Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.290
|
čitano: 3.103.315
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
12 godina
Re: Intel i7 Club
centis kaže...
nicky.sl kaže...

Sandy se dobro hladi za vrime Battlefielda 4 MP

Uh hladi taj corsair kao frizider

Poliran i on i cpu

Sami sebi smo najveci neprijatelji
14 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Moli bih malu pomoc. Posto sam vec jako dugo u AMD taboru ne kuzim se apsolutno nista u novije intel procesore.

Trebam samo bang for the buck i5 i i7 i koji je socket trenutno aktualan pa da od nekud krenem, a di bolje pitat nego tu :).. Tnx..  

------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Sale_ds kaže...

Moli bih malu pomoc. Posto sam vec jako dugo u AMD taboru ne kuzim se apsolutno nista u novije intel procesore.

Trebam samo bang for the buck i5 i i7 i koji je socket trenutno aktualan pa da od nekud krenem, a di bolje pitat nego tu :).. Tnx..  

aktualan je 1151(skylake), no oni su po defaultu poprilicno skuplji naspram sad vec provjereno dobrog i dalje iznimno trazenog 1150(haswell/haswell-r,devils canyon), ako ces na duze staze 2+g. u kombinaciji s jacom grafom definitivno ako mozes uzeti neki i7(ima ih na njuski "povoljnih" od provjerenih prodavaca)! ploce imas od 250kn pa na dalje..lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
neaktivan
Tnx. Al koji su modeli bang for the buck i5 i i7? Tnx opet :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
i5 4460 haswell,novi sa jamstvom se nade na njuški za 1200 kn
14 godina
Intel i7 Club

Nekako mi bang for buck baš i nije vezan za i7 jer u haswellu imaš 2 ili 3 procu u high end-u (s1150), skylake mislim da su 2 trenutno. k i non k verzije a sve od reda rabljeni su 2k+ kn. novi oko 3.5k. daklem, haswell, refresh i skylake. možda da si razmisliš za što koristiš računalo pretežno. ako je do igara, ne vidim razloga da ti i5 iz haswell serije ne bude dovoljan. 

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
dax-lax kaže...

Nekako mi bang for buck baš i nije vezan za i7 jer u haswellu imaš 2 ili 3 procu u high end-u (s1150), skylake mislim da su 2 trenutno. k i non k verzije a sve od reda rabljeni su 2k+ kn. novi oko 3.5k. daklem, haswell, refresh i skylake. možda da si razmisliš za što koristiš računalo pretežno. ako je do igara, ne vidim razloga da ti i5 iz haswell serije ne bude dovoljan. 

Obrada videa je takoder u pitanju..

13 godina
Intel i7 Club

Kad bih kupovao sad sve novo išao bih na Skylake 1151 socket,bez obzira što je Haswell sasvim pristojan,ako je video obrada u pitanju i7 6700K is a way to go!

Ili ako želiš Haswella jedan i7 5820K je idealan izbor!!(six core)

AUDIOFIL
Moj PC  
5 0 hvala 1
12 godina

Tako je, i ja da sad idem u kupovinu uzeo bih i7 5820k bez puno razmišljanja.

14 godina

Brutalno su skupe matične za LGA 2011 V3. Da su normalne cijene onda bi bio puno bolji odabir. Ovako je za entuzijaste ili za one kojima baš treba sirova snaga procesora a to nisu gameri. 

13 godina
protjeran
Intel i7 Club

Da se malo pohvalim s novim hladenjem(Noctua NH-D14)

Veli mi i7 4790K da je presretan!

Moj PC  
9 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Da se malo pohvalim s novim hladenjem(Noctua NH-D14)

Veli mi i7 4790K da je presretan!

Na koliko ga drzis za 24/7 ?

13 godina
protjeran
Almin94 kaže...

Uglavnom na 4,2ghz jer mu tad treba cca 1.070V dok za Defaultnih 4,4ghz 1.180V, sto me u konacnici kosta poprilicno razlike u temperaturi!

lp

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.2.2016 3:00 (Stjepanj).
15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Almin94 kaže...

Uglavnom na 4,2ghz jer mu tad treba cca 1.070V dok za Defaultnih 4,4ghz 1.180V, sto me u konacnici kosta poprilicno razlike u temperaturi!

lp

Kakvo je stanje sada s Noctuom? Trebala bi ona to hladiti bez problema.

12 godina
Intel i7 Club

Za 4.5Ghz treba mi voltaza od 1.296V i temp su max 60 stupnjeva dok za 4.4Ghz dovoljno 1.200 V a temp smijesnih max 52 C.

Ocito mi je bolje da radi na 4.4Ghz za 24/7 rad i gejmanje. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.2.2016 6:35 (Sandro HR Zagorje).
Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
Almin94 kaže...
Stjepanj kaže...
Almin94 kaže...

lp

Kakvo je stanje sada s Noctuom? Trebala bi ona to hladiti bez problema.

ajde stjepko, što si se stis'o

daj dojmove, usporedba sa seidonom u temperaturi, buci...

ljude to zanima, pogotovo one što se misle između vrhunskog zračnog i jeftinog vodenog

13 godina
protjeran
Buke nema a razlika u temp. Je poprilicnih 10 stupnjeva!:)
13 godina
#sandro-zagorje#
Pa da o tome i pricam,izgleda da je 4.4 GHz idealan za vecinu i7ca!!

#stipane moj#
Hebote sta mi nakaradno izgleda ta Noctua,znam da je rijec o vrhunskom hardweru ali opet,nego zar ti nisi govorio uvik kako je ruzan ili sam ja pobrkao loncice!?

Btw sry sto ne quotam kako treba,na mobu sam!
AUDIOFIL
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina

Pa ne možeš uspoređivat Noctu sa Seidon 120mm coolerom . A inače, meni Noctua izgleda super .

13 godina
protjeran
volegradele kaže...
#sandro-zagorje#
Pa da o tome i pricam,izgleda da je 4.4 GHz idealan za vecinu i7ca!!

#stipane moj#
Hebote sta mi nakaradno izgleda ta Noctua,znam da je rijec o vrhunskom hardweru ali opet,nego zar ti nisi govorio uvik kako je ruzan ili sam ja pobrkao loncice!

jeste, ruzna je u 3pm, no eto bila je povoljna pa reko da probam!

Inace slozio sam si odlican Push-Pull u cijelom kucistu, Zalmanov Fan-Mate II za ovaj srednji Noktuin 140mm da ga mogu kontrolirati, sve prednje ventove na kuciste(low/high rpm), i zadnji ispuh na plocu! tako kad overklokam u par poteza je sve na maximalnim rpm-ovima! jos samo da se rijesim ovih stock hladnjaka od kucista....

17 godina

drito to 4.4 je zlatna sredina za i7 tj stvoren 24/7 rad :-)

13 godina
protjeran
Intel i7 Club

Moze mi netko reci tko ima "Noctua(d14/15) dali su mu heat pipovi vreli na dodir dok se vrti prime95? dolje na dnu!

jer na 70°c su doticni skoro pa hladni na dodir?

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.2.2016 16:12 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Sale_ds kaže...
dax-lax kaže...

Obrada videa je takoder u pitanju..

Za obradu videa odi na i7. Najnoviji su Skylake i7 6700 i i7 6700k (ovo 6 označava generaciju, k jel ima otključan množitelj ilitiga jel se lagano overclocka). i7 6700 ti je odličan izbor ak ne namjeravaš overclockati (a možda i ako da, sad se  i non-k verzije mogu oc-ati iako teže i riskantnije), samo naruči izvana, kod nas su skoro iste cijene jednog i drugog, a k verzija stock je brža nekih 5-10% (vani je i skuplja nekih 15-20%). Alzashop ili Computeruniverse ti je nekih 2700-2800kn.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.2.2016 16:35 (Chronosus).
14 godina
Stjepanj kaže...

Moze mi netko reci tko ima "Noctua(d14/15) dali su mu heat pipovi vreli na dodir dok se vrti prime95? dolje na dnu!

Isto je i kod mene. Noctua je hladna a zašto je to tako ako se CPU grije smo već komentirali više puta.

12 godina
itomic009 kaže...
Stjepanj kaže...

Isto je i kod mene. Noctua je hladna a zašto je to tako ako se CPU grije smo već komentirali više puta.

Tribaš mu skinuti skalp i stavit neku bolju pastu ispod IHS-a.

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...
Stjepanj kaže...

ma dobro znam, ali Devil se ne grije toliko, temperature su mi se nekako cinile velike, taknem dolje cijevi one mrtve hladne, iza pak gori sve, kuciste vrelo! onda bolje pogledam unutra nema 2cm slobodno! logicno za ovu grdosiju treba puno sire i vece kuciste! ovo je sad kao mini itx!

14 godina
Intel i7 Club

Stjepanj me zamolio da odvrtim Prime95 Blend Test 10 minuta ili više. Evo rezultata:

I7-4790K @4.400 Mhz x4, 1.210 V, Coolink Corator DS & SWiF2-120P @1800rpm, sobna temperatura @ 20°C, Prime95 v28.7 Blend Test @ 10 Minuta.

Kučište zatvoreno.

Temperature :

Core #0: 84°C
Core #1: 85°C
Core #2: 84°C
Core #3: 79°C

Unlock the Power Within
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2016 19:51 (Puls3).
Moj PC  
4 0 hvala 2
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

Puno hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Nemaš brige 

Sada bi volio vidjeti razliku između Corator Ds-a i Noctue NH-D14/15 i Cryorig R1 Ultimate-a kada bi ga netko imao.

Unlock the Power Within
15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
Stjepanj kaže...

Kod mene isto takodjer.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice