Znaci nedavno sam si slozio novi komp tocnije 19.09. i sve je super sve je ok samo me brine jedna stvar to je da mi je maticna pod napajanjem kada ugasim komp sve dok ne spustim sklopkicu na napajanju msm to se vidi jer zvucnici, mis i sve ostalo sto je spojeno na maticnu svijetli i prima struju model maticne je Asrock 980de3/u3s3 ako mi netko moze pomoci bio bih zahvalan.
MBO stalno pod napajanjem
- poruka: 5
- |
- čitano: 1.856
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
to je normalno jer i ugašeno napajanje dok je pod naponom (220v) daje na izvodu +5VSB napon za usb , tipkovnicu , miša itd kojima tada ako hoćeš možeš palit PC. Da to ukloniš vidi u manualu od MBO mostić trebaš prebaciti.
pojavom ATXa prije cca 20god. PC (MBO) je pod naponom osim ako baš isključiš struju.
nešto drugo je power/green/punjenje USBa dok je ugašen i sl, to možeš podesiti u biosu.
zato RTFM, manje su šanse da ..
-u manualu, se kao reklama nađe i npr green, možda jumper ili samo soft (u BIOSu) za promjenu. To sve piše, sa slikama.. u spomenutom RTFMu.
-npr USB može služiti kao punjač dok je PC ugašen kao i za plaljenje računala.. + može biti razlike u struji koju propušta. Po meni, punjačima nije mjesto na PCju nego u zidu.