Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.335
|
čitano: 3.127.597
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
13 godina
protjeran
Re: Intel i7 Club
Htio je reci kad to slozi vraca se kao no1 u svim bench temama...leopard kad dode ubije svima volju za zivotom...;)lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Htio je reci kad to slozi vraca se kao no1 u svim bench temama...leopard kad dode ubije svima volju za zivotom...;)lp

Potrositi tolike novce za kurcenje po forumu...

Freak Show Inc.
9 godina
protjeran
Intel i7 Club

Da, neshvatljivo fakat, ajd da bude placen za te rezultate kaj napraavi pa bi rekao, al ovako...

Jbte za te pare napravim turneju oko svijeta sta on misli bacit na taj komp 

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Svakom svoje, ja u tome uzivam i nije mi zao novca.

A turneja oko svijeta svakako pocinje, prvi grad Dubai.

A i pocinjem rijetke satove skupljat, tako moram odvagat novac za sve to.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2016 9:42 (Leopard_st).
Moj PC  
6 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Svejedno, cisto sumnjam da je 4.7GHz dostizan rezultat na i7 6950x cak i sa coostom loop vodenim, eventualno ako imas bas diamond sample procesora.

Za sta ces koristit komp?

EDIT:

Kolko novaca ce te sve izac na kraju i kroz kolko mislis to sloziti?

90k kuna je build, a pocinjem narucivati kad se vratim sa operacije mozga Iz Istanbula.

9 godina
protjeran
Intel i7 Club

Uh sta je bilo?

Inace, konfu od 90000kn je tesko i na najpoznatijim stranim forumima pronaci, bit ce zanimljivo vidjet slike toga. Sta ces ju sam sklapat i jebavat se sa frkanjem cijevi i svime oko vodenog?

Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Ma ocd otiso u pet pm-ova, i to me je u trosak bacilo 200k kuna operacija.

A sklapanje ce biti tesko, bit ce dva loopa, akrilne cijevi i itd, ja frend cemo zajedno sklapat, a imao sam i prije vodeno tako da mi nije strani teritoriji.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2016 9:56 (Leopard_st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Intel i7 Club

Ima tu posla, treba se naoruzat zivcima i strpljenjem, al kad radis nesto sta volis onda to sve bude gušt, a da ne pricam o tome kad sve slozis pa gledas u konfu kao neki izlozbeni primjerak skupog auta i divis se svemu na njemu i kako ti je ljepo ispalo 

Nista, drz se i sto prije se baci na slaganje 

Moj PC  
4 0 hvala 1
15 godina
Friday kaže...
Stjepanj kaže...

Potrositi tolike novce za kurcenje po forumu...

Nije bolest sve sto boli

16 godina
odjavljen

Koga uopće briga na što on troši svoj novac? Nije ga vama uzeo. Okanite se off-topica tog tipa.

9 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Imam i7 4790k ali mogu dobiti 6700k po fenomenalnoj cijeni. Dali mi se isplati to mijenjati? Mislio sam ako bi mijenjao da prodam onda 4790k( dali se uopce moze prodavati rabljeni procesor?)  i grafu(geforce gtx 970) pa kupim neku jacu graficku.

Inace imam jos ASUS SABERTOOTH Z97 MARK 2 maticnu i hladnjak scythe mugen max.  Thx

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
lebero222 kaže...

Imam i7 4790k ali mogu dobiti 6700k po fenomenalnoj cijeni. Dali mi se isplati to mijenjati? Mislio sam ako bi mijenjao da prodam onda 4790k( dali se uopce moze prodavati rabljeni procesor?)  i grafu(geforce gtx 970) pa kupim neku jacu graficku.

Inace imam jos ASUS SABERTOOTH Z97 MARK 2 maticnu i hladnjak scythe mugen max.  Thx

Skylake je na 1151 socketu tako da onda moras mijenjati i maticnu. A 6700K na istom taktu ima oko 10% bolje performanse od 4790K sto je zanemarivo.

14 godina
lebero222 kaže...

Nemoj se zezat s tim ! To si se ne smije i popit ćeš samo kaznu ako se upustiš u to. Prodavat rabljeni CPU je zabranjeno od strane proizvođača, kao autorska prava recimo. Velike kazne su za to.

17 godina
lebero222 kaže...

Ovisi koliko je to jeftino? Možeš i meni prodat nešto jeftinije :D

9 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
lebero222 kaže...

Nemoj se zezat s tim ! To si se ne smije i popit ćeš samo kaznu ako se upustiš u to. Prodavat rabljeni CPU je zabranjeno od strane proizvođača, kao autorska prava recimo. Velike kazne su za to.

Ha ha

17 godina
Intel i7 Club

Imam novi cpu, dakle i7 6700k i plocu b150m mortar.

U loadu mi nakon minute temperature budu iznad 80c. Hladnjak je postavljen dobro, pasta je nova.

S obzirom na plocu i da mi sama overvolta cpu, a koliko vidim na njoj ne mogu mijenjati voltazu da li je to radi toga?

S time da imam aftermarket hladnjak, bokte pa kaj bi bilo da koristim stock hladnjak.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Nisi nista kriv nego se mani tog alata...

S Prime95 ni moj Noctua NH-D15 na undervoltanom 4790K ne drzi puno nizu temperaturu. Jednostavno nemoj korstit taj alat... Ako se bas zelis bavit tako advanced matematikom, underclock/undervolt je neminovan.

Aida64 i vise nego dovoljno predstavlja "stres environment" za CPU.

EDIT: zar 6700K dolazi sa stock hladnjakom?

mojpismonosa
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2016 8:06 (Mojpismonosa).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Intel i7 Club

Ne dolazi ni jeda K proc sa hladnjakom, ali zabrij da stavim box, jbt parade :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
amd freak kaže...

Imam novi cpu, dakle i7 6700k i plocu b150m mortar.

U loadu mi nakon minute temperature budu iznad 80c. Hladnjak je postavljen dobro, pasta je nova.

S obzirom na plocu i da mi sama overvolta cpu, a koliko vidim na njoj ne mogu mijenjati voltazu da li je to radi toga?

S time da imam aftermarket hladnjak, bokte pa kaj bi bilo da koristim stock hladnjak.

Koji Prime95 koristis? Zadnji koji bi se trebao koristiti za ovu namjenu je verzija 266 (kasnije verzije koriste AVX instrukcije i nerealno pregriju CPU)

Freak Show Inc.
17 godina
Intel i7 Club

Evo probah u par igara, cpu intensive, tipa gta 5 ne može preći 55c :D

S time da proc gotovo spava, koja je to mrcina :D

Nikad više i5 :D

Nego brine me što to prime napravi, i naravno da sam testirao sa zadnjom verzijom, nije mi palo na pamet da bi latest verzija radila probleme, barem mi nije nikada dosad na cirka 30 procesora koje sam testirao.

Nego koja je najbolja alternativa prime-u?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
amd freak kaže...

Probaj sa 266 pa javi

http://www.mersenneforum.org/showthread.php?t=15504

Freak Show Inc.
14 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Ja koristim aida64 i linx sa max memory allocation.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
amd freak kaže...

Nego brine me što to prime napravi, i naravno da sam testirao sa zadnjom verzijom, nije mi palo na pamet da bi latest verzija radila probleme, barem mi nije nikada dosad na cirka 30 procesora koje sam testirao.

OCCT ili Aida64. Ja imam NH-D15 i imao sam do oko 80C u Prime na 4.4Ghz sa 1.18V. Mada tome kumuje i Ivy odnosno kreteni u Intelu. No svejedno, Prime ti rokne temperature u nebo kako god a kod tebe vidim udara i 1.36V što je van pameti za osnovni takt.

17 godina
Intel i7 Club

Dam 100 eura za plocu i onda ne mogu oc-at a još najgore ni postavit fiksnu voltažu. Ima da se ubijem. I sad mi roka nepotrebno na 1.35v što vidim neki koriste za 4.6Ghz OC.

Probao sa ovim primeom 2.66 ide max do cirka 70c, što je opet 15c manje nego prije.

Nadam se samo da ova voltaža neče puno utjecati na životni vijek procesora, a msi-u šaljem mail sa objašnjenjem lokanja volataže i da ih upitam jel će mi oni dat garanciju za cpu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Intel i7 Club

1.35 je suluda voltaza za taj proc...

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
17 godina
Intel i7 Club

Da mi je samo znati kojem kretenu je palo na pamet lockat mijenjanje voltaže za cpu?? OMG.

Totalni bi sad otišao u headqurters msi i porokao sve te kretene kineze. Sve do jednog.

Reko namjerno neću necu oc-at, netreba mi z170 i onda me jesu sa svojim overvoltanje da bi kao cpu bio stabilan xD

Sad da sam pravnik točni bi ih tužio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
amd freak kaže...

Ne zelm ti kvarit zabavu ali nije da ti proc spava nego reportani usage za procesore sa HT-om nije tocan jer ga windowsi gledaju kao 8 jezgreni proc sta nije...

Zasto si uzimao tu plocu za K procesor?

13 godina
neaktivan

Imao je i5 6500 prije ovog i7 pa predpostavljam da si je samo ostavio ploču.

16 godina
neaktivan
amd freak kaže...

Da mi je samo znati kojem kretenu je palo na pamet lockat mijenjanje voltaže za cpu?? OMG.

Totalni bi sad otišao u headqurters msi i porokao sve te kretene kineze. Sve do jednog.

Reko namjerno neću necu oc-at, netreba mi z170 i onda me jesu sa svojim overvoltanje da bi kao cpu bio stabilan xD

Sad da sam pravnik točni bi ih tužio.

Pa odnedavno svaki Intel CPU dolazi sa svojom "potraznjom" napona, ovisno o primjerku CPU-a, nije ti tu nis MSI kriv kad nisi kupio plocu koja nije namijenjena "prckanju"

mojpismonosa
17 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Svejedno nikako nema razloga za tolikim naponom...

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice