Mišljenje o i5

poruka: 50
|
čitano: 5.428
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Mišljenje o i5
miki1981 kaže...

da, ubrzo, ali isto tako u blizoj buducnosti je najavljeno da ce i desktopi pocet koristit taj socket.

u kolko bliskoj jer bi x6 pa i x8 trebali ici na AM3 jos, ili?

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.4.2010 18:21 (AA-d00d).
15 godina

Ajd cekaj, potrazit cu malo di sam to procitao.

EDIT: evo našao, znači novi socket je za serverske prvo, a za desktop je vezan uz predstavljanje Bulldozera, sto bi trebalo biti Q1 2011. navodno ima 1974 pina i zove se G34.

Vijest je iz ovog članka sa Buga. A vijest da će Bulldozer stići Q1 2011 je sa nekoliko drugih izvora po netu, i svi su više manje složni u tome da stiže cca tada (najave idu od Božića 2010 pa do 3 mjeseca 2011).

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.4.2010 18:45 (miki1981).
16 godina
neaktivan
Mišljenje o i5

...po ovomu znači ni meni ne vrijedi čekati (iako moram) taj procesor nego da kupim Intel P55 platformu.

a.k.a MindFreak MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ako gledaš na dugoročnost platforme onda ili neki od "novih" intela ili čekati novi AMD.Nisu ni ti inteli bas novi, Baš si malo razmišljam, 1366 je izašao kad, ima već oko godinu i pol dana, jelda? Mislim neće se oni mjenjat uskoro, bar po mojim saznanjima, ali nisu više ni novi novi, tj 1366 nije, 1156 je ipak skoro godinu dana mladji, ako se ne varam.

16 godina
neaktivan
Mišljenje o i5

Da miki, a gledaj ovo, pa reci što od toga dvoje je bolje, i pogledaj zadnje dvije poruke u mojoj najnovijoj temi!

Antec Three Hundred - EU, Midi tower
Intel i5 750, 2.66GHz, 8MB cache, socket 1156
Gigabyte P55A-UD3R, s1156, Intel® P55, 4x DDR3 2200/1333/1066
Sapphire HD 5850 TOXIC, 1GB GDDR5 256bit,
DDR3 4GB (2x2GB) Corsair, 1333MHz

ILI

MSI X58 Pro, s1366, Intel X58 + ICH10R, 6xDDR3 (24Gb max)

DDR3 6Gb (3x2Gb) Corsair, 1333MHz, 9-9-9-24, COR-TR3X6G1333C9

Procesor Intel i7 920, 4x2.66GHz, 1333MHz, 8Mb cache,socket 1366

+ neku skulla grafičku dok ne padnu cijene.

a.k.a MindFreak MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mišljenje o i5

ja sam za ovu drugu opciju, ako se mozes strpit.

ati sprema refresh kartica (iskreno sumnjam da ce ih izbaciti kad su najavili) pa mozda se nadje neki best buy u HD6xxx seriji

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

ja sam za ovu drugu opciju, ako se mozes strpit.

ati sprema refresh kartica (iskreno sumnjam da ce ih izbaciti kad su najavili) pa mozda se nadje neki best buy u HD6xxx seriji

Kakav sad refresh kartica? Kad su to najavili da ce izbaciti?

17 godina
neaktivan
4ucker kaže...

refresh bi mogao biti negdje Q3 ove godine a 6xxx serija poslje - rekao bi Q2 2011 mozda (a vjerovatno i kasnije posto se ATi trenutno ne treba zuriti...)

16 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
4ucker kaže...

refresh bi mogao biti negdje Q3 ove godine a 6xxx serija poslje - rekao bi Q2 2011 mozda (a vjerovatno i kasnije posto se ATi trenutno ne treba zuriti...)

Jesul spominjali koje kartice bi bile u tom "refreshu"

17 godina
neaktivan
4ucker kaže...

Jesul spominjali koje kartice bi bile u tom "refreshu"

mozda su ih vise ali ja sam zapamtio samo jednu: HD5990 - cini mi se da bi to u odnosu na HD5970 bio takodjer punokrvni Cypress ali bi taktovi bili 850(?) umjesto 725 kod HD5970

16 godina
neaktivan
Mišljenje o i5

To ne vrijedi cekati biti ce skupo...

Ostajem pri svojemu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
4ucker kaže...

To ne vrijedi cekati biti ce skupo...

Ostajem pri svojemu.

pa pricekas refresh, nizi proizvodni proces = novi modeli = nize cijene postojecih

15 godina
4ucker kaže...

Da miki, a gledaj ovo, pa reci što od toga dvoje je bolje, i pogledaj zadnje dvije poruke u mojoj najnovijoj temi!

Antec Three Hundred - EU, Midi tower
Intel i5 750, 2.66GHz, 8MB cache, socket 1156
Gigabyte P55A-UD3R, s1156, Intel® P55, 4x DDR3 2200/1333/1066
Sapphire HD 5850 TOXIC, 1GB GDDR5 256bit,
DDR3 4GB (2x2GB) Corsair, 1333MHz

ILI

MSI X58 Pro, s1366, Intel X58 + ICH10R, 6xDDR3 (24Gb max)

DDR3 6Gb (3x2Gb) Corsair, 1333MHz, 9-9-9-24, COR-TR3X6G1333C9

Procesor Intel i7 920, 4x2.66GHz, 1333MHz, 8Mb cache,socket 1366

+ neku skulla grafičku dok ne padnu cijene.

Opcija 2 definitivno preporucujem.

