Termalne paste - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 1.420
|
čitano: 478.862
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Termalne paste - pitanja i odgovori
Fero kaže...

silikonske paste se ne stavljaju na bakrenu bazu, srebro da ali moraš imati heatspreader. Keramičku pastu možeš staviti, ona nakon par dana počne raditi svoj posao dok se lijepo ne rasporedi po površini.

proučio sam malo uvodni post. tako da su mi jasne te sitnice. ali di da kupim te kermaičke paste... nevidim ih baš na ebay-u.

17 godina
ranko091 kaže...
Fero kaže...

silikonske paste se ne stavljaju na bakrenu bazu, srebro da ali moraš imati heatspreader. Keramičku pastu možeš staviti, ona nakon par dana počne raditi svoj posao dok se lijepo ne rasporedi po površini.

proučio sam malo uvodni post. tako da su mi jasne te sitnice. ali di da kupim te kermaičke paste... nevidim ih baš na ebay-u.

Pa kupi kod nas, u nekoj od odmaćih trgovina, ta ne košta pasta tisuću kuna. :)

Od keramičkih imaš Arctic Ceramique npr. No može ti na grafičku i pasta tipa Arctic Cooling MX-2, MX-4 ili slična, glavno da ne provodi struju.

Twitter: @191x7
16 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Od keramičkih imaš Arctic Ceramique npr. No može ti na grafičku i pasta tipa Arctic Cooling MX-2, MX-4 ili slična, glavno da ne provodi struju.

nisu problem pare, problem je što bi uzeo tubu tu od 30 kuna, i ostalo bih morao bacit jer mi ne treba (keramička pasta). ovo mi je totalno izolirani slučaj. na sve ostale komponente idem ili sa silver ili sa silikonskom. netrebaju mi neke specifične marke. ionako mijenjam paste od 6 mjeseci na 1 godinu. a ne bavim se overclockingom.

pa gledam sad ima tih 30gramskih šprica silver za 50 kuna i silikonskih za 15 kuna 30grama. a te mx-2 12 grama 200 kuna... neznam jel to vrijedi tih par celzija, osim naravno kod overclocka...

14 godina
Joj danas kupih ovu Manhattan pastu, oće li puno škoditi, mislim neću klokati procesor. Hocu li imati problema sa temp?
Be Water My Friend
17 godina
ranko091 kaže...
191x7 kaže...

nisu problem pare, problem je što bi uzeo tubu tu od 30 kuna, i ostalo bih morao bacit jer mi ne treba (keramička pasta). ovo mi je totalno izolirani slučaj. na sve ostale komponente idem ili sa silver ili sa silikonskom. netrebaju mi neke specifične marke. ionako mijenjam paste od 6 mjeseci na 1 godinu. a ne bavim se overclockingom.

pa gledam sad ima tih 30gramskih šprica silver za 50 kuna i silikonskih za 15 kuna 30grama. a te mx-2 12 grama 200 kuna... neznam jel to vrijedi tih par celzija, osim naravno kod overclocka...

Zašto bi morao baciti? Mogu paste stajati mjesecima, neke načete i godinama. A pastu tipa MX-2 nema smisla mijenjati svakih 6 mjeseci što navodiš, ta pasta ne gubi svojstva ni da stoji 8 godina, mijenjaš samo ako razdvajaš hladnjak od čipa (radi promjene hladnjaka ili radi čišćenja). Što bi ti trebalo 12 grama paste, jel bi održavao kompjutere cijeloj ulici ili imaš neki vlastiti računalni servis pa bi to trošio...

17 godina
neaktivan
Termalne paste - pitanja i odgovori

Ljudi, valja li ovo čemu? U Sarajevu izgleda nema Arctica.
http://www.plus.ba/proizvod/pasta_cooler_master_ic_value_v1

Rootanje mobitela doprinosi globalnom zagrijavanju.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
nedIm kaže...

Ok je.

15 godina
nedIm kaže...

OK je , no mozes uzeti i HTK-002 !

Music As A Weapon !!
16 godina
neaktivan
191x7 kaže...
ranko091 kaže...

Zašto bi morao baciti? Mogu paste stajati mjesecima, neke načete i godinama. A pastu tipa MX-2 nema smisla mijenjati svakih 6 mjeseci što navodiš, ta pasta ne gubi svojstva ni da stoji 8 godina, mijenjaš samo ako razdvajaš hladnjak od čipa (radi promjene hladnjaka ili radi čišćenja). Što bi ti trebalo 12 grama paste, jel bi održavao kompjutere cijeloj ulici ili imaš neki vlastiti računalni servis pa bi to trošio...

ako je mx-2 pasta dovoljna da se ne uništi i ne stvrdne i do 8 godina, onda je idem odmah kupit. ionako cijeli komp čistim kompresorom. ali za ove ljude po okolici kojima sređujem kompjutere, za njih mi treba paste.

uglavnom bitno mi je da je pasta izdržljiva, 1 ili 2 godine bi bilo poželjno. onda bi mi se čišćenje svodilo samo sa kompresorom. što mi je puno lakše nego stalno pastu mijenjat.

17 godina
ranko091 kaže...

ako je mx-2 pasta dovoljna da se ne uništi i ne stvrdne i do 8 godina, onda je idem odmah kupit. ionako cijeli komp čistim kompresorom. ali za ove ljude po okolici kojima sređujem kompjutere, za njih mi treba paste.

uglavnom bitno mi je da je pasta izdržljiva, 1 ili 2 godine bi bilo poželjno. onda bi mi se čišćenje svodilo samo sa kompresorom. što mi je puno lakše nego stalno pastu mijenjat.

Pročitaj što piše za tu pastu... http://www.arctic.ac/en/p/detail?sArticle=82.%3F

15 godina
bruslii kaže...
Joj danas kupih ovu Manhattan pastu, oće li puno škoditi, mislim neću klokati procesor. Hocu li imati problema sa temp?

Nikad cuo za nju , a i na netu nema nikakvih konkretnih saznanja o njoj ! Pasta ko pasta , posluzit ce svrsi , mislim da nebi trebao imat problema s temp. , pogotovo jos ako neces OC-at !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan
Tomo53nja kaže...
Haf932 kaže...

I jos dobis karticu za razmazivanje paste Osmijeh

Jednu vrlo sexy plavu karticu...{#} Evo i ostalo od pakiranja...{#}

po meni je glupo razmazivati(čitaj:bacati) pastu bezveze...stavi se malo na sredinu i poklopiš hladnjakom,razmazivanje nema učinka,zato jer je sam procesor na sredini ihs-a te u rubovima(ispod ihs-a) nema ništa....

Spale su nam gaće,zagrizli smo udice,glave nam u pijesku,nezaštićene guzice....
15 godina
kivic15 kaže...
Tomo53nja kaže...
Haf932 kaže...

I jos dobis karticu za razmazivanje paste Osmijeh

Jednu vrlo sexy plavu karticu...{#} Evo i ostalo od pakiranja...{#}

po meni je glupo razmazivati(čitaj:bacati) pastu bezveze...stavi se malo na sredinu i poklopiš hladnjakom,razmazivanje nema učinka,zato jer je sam procesor na sredini ihs-a te u rubovima(ispod ihs-a) nema ništa....

Nema to veze. Razlog zašto se pasta ne mora razmazivati je jer većina modernih hladnjaka vrši dovoljan pritisak na CPU da se pasta sama razmaže nakon učvršćivanja. Efikasnost prijenosa topline ovisi o površini, a čitavi IHS prenosi toplinu.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
15 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
bruslii kaže...

Nikad cuo za nju , a i na netu nema nikakvih konkretnih saznanja o njoj ! Pasta ko pasta , posluzit ce svrsi , mislim da nebi trebao imat problema s temp. , pogotovo jos ako neces OC-at !

Da bas tako, pasta ko pasta, dobra je za normalno koristenje, ja sam cak uspio malo clockati svoj Core 2 Duo E6400 sa njom

http://www.speedtest.net/result/2906188858.png
16 godina
neaktivan

može li netko dat linkove od prodavaonica koje prodaju mx-2, mx-4, tuniq tx-4? našao sam samo od noctue NT-H1 za 70 kuna tu kod mene u Rijeci. i tuniq tx-4 i tx-2 ali preko ebaya... čekanje 20 dana... :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ranko091 kaže...

može li netko dat linkove od prodavaonica koje prodaju mx-2, mx-4, tuniq tx-4? našao sam samo od noctue NT-H1 za 70 kuna tu kod mene u Rijeci. i tuniq tx-4 i tx-2 ali preko ebaya... čekanje 20 dana... :D

U Rijeci? Prvo mi na um pada Links.

