Lijep pozdrav !
Dobio sam tu od vas preporuku za AM3+ matičnu ploču i to ovu : http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3901#ov
Zanima me dali ima neka kod nas u hgspotu,protisu ili adm-u,da je samo malkice jeftinija,da je recimo drugi brand sa istim ili donekle istim karakteristikama,ne mislim overclockirati procesor (x4 955BE najverojatnije,možda i x6 1055T). Volio bi tu uštediti par kunica,i uzet bolji procesor,sada kako stvari stoje,imam za 955,ali htio bi ići na x6.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nemoj na x6, jer nema potrebe. Uzmi 955 i tu ploču. Šteta je ne ocat tog phenoma bar na 3.8. Ta ploča podržava am3+ te kada 955-ici zafali snage staviš buldoždera. Performanse 955 i 1050 su iste u igrama.
Znam da je to tako u igrama,ali meni igra ulogu dosta i corel.
Asrock 970 Extreme4
Neka te ime ne zavarava. Radi se zapravo o 990X ploči zbog mogućnosti 8x/8x PCI-E sabirnice,
jer 970 chipset je ograničen na 16x/4x.
Ako ti treba za obradu videa/slika, svakako X6.
Hvala lijepa na odgovoru. Neću još zatvarat temu,možda još budem imao glupih pitanja.
Lijep pozdrav !
Best buy ploča ako nemaš nakanu clockat je bez sumnje AsRock 870Extreme3 R2.0. Imao sam je samo 2 dana, ali siguran sam da je to najbolja kupnja po omjeru uloženo-dobiveno za AM3/AM3+ procesore ako nećeš clockat !!
Ipak kupio Ga 990xa,sutra stiže.Hvala lijepa svima.