Coolermaster HTK-002 - best buy za te pare !
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da li je potrebno mijenjati termalnu pastu i ako procesor radi zadovoljavajuće uz prikladne temperature, ili se svakako nakon koje god preporuča mijenjanje?
Mislim da nema bas potrebe mijenjat ako su temp. u redu , a s druge strane nije nilose promjenit barem jedanput godisnje !
prvi puta sam promjenio pastu na svome i5 2500k (tj. prvi puta mjenjam uopce pastu)
stavio sam mx-4 pa me zanima dali su ove temp. normalne ili da ponovim radnju?!
ps: nisam mjerio temp. prije promjene paste, tako da nemam nikakav predlozak s kojim bih ovo usporedio
prvi puta sam promjenio pastu na svome i5 2500k (tj. prvi puta mjenjam uopce pastu)
stavio sam mx-4 pa me zanima dali su ove temp. normalne ili da ponovim radnju?!
ps: nisam mjerio temp. prije promjene paste, tako da nemam nikakav predlozak s kojim bih ovo usporedio
Meni djeluju previsoke.
Koji hladnjak imaš?
Ako je stock coler u pitanju ni nemože bolje
samo sam promjenio pastu, no po svemu sudeci, ne bas najbolje..
okusat cu se sutra jos jednom!
Stavi samo na sredinu proca paste velicine zrna rize hladnjak ce sam to rasporedit.
Previse paste zna izazvat kontra efekt pa ne odvodi dobro toplinu.

Što kažete na ovu:http://www.links.hr/?naziv=termalna-pasta-coolermaster-ic-essential-e1&option=artikl&id_artikl=050.912.150
Mislio sam uzeti MX-2 ali ga nema u Osijeku,a neda mi se čekati par dana dok ga nabave.
Gledao sam par reviewa i otprilike je ista kao i MX-2,tako da mislim da ne bi trebala biti loša.
I ako može pomoć oko skidanja paste sa coolera u laptopu,te količine za stavljanje.
Zanima me s čime ju je najbolje skinuti jer mijenjam procesor,te koliko trebam staviti(piše 0.2g za CPU),te da samo stavim zrno riže te pustim cooler da obavi ostalo ili da malo razmažem
Što kažete na ovu:http://www.links.hr/?naziv=termalna-pasta-coolermaster-ic-essential-e1&option=artikl&id_artikl=050.912.150
Mislio sam uzeti MX-2 ali ga nema u Osijeku,a neda mi se čekati par dana dok ga nabave.
Gledao sam par reviewa i otprilike je ista kao i MX-2,tako da mislim da ne bi trebala biti loša.
I ako može pomoć oko skidanja paste sa coolera u laptopu,te količine za stavljanje.
Zanima me s čime ju je najbolje skinuti jer mijenjam procesor,te koliko trebam staviti(piše 0.2g za CPU),te da samo stavim zrno riže te pustim cooler da obavi ostalo ili da malo razmažem
Upravo kako si napisa zrno riže a cooler će je rasporedit sam
Malo alkohola na krpicu i očistiš, ako nije zapečeno ostalo onda i samo s krpicom ide dolje. Ja stavim paste veličine zrna riže a i većina to preporučuje i cooler stisne te sam razmaže pritiskom. Neki razmazuju po procesoru ali ne vidim potrebe za tim. OK je pasta.
Nekada pasta zna dobro da zapekne pa se ne može lahko skinuti(tako je kada neko ne mijenja pastu u računara 2-3 godine i više), tada ja samo uzmem fen, malo zagrijem pastu i ona se odmah lahko skine :D
Ima netko iskustva sa Thermaltake TG-5?
Izgleda mi vrlo zanimljivo po ovoj cijeni...s obzirom da trošim puno paste na slaganje kompova drugima...
Info:
http://www.thermaltake.com/products-model_Specification.aspx?id=C_00002145
ako puno trošiš, bolje ikakva nego nikakva...
ono usporedba
zalman stg-2 ima vodljivost 4.1W/mK
arctic mx-2 ima 5.6 W/mK
dok ova ima samo 1.85W/mK
Sve mi se čini da ostajem na mx-4...
Tražim nešto dobro u većoj količini, ali izgleda da toga kod nas nema. Nije cijena toliko ni bitna, samo da je pakiranje puno veće...ovih 4 grama mi je ništa...
na ebayu se nadju od 20g mx-4 za nekih 120kn...
nisam bas gledao tamo ostale, ali mislim da bi se dalo naci dobrih
ili Arctic Cooling MX-2 65g ti je oko 230kn
Iskreno, nisam ni primjetio da imaju veća pakiranja na ebayu :)
Vidim sad da ima mx-4 za 130kn, naručujem :)
bolji ti je mx2 ;=) meni odlična pasta kraj noctuae :=)
Naviknuo sam se na mx-4, neda mi se mjenjati sad :)
A i izgleda mi mekanija od mx-2, to mi se više sviđa :)
ok ;=) go for it
Pozdrav ekipa! Kupio sam artic silver 5 pastu. Kad sam rastavljao prijateljev laptop na heatsinku su bile pločice (bijele boje) koje su hladile sve: CPU, GPU i Chipset. Kako je prošlo par godina one su se malo raspale, ja sam stavio termalnu past na sve to ali kada je laptop pod punim opterećenjem onda se gasi zbog pregrijavanja. Čini mi se da moram opet nabaviti te pločice... Zna li itko gdje bi ih mogao kupiti kod nas? Hvala puno!
Pozdrav ekipa! Kupio sam artic silver 5 pastu. Kad sam rastavljao prijateljev laptop na heatsinku su bile pločice (bijele boje) koje su hladile sve: CPU, GPU i Chipset. Kako je prošlo par godina one su se malo raspale, ja sam stavio termalnu past na sve to ali kada je laptop pod punim opterećenjem onda se gasi zbog pregrijavanja. Čini mi se da moram opet nabaviti te pločice... Zna li itko gdje bi ih mogao kupiti kod nas? Hvala puno!
Kod nas vrlo teško, morat ćeš naručiti s eBaya. Inače, to se zove "thermal pad".
Pozdrav,znaci mijenja se pasta na PS4.
Nema IHS-a goli APU tj. cip.
Aluminijska povrsina hladnjaka,nisam expert no mislim da ima i bakra malo ako bi ga osmirglao tj. laping uradio.
E sad...
MX-4 imam,no u obzir dolaze
Noctua
Coolaboratory Liquid ultra
AC MX-2
AC silver 5
Antec Formula 7,sta kazete,na graficke sam uvijek stavljao MX 2 ili 4,neznam jel pametno staviti Coolaboratory ili Antec Formulu 7 na APU jer imaju dijamante i zeljezo pa da ga ne izgrebem.
I jel bitno ako su thermal padsi u PS4 debljine 0,5 mm ili mogu stavit deblje pa se stisnu tj. ode u sredinu?
Intel E4300
Mugen 4
Godinu dana stara AS 5 ili nova Ceramique MX-2?
Hvala :)
Intel E4300
Mugen 4
Godinu dana stara AS 5 ili nova Ceramique MX-2?
Hvala :)
Po mom iskustvu bolja je MX-2 al sasvim dovoljna je i AS 5 razlika je minimalna 1-2c, tako ako već imaš AS 5 stavi nju nema smisla bacat novac.
Stavio sam MX-2 jer je AS postala vodenasta.
Temperature su super!
Stavio sam MX-2 jer je AS postala vodenasta.
Temperature su super!
ak me sijecanje ne vara mislim da je taj e4300 odlican kloker kojem se s klokanjem frekvencija poveca za cak 100%(3,6ghz) kad vec velis da su temp super a i mugen je tu jel ja to vidim spremanje na rusenje rekorda
LP
Tocno u sridu! :)
55C u BF3 nakon par sati na 2.7Ghz govori da se prva znamenka mora promijeniti :)
Tocno u sridu! :)
55C u BF3 nakon par sati na 2.7Ghz govori da se prva znamenka mora promijeniti :)
lp
Pozdrav,znaci mijenja se pasta na PS4.
Nema IHS-a goli APU tj. cip.
Aluminijska povrsina hladnjaka,nisam expert no mislim da ima i bakra malo ako bi ga osmirglao tj. laping uradio.
E sad...
MX-4 imam,no u obzir dolaze
Noctua
Coolaboratory Liquid ultra
AC MX-2
AC silver 5
Antec Formula 7,sta kazete,na graficke sam uvijek stavljao MX 2 ili 4,neznam jel pametno staviti Coolaboratory ili Antec Formulu 7 na APU jer imaju dijamante i zeljezo pa da ga ne izgrebem.
I jel bitno ako su thermal padsi u PS4 debljine 0,5 mm ili mogu stavit deblje pa se stisnu tj. ode u sredinu?
MX-2 sasvim dovoljno, zašto već sada otvarati PS4?