Naravno ovdje moras znat i to da vjerojatno za 1366 platformu nikad neces imati jeftini proc i / ili MB, pa ako se ikad nesto dogodi a da garancija ne pokrije trab iskesirat malo vec iznos, dok se to kod prve solucije ne mora.  Ovo sad govorim samo zato jer sam eto bas nedavno imao jedan takav slucaj sa jednim prijateljem, pred godinu dana uzeo X58+i7920 na rate kod Vemila i sada problemi, riko proc, oni garanciju ne priznaju, kazu on je klokao ( a sta je najbolje stvarno nije, a i da je oni to mogu samo izmislit, jer je sam opric na garanciji kod njih, a ne i mb)) i tako se nesto izvlace a njemu treba hitno proc, a nema 2000 kn za pljunut za drugi, nit mu sad kartice igraju ulogu i tako, pa se malo zaj...o. Kazem ovo m ije samo zato palo napamet, ali isto je jedan problem koji treba uzeti u obzir mozda koji put.

Ak otako nesto nije problem onda moja puna preporuka na opciju X58/920

16 godina
neaktivan
Mišljenje o i5

Pa jesul to česti slučajevi da i7920 procesori brzo rikavaju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

nisu, a i da jesu u normalnim slucajevima, tj u normalnim firmama nemas nikad problema s garancijom.

Ali apsolutno nije ni malo cesto. Ja sam ti to samo naveo kao eto jedan problem koj ije moj frend imao

16 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

nisu, a i da jesu u normalnim slucajevima, tj u normalnim firmama nemas nikad problema s garancijom.

Ali apsolutno nije ni malo cesto. Ja sam ti to samo naveo kao eto jedan problem koj ije moj frend imao

Ali mene sad zanima, posto je Intel najavljivao novu platformu, ako kupim LGA1156, hoću li morati ponovno npr. kupiti komp kako bih presao na tu platformu?

I je li istina da sa LGA1366 necu morati kupovati novu u slucaju mjenjanja procesora

15 godina

Za novu Intelovu platformu nisam cuo/citao, ak onetko zna nesto o tome molio bi da kaze.

Ako kupis LGA1156, i ako zelis preci na bilo koji drugi socket onda naravno da ces morati kupiti drugu maticnu i drugi proc.

Isto tako ako kupis 1366 i kasnije zelis preci na drugi socket opet moras kupiti drugi proc i MB.

Isto tako i zadnje pitanje: ak oimas 1366 i mijenjas samo proc za neki drugi 1366 onda nemas zasto kupovati novu maticnu. osim ako ne zelis neki proc sa drugim socketom, onda moras...ali osjecam se glupo uopce objasnjavajuci ovo...To je kao da pitas: ja imam intela na 1156 socketu, i sad bi thio kupiti AMD cpu, jel moram mijenjati MB, pa naravno da moraš kad ti taj proc ne pase u socket koji imas.

Naravno to je ako ti kad kazes platforma mislis na socket...jer mozda si se zabunio pa mislis samo na neki novi CPU, novog kodnog imena, pa ako je na socketu koji vec imas onda ne moras mijenjati nista...

16 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

Za novu Intelovu platformu nisam cuo/citao, ak onetko zna nesto o tome molio bi da kaze.

Ako kupis LGA1156, i ako zelis preci na bilo koji drugi socket onda naravno da ces morati kupiti drugu maticnu i drugi proc.

Isto tako ako kupis 1366 i kasnije zelis preci na drugi socket opet moras kupiti drugi proc i MB.

Isto tako i zadnje pitanje: ak oimas 1366 i mijenjas samo proc za neki drugi 1366 onda nemas zasto kupovati novu maticnu. osim ako ne zelis neki proc sa drugim socketom, onda moras...ali osjecam se glupo uopce objasnjavajuci ovo...To je kao da pitas: ja imam intela na 1156 socketu, i sad bi thio kupiti AMD cpu, jel moram mijenjati MB, pa naravno da moraš kad ti taj proc ne pase u socket koji imas.

Naravno to je ako ti kad kazes platforma mislis na socket...jer mozda si se zabunio pa mislis samo na neki novi CPU, novog kodnog imena, pa ako je na socketu koji vec imas onda ne moras mijenjati nista...

Ja sam to pitao jer negdje je pisali kao najava da vlasnici LGA1366 platforme "NEĆE" morati kupovati novu matičnu pri ugradnji novog (najavljenog) Intelovog procesora!

EVO TE NAJAVE!

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.4.2010 11:36 (4ucker).
15 godina

Dakle ponavljam: ako zadrže isti socket onda ne treba nova maticna, inace treba. Inace u tom tekstu nigdje ne vidim da pise na kojem ce socketu biti, tako da neznam po cemu si iz tog texta zakljucio da ce to ici na 1366 plocu. Kazem, mozda i hoce, ali to u ovom text ne pise.

16 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

Dakle ponavljam: ako zadrže isti socket onda ne treba nova maticna, inace treba. Inace u tom tekstu nigdje ne vidim da pise na kojem ce socketu biti, tako da neznam po cemu si iz tog texta zakljucio da ce to ici na 1366 plocu. Kazem, mozda i hoce, ali to u ovom text ne pise.

Da, ne piše u tekstu, ali jednom drugom, kojeg trenutno ne mogu pronaći, a u njemu piše da će moći, no ja ipak ostajem pri LGA1156, i ako znaš koje bi to grafičke mogle biti u refreshu ATIevih graf. kartica.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice