DDR na 533 MHz,zašto ????? oba modula su Kingmax na 800 MHz

u Biosu postavi da ti radi onda ne 800 mhz 

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
17 godina
TomekK kaže...

Isto tako pokušaj u Biosu uključiti UCC, da vidiš ima li tvoj procesor koju zaključanu jezgru (neki 7750 imaju (posebice 7750BE), neki ne, nekima radi dobro...).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice