Ludi Phenom II

poruka: 47
|
čitano: 4.304
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Ludi Phenom II
Hyperion kaže...

Imam odlične temperature s Mugenom II dok se nekima pregrijavaju procesori(amd-ovi) s istim tim coolerom. Očito ja nešto bolje radim.

Stavljam jako tanki sloj paste i nikad nisam imao problema sa temperaturama, neznam zašto bih mjenjao način stavljanja paste koji ujedno i nema loših posljedica kao izlaženje paste van na rubovima.

A ti kokokoko meni se čini da se ti baš i nekužiš u hardware, dual core na HD6950, to baš i ne ide zajedno...

Pa znam da radiš dobro, samo mi je zanimljivo da to dobro postižeš razmazivanjem paste. Ja kada sam probao imao sam par stupnejva lošije nego s "zrno riže" metodom, no ništa značajno.

Jesi možda polirao bazu hladnjaka? Heatspreder procesora?

A kokokoko je uzeo Phenom II x2 s planom otključavanja u x3 ili x4, a ne da ga drži kao x2. No nešto mu je krivo (ali nije do otključavanja).

Moj youtube kanal: http://www.youtube.com/user/marijanovic191x7?feature=mhee
16 godina
protjeran
Ludi Phenom II

Prvih tjedan dva on je radio na 3600 MHZ i Quad i   ovaj tjedan i prosli je poceo me zafrkavat samo onako ko da nestane struje se komp gasi evo sada ja i forumas neki igramo Black Ops i u igri samo puf.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ludi Phenom II

Kada si otključao, jeli prolazio OCCT i Prime95 testove u trajanju od barem par sati?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Ludi Phenom II

Sve je prolazio

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ludi Phenom II

Je li na matičnoj najnoviji bios? Što bude kad resetiraš bios (odnosno uradiš clear-cmos)?

Jesu li svi kondenzatori na ploči uredni (nenapuhani, ne procureni)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Ludi Phenom II

Je li na matičnoj najnoviji   bios?

Probao sam sve biose sa MSI web sajta

Što bude kad resetiraš bios (odnosno uradiš clear-cmos)?

Ista stvar

Jesu li svi kondenzatori na ploči uredni (nenapuhani, ne procureni)?

Da

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
191x7 kaže...

Pa znam da radiš dobro, samo mi je zanimljivo da to dobro postižeš razmazivanjem paste. Ja kada sam probao imao sam par stupnejva lošije nego s "zrno riže" metodom, no ništa značajno.

Jesi možda polirao bazu hladnjaka? Heatspreder procesora?

Nope.

kokokoko kaže...

Prvih tjedan dva on je radio na 3600 MHZ i Quad i   ovaj tjedan i prosli je poceo me zafrkavat samo onako ko da nestane struje se komp gasi evo sada ja i forumas neki igramo Black Ops i u igri samo puf.

A da nije grafička u pitanju?

2600XT je poprilično stara kartica, ako imaš integrirku probaj na njoj radit.

Living in a world of dreams...
16 godina
protjeran
Ludi Phenom II

Nije intergrirka evo valdijacija od sada prestrasno ( nije ni 2600 )

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1835190

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
kokokoko kaže...

Nije intergrirka evo valdijacija od sada prestrasno ( nije ni 2600 )

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1835190

Ne vrijedi ti smanjivanje takta. Probaj jednostavno isključiti jednu od otključanih jezgri, ako se ne poboljša probaj isključenje druge (a uključenje one isključene prethodno).

Kako se sada ponaša pri vrćenju OCCT Linpack testa?

14 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
191x7 kaže...

Znam, baš sam nedavno kuhao grašak. Zato zrno riže ide ako samo stavlja hladnjak, a zrno graška ako razmazuje pastu prije stavljanja hladnjaka.

Da stavi zrno graška i stisne hladnjakom puno bi paste procurilo na bokove procesorovog heatspreadera a da razmaže ne bi.

No možda ti Hyperione brkaš svježi grašak i kuhani; zrno kuhanjem nabubri. Smrzavanjem se čak smežura. Ja mislim na svježi ili pak smrznuti.

Mislim da je to previše paste, nevolim kada curi van.

Zrno riže i razmazat prstom je meni najbolja tehnika bez obzira što neki laprdaju o zračnim jastucima, razlike nema.

Može pitanje, gdje se točno ta pasta razmaže, na procesor ili? I čemu ona služi, vjerojatno da se hladnjak bolje sljepi na procesor. Nisam nikad to radio, zato pitam.

AMD Phenom II x 6 1090T
14 godina
neaktivan
Ludi Phenom II

Vezano uz temu, možda bi najbolje bilo da odeš na servis? Pošto vidim da je neki malo zajebaniji problem, odnosno teško ga je detektirat i dobit uvid o čemu je točno riječ. Al probaj još poslušat par savjeta ovdje, ako ne pomogne jebiga, servis je riješenje. Ja se dosta slabo kužim u te komponente, i kad god me nešto komp zajebava odem na servis, naravno treba platit al šta ću lakše mi tako nego se mučit satima i danima, izgubit tonu živaca i ne riješit problem.

AMD Phenom II x 6 1090T
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
GoodAngel kaže...

Može pitanje, gdje se točno ta pasta razmaže, na procesor ili? I čemu ona služi, vjerojatno da se hladnjak bolje sljepi na procesor. Nisam nikad to radio, zato pitam.

razmazuje se po procesoru i po grafičkom procesoru na grafičkoj...

služi kako bi popunila sitne rupice na procesoru i bazi hladnjaka te time povećala prijenos topline, tj. poboljšala hlađenje...

moja definicija svemira: Svemir je ko dobro dupe, ima dva brijega i dolinu u sredini, u sredini te doline se nalazi crna rupa , a na 'donjem' kraju doline se nalazi tunel koji vodi u drugu dimenziju.
14 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
GoodAngel kaže...

razmazuje se po procesoru i po grafičkom procesoru na grafičkoj...

služi kako bi popunila sitne rupice na procesoru i bazi hladnjaka te time povećala prijenos topline, tj. poboljšala hlađenje...

A jel ta pasta jednom kad se namaže trajno na njoj, ili se potroši nakon nekog vremena, pa se ponovo treba premazat??

AMD Phenom II x 6 1090T
15 godina
neaktivan

Pasta ostane na procesoru.Najbolje je da je svake pola godine promijenis.Kod stavljanja nove paste moras skinuti staru pastu sa procesora i jednostavno staviti novu.

16 godina
protjeran
Ludi Phenom II

Zamislite ovo nakon 3 dana nekoristenja kompa, dns kada sam se vratio iz ZG-a komp radi sasvim normalno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dolu kaže...

Pasta ostane na procesoru. Najbolje je da je svake pola godine promijenis. Kod stavljanja nove paste moras skinuti staru pastu sa procesora i jednostavno staviti novu.

Svašta ja pročitam...

Večina pasta svojstva gubi nakon par godina, samo par u kraćem razdoblju a neke ne gube ni (barem proizvođači tako tvrde) po 6, 7, 8 godina (npr Arctic Cooling MX-2).

Nema potrebe da se pastu mijenja svakih pola godine. Jednom kad se stavi dobra komotno može koju godinu.

No ako se skida hladnjak (poradi čišćenja, zamjene i sličnog) onda se obavezno mijenja pasta.

16 godina
Lol sta je sa tim phenomima, moj C2D ide na 1.1225V na 3.1 ghz bez frke. sta ne bi taj stock trebo biti nizi ?
Atomska bubamara. ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice