Pozdrav forumaši!! Ovak je situacija....Nedavno mi je pregorjela matična ploča i sad trebam savjet odnosno preporuku pri kupnji nove matične ploče. Matična mora imati socket 939, PCIe za VGA i mora podržavati DDR 400. Cijena do 1000 kuna!!
TNX
Pozdrav forumaši!! Ovak je situacija....Nedavno mi je pregorjela matična ploča i sad trebam savjet odnosno preporuku pri kupnji nove matične ploče. Matična mora imati socket 939, PCIe za VGA i mora podržavati DDR 400. Cijena do 1000 kuna!!
TNX
Znam da je jako slaba ponuda...Trebam samo da mi neko nađe takvu matičnu ploču koja to podržava ili na vemilu ili na hgspotu,il na nekoj drugoj stranici da mogu naručiti!!!! :)
I to je jedina 939 ploča uopće što postoji u ponudi...
Za razliku od 754 verzije (isto koristi AMD 785 series chipset), ova ima kao i AM2+/AM3
i sideprot memoriju od 128Mb za integriranu 4200HD GPU, pa je dobar izbor za one koji imaju
mrtvu 939 ploču i očajnu grafički karticu...
Ne, tvoj 939 proc neće raditi na am2 ploči.
AM2 procesori imaju jedan pin više.
U principu, da je AMD htio, mogao je napraviti da AM2/3 procesori rade na 939 pločama (jer su AM2 940, a AM3 938, premda negdje piše 941,
uglavnom bitan je raspored).
http://en.wikipedia.org/wiki/Socket_AM3
939 -> DDR1 kontroler
AM2 (940) -> DDR2 kontroler (izostavili DDR1 kontroler i dva pina su zamijenila poziciju)
AM3 (941/938) -> DDR3 kontroler, DDR2 kontroler
E sad, pošto je veličina CPU-a svih ovih socketa jednaka, a broj pinova gotovo isti,
bitan je samo raspored...
U slučaju da je AMD napravio podršku AM2 na 939, to bi značilo da bi čak imao mogućnosti
za 3 generacije unatrag, sa najnovijom generacijom procesora.
Pozdrav,
Odlučio sam se za procesor Intel Core i5 3450 3,1 GHz i grafu ati radeon hd 7850 1GB.
Interesiraju me vaša mišljenja za odabir matične ploče za ove komponente ?
Hvala