Unlock Athlon II x3 i Phenom II x2 x3 procesora

poruka: 1.157
|
čitano: 244.518
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Unlock Athlon II x3 i Phenom II x2 x3 procesor
Don Kihoty kaže...

Koji je to točno procesor?

Ako Batista hoće, može samo CPU u kutijici poslati poštom meni, da ga isprobam na svojim pločama:

990FX Fatal1ty Pro

890FX Deluxe3

970 Extreme3

To je svakako dovoljno za znati "dali radi kako treba".

Moze, poslat cu ti ga.

Evo upravo ga sprobavam na N68-S3 UCC i ovdje sam otkljucao L3 cache, al rade samo 2 jezgre...

U BIOSU su prepoznate 3 jezgre, u winsima samo 2, u POSTU prije bootanja je fino ucitan Phenom X4 B25, Counts: 4.

Dizem napon NB-a, cpu-a, smanjujem mu takt, iskljucim spread spectrume... Al djabe...

Slobodno mi sibnes na PP svoje podatke i posaljem ti ga vec sutra.

Truth in engineering.
17 godina
Batista kaže...

Evo upravo ga sprobavam na N68-S3 UCC i ovdje sam otkljucao L3 cache, al rade samo 2 jezgre...

U BIOSU su prepoznate 3 jezgre, u winsima samo 2, u POSTU prije bootanja je fino ucitan Phenom X4 B25, Counts: 4.

Dizem napon NB-a, cpu-a, smanjujem mu takt, iskljucim spread spectrume... Al djabe...

Jesi na ploče na kojima isprobavaš stavio zadnje verzije biosa?

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
17 godina
191x7 kaže...
Batista kaže...

Jesi na ploče na kojima isprobavaš stavio zadnje verzije biosa?

jep

Truth in engineering.
14 godina
neaktivan

Kao što je kolega MARKOZD15 rekao - ja sam svog Phenoma II X2 otključao i debelo OC-ao na ploči koja je lošija od trenutne 990XA-UD3 .

Jednostavno, proces otključavanja ovisi i do ploče.

Tako je gore navedeni kolega kupio X2 550 koji se na Gigabyte 970 ploči otključao kako treba u X4 .
Isprobali smo na mojoj 990XA-UD3 i na njegovoj 770DE ploči i ne ide u X4 nikako.

Ponekad pomaže dizanje voltaže , al nema smisla da dižete napon CPU-a iznad 1.45 da vidite jel stabilan kao X4,jer ionako je to već visoki napon

za 24/7 rad. 

AMD Phenom II X4 B45 @ X3 3.75 GHz : http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2179126
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Batista kaže...
Don Kihoty kaže...

Koji je to točno procesor?

Ako Batista hoće, može samo CPU u kutijici poslati poštom meni, da ga isprobam na svojim pločama:

990FX Fatal1ty Pro

890FX Deluxe3

970 Extreme3

To je svakako dovoljno za znati "dali radi kako treba".

Moze, poslat cu ti ga.

Slobodno mi sibnes na PP svoje podatke i posaljem ti ga vec sutra.

Vidi u MS Configu pod Boot -> Advanced options jel imaš postavljen maximum number of processors.
Uglavnom ,odznači tu opciju ukoliko ti već nije odznačena.

Nakon toga restartaj komp i Windows bi trebao prepoznati 3 jezgre ili koliko već. 

AMD Phenom II X4 B45 @ X3 3.75 GHz : http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2179126
13 godina
protjeran

Ljudi evo interesira me za proc na 2. kompu.Imam ATHLONA II X3 450 i maticnu AsRock n68c-s ucc i to na hladnjaku Freezer Extreme.Do koliko bi se moglo to ovecrclockat?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Si ga probao unlockat?Nekih 300-400 Mhz možda i više sa dizanjem napona.

Smejem se a plače mi se,tražim lepu minu,minu da odletim u p**** materinu
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
WrongType kaže...

Si ga probao unlockat?Nekih 300-400 Mhz možda i više sa dizanjem napona.

Nisam probao.Sta mislis jel bi bilo dovoljno tih 95W njemu sa maticne ak ide na quad core?

13 godina
neaktivan

Kad ga otključaš na quad onda se prebaci TDP u 125-130 W

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
WrongType kaže...

Kad ga otključaš na quad onda se prebaci TDP u 125-130 W

Ali maticna podrzava samo 95W :/

13 godina
neaktivan

Onda nemoj jer češ dobivati restart i komp ti se neče paliti s prve i mogao bi skuriti MBO.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
WrongType kaže...

Onda nemoj jer češ dobivati restart i komp ti se neče paliti s prve i mogao bi skuriti MBO.

Pa to ti kazem.

17 godina
WrongType kaže...

Ne mora ništa skurit matičnu, neka proba otključat četvrtu jezgru i ako uspije ok ali na dalnje klokanje nek zaboravi obavezno znači samo defolt frekvencija.Neče se matična ploča skurit sigurno bez ikakavog klokanja, treba probat ali nek bude obavezno upaljen Qool&Quiet u Bios normalno. Može probat malo spustit defoltni CPU napon, ako otključa četvrtu jezrgru i ako to uspije nakon testiranja jel sve stabilno onda bude ok sigurno.{#}

Iako piše nakon otključavanja X3 u X4 125W to u praksi nije baš tak, več nešto manje ja bi rekel negdje oko 110W a od toga ne bu zgorela matična sigurno još pogotovo ak uspješno malo spusti defoltni CPU napon.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.4.2012 18:35 (rambox).
13 godina
protjeran
rambox kaže...
WrongType kaže...

Ne mora ništa skurit matičnu, neka proba otključat četvrtu jezgru i ako uspije ok ali na dalnje klokanje nek zaboravi obavezno znači samo defolt frekvencija.Neče se matična ploča skurit sigurno bez ikakavog klokanja, treba probat ali nek bude obavezno upaljen Qool&Quiet u Bios normalno. Može probat malo spustit defoltni CPU napon, ako otključa četvrtu jezrgru i ako to uspije nakon testiranja jel sve stabilno onda bude ok sigurno.{#}

Iako piše nakon otključavanja X3 u X4 125W to u praksi nije baš tak, več nešto manje ja bi rekel negdje oko 110W a od toga ne bu zgorela matična sigurno još pogotovo ak uspješno malo spusti defoltni CPU napon.{#}

E gledaj znaci sta je kod mene.Ovdje je kod mene ovo AsRock UCC na Enable , a nikad nista nisam otkljucavao.Istotako sada neznam gdje je tu dalje za unlock 4. jezgru :(

13 godina
neaktivan
rambox kaže...
WrongType kaže...

Gledaj sa moje strane ne mogu mu reč da to napravi jer ploča podržava do 95 W CPU ako je skuri ne želim ispasti kriv.I zbog ovoga http://www.bug.hr/forum/topic/stolna-racunala/cemo-problem-pocme-se-palit-se-ugasi/145754.aspx?page=0&jumpto=2794813&sort=asc&view=flat

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.4.2012 22:19 (WrongType).
15 godina
WrongType kaže...
rambox kaže...
WrongType kaže...

Gledaj sa moje strane ne mogu mu reč da to napravi jer ploča podržava do 95 W CPU ako je skuri ne želim ispasti kriv.I zbog ovoga http://www.bug.hr/forum/topic/stolna-racunala/cemo-problem-pocme-se-palit-se-ugasi/145754.aspx?page=0&jumpto=2794813&sort=asc&view=flat

Ja sam na istoj ploči otključao procesor što mi je naved po Moj PC i radilo je bez problema.

17 godina
mstaglicic kaže...

Vidi u MS Configu pod Boot -> Advanced options jel imaš postavljen maximum number of processors.
Uglavnom ,odznači tu opciju ukoliko ti već nije odznačena.

Nakon toga restartaj komp i Windows bi trebao prepoznati 3 jezgre ili koliko već. 

Ne, to znam odavno. Odustao sam od tog proca, poslao sam covjeku da ga sproba na svojoj maticnoj - MSI-evoj.

Nemam volje vise opce raspravljat o tom procesoru. Hvala svima koji su pomogli svojim savjetima.

Truth in engineering.
14 godina
odjavljen
Batista kaže...

Ne, to znam odavno. Odustao sam od tog proca, poslao sam covjeku da ga sproba na svojoj maticnoj - MSI-evoj.

Nemam volje vise opce raspravljat o tom procesoru. Hvala svima koji su pomogli svojim savjetima.

Ja sam se namučio oko otključavanja svog PII X2 550BE, nije mogao u 4 jezgre, pa sam probao 3, nije mogao ni tako, ali sam se onda poigrao sa uključivanjem/isključivanjem jezgri i uspio sam, clockao sam ga na 3.6GHz i jako sam zadovoljan s njim, iako i3 kojeg sam imao je dosta jači u svakom pogledu!

Ali OK, sada mi je moddanje u glavi, ne performanse, ja sam zadovoljan i sa Athlonom II X2 jer ne igram igre :D

I want to taste you but your lips are venomous poison!
14 godina
neaktivan

Svašta nešto...frend me pitao dali bi mogao probati otključati 4. jezgru na njegovom Athlonu II X3 450. Matična mu je Asrock M3A770DE.  Taj frend nije nikakav ekspert,zna upalit komp,surfat i zaigrat kakvu igru. Nezna petljat po biosu i takve stvari. Dakle sve mu je na default.

Kad sam došao kod njega prvo sam pokrenuo CPUID i iznenadio me je napon koji mi je pokazalo. 1,512v (pod opterećenjem mu skoči na 1,540V) {#}  WTF???  Napravio sam update biosa na verziju 1,80 ali nikakve promjene.   U biosu je defaultno namješten napon na 1,46V. CPUID mi pokazuje 1,512V.  Na koji napon da stavim u biosu??? 

www.fotoprizma.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Probaj clear cmos napraviti (jumperom ili vađenjem baterije) pa onda provjeri jel mu bios opet postavio toliki napon.

Ako opet bude tako visoko postavljeno u Biosu (+ ploča overvolta), napravi undervolting na npr 1.375V ili čak 1.350V.

Zbog tako visokog napona procesor mu se vjerojatno i više grije.

I svakako javi rezultat otključavanja (ako dobije stailan X4).

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
13 godina

ja imam m3a770de i x3 455 i stock napon je 1.375...probaj taj napon stavit i testiraj stabilnost...mozda i nizi napon moze jer je malo slabiji proc od mog...

Krpa
14 godina
neaktivan

Resetirao sam bios (vađenjem baterije) i bios je opet stavio na1,475V.  CPUID pokazuje 1,504V.  Sad ću stavit napon na 1,375V pa vidit dali šljaka.

Nego,za otključavanje jezgre na ovoj ploči trebam stavit ACC na auto,all cores ili??  Na mojoj ploči je malo lakše to izvedeno. 

www.fotoprizma.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
TriP kaže...

Resetirao sam bios (vađenjem baterije) i bios je opet stavio na1,475V.  CPUID pokazuje 1,504V.  Sad ću stavit napon na 1,375V pa vidit dali šljaka.

Nego,za otključavanje jezgre na ovoj ploči trebam stavit ACC na auto,all cores ili??  Na mojoj ploči je malo lakše to izvedeno. 

Samo ACC stavi na auto i probaj bootati, ako ne ide ond dodaj napona ili underclockaj !

14 godina
neaktivan

Sad sam ga testirao sa P95 10 min i prolazi. U biosu sam stavio napon na 1,375V,CPUID pokazuje 1,400V,a kad ga opteretim sa P95 onda skače na 1,42V.  Šta je moguće da ploča tako puno overvolta???

Probao sam stavit ACC na AUTO i komp se ne želi bootat,niti u bios nemogu ući. Black screen.  Očito nestabilna jezgra.

I isto mislim da mi krivo očitava temperature,u HWmonitor mi pokazuje max temp 96°C,to je po meni nemoguće.

www.fotoprizma.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Sad sam išao pogledat šta kaže H/W monitor u biosu. I Vcore je 1,352V  (namješten na 1,375V).  Pa kojim očitanjima da ja sad vjerujem???

www.fotoprizma.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozz
imama phenoma II x3 720 u komb. sa gigabyte ma790xt-ud4p i nikako ga nemogu natjerat da se otkljuca 4. jezgra.
napravio sam sve premam uputama iz prvog posta i racunalo se normalno boota ali u cpu-z i dalje sve isto pise...imate kakve ideje sta da radim?

http://www.youtube.com/watch?v=o8RsTjjYK7E
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
TriP kaže...

Sad sam ga testirao sa P95 10 min i prolazi. U biosu sam stavio napon na 1,375V,CPUID pokazuje 1,400V,a kad ga opteretim sa P95 onda skače na 1,42V.  Šta je moguće da ploča tako puno overvolta???

Probao sam stavit ACC na AUTO i komp se ne želi bootat,niti u bios nemogu ući. Black screen.  Očito nestabilna jezgra.

I isto mislim da mi krivo očitava temperature,u HWmonitor mi pokazuje max temp 96°C,to je po meni nemoguće.

Ne brini ti ništa oko tog CPU napona, takav napon je za AMD procesore mačji kašalj uglavnom tu nema nikakvih problema.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.4.2012 15:09 (rambox).
14 godina
odjavljen
Raptoxx kaže...

Pozz
imama phenoma II x3 720 u komb. sa gigabyte ma790xt-ud4p i nikako ga nemogu natjerat da se otkljuca 4. jezgra.
napravio sam sve premam uputama iz prvog posta i racunalo se normalno boota ali u cpu-z i dalje sve isto pise...imate kakve ideje sta da radim?

Vidi u msconfigu na koliko je jezgri stavljeno da boota ?!

17 godina

Trip - vjeruj očitanjima u Biosu i očitanjima u programu AsRock OC Tuner (baš za matičnu).

Raptoxx - da nisi možda u msconfig pod boot options advanced stavio da ti koristi 3 jezgre pri bootanju? Ako jesi, isključi tu opciju.

Kad pališ komp, pokazuje li ti POST screen da imaš 4 jezgre?

14 godina
neaktivan
Raptoxx kaže...

Pozz

Jesi probao u msconfig staviti da boota 4 jezgre?

I want to taste you but your lips are venomous poison, you're poison, running through my veins
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice