Mbo za i5 2500k/ i7 2600k

poruka: 280
|
čitano: 33.825
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Mbo za i5 2500k/ i7 2600k
oly570 kaže...

ja uzeo asus p8z68-v, ukratko radi iz kutije sve kako treba (tako sam i po testovima čitao da nema mušica)..

uefi dobar, nema bugova barem kolko sam ja vidio, auto oc ploča ga je stavila na 4.4, sve stabilno, nijedan bsod, temperature milina, jedino je asus suite onaj programčić smeće žešće...bitno da je sve ostalo na mjestu..btw kreten nisam ugurao ram pločicu na jednoj strani do kraja, al sreća pa matična ima dosta ledica po sebi pa (ona koja blinka) znači da nešto nije uredu s tom komponentom (super su to riješili), super stvar sa tom detekcijom "kvara" da odma vidiš koja komponenta radi problem

koristim tu ploču i samo IGPU zasad, fercera sve bez ikakvog problema, čak i uživam na cod4 preko toga set-upa...eto čisto moj osvrt ukoliko neko razmatra te asusove ploče...

Svi imaju program smeće, npr kod frenda koji je već izludio sa svojom A770DE+ jer ga zvučna stalno zeza i sa sleepa se neželi vratit, nemože ni OCat više od 3200mhz svog Phenoma 920, na ECS od 300kn koja mu je u drugom kompu može :(  OC Tuner mu se stalno freeza i bloka

13 godina
protjeran

Burko mi je dobar čovjek, ne komuniciram snjim previše ali je dobar i čovjek se drži kad slaže nešto, a ne da hvališe i diže neke stvari do neba... Ali neprolazi to na PCE, OCN, XS i tako tim forumima, ovdje svašta se može prodat ....

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2012 22:22 (Bulldozer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

jel ok 8+4 fazna regulacija od asrocka z68 extreme4 gen3 da sa 2600K ganjam 5Ghz za bench (ili koliko ide) a da 4.0 Ghz (mozda 4.5 ovisno o temp) bude za 24/7, oce izdrzat ploca?

malo sam skeptican jer gledam i ove asusove sa 12 faznom reg. za proc, al mislim da cu se odlucit za asrocka

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Neš sa asrockom 5 giga, ima onaj forumaš žohar i stalno mu throttla i slično ploča, kupi ili Fatal1ty ili ASUS sa digi vrm

Šta se tiče 4.0ghz do 4.6ghz svaka ploča može, kod frenda na ECS P67 sa 4+1 na 4.4ghz drži 2500k

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2012 22:24 (Bulldozer).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
HR-brid kaže...

Onda ovo na kraju uzimam, makar razmišljam da uzmem samo 4GB, tako da mi se malo spusti cijena, neznam koliko mi treba punih 8 GB...

Prije nego što kupiš tu ploču, samo bi te upozorio da ja na mojoj ploči, crvena boja na gornjem hladnjaku (na onom na kojoj pišeFatal1ty) počela lagano blijediti/žutjeti. Mislim još je uvijek to crvena boja ali nije ista kao i kad sam ju kupio. Ako ti to ne smeta, onda samo naprijed ... ASrock FTW {#}

15 godina
protjeran
Bulldozer kaže...

Burko mi je dobar čovjek, ne komuniciram snjim previše ali je dobar i čovjek se drži kad slaže nešto, a ne da hvališe i diže neke stvari do neba... Ali neprolazi to na PCE, OCN, XS i tako tim forumima, ovdje svašta se može prodat ....

Gle, Burko i ja se znamo u RL predugo, a na PCE forumu smo bili regani negdje od 2006/7, tako da, dok si ti još gurao cigle po pijesku,

mi smo se igrali sa hw-om.

I svaki drugi post ti je kako ne možeš clockati i kako ti se nešto ruši i crkava.

Prestani plakati. OC je sport, skup sport, u kojem se moraš potruditi i imati nešto malo sivila među ušima.

Ako misliš da ćeš sa 3 klika doći do 8GHz, traži dalje, promjeni sport i prestani plakati. Baš si nekakav emač.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
13 godina
protjeran
Don Kihoty kaže...

Gle, Burko i ja se znamo u RL predugo, a na PCE forumu smo bili regani negdje od 2006/7, tako da, dok si ti još gurao cigle po pijesku,

mi smo se igrali sa hw-om.

I svaki drugi post ti je kako ne možeš clockati i kako ti se nešto ruši i crkava.

Prestani plakati. OC je sport, skup sport, u kojem se moraš potruditi i imati nešto malo sivila među ušima.

Ako misliš da ćeš sa 3 klika doći do 8GHz, traži dalje, promjeni sport i prestani plakati. Baš si nekakav emač.

Ja sastavljam konfiguracije još od  Bartona ...

Pa pogledaj, ploče throttlaju, neidu više od 5 giga. Ja bar kad kupim kupim pravi proizvod, Ja na 990XA UD3 nema nikakvih problema osim šta je prije bilo usrano šta je zezala tipkarastalno

13 godina
protjeran

Budimo realni, AsRock je za ljude koji nežele ništa više nego solidnu ploču 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Bulldozer kaže...

Ja sastavljam konfiguracije još od  Bartona ...

Pa pogledaj, ploče throttlaju, neidu više od 5 giga. Ja bar kad kupim kupim pravi proizvod, Ja na 990XA UD3 nema nikakvih problema osim šta je prije bilo usrano šta je zezala tipkarastalno

jesi se ti rodio kad su se sastavljale 286ice ? :D  podcjenjuješ ekipu ovdje i guraš taj fail od proca u nebesa a voliš kakat po Asrocku jer znaš da je prestigo gigabyte

13 godina
protjeran

Šta guram, procesor je Ok, u onome čime ja koristim je bolji, baš sam uspoređivao score u CineBenchu na istom taktu ja i 2500k i moj je bolji bez patcha i registry fixa za 0.40, u Win Raru gubi 2500k dobro 

Vidim ko je kvalitetniji, i ko ima bolje oc rezultate i slično, da je asrock dobar ko šta govoriš nebi puno ljudi prelazilo sa njega na asus i gigabyte, i nebi nakon koju godinu crkavao

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2012 22:39 (Bulldozer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Don Kihoty kaže...
phoenix2003 kaže...

Nisam se mislio mješati u vruću diskusiju cijenjenih kolega sa foruma ali zar ASUS nije osnovao Asrock da zadovolji donji dio tržišta?! ASUS nije lud da sebi skače u stomak i da kroz Asrock nanosi štetu sebi na takav način što će Asrock praviti bolje ploče! Ja lično mislim da je porediti ASUS i Asrock isto kao da porediti Audi i Škodu (usput, koja je odličan auto).

Pozdrav!

Ja mislim da je živjeti u neznanju isto kao i neobrisati dupe poslije sranja. True story bro!

PEGASUS je tvrtka koja je još u 80ima počela raditi elektroničke komponente i matične ploče.

(po mitskom krilatom konju)

Nedugo nakon osnivanja, tvrtka se razdvaja u dva sektora:

PEGATRON i ASUS (dijeleći ime PEGASUS)

ASUS je postao proizvođač isključivo matičnih ploča, a PEGATRON je proizvodio za ASUS sve druge

komponente (od telefona, pržilica, monitora itd itd itd).

Kako je tržite na Azijskom kontinentu raslo, došlo je do mnogih konkurenata tipa BIOSTAR, ECS, PCCHIPS, EPoX, SOLTEK i mnoge druge,

te je PEGATRON pod sinoninom "ASUS za Aziju" osnovao ASRock kao takav.

Sve bi to i dalje bilo tako, da ASUS nije previše pritiska vršio na PEGATRON zbog kvalitete ASRock ploča, zbog kojeg je ASUS gubio tržište

ne samo na Azijskom kontinentu, nego i u cijelom svijetu, te se PEGATRON nakon konačne odluke razdvojio skroz od ASUS-a, te ASUS-u

više ne proizvodi matične ploče niti bilo šta od druge elektronike, te je sve svoje resurse (financijske, inžinjerske i marketinške) usmjerio na

svoj glavni brand koji je i osnovao: ASRock.

ASRock je firma sama za sebe u vlasništvu PEGATRON-a i nema nikakve veze sa ASUS-om.

N bava kua! http://en.wikipedia.org/wiki/Asrock 

http://en.wikipedia.org/wiki/Asus

15 godina
protjeran

I šta je pisac želio reći? Ono što sam ja već napisao, da je 2002. nastao kao istočni brand za ASUS-a.

Pročitaj si malo zadnju rečenicu:

ASRock is currently owned by Pegatron Corporation

A PEGATRON:

http://en.wikipedia.org/wiki/Pegatron_Corporation

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
14 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

Fanboy je bar realan i istinit ... Koliko vidim lik se nerazumije tako da ,mmu je najbolje kupit ecs p67

1.Koja ploča ima problema sa zvuk i usb ?

2.Koja ploča ima problema sa sleep ?

3.Koja ploča je crkla u wprime sa 1.55v ?

4.Kome su nemarom podvalili b2 ploču ?

Ima toga redom ...

1. Imam Asrock ploču za socket 775 i gle nikad problema, ni sa zvukom, ni sa usb. A tada su bili "loši".

2. Uuuu big deal, baš me zanima koliko korisnika koristi taj sleep.

3. Jel ti moram uopće išta govoriti

4. I onda si dobio b3 ploču. I meni je crkla Sapphire grafa drugi dan poslje kupnje, pa neserem po Sapphireu, štoviše i sad imam Sapphire grafu. Jest low end, al za moje potrebe je sasvim ok. 

Ja sam ozbiljan, rijetko kad se zafrkavam, nikad nisam sarkastičan a kamoli ciničan, pismen sam jako, a zgodan sam za nepovjerovat. Neodobravam konzumaciju alkohola i nemoralno ponašanje.
13 godina
protjeran
gale031 kaže...

1. Imam Asrock ploču za socket 775 i gle nikad problema, ni sa zvukom, ni sa usb. A tada su bili "loši".

4. I onda si dobio b3 ploču. I meni je crkla Sapphire grafa drugi dan poslje kupnje, pa neserem po Sapphireu, štoviše i sad imam Sapphire grafu. Jest low end, al za moje potrebe je sasvim ok. 

Ja govorim iz dosadašnjih iskustva i neću se više prepirat sa nikim, i šta misliš da je ljepo prodat nekome komp i on  te zove, kompa neradi mi sleep  ili nešto ?

13 godina
protjeran
Bulldozer kaže...

Ako se tolko kužiš onda ti đabe i pitat za ploču, gledaš layout i sve šta ti paše i koja ti paše i reviewe i tako odabereš,

Pa lakše mi je pitat eksperte poput vas nekoliko nego da 2 sata klikćem po raznim linkovima i reviewima.

Službeni propagandist BSD sustava
14 godina

Joj vas dvojica.Vjecno neke prepirke,vjecno nesto nekome ne pase.Svadajte se preko PP.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

2 0 hvala 0
13 godina
protjeran

LoL 2 sata, sve se da u 10min riješiti to bolje i opširnije od nas 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...
gale031 kaže...

Ja govorim iz dosadašnjih iskustva i neću se više prepirat sa nikim, i šta misliš da je ljepo prodat nekome komp i on  te zove, kompa neradi mi sleep  ili nešto ?

Ponovno pročitaj svoje argument broj 3. protiv Asrocka. Mislim stvarno, ko još stavlja voltažu procesora od 1,55v. Pa to se neradi ni na high-end pločama(eVGA - sad je vlada sretan) sa najboljim vod. hlađenjem od 1000$. Jedini krivac što tebi crkavaju ploče si ti, i nitko drugi. 

Ja sam ozbiljan, rijetko kad se zafrkavam, nikad nisam sarkastičan a kamoli ciničan, pismen sam jako, a zgodan sam za nepovjerovat. Neodobravam konzumaciju alkohola i nemoralno ponašanje.
14 godina
neaktivan
Toni2000 kaže...

jel ok 8+4 fazna regulacija od asrocka z68 extreme4 gen3 da sa 2600K ganjam 5Ghz za bench (ili koliko ide) a da 4.0 Ghz (mozda 4.5 ovisno o temp) bude za 24/7, oce izdrzat ploca?

malo sam skeptican jer gledam i ove asusove sa 12 faznom reg. za proc, al mislim da cu se odlucit za asrocka

Nije najbolji izbor za ganjanje benchmarka. Za normalne postavke (4.4-4.6) dobra maticna. Ne znam za ove probleme sa zvukom koji se tu spominju jer na racunalu na kojem imam tu maticnu nemam zvucnike :)

14 godina
BlueMax kaže...
Toni2000 kaže...

Nije najbolji izbor za ganjanje benchmarka. Za normalne postavke (4.4-4.6) dobra maticna. Ne znam za ove probleme sa zvukom koji se tu spominju jer na racunalu na kojem imam tu maticnu nemam zvucnike :)

Extreme4 verzija za razliku od Extreme3 verzije ima DIGI VRM 8+4 i super je za overclock.Inace ja kao ja ti preporucam ASUS za takve stvari,pokazao se kao bolji vendor ploca za extremni OC SB-a.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
protjeran

Znam cuo sam posle da nece biti takve ploce. Ipak je za istok neukusno ono sto je lepo. Sada ce oni da naprave zmaja koji bljuje vatru u obliku heatsinka.

Ali zato cu ja ako eVGA omane uzeti Pro3 Gen3 ali je to tesko da omane. Jedino ako napravi neku rugobu. Mada moguce da ce eVGA kasnije da napravi njima je prioritet da zadovolje kupce a ne da prvi predstave.

http://youtu.be/0LQWJxav7z0
16 godina

evo ja uletio u u asus p8z68-v i 2600k(56 multi),u cetvrtak bi trebalo biti sastavljeno pa cu staviti neke rezove

[url=http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D][img]http://bfbc2.statsverse.com/sig/clean6/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Extreme4 verzija za razliku od Extreme3 verzije ima DIGI VRM 8+4 i super je za overclock.Inace ja kao ja ti preporucam ASUS za takve stvari,pokazao se kao bolji vendor ploca za extremni OC SB-a.

5.0 je ekstremni overclock. 

Asus p8Z68-V za malo vise novca daje 12+4 digitalnu regulaciju. ni to nije ploca za ekstremni OC ali je bolji izbor.

na kraju se sve svodi na ono koliko para toliko muzike uz pokoji skriveni zajeb.

14 godina
neaktivan
dart_tom kaže...

evo ja uletio u u asus p8z68-v i 2600k(56 multi),u cetvrtak bi trebalo biti sastavljeno pa cu staviti neke rezove

nova maticna ili polovna?

14 godina

Vjerujem da bi EX4 GEN3 drzala njega stabilnoga za bench na 5ghz sa dobrim coolerom,jer ipak se radi o digitalnoj regulaciji.Inace ja bih osobno isao na ASUS i preporucam ASUS,vec receno.

0 0 hvala 0
16 godina
BlueMax kaže...
dart_tom kaže...

nova maticna ili polovna?

nova maticna,proc polovni

[url=http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D][img]http://bfbc2.statsverse.com/sig/clean6/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D.png[/img][/url]
14 godina
neaktivan

odmah flashaj bios na 0902. dobit ces stabilnost, nizu temperaturu (nizi potreban napon) i podrsku za IB.

2 0 hvala 1
15 godina
protjeran
BlueMax kaže...
zoharbizo kaže...

Asus p8Z68-V za malo vise novca daje 12+4 digitalnu regulaciju. ni to nije ploca za ekstremni OC ali je bolji izbor.

na kraju se sve svodi na ono koliko para toliko muzike uz pokoji skriveni zajeb.

V8+4 ustvari, 4 faze su samo za IGP, dakle za integriranu grafiku u samom procesoru i ne pomažu overclocku ama baš nikako...

14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...
BlueMax kaže...
zoharbizo kaže...

V8+4 ustvari, 4 faze su samo za IGP, dakle za integriranu grafiku u samom procesoru i ne pomažu overclocku ama baš nikako...

12+4. Koliko bi po tvojoj matematici onda imala Extreme 4 gen3? 4+4?

sve Asusove ploce iz te serije imaju istu (citaj najbolju) regulaciju.

14 godina

Recimo ovako.Ta ista ASUS ploca koja kosta 1300 kuna ce me kostat gaca ali vrijedi toga.Melje Asrock konkurenciju.Brutalna regulacija,lijep izgled i funkcionalna.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice