Unlock Athlon II x3 i Phenom II x2 x3 procesora

poruka: 1.157
|
čitano: 244.424
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Unlock Athlon II x3 i Phenom II x2 x3 procesor
Bulldozer kaže...

1. Gigabyte nije sjeb** ništa, nego poštivao AMDov BAN unlockanja jezgri ali su implementirani kao nekakav Unlock

2.Taj unlock radi, radi po onim uputama šta sam ti dao i napravit ćeš 100%

3.Jesi dizao CPU Vid ?

Pa znam unlockat procesor ,nije u tom problem.
Gledao sam tutorial koji si mi dao i svejedno se procesor freeza.

CPU Vid jesam dizao sam i to,al nema koristi - ovisi ,koliko to treba dignut gore?

AMD Phenom II X4 B45 @ X3 3.75 GHz : http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2123285
13 godina
neaktivan

Ja sam definitivno odustao od otključanog Athlon II x3 450. Mislim otključala se 4-ta jezgra, ali su performanse procesora pale na 1/3. Sve sam pokušao i na kraju vratio na staro. Kao Phenom II x4 B50 scorao je cca 1.000 dok kao Athlon ostvaruje rezultate cca 2.900 nečega. Totalni Propu(h)s! No to ne znači da se kod drugih korisnika istog procesora neće poboljšati performanse. Zahvaljujem na pomoći i želim vam uspješna otključavanja.

14 godina
neaktivan
Igor_Kreč kaže...

Ja sam definitivno odustao od otključanog Athlon II x3 450. Mislim otključala se 4-ta jezgra, ali su performanse procesora pale na 1/3. Sve sam pokušao i na kraju vratio na staro. Kao Phenom II x4 B50 scorao je cca 1.000 dok kao Athlon ostvaruje rezultate cca 2.900 nečega. Totalni Propu(h)s! No to ne znači da se kod drugih korisnika istog procesora neće poboljšati performanse. Zahvaljujem na pomoći i želim vam uspješna otključavanja.

Evo ja sam testirao sinoć svoj procesor u raznim opcijama.
Dakle,ovako:

1.

X2 545 @ 3.75 GHz - Dual Core

CPU NB VID: 1.3000v

Aktivne jezgre: Core 0,1

OCCT Max temp. : 49 C

CPU Voltage : 1.408 - 1.424 V

2.

X2 545 @ X3 445 3.75 GHz - Triple Core

Aktivne jezgre: Core 0,1,2

OCCT Max temp. : 54 C
CPU Voltage: 1.440 V

3.

X2 545 @ X3 445 3.75 GHz - Triple Core

Aktivne jezgre: Core 0,1,3

OCCT Max temp. : 54 C

CPU Voltage: 1.440 V

4.

X2 545 @ X4 B45 3.00 GHz - Quad Core

Aktivne jezgre: Core 0,1,2,3
CPU Voltage: 1.525 v

( Ovaj 4. nije prošao OCCT , tj. nisam ni uspio upalit OCCT - već se zamrznuo sustav).

Dakle,procesor kao triple core radi kako treba,bez obzira bila upaljena Core 2 ili 3 ,jednako radi.
Dakle,niti jedna jezgra nije defektna ,nego kad su aktivne Core 2 i 3 neće radit kako treba - zamrzne se sustav cijeli.

Izgleda da mi nema druge nego ga držat na X3 3.75 GHz .

AMD Phenom II X4 B45 @ X3 3.75 GHz : http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2123285
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2012 12:03 (mstaglicic).
14 godina
neaktivan
Dali se AMD Phenom II X4 955 BOX Black Edition 3.2GHz 8MBcache, moze otkljucat ?
:
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
PowerRi kaže...
Dali se AMD Phenom II X4 955 BOX Black Edition 3.2GHz 8MBcache, moze otkljucat ?

Ne,on je punokrvni quadcore.Jedini moguci quadcore(X4) koji se moze otkljucati u hexacore(X6) procesor jest Phenom II X4 960T sa Zosma jezgrom.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
13 godina
neaktivan

Ne

INTEL-FTW ------ AMD-RIP

0 0 hvala 0
17 godina
zoharbizo kaže...
PowerRi kaže...

Ne,on je punokrvni quadcore.Jedini moguci quadcore(X4) koji se moze otkljucati u hexacore(X6) procesor jest Phenom II X4 960T sa Zosma jezgrom.

