ma ok, nije bitno,
bitno je, jer se takvi mitovi provlače nonstop, pa i kolega gore iznad spominje državu 'rentijera'...
kad ljudima koju nasjedaju na takve mitove pokažem neke podatke, pogotovo recimo iz zadra gdje trenutno živim, čude se čudom i gledaju podozrivo kao da izmišljam
malo njih zna da je i u zadarskoj županiji - koju se smatra ponajviše turističkom, industrija na prvom mjestu, da imamo najjaču metaloprerađivačku tvrtku - aluflexpack, jaču i od razvikanog hs produkta, da to nije izuzetak jer je i četvrtka u hrvatskoj metaloprerađivačka tvrtka - lth metalni lijev također u zadarskoj županiji, da u industriji marikulture držimo 75% hrvatske proizvodnje i da većina ide u izvoz, da imamo visokotehnološke tvrtke poput hsteca itd. itd...
to više nije niti zabavno, te priče da 'nemamo industriju' su toliko iritantne do boli, dajte bar malo se potrudite informirati se, bar danas je sve dostupno na klik miša
meni je nevjerojatno da itko, tko nije ko moja 90-godišnja baba koja nema niti smartfon niti zna što je internet, ide lupetatz o nečemu što barem na sekundu nije provjerio na internetu
pobogu ljudi, čemu sve blagodati interneta i lakoće dobivanja informacije ako ih nećete koristiti, nego nastavljate s 'kafanskom' retorikom otprije 50 godina
ima, ima još industrije negdje. nisam rekao da doslovno nema industrije.
EDIT: referirao sam se na deindustrijalizaciju hrvatske od 90-ih godina na ovamo.