Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.284
|
čitano: 3.093.983
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
13 godina
Re: Intel i7 Club
Naguljizov kaže...
d4rkd3atH kaže...
Naguljizov kaže...

Ima li netko da prodaje i7 2700k?

lp

prije ces nac i7 2600k neg 2700k

A to sam vidio, mislim zamjenuti i 3770 non k za stariju k verziju . ali gledam neke testove,pa ispada da oc 2600/2700 na 4.5 imaju iste rezultate kao i7 3770 non k verzija na stocku ,a pa sad neznam..

potrosit ces novce samo bzv,ostani na tome šta imaš i gotovo

neces postic neznam kakve bolje rezultate

12 godina
aguljizov kaže...
d4rkd3atH kaže...
Naguljizov kaže...

lp

A to sam vidio, mislim zamjenuti i 3770 non k za stariju k verziju . ali gledam neke testove,pa ispada da oc 2600/2700 na 4.5 imaju iste rezultate kao i7 3770 non k verzija na stocku ,a pa sad neznam..

kojim to testovima molim te lipo

Sami sebi smo najveci neprijatelji
13 godina
ansha kaže...
Luka123 kaže...

Spojio hypert4 nakraju, bio je zapinjao jedan dio... 4,6 ghz radi trenutno bez problema na 1,275 V  sad idem prime95 isprobat.

edit: evo 4,2 ghz na 1.200 V jeli to ok? max temp tijekom primea oko 70-75.

sve se cini stabilno i nedaje errore, za 4,6 bi trebao malo vise voltaze i bolji cooler, 4,2 sasvim dovoljno =)

Koju verziju prime-a koristis i koji test pokrenes?

p95v285.win64

torture test, vrtio 20 minuta negdje, nije nikakvih errora bilo pa sam ugasio. Uspio sam i podici na 4,6 ghz pc sa 1,275V kad sam upalio torture test zamrznuo se pc, bez blue screena.
vratio 4,4 Ghz na 1.25 opet blue screen neki.. ma reko ionako sto ce mi to, 4,2 1,2V i sve je super, a posto sam na zraku zadovoljan sam.

Mozda budem se igrao stim kasnije, imam problema trenutno sa ROG front Panelom, treba drivere instalirati, a neda mi jer nemam zadnji bios koliko sam skuzio...

14 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
aguljizov kaže...
d4rkd3atH kaže...
Naguljizov kaže...

lp

Evo pa pogledaj.

1920 x 1080, max details, max AA, max AF

razlika izmedju stocka i oc 1 fps

mene zanima bf ,pa se po tome mjerim .

http://www.ocaholic.ch/modules/smartsection/item.php?itemid=1164&page=4

12 godina
Naguljizov kaže...
nicky.sl kaže...
aguljizov kaže...
d4rkd3atH kaže...
Naguljizov kaže...

lp

Evo pa pogledaj.

Nije li malo nerealno gledat snagu procesora u igri koju sva tri testirana proca žvaču bez puno muke, pa normalno da će razlika bit minimalna.

Za usporedit snagu procesora daj neki čisti cpu test a ne ovo di grafa dolazi do izražaja, daj Cinebench il nešto slično pa vidi razliku između i7 3770 na stocku i i7 2600k na 4-4 GHz.

Ako ti je samo zbog igre sigurno da ti se ne isplati mijenjat proc

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2015 1:22 (nicky.sl).
14 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
Naguljizov kaže...
nicky.sl kaže...
aguljizov kaže...
d4rkd3atH kaže...
Naguljizov kaže...

lp

Evo pa pogledaj.

Nije li malo nerealno gledat snagu procesora u igri koju sva tri testirana proca žvaču bez puno muke, pa normalno da će razlika bit minimalna.

Za usporedit snagu procesora daj neki čisti cpu test a ne ovo di grafa dolazi do izražaja, daj Cinebench il nešto slično pa vidi razliku između i7 3770 na stocku i i7 2600k na 4-4 GHz.

Ako ti je samo zbog igre sigurno da ti se ne isplati mijenjat proc

Razlog zašto sam poslao upit jer taj socket je već u zalasku,pa sam razmišljao da je bolje da za buduće uzet ako je moguće što jače ,da mi da još narednih par godina (sigurno oće više) nego da moram mijenjati sve.

Kad malo bolje pogledam i ne isplati mi se, neka njega stock,

Hvala

12 godina
Intel i7 Club

Citat citata koji je citat citata koji je citat citata.

Nema smisla citirat komentar iznad.

Ovime je stavljena točka na i.

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Intel i7 Club

Jel možda tko prodaje i7 3770k? Ozbiljan sam kupac, moj 2500k ošo u vječna lovišta :(

Btw sry na offtopicu

1969 Dodge Charger R/T WoT: DamageHigh : http://wotlabs.net/sig_dark/eu/damagehigh/signature.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Stolnik kaže...

Jel možda tko prodaje i7 3770k? Ozbiljan sam kupac, moj 2500k ošo u vječna lovišta :(

Btw sry na offtopicu

Kako otiša ? Šta si mu napravija ?

14 godina
nicky.sl kaže...
Stolnik kaže...

Btw sry na offtopicu

To je jako dobro pitanje, najprije je HDD riknuo, onda sam isprobavao HDDe i SSD koji valjaju kad ih imam 4 komada, onda dok sam se uvjerio koji ne valja, stavio u komp ostale i upalio ga i više nije htio ić dalje od ASUS loga, ASUS logo se prikazao na monitoru i tu se smrznuo samo je stajao, miš i tipkovnicu ne prepoznaje pa ne mogu u BIOS, probao sam napravit i flash BIOSa preko USBa ali ništa, jer sam mislio da je ploča krepala, al kad sam otišao k prijatelju on stavio svoj 2500k u moju ploču i radi bez problema, a kad je stavio moj 2500k u svoju ploču monitor se me pali :/ vjerojatno je failala elektronika na disku i uzimala previše struje i spržilo CPU, ne vidim šta bi drugo moglo biti, takve situacije su jako jako rijetke al evo, imao sam toliku "sreću" da se meni to dogodilo...

1969 Dodge Charger R/T WoT: DamageHigh : http://wotlabs.net/sig_dark/eu/damagehigh/signature.png
12 godina
Stolnik kaže...
nicky.sl kaže...
Stolnik kaže...

Btw sry na offtopicu

To je jako dobro pitanje, najprije je HDD riknuo, onda sam isprobavao HDDe i SSD koji valjaju kad ih imam 4 komada, onda dok sam se uvjerio koji ne valja, stavio u komp ostale i upalio ga i više nije htio ić dalje od ASUS loga, ASUS logo se prikazao na monitoru i tu se smrznuo samo je stajao, miš i tipkovnicu ne prepoznaje pa ne mogu u BIOS, probao sam napravit i flash BIOSa preko USBa ali ništa, jer sam mislio da je ploča krepala, al kad sam otišao k prijatelju on stavio svoj 2500k u moju ploču i radi bez problema, a kad je stavio moj 2500k u svoju ploču monitor se me pali :/ vjerojatno je failala elektronika na disku i uzimala previše struje i spržilo CPU, ne vidim šta bi drugo moglo biti, takve situacije su jako jako rijetke al evo, imao sam toliku "sreću" da se meni to dogodilo...

Nebi se ja igra više niti s tom pločom

14 godina
nicky.sl kaže...
Stolnik kaže...
nicky.sl kaže...
Stolnik kaže...

Btw sry na offtopicu

Nebi se ja igra više niti s tom pločom

Moram najprije nabavit CPU pa ću onda radit testiranja na ploči. Na drugu arhitekturu pa mi se me isplati ić jer ću dati puno novca za novu ploču i proc, a dobit ću 5-10% na performansama i to sam valjda puno rekao.

14 godina
neaktivan
Paradox1 kaže...

Citat citata koji je citat citata koji je citat citata.

Nema smisla citirat komentar iznad.

Ovime je stavljena točka na i.

Nemoj trolat bezveze.

14 godina
Intel i7 Club

Imam priliku uzet danas 2600k za 1500kn ili da čekam 12.9? Mogu za iste novce dobit i7 3770k, samo treba čekat 2 tjedna, tj još 2 tjedna bez kompa :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Stolnik kaže...

Imam priliku uzet danas 2600k za 1500kn ili da čekam 12.9? Mogu za iste novce dobit i7 3770k, samo treba čekat 2 tjedna, tj još 2 tjedna bez kompa :/

2600k to lako nadoknadi laganim klokom(mrvu slabiji ipc), a temperature mu ostaju u granicama dok vreli 3770k to nebude...dakle nemoj cekati

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2015 14:44 (Stjepanj).
12 godina
Stjepanj kaže...
Stolnik kaže...

2600k to lako nadoknadi laganim klokom(mrvu slabiji ipc), a temperature mu ostaju u granicama dok vreli 3770k to nebude...dakle nemoj cekati

Nikako čekat, kupuj 2600k

13 godina
protjeran
Intel i7 Club

Nicky jel ti mislis prelazit na sta drugo u dogledno vrijeme?

Moj PC  
3 0 hvala 2
12 godina
Stjepanj kaže...

Nicky jel ti mislis prelazit na sta drugo u dogledno vrijeme?

Jok, nedam ga ni pod razno

14 godina
Stjepanj kaže...
Stolnik kaže...

Uzimam K verziju radi OC-a naravno, al koliko vidim 3770k na 4.5 i 2600k na istom taktu nema gotovo nikakve razlike, osim što se 3770k više zagrijava.

17 godina
Intel i7 Club

Slucajno na WC-u čitam gigabyte manual :) ne pitajte zasto no eto doslo mi je.

I u manualu stoji da ploca podrzava iskljucivo ddr3 1600/1333mhz

stranica 8 i stranica 10

http://download.gigabyte.us/FileList/Manual/mb_manual_ga-z97x-gaming5_e.pdf

a na njihovim stranicama stoji ovo:

http://download.gigabyte.eu/FileList/Memory/mb_memory_ga-z97x-gaming5.pdf

wtf?

dakle ne razumijem ovo pa ako neto moze pojasniti bio bih zahvalan

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
toxic kaže...

Slucajno na WC-u čitam gigabyte manual :) ne pitajte zasto no eto doslo mi je.

I u manualu stoji da ploca podrzava iskljucivo ddr3 1600/1333mhz

stranica 8 i stranica 10

http://download.gigabyte.us/FileList/Manual/mb_manual_ga-z97x-gaming5_e.pdf

a na njihovim stranicama stoji ovo:

http://download.gigabyte.eu/FileList/Memory/mb_memory_ga-z97x-gaming5.pdf

wtf?

dakle ne razumijem ovo pa ako neto moze pojasniti bio bih zahvalan

To je već odavno praksa da inte, ali i amd, stavljaju službeno support od 1333/1600mhz za memoriju, ali zato tu postoji XMP koji dopušta "nekonvencionalne" frekvencije i latencije memorije. Znači ove memorije koje imaju 1866mhz pa nadalje, imaju svoj xmp profil. U manualu ispod ti i piše "support for XMP profile memory"... E to su praktički sve memorije iznad 1600mhz, koje onda moraju imat svoje specifične latencije... 

Meni neki dan doša pak HyperX memorija od 2400mhz, pak sa 2x8gb... Sra*e je što je jedan keks bio neispravan pa sam morao vratit nazad, ali drugi keks je prvo bootao na standardnih 1600mhz, ali kad uđeš u bios, tamo namjestiš jedan od xmp profila i imaš OC memoriju koja radi na reklamiranim frekvama. Ja sam imao xmp1 i 2 profil. Prvi je bio na 2133, drugi na 2400. Uredno se bootalo sa jednim keksom, al drugi izbaciva error gdje god da ga stavio, hebem ti sve... 

edit: svaka memorija na kojoj piše "intel certified xmp memory", ta memorija bi praktički trebala radit na svim pločama. Ova moja koja je praktički ista ko tvoja sa nekim dodacima, po službenim podacima ne piše da podržava memoriju koju sam bio kupio (pa vratio), al je uredno bootala i prepoznala xmp profile. Tako da samo pogledaj "intel certified" i to bi trebalo bit dosta. A mislim da sve malo bolje memorije to imaju.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2015 10:44 (eywa33).
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

Evo malo sam se igrao s 2600k (zapravo iz prve:)

5,2ghz 5,2ghz
dubre bota u windowse na 5,9ghz, no mislim da se necu stici toliko igrati s njim

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Intel i7 Club

Stjepko, s čime ti to hladiš?

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Tony1999 kaže...

vjeciti favorit, Mugen 4!

evo kako ova zvjer zgleda:

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2015 13:51 (Stjepanj).
14 godina
Intel i7 Club

Koja je ploča u pitanju? 

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Stjepanj kaže...
Tony1999 kaže...

vjeciti favorit, Mugen 4!

evo kako ova zvjer zgleda:

Odličan primjerak si dobio. btw dobro bi došla čistačica tvome Mugenu 

13 godina
protjeran
Intel i7 Club
Moj PC  
4 0 hvala 2
13 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Stjepanj je legenda,j*bo me pas.. :)

1 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Trabant601 kaže...

hvala! evo onda jos jedan na 5ghz, samo mladi brat

i5 2500K@5ghz i5 2500K@5ghz

ista ploca je u pitanju tj model iz treceg kompa, samo ovdje je Hiper 212

, koji preko 1.5V nemre drzati ni ovog hladnog sandya!

lp

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2015 14:55 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Trabant601 kaže...

hvala! evo onda jos jedan na 5ghz, samo mladi brat

ista ploca je u pitanju tj model iz treceg kompa, samo ovdje je Hiper 212 , koji preko 1.5V nemre drzati ni ovog hladnog sandya!

lp

lijepa kolekcija

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice