Koji je chipset bolji?

poruka: 20
|
čitano: 3.354
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Koji je chipset bolji?

Trenutno imam AMD 770/SB710 chipset. Bili li dobio u sveukupnim performansama diska i ostaloga prelaskom na 880/SB850?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Koji je chipset bolji?

Moj PC - The Shop

HP Pavillion dv6

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
13 godina
protjeran

Što s tim Pavillion-om?

15 godina
protjeran

.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.12.2011 23:32 (Don Kihoty).
14 godina
The Shop kaže...

Što s tim Pavillion-om?

Popuni MOJ PC,eto sta.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
13 godina
protjeran

Aaaaaaaaaaaaaaaa{#}. Nisan ni skuzija da sam zaboravio napisati barem osnovne komponente pc-a.

Dogada se i najboljima{#}

14 godina
protjeran
Koji je chipset bolji?

Ma ok ti je komp, samo si kupi graficku, odd i case da imas cijeli komp xD

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.12.2011 23:59 (Bulldozer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ne treba ti jači chipset sa SATA3 konetorima jer ti je disk 285/275.

13 godina
protjeran

A i to što kažeš. ja imam AMD 770/SB 710, pa sam mislio prijeći na AMD 880/SB850. mislio sam da cu dobiti na performansama cijelog sustava, ali samo bih dobio a brzini HDD-a, ako it to uopće.

17 godina
The Shop kaže...

A i to što kažeš. ja imam AMD 770/SB 710, pa sam mislio prijeći na AMD 880/SB850. mislio sam da cu dobiti na performansama cijelog sustava, ali samo bih dobio a brzini HDD-a, ako it to uopće.

čipset sam po sebi ne daje nikakva ubrzanja komponentama, više novi kontroleri i tehnologije implementirane oko čipseta

pa će tako nova matična ploča s  SB 950 dati bolje iskorištavanje SATA III SSD-a, a kontroler će donijeti USB 3, pa je tu bolja regulacija napona itd.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.12.2011 11:20 (igy).
14 godina
protjeran
Koji je chipset bolji?

Neisplativo ti je još bar 1godinu,do 2 mjenjat ploču, a možda i više, btw : Igy, imaš 770 čipset 8+2 ploča poput ove

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Bulldozer kaže...

Neisplativo ti je još bar 1godinu,do 2 mjenjat ploču, a možda i više, btw : Igy, imaš 770 čipset 8+2 ploča poput ove

da, samo je promijenit čipset 770 ili u ovom slučaju nvidijnim ekvivalentom, s čipsetom 770 ili uopće 870 čipsetom je bezveze budući da su lošije od neke 970 ili 990

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.12.2011 14:27 (igy).
13 godina
protjeran

Ma htio bih ja nForce chipset samo još uvijek ne podržavaju TRIM funkciju za SSD diskove, pa mi se SSD strasno uspori. Vec sam to probao.

17 godina
The Shop kaže...

Ma htio bih ja nForce chipset samo još uvijek ne podržavaju TRIM funkciju za SSD diskove, pa mi se SSD strasno uspori. Vec sam to probao.

nforce je umro davnih dana i nema ih više

13 godina
protjeran

Koji onda chipset nvidia pravi?

17 godina
The Shop kaže...

Koji onda chipset nvidia pravi?

nijedan za desktop

13 godina
protjeran

Nego, ima li kod SATA konektora Master i Slave kao kod starih IDE. ja na ploči imam 6 SATA II konektora. Ima li veze u koju kombinaciju konektora spojim 2 diska (NE mislim na RAID). Naprimjer jedan disk na konektor 6 a drugi na 2, ili 1 i 3 i tako dalje....

17 godina
The Shop kaže...

Nego, ima li kod SATA konektora Master i Slave kao kod starih IDE. ja na ploči imam 6 SATA II konektora. Ima li veze u koju kombinaciju konektora spojim 2 diska (NE mislim na RAID). Naprimjer jedan disk na konektor 6 a drugi na 2, ili 1 i 3 i tako dalje....

master i slave kod sate ne postoji, nema veze koji se spoji gdje... ako se koriste SATA utori, zgodno je u BIOSU staviti AHCI mod

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.12.2011 21:54 (igy).
15 godina
protjeran
Bulldozer kaže...

Bez hlađenje vrm-a.. Ccc.. bolje neka kupi neku poštenu ploču sa vrm coolerom ako ide na 8+2.

Ionako će na 770 chipsetu puknuti na 280 fsb wall-u, nije nešto za fsb oc.

13 godina
protjeran

M ima ova ploca neke jadne pasivce na NB i SB. Ali ionako ne mislim clockati. Ma ja sam se zaxxxxx što sam uzeo AMD. intel je skup ali i bojli.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice