Mijenjanje procesora i matićne

poruka: 8
|
čitano: 3.838
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Kada promjenim matićnu,procesore i rame, jel ja moram formatirat hard disk i nanovo instalirat windowse ili mogu ostavit sve što je na hardu

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Mijenjanje procesora i matićne
jbalic kaže...

Kada promjenim matićnu,procesore i rame, jel ja moram formatirat hard disk i nanovo instalirat windowse ili mogu ostavit sve što je na hardu

Bilo bi dobro formatirat disk,radi novih drivera,ali disk će raditi i bez formatiranja

16 godina

mozes ostavit, winsi ce sami poinstalirat kaj treba, ti onda samo drivere update-as

Everything should be made as simple as possible, but not simpler.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

jel al prelazak je iz asusa u ascrock.. Pa moram onda imat asrockove drivere

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Najbolje bi bilo uci u device manager i deinstalirati sve sto se da, ugasiti komp, zamijenuti maticnu, podesiti sa kojeg diska se dize i kad se winsi dignu oni ce traziti drivere koji mu trenaju. Vjerovatno ce raditi mada ako se ima volje i vremen reinstalcija je dugorocno bolje rjesenje. 

:)
17 godina
neaktivan

Najveći problem prilikom takvih zamjena pravi IDE kontroler na matičnoj ploči. Skoro uvijek postoji problem ako je u pitanju Intel-ov čipset, dok kod nvidie prođe manje više bez problema.

Problem se manfiestuje tako da se dobija BSOD prilikom prvog uključivanja sa novom pločom.

Jedno riješenje je popravka instalacije.

Drugo je da prije zamjene (dok još radiš na staroj ploči) za IDE kontroler postaviš "Standard IDE kontroler" umjesto onoga koji je trenutno u Device Manager-u (Sis, nvidia, Intel etc.). Nakon toga restart i sačekati da se instaliraju IDE uređaji. Možeš dok još radiš na staroj ploči da deinstaliraš drajvere od zvuka, mreže i integrisane grafike ako je imaš (a možeš i nakon zamjene nije kritično). Nakon toga ugasiš mašinu i obaviš zamjenu.

Najbolje je u principu raditi nanovo instalaciju, ali česte su situacije kad reinstalacija ne dolazi u obzir zbog nekog specifičnog softvera za koji korisnik nema instalacione fajlove. U tim slučajevima i popravka instalacije ne sačuva sve što treba pa je jedino riješenje ovo sa zamjenom IDE kontrolera.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nije da mi smeta al bezeve je napisati maltene isto sto ja napisah pola sata ranije.

:)
17 godina
neaktivan
logic kaže...

Nije da mi smeta al bezeve je napisati maltene isto sto ja napisah pola sata ranije.

Pa nije baš isto. Samo brisanje svih drajvera ne pomaže u slučaju IDE kontrolera. Imao sam takav slučaj prije nekoliko dana i pomoglo je jedino instaliranje Standard IDE kontrolera. Stara ploča je bila Sis čipset, a nova Intel.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice