Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.967
|
čitano: 1.668.794
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
12 godina
neaktivan
Re: Koji CPU cooler kupiti?
Haf932 kaže...
Toro1 kaže...

AMD Asrock FX990 Extreme 3

Definitivno NH-D14 koju ti je kolega predlozio , samo ako nemas RAM s visokim hladnjacima ! BTW , koji RAM imas ?

Ram hm.. G skill ripsjaws 2x8GB (1333) ; nemam hladnjak uopce na ramu :) jedino su dosli rami   sa "kao hladjnakom" onaj stock crveni.

15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Ako su ovakvi , onda nece smetati !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ripsjaws ima vise modela,ali dobro,svi se slazu sa nh-d14,tako da se slobodno moze uzet.

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.9.2013 23:42 (Paradox1).
12 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRVfy3BxKxzg6h9izE9YABKgj1lTuqxQKjjY7aUcWeRg03EAQBlzA (TAKVI SU):D
A uzet Spire tme 3?

15 godina

Nece ni oni smetati !

Ja bih rađe uzeo NH-D14 , kad bih vec bio spreman dati do 600kn , najbolji zracni hladnjak koji mozes naci kod nas !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan
Toro1 kaže...
Haf932 kaže...

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRVfy3BxKxzg6h9izE9YABKgj1lTuqxQKjjY7aUcWeRg03EAQBlzA (TAKVI SU):D
A uzet Spire tme 3?

Spire je malo losiji od Noctue, ali sa dobrim ventilatorima je jako blizu ili cak isti kao noctua.

Medutim, moj prijedlog je H110 ili H90 Corsair.

http://www.diskont24.com/product.php?productid=122744

http://futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=COR-CW-9060013-WW

Što hladnije to bolje...
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.9.2013 0:02 (Praedator).
14 godina

Ne znam kako Spire može konkurirati Noctui, ček pa znam. Nikako {#}.

12 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Ej pa imao sam Spire TME III polirana baza i sa Corsair SP120 ventilatorima, razlika je bila 4 stupnja, Noctua je bila hladnija, ali i TME je jeftiniji.

Dobar je to hladnjak {#}

Što hladnije to bolje...
16 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

vidim da se ovdje ljudi dosta raspisuju o hladnjacima, pa reko da pitam. možda ima koja stručna duša.

ja imam kako se vidi syche ninju 3 sa glide stream ventom od 2000 rpm i 115 cfm.

ugl to je bio setup za prijašnji q8200 , tako da je to bilo ledeno. a sad sa ovim 8350 je to ipak malo ugrijalo. idle oko 40 i full između 60 i 70 stupnjeva. speedfan sve riješeno.

pa me zanima. može li bolje ? ili da ne tražim dalje i ostane pri ovome. OC mi nije potreban.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa ako ti nije potreban overclock onda smanji napon i uživaj. Ne treba ti jači hladnjak mada ne znam kako ti dođe do 70C ako nije clockano !! Reinstaliraj hladnjak.

14 godina
Praedator kaže...
itomic009 kaže...

Ej pa imao sam Spire TME III polirana baza i sa Corsair SP120 ventilatorima, razlika je bila 4 stupnja, Noctua je bila hladnija, ali i TME je jeftiniji.

Dobar je to hladnjak {#}

Ok, polirana baza. A na koliko su se okretaja ti ventovi vrtili kad je bilo tih 4C razllike ?? 

16 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Pa ako ti nije potreban overclock onda smanji napon i uživaj. Ne treba ti jači hladnjak mada ne znam kako ti dođe do 70C ako nije clockano !! Reinstaliraj hladnjak.

ma ne to je bilo sad preko ljeta kad su temp otišle vani na 38 celzija. pasta je nova. pred 2 mjeseca. arctic silver.

ima li turbo opcija utjecaj na toplinu... nisam puno čitao jel diže voltažu ili ne.

12 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
Praedator kaže...
itomic009 kaže...

Dobar je to hladnjak {#}

Ok, polirana baza. A na koliko su se okretaja ti ventovi vrtili kad je bilo tih 4C razllike ?? 

Na 2000rpm, da kuzim da je Noctua tiša, ali nije ni SP120 preglasan na 2000 okretaja.

Dakako, uzimajuci u obzir da mora kupiti TME i SP120, svakako mu se bolje isplati Noctua. Daleko od toga, samo ni TME nije los.

Nije namjera popljuvati Noctua, nego ako mu smeđa boja nepase ima izbor.

A i TME je manji od NH-D14.

Ali opet, preporucujem H90 ili H110 {#}

A i ti znas zasto {#}

Što hladnije to bolje...
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Kupio sam nedavno scythe ashura i stavio još jedan takav isti orginal 140mm vent....i mogu vam reći da je jako jako dobar hladnjak....i stvarno nije bučan.... i ono najbitniije ona rebra gore su malo pomaknuta u stranu s obzirom na bazu tako da uopče ne dolazi vent do ram memorije...tako da možete čak stavit i one ventove na ram ako imate potrebu za tim

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Razmisljam da kupim neki coller da malo clocknem e7400,nista posebno skupo necu kupovat,pa me interesuje vase misljenje o ovim coolerima.

thermaltake slim x3 thermaltake slim x3
thermaltake contac 16 thermaltake contac 16
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Ovaj !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Migi86 kaže...

Kupio sam nedavno scythe ashura i stavio još jedan takav isti orginal 140mm vent....i mogu vam reći da je jako jako dobar hladnjak....i stvarno nije bučan.... i ono najbitniije ona rebra gore su malo pomaknuta u stranu s obzirom na bazu tako da uopče ne dolazi vent do ram memorije...tako da možete čak stavit i one ventove na ram ako imate potrebu za tim

Znači može se bez problema staviti ram sa visokim pasivnim hladnjakom tipa corsair Vengeance ili gskill Ripjaws X a da ne zasmeta u prvom utoru do procesora?

16 godina
began kaže...

Razmisljam da kupim neki coller da malo clocknem e7400,nista posebno skupo necu kupovat,pa me interesuje vase misljenje o ovim coolerima.

nemoj kupovat slim jer je ti je onda isto kao da imas i amd stock hladnjak. rade uzmi malo jaci contac tipak 30 ako imas para ili preporuceni lc-cc-95. imao sam taj lc i mogu reci da je sasvim dovoljan za phenom II od 125W tako da mislim da ce i tebi biti ok.

Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic || Xfire: charmander1 || Skype: thebass999
12 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

A po cemu je ovaj lc-cc-95 bolji od ova 2 navedena,interesuje me jer sam novi sto se tice coolera nisam mnogo upoznat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
began kaže...

A po cemu je ovaj lc-cc-95 bolji od ova 2 navedena,interesuje me jer sam novi sto se tice coolera nisam mnogo upoznat.

kao prvo jeftiniji je od oba! tower konstrukcija kod LC95(prepakirani zalman)! iako je slican ovom contac-u 16 ali lc95 je jeftiniji 30kn!LP

||| Intel Core™ i7 inside |||
16 godina
Kao sto kaze stjepanj :-)
Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic || Xfire: charmander1 || Skype: thebass999
12 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Evo ovako...

Imam i5 750 2.6 GHz i Scythe Katana3

Hladnjak je super, ali me živcira što je preglomazan, htio bih malo prostora u kućištu, da mogu stavit hladnjak za ram i slično...

Uglavnom, zanima me vodeno hlađenje...

Našao sam ovo:

http://www.links.hr/?naziv=vodeno-hladenje-coolermaster-seidon-120m-cpu-hladenje-s-2011-1366-1156-1155-1150-775-fm1-am3-am3-am2&option=artikl&id_artikl=051.003.039

i

http://www.links.hr/?naziv=vodeno-hladenje-antec-h2o-620-cpu-hladenje-socket-2011-1155-1156-1366-am2-am2-am3-am3-fm1&option=artikl&id_artikl=051.003.036

Sad me zanima koji je od ova dva bolji i hoće li taj hladnjak biti bolji za moj CPU ili bar jednak, glavno da ne zamjenim za nešto gore...

Gigabyte P55-UD3, Thermaltake Toughpower XT 775W, Intel Core i5 750, ATI Radeon HD 5850 VTX, G.SKILL 4 GB RAM DDR3 1600 MHz, 1TB HDD, Razer Copperhead, Razer Lycosa, Logitech X-210

0 1 hvala 0
14 godina

I jedan i drugi su bolji. Uzmi Cooler Master, solidan hladnjak.

13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Gledaj Corsair H55/H60 ako nemas love za nesto jace.

A ako je izbor samo izmedju ova dva, onda je CM malo bolji izbor.

Sve u svemu dosta bolji od tvog sadasnjeg.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Ta jeftina vodena se nikako ne isplati uzeti, prije bih uzeo nh-d14 ili silverarrow extreme pokraj toga, click zašto: 1 & 2.

Ja sam Bošnjak i time se dičim, kome smeta lopatom ga spičim !

3 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Jel se isplati stavit neke bolje ventove na corsair H60.... trenutno mi i7 2600k drži sa orginal ventom na idle 30 stupnjeva.... clock na 4.4ghz i 100% load oko 60 stupnjeva.... jel bi šta dobio sa neka 2 bolja venta na njemu i koje da stavim... hvala

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.9.2013 15:53 (Migi86).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa ako nećeš clockati više onda nemaš smisla jer 60C se i više nego super. Ako hoćeš bolje onda jedino Noctua NF-F12.

13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Intel i5-3570k, MSI Z77A-G43 GAMING, 2x4GB Kingston Predator 2400MHz

Koji mi je kuler najbolje staviti, htio sam Noctua D14, medjutim smeta memorija...

Imam kuciste RaidMax Cobra

This party's gettin' crazy! Let's rock!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
COOLER MASTER cm412 slim je kao stvoren za tebe, samo pogledaj dali ti stane u kuciste posto je slim visok 16cm(sto daje da ti case mora biti min sirine 21cm)!lp
||| Core™ inside |||
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice