Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.296
|
čitano: 3.109.084
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
14 godina
Intel i7 Club

Iako radi i na h81, meni vjera brani da ga stavim na ista manje od h97...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Intel i7 Club
Checola kaže...

Iako radi i na h81, meni vjera brani da ga stavim na ista manje od h97...

a razlika je par ulaza/izlaza vise( iako se to sve svodi na osobne potrebe i po tome biras plocu/cipset), ak oces plocu za overklok "K" procesora bez 200€ nemas kaj gledati! probao sam vise komada h81 i ploca odraduje sve za sto je namjenjena, svaki i7 ce na njoj davati 99% perfomase Z cipseta!

a sad sto netko "tuli" da ako imas i7 od cca 2000+kn da moras imati i postenu plocu( kaj god to znacilo u ovom segmentu), na nasu srecu to uopce nije tako! i svakom tko kupuje novi setup bi prvo preporucio ovakvu neku plocu + i7! jer ak to ne napravi sad napravit ce poslje...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2016 20:50 (Stjepanj).
15 godina
protjeran
Intel i7 Club

Nonsense, ne treba ploča od 200€ jer se sa svakom Z pločom da pošteno clockati.

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

ako je tebi posten overklok od 200mhz onda je u redu dati i 500-max 700 kn za jeftine Z ploce s 4 faze kao i na h81.. onda ima jos manje razloga za "postenu" plocu i "K" procesor!(lol)

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2016 21:20 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Intel i7 Club

I onako ćeš ovisit o procesoru a ne o matičnoj, ako dobiješ drek od 4790K koji ne ide preko 4,6ghz, onda ti neće pomoć ni ploča od 1000€.

Naponska regulacija na ploči i onako nije jako bitna jer haswell ima integriranu naponsku regulaciju. 

Za 4790K čak i nema smisla uzimati k ploču pošto se slabo clocka tj. vec ima jako visok stock takt. Neki 4690K koji radi na 3.9 će i na najjeftinijoj Z ploči radit na 4.6-4.7 ako je proc dobar primjerak.

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

A to si naucio na tri cijela debila koja si nasao na netu koji nemogu dici cpu za 200mhz, dakle ja cu ti reci iz iskustva da to nije istina, i da su to napisali ljudi koji nemaju pojma pa pisu gluposti...ja se moram yebeno namuciti da mojih 8 faza nafila ovaj i7 4790k, kad probas plocu s 4, 8, 12, 18 ili 22 faze onda dodi pa napisi isto, ili se bar malo informiraj sta vise faza radi doticnom procesoru!! kako si ti naporan s tim covjece to su drame!

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2016 21:42 (Stjepanj).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Intel i7 Club

Sve ti to lepo zvuči, osim što (ako su ti informacije pod moj PC tačne) svoj polirani 4790K ispod svoje polirane Noctue na svojoj 8-faznoj ploči za 24/7 držiš na 4.2GHz+turbo (što je OC od celih 200MHz).

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Intel i7 Club

Tvojih osam faza se muči sa 4790K? A kako se mojih 8 ne muči sa haswell-om sa 50% više jezgri koji vuče daleko više struje?

Uostalom, posto ti tvrdis da jeftine Z ploče nisu dovoljne za OC, onda je na tebi teret da to i dokazes. Naravno da ne možeš..

Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
Intel i7 Club

Stoji da rade na h81, ali nije samo par konektora u pitanju, dugorocno gledano moze ti usfalit usb 3.0, sata 3, hdmi, ram slotova, mogucnost u buducnosti slaganja cf\sli... A da ne spominjem m2 i slicne kerefeke. Kratkorocno izgleda ok, ali samo izgleda, nije da nemam takav setup...

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Ivan(4) kaže...

Sve ti to lepo zvuči, osim što (ako su ti informacije pod moj PC tačne) svoj polirani 4790K ispod svoje polirane Noctue na svojoj 8-faznoj ploči za 24/7 držiš na 4.2GHz+turbo (što je OC od celih 200MHz).

to sto meni pise pod moj pc je trenutno raspolozenje mog setupa/ponekad(citaj često) ljenosti ispravljanja informacija pod "moj pc" svaki drugi danlp

15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Ivan(4) kaže...

to sto meni pise pod moj pc je trenutno raspolozenje mog setupa/ponekad(citaj često) ljenosti ispravljanja informacija pod "moj pc" svaki drugi danlp

Stjepko vec znamo da se tvoj lose clocka i da ga jedva hladis... Zasto ne mozes ni primirisat prvim 4790-kama u cinebenchu? 5. mjestu i to tu na forumu, malo jadno za clockera tvog kalibra 

13 godina
protjeran
ansha kaže...

Tvojih osam faza se muči sa 4790K? A kako se mojih 8 ne muči sa haswell-om sa 50% više jezgri koji vuče daleko više struje?

Uostalom, posto ti tvrdis da jeftine Z ploče nisu dovoljne za OC, onda je na tebi teret da to i dokazes. Naravno da ne možeš..

da druze mojih 8 faza se muce(samo sto ne crknu) s mojim 4790k na 5+ghz, kao i svaki z87 cip koji u prosjeku postize maximalnih cca 4,9ghz, napon potreban utuci u 8 faznu regulaciju za taj klok je abnormalno visok! kad to isto probas na 12 faznoj ploci i postignes isti klok s 30%-50% manje napona onda dodi pa mi soli pamet!

A sto se tice tvog x99 daj ga meni pa cu ti ja pokazati u mhz na tvojoj ploci kako se muci jer ti nisi, a kad nakon nje probas postenu x99 plocu s vise faza i ostalih dodataka sto ide u kompletu i izvuces jos 300mhz bez mucenja sve ce ti biti jasno!

i neizvlaci mi rijeci iz konteksta ja nisam tvrdio da se na jeftinim z plocama nemre overklokati, moja razina overklokanja nema veze s tvojom...nemam ja sta dokazivati, kad te vidim 20 puta u 5ghz klubu javi se...

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2016 23:41 (Stjepanj).
15 godina
protjeran
Intel i7 Club

5+ ghz?  Koga ti lazes, primjerak ti je koma i nema te nigdje u Cinebench-u... Stijepko smijesan si...

Moj PC  
1 6 hvala 0
9 godina
neaktivan

što nisi dao 1151 soket

14 godina
Intel i7 Club

Jel slobodno ovdje za još jednog člana...

Nije mi bila nikakva namjera ali mi smiješno ovo sad ispalo. Konfa mi sva u sedmicama, i7 3770, GTX 770, Z77 ploča. Pogodite koji mi je kućni broj

Moj PC  
10 0 hvala 3
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

Cuj ti malog, odma ga rokno gore!

welcome!

Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina

77

14 godina
4mal kaže...

77

Ipak je jedna sedmica ak misliš na kućni broj

16 godina
neaktivan
vrinho kaže...
4mal kaže...

77

Ipak je jedna sedmica ak misliš na kućni broj

Mislim da je mislio na TDP koji mu reporta CPUZ. gremlini

mojpismonosa
14 godina
Intel i7 Club

Viš, te nisam ni primjetio. Da još malo kopam sigurno bi još poneka izletjela :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
win7...
12 godina
vrinho kaže...

Nije mi bila nikakva namjera ali mi smiješno ovo sad ispalo. Konfa mi sva u sedmicama, i7 3770, GTX 770, Z77 ploča. Pogodite koji mi je kućni broj

još da si rođen 7. 7. kao ja, di bi ti bio kraj 

15 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Se isplati meni radit upgrejd s 3770k na 6700k?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Po meni nikako jer razlika je premala, jedino ako ti treba jaci sustav onda x99 platforma.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina

ne isplati ja furam ova set up bez greshke

13 godina
Intel i7 Club

teškog srca vam javljam da na neko vrijeme napuštam ovaj klub!!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
volegradele kaže...

Aj obećaj da'š se vratit pa čemo ti oprostit odlazak.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
10 godina
odjavljen
volegradele kaže...

Sta spremaš ?

Battlelog: Glavas_ZG
13 godina
protjeran
Glavas_ZG kaže...
volegradele kaže...

Sta spremaš ?

bolje da neznas..

13 godina
nicky.sl kaže...
volegradele kaže...

Aj obećaj da'š se vratit pa čemo ti oprostit odlazak.

Glavas_ZG kaže...
volegradele kaže...

Sta spremaš ?

Vracam se za 2-3 miseca,stavim slike za koji dan!

AUDIOFIL
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice