Koristim AMD proceve već 10 g. Trenutno mi je prijatelj u USA i imam priliku nabaviti novi proc dosta jeftinije nego kod nas. Prvo sam mislio uzeti AMD Phenom II 940 BE, ali ipak sam odlučio preći na Intel Core2Quad Q9550. Zadnji koji sam koristio je bio neki Celeron 366, i sami vidite da sam totalno ispao iz štosa što se tiče Intela, a naročito njegovih čipseta. Što mi preporučujete?
Za sada sam se nekako odlučio za Gigabyte EP35-DS4, da li je to dobar izbor. Ne bavim se nekim velikim ocanjem, možda tek toliko ako se već može. Bitno mi je da je ploča stabilna, s mnoštvom raznih konektora i da podržava 8gb DDR-a (znam da je puno, al po ovim cijenema memorije nisam izdržao). Susjed je kupio neku ploču s P45 čipsetom, platio je oko 2000 kn-a i imao gadnih problema s grafikom i jedva je riješio problem tako da je isprobavao razne grafičke dok nije našao jednu koja mu radi kako treba, tako da sam malo skeptičan prema tom čipsetu iako mislim da je kriva sama ploča a ne čipset. I po netu vidim da nema nekih bitnih razlika između ta dva čipseta, ili sam u krivu. Naletio sam još na x38 i x48 čipsete, pretpostavljam da su to neke varijacije na temu. Volio bih da mi malo u kratkim crtama objasnite prednosti i mane pojedinih čipseta, jer stvarno dugo nisam proučavao situaciju oko Intela.
Hvala unaprijed !!!