Zapravo se svaki X4 s oznakom T može otključati pošto su svi napravljeni od x6 procesora. Oni bez T su čisto četverojezgreni. No nećemo sad cjepidlačit. xD

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 22:06 (191x7).
17 godina

Uspio sam otkljucat svog X3 athlona u X4, samo sam ukljucil UCC i voila :)

Radi ko zver vec par dana :)

Truth in engineering.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Može tko reć ima li iskustva sa core unlockanjem na gigabyte 970A-UD3 ili 990XA-UD3 pločama?

Jel imaju probleme sa unlockom?

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1654425
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ja imam 990XA-UD3 i otključao sam athlon x3 u phenom x4 bez problema
13 godina
protjeran

Ja ju imam i brdo njih sam unlockao zadnjeg Sempron 145 u Athlona

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

da javim u čemu je bio problem...problem su bili windowsi,nakon reinstalacije nestali su problemi sa radom...kako mi winsi nisu dozvoljavali multicore ...sad radi kako treba kao x2 550 .... nakon šta samo to napravio,provao sam ga opet otključati u x4 ali ništa...pa ni u x3 ... opet ću pokušati vidit dali će radit kao x3 dizanjem napona cpua i nb...trenutno gledam na koliko ce mi stabilno raditi kao x2 .... 3,8 uz 1,425 cpu V te 1,325 nb V ... izdrži nekih 20tak minuta i onda se restartira,tj.restartira se mislim na 1,4 te 1,3 nb... dali su ove vrijednosti voltaze ispravne,dali negdi griješim ?.... učim se pa nemojte zamirit :)

uspio se otključati u x3.... UCC na Per Core i onda zakljucao core 3 i radi stabilno....na x4 se odmah nakon boota restartirao ...nema veze i ovo je dovoljno....nisam provao dokle ide OC...mozda bi mogao do nekih 3,8 uz dizanje CPU V i NB V .... ali nebadam vise...

http://imageshack.us/photo/my-images/576/20120110235816.jpg/

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2012 0:08 (misizulja).
15 godina
neaktivan

Evo stigo moj athlon II x3 455 i odma sam ga otključo i uspio dobit phenoma II x4 b55, no piše da nema L3.

Sad ga testiram s occom i nakon 10 minuta temperatura CPU je 52 stupnja, no piše po jezgrama od 1-4 da je 61 stupanje, dali je to normalno?

U cpu-Z piše da Core Voltage je 1.432 V dali to ok, ili da ručno snizim?

i piše također u CPU-Z 126 w, a ploča mi može do 95 w procesore, u čemu je fora?

[volim Google Android] - Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Znaci, imam athlona II x3 455 @ 3.3ghz i MBO - M3A770DE i pokusao sam otkljucati 4 jezgru ali nisam uspio. stavim acc na auto ili all cores i komp mi nece uc u windowse. verzija biosa je 1.7. a temperature nisu briga imam zalmana cnps5 performu gore...savjeti?

Krpa

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evoga sad je prošlo 1 sat i 30 minuta s OCCt-om, temperatura CPU 52 °C jezgre 1-4 60 °C...

Core Voltage: 1.432 V

Procesor je na 3.3 GHz kako je tvornički samo otključana jezgra. I po ovome je sve ok 4. jezgra ispravna? Da ostavim još pola sata OCCT da bude 2?

To je sve s hladanjkom koji je uz proc stigo.

U biosima sam ukjučio UCC i onaj control core .. e sad ovo 2. neznam dali potrebno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
KrpaZG kaže...

Znaci, imam athlona II x3 455 @ 3.3ghz i MBO - M3A770DE i pokusao sam otkljucati 4 jezgru ali nisam uspio. stavim acc na auto ili all cores i komp mi nece uc u windowse. verzija biosa je 1.7. a temperature nisu briga imam zalmana cnps5 performu gore...savjeti?

Ništa,ne možeš ga otključati.Nekada se stabilnost postiže dizanjem napona,probaj malo napon dignuti

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Ja u paklu i vraga zajebavam ;)
15 godina
neaktivan

Kolko vidim pošto imam Athlon II x3 Propus nemam mogučnost L3 ? ... 

A dali mi sve ok što se tiče proca sad kad je unlockan

No imam jedno pitaje el se to meni čini ili nema automatske kontrole vrtnje ventilatora kad je otključana 4. jezgra

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2012 17:09 (Zvjerkan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ja mislim da ti se dobro čini pošto je tako i kod mene...ista ploča i procesor su u pitanju...ja sam u biosu stavio vent na 5, a bio je na 9 po defaultu. kada igram igrice onda stavim ventilator na 90% sa speedfanom i temperatura ne prelazi 52%

٩(●̮̮̃•̃)۶ ٩( -̮̮̃ –̃)۶ ٩(͡๏̯͡๏)۶ tko pod drugim jamu kopa, fizički je radnik!
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2012 18:43 (mlonc).
13 godina
donator_bubrega kaže...
KrpaZG kaže...

Ništa,ne možeš ga otključati.Nekada se stabilnost postiže dizanjem napona,probaj malo napon dignuti

MA NISTA. probao sam dic voltazu na 1.4 ali ipak nista...ok 4. jezgra otpada. trenutno sam oc procesor sa 3.3 ghz na 3.8ghz i evo sad cu occt test lupit da vidim dal je stabilan. 

Krpa
14 godina
neaktivan
KrpaZG kaže...
donator_bubrega kaže...
KrpaZG kaže...

MA NISTA. probao sam dic voltazu na 1.4 ali ipak nista...ok 4. jezgra otpada. trenutno sam oc procesor sa 3.3 ghz na 3.8ghz i evo sad cu occt test lupit da vidim dal je stabilan. 

Ima još par mogućnosti.Možeš pokušati smanjiti unutarnje sabirnice (HT speed) i podizanjem Northbridge napona.

13 godina
donator_bubrega kaže...
KrpaZG kaže...
donator_bubrega kaže...
KrpaZG kaže...

Ima još par mogućnosti.Možeš pokušati smanjiti unutarnje sabirnice (HT speed) i podizanjem Northbridge napona.

E vidis ja se bojim puno dr*** jer nisam pretjerano iskusan sa biosom. Za kolko da mjenjam navedene opcije? i koliko je to sigurno?

Krpa
14 godina
neaktivan
KrpaZG kaže...
donator_bubrega kaže...
KrpaZG kaže...
donator_bubrega kaže...
KrpaZG kaže...

E vidis ja se bojim puno dr*** jer nisam pretjerano iskusan sa biosom. Za kolko da mjenjam navedene opcije? i koliko je to sigurno?

Ako nisi baš iskusan,onda nemoj prčkati ništa.Ako hoćeš imaš u prvom postu u temi većinu toga.

13 godina

nema veze. nisam uspio sa uputstvima iz prvog posta tako da nista...

Krpa
13 godina
donator_bubrega kaže...
KrpaZG kaže...
donator_bubrega kaže...
KrpaZG kaže...
donator_bubrega kaže...
KrpaZG kaže...

Ako nisi baš iskusan,onda nemoj prčkati ništa.Ako hoćeš imaš u prvom postu u temi većinu toga.

A EVO probao sam i dignut voltazu na NB cak sam probao i spustit frekvenciu cou-a sa 3.3 na 3.0ghz i ipak bezuspjesno. dakle nemam te srece :(

Krpa
14 godina
neaktivan
KrpaZG kaže...

nema veze. nisam uspio sa uputstvima iz prvog posta tako da nista...

Ništa onda,pomiri se s tim da ne možeš otključati četvrtu jezgru  {#}

13 godina

{#} :(

Krpa
15 godina
neaktivan
KrpaZG kaže...

Meni nitko još nije rekao dali mi je sve s procom ok... ? .. nakon otključavanja, što bih još mogo testirad ... OCCt je 2 sata prošo bez ikakvog problema s temperaturom od 52 °C 

14 godina
Zvjerkan kaže...
KrpaZG kaže...

Meni nitko još nije rekao dali mi je sve s procom ok... ? .. nakon otključavanja, što bih još mogo testirad ... OCCt je 2 sata prošo bez ikakvog problema s temperaturom od 52 °C 

Pa onda je ok sve.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
neaktivan

No vratio ga ja u athlona no i dalje je CPU vent na 100 % ... el se to ima negdje u biosu uključit? Da kontrolira spram temperature... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ima,spoji ga na 4 PINSKI ulaz na ploci i rijesio si problem.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice