Unlock Athlon II x3 i Phenom II x2 x3 procesora

poruka: 1.157
|
čitano: 244.208
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Unlock Athlon II x3 i Phenom II x2 x3 procesor
ineedmoney kaže...

zanima me jel moze ova maticna podrzat rame od 1600Mhz bez overclokanja    http://www.asrock.com/mb/memory.asp?Model=880G%20Pro3    ???

Naravno da može! ...ali pod uvjetom da imaš AM3+ procesor.

Kod AM3 procesora je nužno clockanje memorijskog kontrolera!

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
16 godina
neaktivan
segregator kaže...
55pero kaže...
191x7 kaže...
55pero kaže...

Zašto nemogu otključati 4 jezgru na Asrock 880GMH/U3S3 a dok je bio na ASRock A785GXH/128M radila je 4 bez problema u čemu je problem?

Flashaj zadnji bios za ploču, podigni napon procesoru i podigni napon Northbridgeu procesora (to čak zna imati i najveći utjecaj).

Rađeno da biosom 1.70 jedino nisam dizao napon Northbriga pa probam i to.

Ja imam Asrock A790GXH/128M, i sa biosima 1.50, 1.60 i 1.70 mi ne otključava 550BE, a sa biosom 1.40 otključava

Btw, što nije za tvoju ploču zadnji bios 1.50?

Na A785GXH/128M je 1.30  a na 880 GMH/U3S3 je 1.70

17 godina
55pero kaže...

Na A785GXH/128M je 1.30  a na 880 GMH/U3S3 je 1.70

U3S3? Imaš link za tu ploču, ja nalazim samo 880GMH/USB3, i za tu je zadnji 1.50

http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=880GMH/USB3&o=BIOS

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
14 godina
neaktivan

Ja sam unlockao x3 450 u phenoma x4 b50 i sad nezz s cime da mjerim jeli to stabilno, kada sam ukljucio prime 95 ,  core temp program je pokazivao 70 stupnjeva temp, sad nezz jer to krivo ili?

EDIT: Kad ugasim prime 95 temperatura unutar 2min padne na oko 45 stupnjeva, prime 95 je prolazio 40min

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.11.2011 8:30 (Dd_Optic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pa napisao sam kako se provjeri je li sustav stabilan. Vec imas prime95, vrti blend test cirka 12 sati i ako prodje vrlo vjerojatno je stabilan.
213.202.106.145:28960 TDM PROMOD 211 Tarrget Rush Team server
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

mislim da prlikom unlocka x3 na x4 vise namas pravilno pokazivanje temp

na mojem otkljućanom x3 435 u B35 sa trećim cashom nemam prikaza temp.(vj. temp sonda ne radi)

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
electro kaže...

mislim da prlikom unlocka x3 na x4 vise namas pravilno pokazivanje temp

na mojem otkljućanom x3 435 u B35 sa trećim cashom nemam prikaza temp.(vj. temp sonda ne radi)

Po ko zna koji put ponavljam - otključavanjem prestaje prikazivanje temperatura pojedinih jezgri no PRIKAZIVANJE UKUPNE TEMPERATURE PROCESORA I DALJE OSTAJE.

14 godina
neaktivan

Al dal je problem da je temp procesora pod jakim opterecenjem 74-75, tj prime 95?? Idle je 45, a kad igram igre oko 60 bio je upaljen cijelo jutro?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dd_Optic kaže...

Al dal je problem da je temp procesora pod jakim opterecenjem 74-75, tj prime 95?? Idle je 45, a kad igram igre oko 60 bio je upaljen cijelo jutro?

Problem je što prelazi preko 65°. Temperatura od 65°C prema AMD-u može prouzročiti štetu na procesoru, a mislim da se komp gasi ako temperatura dođe 75°C (barem bi trebao).

Dobro bi bilo da ti temperatura ne prelazi 55°C pri največem opterečenju; razmislio o kupovini nekog aftermarket hladnjaka (barem 170 - 200 Kn, preporuka do barem 250 Kn).

16 godina
neaktivan

Nikako nemogu dobiti 4 jezgru evo i slike u prilog da vidite dali što još treba napraviti

1.sl. -to mi piše sa bilo kojom voltažom

3.sl. -sa promjenama voltaže mi se mjenja u poruka problema

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.11.2011 14:35 (55pero).
17 godina
55pero kaže...

Nikako nemogu dobiti 4 jezgru evo i slike u prilog da vidite dali što još treba napraviti

Nema ti slika...

14 godina
neaktivan

Kak da ja sad proc vratim u x3, tam sam sve maknuo, cak sam stavio da rade 3 jezgre i on opet pise da je to phenom x4 b50

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dd_Optic kaže...

Kak da ja sad proc vratim u x3, tam sam sve maknuo, cak sam stavio da rade 3 jezgre i on opet pise da je to phenom x4 b50

Resetiraj bios.

15 godina
neaktivan
55pero kaže...

Ako sam dobro vidio i skužio podesi sam frekvenciju memorije!

Ako to ne upali, četvrtoj jezgri možeš pomoću smanjivanja množitelja smanjiti frekvenciju tako da ti ipak ostane jedna jezgra više!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
17 godina
55pero kaže...

Probaj sa starijim verzijama biosa, meni je pomoglo (na drugoj asrock ploči)

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.11.2011 12:28 (segregator).
16 godina
neaktivan
segregator kaže...
55pero kaže...

Probaj sa starijim verzijama biosa, meni je pomoglo (na drugoj asrock ploči)

U tome mi i je problem što sam na starijoj ploči bez problema dobio 4 jezgru

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.11.2011 14:52 (55pero).
14 godina
neaktivan

Ja sam također na staroj matičnoj (Gigabyte GA-MA785GM-US2H)  sa Phenomom II X2 545 @ 3.0 GHz došao do Phenom II X4 B45 @ 3.76 GHz .
Na novoj matičnoj (Gigabyte GA-990XA-UD3) jedva da mogu i na X4 @ 3.0 GHz ,pokušavao sam sve redom:

-staviti stari BIOS  - od prve do zadnje verzije - ista stvar

-dignuti voltažu procesora - digao sam na 1.525 V i tu je tek radio dobro na X4 @ 3.76 GHz ,no nakon 3 dana se nije htio upalit dok nisam resetirao BIOS postavke na tvorničke,

pa sam vratio na 2 x 3.0 GHz i držao ga tako.
-dignuti voltažu NB-a -ni to nije pomoglo,pa sam opet vratio na početno stanje .

Sad mi jedino u Linuxu radi na 4x 3.0 GHz bez dizanja voltaže :)
Radi već cijelo jutro,bez ikakvih problema.

U Windows 7-ici i 8-ici se rušio odmah nakon 3 minute rada.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1878407
15 godina
protjeran

Gigabyte ima problema sa unlockom na svim pločama koje nisu 710/780/785/790 bazirane (ACC),

jer nemaju svoj UCC čip kao recimo ASRock ili Core Unlocker kao ASUS, nego se oslanjaju na

skripte iz BIOS-a koje su prenesene iz doba ACC-a.

True story

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
17 godina
Don Kihoty kaže...

Gigabyte ima problema sa unlockom na svim pločama koje nisu 710/780/785/790 bazirane (ACC),

jer nemaju svoj UCC čip kao recimo ASRock ili Core Unlocker kao ASUS, nego se oslanjaju na

skripte iz BIOS-a koje su prenesene iz doba ACC-a.

True story

A koji je onda problem na mojoj i 55Pero Asrokicama (dok na Gigabyte GA-870A-UD3 sa istim procesorom sve radi OK)?

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.11.2011 13:46 (segregator).
15 godina
protjeran

Ne znam, do sada znam da sam sve CPU-e koji su stvarno ispravni unlockao sa bilo kojom ACC pločom,

ili bilo kojom ASRock UCC pločom.

Evo i jedan topic:

http://www.overclockers.com/forums/showthread.php?t=690676

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
16 godina
neaktivan

U čemu je problem kad stavim dodatno 1x2 GB 800mhz ram kingmax(3 pločica) nemogu dobiti 4 jezgru a sa postoječom 2x1GB radi bez problema mada u biosu pokaže da je phenom a kod dizanja dobijem plavi ekran sa porukom  memory managment

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator
55pero kaže...

U čemu je problem kad stavim dodatno 1x2 GB 800mhz ram kingmax(3 pločica) nemogu dobiti 4 jezgru a sa postoječom 2x1GB radi bez problema mada u biosu pokaže da je phenom a kod dizanja dobijem plavi ekran sa porukom  memory managment

jesi vratio Bios na početne postavke nakon dodavanja te pločice? probaj...

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................na glupa pitanja odgovaram sa: ke????
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2011 16:33 (XXX-Man).
15 godina
protjeran
55pero kaže...

Probaj staviti ganged ili unganged u BIOS-u, jer moguće kad unlockaš jezgre da zeza IMC.

16 godina
neaktivan

Koju god kombinaciju izvedem kad su 3 pločice nemogu dobiti 4 jezgru.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

IMC

16 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

IMC

može malo pojašnjenje šta tu trebam

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2011 21:27 (55pero).
15 godina
protjeran

integrated memory controller

http://en.wikipedia.org/wiki/Memory_controller

Memorijski kontroler koji se nalazi u CPU-u.

Vrlo vjerovatno ne radi dobro kad se otključaju sve 4 jezgre, a nekad zna biti problem i u cash memoriji.

16 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

integrated memory controller

http://en.wikipedia.org/wiki/Memory_controller

Memorijski kontroler koji se nalazi u CPU-u.

Vrlo vjerovatno ne radi dobro kad se otključaju sve 4 jezgre, a nekad zna biti problem i u cash memoriji.

ok probat ću i to

17 godina

Ako bude problema s cache memorijom kada se otključa procesor, postoji i rješenje za to. L3 cache allocation u biosu postaviti s All Cores na BSP only. Koliko sam skužio tada L3 može koristiti samo boot procesor (uglavnom prva jezgra ili dvije), a otključana jezgra kojoj ne valja L3 cache kontroler ili što već jednostavno prestane koristiti L3 cache. To zna ustabiliti procesor. I onako je profit od dodatne jezgre puno veći nego od L3 cache, a ovdje ostaje L3 na uporabu samo malo manje takoreći.

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Evo mene opet ja sam unlocko opet 4tu jezgru na athlon x3 450 i sad aida pokazuje cpu temp od 52 ukupno, al za svaku jezgru 70 stupnjeva? i sad sta je od toga tocno i dal je to dobro?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice