Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.267
|
čitano: 3.082.761
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
10 godina
neaktivan
Re: Intel i7 Club

Hvala na odgovoru. Ionako ne računam bez većeg monitora, samo me zanimalo kod ove "nove" 290X koja ima 8 GB GDDR što se sa njim događa, znači 4 GB bilo bi ne iskorišteno.

Na nekim sajtovima sam vidio uparene 290X koje rade na većoj frekvenciji od 295x2 po defaultu.

10 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Vidim da neki imaju Core i7 4770S pa ako nije problem, da kažu kakve su im performanse i slično. Sviđa mi se kod njega što vrti na malom naponu i što posjeduje mnogo naprednih tehnologija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Identicni kao i sve izvedbe haswellovog 4/8 core i7 47xx serije, razlika je u base taktu no svaki mozes forsat da rade na 3,9ghz
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
14 godina
WaveForm kaže...

Hvala na odgovoru. Ionako ne računam bez većeg monitora, samo me zanimalo kod ove "nove" 290X koja ima 8 GB GDDR što se sa njim događa, znači 4 GB bilo bi ne iskorišteno.

Na nekim sajtovima sam vidio uparene 290X koje rade na većoj frekvenciji od 295x2 po defaultu.

Pa ovo što se tiče frekvencija se lako riješi jel možeš toliko malo clockat i ti svoju R9 295X sa tim vodenim.

14 godina
itomic009 kaže...
WaveForm kaže...

Pa ovo što se tiče frekvencija se lako riješi jel možeš toliko malo clockat i ti svoju R9 295X sa tim vodenim.

Baš me zanima,koliko bi undervoltana R9 295X2,do krajnjeg stabilnog napona trošila manje struje od defaulta,ali i temperatura kolika bi bila manja?

Da sam na WaveRorm-ovom mjestu undevoltao bih dotičnu na što manji stabilan napon i ostavio core/memory na defaultu što i trenutno koristi,a valjalo bi i7 4790K malo OC da grafa "prodiše" u punom sjaju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.12.2014 13:12 (3n3m1).
12 godina
Intel i7 Club
Diše ona punim plućima s tim procem
nista mi se neda
Moj PC  
2 0 hvala 3
14 godina
nicky.sl kaže...
Diše ona punim plućima s tim procem

Znam da i7 4790K je odličan procesor i na defaultu da nemislite kako je dotični i7 nedovoljan za R9 295X2,dovoljan je,ali sam i7 4970K "vrišti" da ga OC.{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.12.2014 13:22 (3n3m1).
10 godina
neaktivan

Upravo to. Smanjenje napona mi nije potrebno jer stvarno sve ovisi od sustava do sustava po potrošnji. Komp mi radi svaki dan bar 12 sati i više, a u full loadu i po 6-8 sati i račun za struju mi nije porastao kako sam čitao

na drugim forumima. A Core i7 bez problema na 4-4,4 GHz opako radi "teške" operacije tipa AES encrypt-decrypt, hashiranje, OpenCL i plus sa grafom brojke su van pameti, tako da ne trebam OC ni CPU ni undecclockati grafu zbog struje.

Usput je bitno i kakva je infrasrtruktura strujne mreže, ako ide tona produžnih na jednu utičnicu naravno da se stvari mjenjaju

I da zaboravio sam, s obzirom da se radi o PCI-E x16 treće generacije propusnost između CPU i GPU-a je 100% iskorištena, svaki chip ima 512 bit sabirnicu i svaki puca 320 GB/s unutar grafe, znači 2x512 bit i 640 GB/s

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.12.2014 13:31 (WaveForm).
10 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
WaveForm kaže...

Da, to ne bi bio nikakav problem, hvala

10 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Pozdrav svoj ekipi, moram ići pa se čujemo {#}

Još jednom hvala na savjetima i helpu

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
WaveForm kaže...

Upravo to. Smanjenje napona mi nije potrebno jer stvarno sve ovisi od sustava do sustava po potrošnji. Komp mi radi svaki dan bar 12 sati i više, a u full loadu i po 6-8 sati i račun za struju mi nije porastao kako sam čitao

na drugim forumima. A Core i7 bez problema na 4-4,4 GHz opako radi "teške" operacije tipa AES encrypt-decrypt, hashiranje, OpenCL i plus sa grafom brojke su van pameti, tako da ne trebam OC ni CPU ni undecclockati grafu zbog struje.

Usput je bitno i kakva je infrasrtruktura strujne mreže, ako ide tona produžnih na jednu utičnicu naravno da se stvari mjenjaju

Kažeš koristiš komp bar po 12 sati od toga 6-8 sati u full loadu,tvoja grafa troši minimalno 500W i undervoltanjem bi barem snizio potrošnju za 10% cca:50W k tome bi grafu poštedio s manjom temperaturom rada i dodatno neki kažu povečao dugotrajnost/izdržljivost kako grafa "stari".Kažem undervolt je vrlo jednostavno uraditi,skineš neki gpu program tipa msi afterburner i pomičeš napon odnosno slider na neku manju vrijednost potom save profil i naravno testiraš grafu dali je stabilna,čas posla a benefiti kroz jedno duže razdoblje su vidljivi pogotovo u tvojemu slučaju.

15 godina
3n3m1 kaže...
WaveForm kaže...

... povečao dugotrajnost/izdržljivost ....

Već 2 i 1/2 godine moj i7 2600K radi na 4,4 GHz (uglavnom 100% load) i nisam primjetio nikakvo degradiranje performansi. Koliko treba da prođe da bi jedan čip degradirao? Ova teorija o produženju života procesoru jednostavno ne drži vodu. Kad prođe 5-6 godina upotrebe čip je i onako za zamjenu, degradirao ili ne. 

13 godina
Intel i7 Club

Sta r5adiš da ti je proc uglavnom na 100 %,rendaš,foldaš??

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
volegradele kaže...

Radim BOINC projekte. http://boinc.berkeley.edu/

10 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Evo neš podataka o potrošnji i temperaturi na R9 295x2 na Wolfenstein New Order iako je ta igra više ovisna o CPU nego o GPU, dok FC 4 što gutoa oko 100-102 A 102 W i temp zna biti do 64 C, naravno da su svi detalji na ultra.

Ali opet ne vejerujem 100% ovim programima, radije ču uzeti uređaje i prikopčat ih za više sigurnu procjenu

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.12.2014 15:46 (WaveForm).
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina

Ne znam šta i kako taj software očitava ali to oko potrošnje nema veze s realnim stanjem. Kad kupiš uređaj i priključiš ga javi nam onda {#}.

10 godina
neaktivan
3n3m1 kaže...
WaveForm kaže...

Kažeš koristiš komp bar po 12 sati od toga 6-8 sati u full loadu,tvoja grafa troši minimalno 500W i undervoltanjem bi barem snizio potrošnju za 10% cca:50W k tome bi grafu poštedio s manjom temperaturom rada i dodatno neki kažu povečao dugotrajnost/izdržljivost kako grafa "stari".Kažem undervolt je vrlo jednostavno uraditi,skineš neki gpu program tipa msi afterburner i pomičeš napon odnosno slider na neku manju vrijednost potom save profil i naravno testiraš grafu dali je stabilna,čas posla a benefiti kroz jedno duže razdoblje su vidljivi pogotovo u tvojemu slučaju.

Sve ok, kužim ja što želiš reći i sve ali zaista to što "kažu" i što sam vidiš je drugačije, neki su rekli i da guta u full loadu 1 kartica 1250W (nemojte me krivo shvatiti, nije spominjan PSU potreban za karticu). Išao sam i sa MSI Afterburnerom i spuštao sam i dizao i bogme sam dobio "šarenilo" s tim da nisam išao u extreme ni gore ni dolje (šarenije je bilo kad bi išao npr sa DC-om dolje). Dokle god je cijeli sistem stabilan ne želim jednostavno čačkati, uvjerio sam se da na automatski način radi odlično

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.12.2014 16:09 (WaveForm).
10 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Ne znam šta i kako taj software očitava ali to oko potrošnje nema veze s realnim stanjem. Kad kupiš uređaj i priključiš ga javi nam onda {#}.

Pa da evo igra FC4 i piše ovak 100-102 Ampera, 102-105 Watta i DC je 1,1560V tak da nije sigurno što je istina, a drugi chip je na 4A, 5W i DC 0,995; a čim dođu uređaji obećavam potpuno izvješče kao u vojsci {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.12.2014 16:20 (WaveForm).
13 godina
phoenix2003 kaže...
volegradele kaže...

Bravo kolega,sve pohvale!!!!{#}

AUDIOFIL
15 godina
volegradele kaže...
phoenix2003 kaže...
volegradele kaže...

Bravo kolega,sve pohvale!!!!{#}

Prvi sam u Bosni i Hercegovini! {#} 

http://stats.free-dc.org/stats.php?page=userbycpid&cpid=eb5c7c4c1c25680b46ae9c270064c3f7

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.12.2014 20:02 (phoenix2003).
16 godina
neaktivan
Intel i7 Club

{#} Upiknuo danas Haswell Refresh. Riječ je o i7 4790S. Hvala kolegi Stjepanj{#}.

Moj PC  
4 1 hvala 2
13 godina
protjeran
Flekica kaže...

{#} Upiknuo danas Haswell Refresh. Riječ je o i7 4790S. Hvala kolegi Stjepanj{#}.

Auuu, sad buš glavni u ulici{#}, pila nema sta!

17 godina
Intel i7 Club

zasto k nisi uzeo {#}

Moj PC  
2 1 hvala 3
16 godina
neaktivan
4mal kaže...

zasto k nisi uzeo {#}

{#} "K" mi se ne uklapa u proračun.

13 godina
protjeran
Intel i7 Club

Kad smo vec spomenuli "šparnu" verziju mocne i7 tj model "S" evo na AnandTech stranici

http://www.anandtech.com/show/8774/intel-haswell-low-power-cpu-review-core-i3-4130t-i5-4570s-and-i7-4790s-tested

je opsiran test i objasnjenja o doticnim "šparnim" modelima!

stvarno pregledno i poucno za one koji neznaju o cemu se zapravo radi i koje su razlike!

imam osobno model i7 4770S (njegov nasljednik je u testu i7 4790S) s kojim se druzim od kad je izasla haswell generacija i pre zadovoljan sam perfomansama{#} i temperaturama, a za potrosnju ionako ne brinem!{#}lp

Moj PC  
5 1 hvala 2
15 godina
Intel i7 Club

Pozz zanima me jel ima neke velike razlike izmedju i7 4770k i i7 4790k sto se tice preformansi i oc-a

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Osim za 100mhz veci oc u prosjeku i turba na 4.4ghz i nemas!lp
14 godina

Nema nikakve što se tiče performansi ako su na istim taktovima kad se radi o istim procesorima dok na stocku ima zato što je 4790K u startu podešen na više taktove. Isto kao i FX 8320 vs FX 8350. Pokazalo se da ni u overclocku nema manje više nikakve bitne razlike mada je trebalo biti. 4790K bi trebao biti nešto bojlji što se tiče temperatura.

11 godina
Mislim da je sad bestbuy ovaj intelov 5820k. Nikad sestojezgras nije bio jeftiniji. Samo jos da cijena memorije opadne jer je bas visoka. Sad da sklapam konfiguraciju, ne bih ni gledao na i7 sa 4 jezgre jer cijena izmedju 4790k i 5820k je skoro 1/1.
Hejjjjj
13 godina
Chico12 kaže...
Mislim da je sad bestbuy ovaj intelov 5820k. Nikad sestojezgras nije bio jeftiniji. Samo jos da cijena memorije opadne jer je bas visoka. Sad da sklapam konfiguraciju, ne bih ni gledao na i7 sa 4 jezgre jer cijena izmedju 4790k i 5820k je skoro 1/1.

osim što moraš uzet preskupi ddr4 ram i ploču 2011 socket....

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice