Lp svima, u srijedu mi dolazi matična ploča, riječ je o GIGABYTE GA 990 GAMING SLI, zanima me kada sve pospajam na novu matičnu ploču, hoću li morati rušiti windowse ili ne? Čitao sam, a i po logici stvari, da moram obrisati drivere od prethodne odnosno trenutne matične ploče. Moram li još nešto osim također dobro pospajati kablove u matičnu? Molim vas za pomoć!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Osobno rusim uvijek windowse kad je nova ploca u pitanju jel se zna desiti da se windowsi zblesiraju ali mozes probati i tako. Netrebas nista samo sve dobro spojiti i pali

Lp svima, u srijedu mi dolazi matična ploča, riječ je o GIGABYTE GA 990 GAMING SLI, zanima me kada sve pospajam na novu matičnu ploču, hoću li morati rušiti windowse ili ne? Čitao sam, a i po logici stvari, da moram obrisati drivere od prethodne odnosno trenutne matične ploče. Moram li još nešto osim također dobro pospajati kablove u matičnu? Molim vas za pomoć!
Digni na novoj ploci u safe modu i pobrisi sve drivere od ploce i onda upali normalno i stavi nove drivere....
Osobno rusim uvijek windowse kad je nova ploca u pitanju jel se zna desiti da se windowsi zblesiraju ali mozes probati i tako. Netrebas nista samo sve dobro spojiti i pali
Pa da, istina. A što ako budem morao rušiti i nanovo dizati sustav, kako da dignem Windows 10 koji je trenutno? Nemam CD pa ne znam
99% da neces morati dizati nove win...
99% da neces morati dizati nove win...
Iskreno se nadam!
Nemas sta izgubiti...
Digneš sa usba.
zanimljivo .. koliko odgovora, a nitko ne zna ni koji OS/ver je u pitanju, zna se nova MBO, stara.. i MSove licence, nijie samo stvar što win može, nego i dali to MS dozvoljava (ovisi o licenci).
-prije zamjene, deinstall stvari vezanih uz MBO, gašenje, zamjena, podešavanje biosa.. i tad možda upali.
-postoji sysprep/oobe (pročitati prije).
-clean je ipak clean, najbolja opcija koja mora raditi (ako zaboravimo na licencu i tko zna koji soft, podešavanje-vrijeme..). To bi autor pitanje trebao odvagnuti, no ne navodi ništa konkretnog čak ni razloge za-protiv clean ili nadogradnje/zamjene na postojeće, neovisno jel moguće i sl.
Ako je nešto moguće, ne znači da je to dobro/bolje ili da je uz blagoslov MSa a tad su mogući problemi.
CPa da, istina. A što ako budem morao rušiti i nanovo dizati sustav, kako da dignem Windows 10 koji je trenutno? Nemam CD pa ne znam"
CPa da, istina. A što ako budem morao rušiti i nanovo dizati sustav, kako da dignem Windows 10 koji je trenutno? Nemam CD pa ne znam"
- još gore :)
juzer koji ni to ne zna.. (kao nema tu dovoljno win10 tema, install tema ili odgovora kako se s MSovog sitea MCTom skine i napravi install medij, koji nije CD ali može DVD-USB..) .. hvala. :)
enivej, previše nepoznanica. Jedno je sigurno (juzeru-autoru teme), ne radi ništa dok nemaš install medij ili puno sreće.
LOL
Inače ja radim čistu instalaciju kod takvih stvari, čisto da izbjegnem eventualne probleme kasnije ako bi moglo doći do njih.
- juzer, objašnjeno ti je. Čitati znaš? :)
Sve složi i spoji pa budeš vidio da li će se OS htjeti pokrenuti, budi strpljiv jer tu treba vremena da win. povuče i instalira nove drivere,
99% slučajeva uredno radi čak i nakon prelaska sa prastaroga socketa AMD na najnoviji socket Intela, zna biti potrebno par ručnih restartova
da proradi kako treba, ali da se to sve srediti, a ako pak neće, možeš probati napraviti i "repair" s Win instalacijskog USBa kojega možeš napraviti
koristeći npr. Rufus na drugom računalu, ako niti to neće, "backup" svega i sve ispočetka.
Pozdrav ,zanima me overclock athlon 860k,trenutno imam ovu plocu A68HM-K ,I CINI MI SE DA JE NESTABILNO (4.1 overclock )imam cc120 coller, i mislim da je to do ploce ,tu i tamo pocne lagat na 15 sec i onda se vrati u normalu ,e sad ,mislim uzet ovu plocu ,zanima me koliko je bolja ova ploca u overclocku ovog procesora ,imam namjeru uzet ovu plocu (ASROCK FM2A78 PRO4)
Pozdrav, ljudi,
ne želim otvarati novu temu, pa se nadam da mogu pitanje postaviti ovdje... Imam matičnu ploču ASrock 970 extreme3 r2.0. Imam USB wifi adapter i USB 3.0 hub. Kada skidam nešto s interneta i kada mi dosegne maksimalnu brzinu (nekih 3,75 mb/s) onda mi disconnecta wifi adapter i za par sekundi opet connecta, odnosno kao da sam ištekao i uštekao kabel u kompjutor. Također, kad kopiram nešto na USB i kad dosegne maksimalnu brzinu od nekih 100 mb/s mi disconnecta hub i moram ga sam odspojit i spojit. Dok se to događa (sa wifi adapterom ili sa hubom) mi nekad čak i miš disconnecta na nekoliko sekundi. Može li to biti problem s matičnom pločom? Dakle, to se dešava samo onda kad se dosegnu maksimalne brzine... Kad skidam nešto s torrenta brzine 1 mb/s ili koristim sporiji usb za kopiranje (20 mb/s) sve se odvija normalno.
Pozdrav, ljudi,
Ta ploča je blago rečeno loša, mijenjaj to ako ikako možeš za Gigabyte 970A-DS3P i za ubuduće, samo čim dalje od Asrock ploča za AM3+ socket.
Pozdrav ,zanima me overclock athlon 860k
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx).
Overclocking guide za pocetnike.
Potraži pomoć u jednoj od tema.
A sad, nadam se da te mogu zamolit za savjet :) Ja sam uz svoje skromno znanje sumnjao na matičnu jer se radi o različitim stvarima, a povezuje ih matična.
Matičnu sam mislio mijenjat kad dođe AM4 socket, pa nać neku koja ima i AM4 socket i AM3+ tako da mogu zadržat svoj trenutni procesor uz kogučnost nadogranje na neki Zen procesor koji uskoro izlaze..
EDIT: razmišljam uvažiti tvoj savjet i kupiti ovu matičnu, samo da pitam, što je bitno pratiti inače kod matične? Našao sam sad jednu na njuškalu koju bi uzeo baš koju si naveo, al čisto iz znatiželje. Jer evo, koliko vidim po specifikacijama moja je dosta dobra (3.0 usb, velika brzina rama, velika memorija podržana itd), a ispada dosta loša.
I jel se može onda reč iz opisa da me onda matična zafrkava, ili?