15 godina
neaktivan

Ja sam iz Rijeke pa ne znam ni gdje si našao NT-H1! {#}

Inače za MX-2 i MX-4 imaš Links i ja mislim više ništa!

EDIT: izgleda da ih trenutno nema u Linksu. možeš probati Antec Forumla 6, ako ti nije preskupa, a od ostalih ne znam što preporučiti.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 0:43 (godo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
godo kaže...

Ja sam iz Rijeke pa ne znam ni gdje si našao NT-H1! {#}

Inače za MX-2 i MX-4 imaš Links i ja mislim više ništa!

EDIT: izgleda da ih trenutno nema u Linksu. možeš probati Antec Forumla 6, ako ti nije preskupa, a od ostalih ne znam što preporučiti.

ispadne smiješno kad ti čovjek iz Zagreba govori kamo kupit Nocuta proizvode u Rijeci, ali tako se meni desilo. evo link http://www.opric-informatika.hr/

vidio sam da je dosta kvalitetna. nt-h1.

a ove antec formule nema dostupne u Linksu Rijeci, al ih nazovem pa vidim.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 5:45 (ranko091).
15 godina
neaktivan

Eto sad sam se osramotio.

Znao/pretpostavljao sam da ih Oprić ima, ali sam misio da su od nedavno i u nekoj trgovini u Rijeci. Eh!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
godo kaže...

Eto sad sam se osramotio.

Znao/pretpostavljao sam da ih Oprić ima, ali sam misio da su od nedavno i u nekoj trgovini u Rijeci. Eh!

eto stigla mi pasta od oprić-informatike, skoro da mi je nisu na vrata dostavili. svaka pohvala. iako sam ja trebao ić u Iku po nju... :) tako da tko je u Rijeci i treba nešto od Nocutue, eto.

i još nešto. guglat ću. al ako netko vidi prije. s čim i kako bi se mogla baza ispolirat, bakrena. ili ikoja druga manje više.

14 godina

Kupio sam pastu CM-HTK002...Oće li to šta valjati na starom laptopu IBM ThinkPad R32??

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ma ok je, mada ima boljih. Ja sam tu pastu stavljao, ali sam promijenio sa mx2 i temperatura je pala još za nekih 3 do 4 stupnja.

"Just A Dream ".
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Fero kaže...

Ma ok je, mada ima boljih. Ja sam tu pastu stavljao, ali sam promijenio sa mx2 i temperatura je pala još za nekih 3 do 4 stupnja.

TNX

Strm
11 godina
neaktivan

Uzeo sam antec Formula 7 pastu jer je jedino ta bila raspoloživa.
Mogu li koristiti metodu zrna rize ili graska, jer vidim da svi kažu da je gusta ,a ne bih volio brljati sa razmazivanjem?
Procesor FX 8320 i coolermaster TX3 hladnjak su u pitanju.

Hvala

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
.357 kaže...

Uzeo sam antec Formula 7 pastu jer je jedino ta bila raspoloživa.
Mogu li koristiti metodu zrna rize ili graska, jer vidim da svi kažu da je gusta ,a ne bih volio brljati sa razmazivanjem?
Procesor FX 8320 i coolermaster TX3 hladnjak su u pitanju.

Hvala

Antec formula je takoder vrlo dobra pasta...Mozes koristit metodu zrna rize i prepustit razmazivanje paste cooleru...{#}

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
13 godina

trenutno mogu uzeti CM  HTK-002-U1-GP ili IC Value - V1 ?

0 0 hvala 1
15 godina

HTK-002

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 2
13 godina
odjavljen

Iako nije pitanje uz termalne paste, ali je usko povezano pa da ne otvaram novu temu...

Dali ima korist od http://www.computeruniverse.net/en/products/90289044/arctic-silver-arcticlean.asp i sličnih?

0 0 hvala 0
15 godina

Osobno smatram da nema. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav, trebao bih pastu za negdje 6 pc-a koju da uzmemem, nikako da se odlučim... Uzeti jeftiiniju ili skuplju. Neki savijet ili nešto?

Let it be

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice