Flashanje BIOS-a izdvojena tema

poruka: 600
|
čitano: 495.274
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Flashanje BIOS-a

HITNO!!!

a što kad ja nemogu niti ući u bios niti ništa narikati nutra....

Nego mi samo ponudi F11 za Boot menu, a ni njega mi ne otvara...

Pls, HITNO

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Flashanje BIOS-a
dejantopolko kaže...

HITNO!!!

Pls, HITNO

probaj sa delete tipkom

^^TROLLBUSTER^^ Xfire : mihovil13 Sretna Nova 2011. ! !
16 godina
neaktivan
Mitch kaže...
dejantopolko kaže...

HITNO!!!

Pls, HITNO

probaj sa delete tipkom

Ma ništa od toga..... Sad kompam po netu kak da si stavim novi BIOS gore al vidim svud da mi treba F2 za uć u njega a ja to nemogu...

Još netko?

15 godina
protjeran

F2 ti je za ulazak u BIOS...

Ako ne možeš, provjeri prvo tipkovnicu,

no vjerovatno imaš problema sa memorijom.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
16 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

F2 ti je za ulazak u BIOS...

Ako ne možeš, provjeri prvo tipkovnicu,

no vjerovatno imaš problema sa memorijom.

Ma da memorija ne radi brijem da nebi bilo ničega na ekranu, vjerovatno bi i pištal zvučnik na računalu.

15 godina
protjeran

Nije točno...

Ako memorija ima neispravne sektore, PC radi ali nestabilno..

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
16 godina
neaktivan
Flashanje BIOS-a
Ma... Ništa.... Stavil sam bratovu RAM mem nutra i opet ništa...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Flashanje BIOS-a
Evo... Sad je sam od sebe proradil!!!! Sam me zanima kak dugo. I vratil sam si nutra one 4 gige koje su mi i prije bile

0 0 hvala 0
15 godina
Flashanje BIOS-a

Zanima me ako ja recimo imam BIOS F3 na ploči i hoću staviti F11,da li moram stavljati jedan po jedan do 11. ili mogu samo 11.,tj. dali F11 sadrži sve one prije u sebi? 

GET TO DA CHOPPAAA!!!!!!!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Regular John 19 kaže...

Zanima me ako ja recimo imam BIOS F3 na ploči i hoću staviti F11,da li moram stavljati jedan po jedan do 11. ili mogu samo 11.,tj. dali F11 sadrži sve one prije u sebi?

F11 ne sadrže sve one prije u sebi i ne trebaš stavljati sve po redu. Svaka verzija je potpuna sama za sebe.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
15 godina
MrBlc kaže...
Regular John 19 kaže...

F11 ne sadrže sve one prije u sebi i ne trebaš stavljati sve po redu. Svaka verzija je potpuna sama za sebe.

Evo pogledaj na Gigabyte-ovoj stranici,F9 update-a sata rom,dok F8 poboljšava kompatibilinost memorije.Znači ako stavim F9 gubim ovo što sam dobio sa F8 ili?

GET TO DA CHOPPAAA!!!!!!!!!!
17 godina
Regular John 19 kaže...
MrBlc kaže...
Regular John 19 kaže...

Evo pogledaj na Gigabyte-ovoj stranici,F9 update-a sata rom,dok F8 poboljšava kompatibilinost memorije.Znači ako stavim F9 gubim ovo što sam dobio sa F8 ili?

Pa logično bi bilo da zadnji  Bios update sadrži i prethodne ispravke.

Sve što imam sam ukrao, samo sam školu i vozačku kupio.
16 godina
odjavljen
Regular John 19 kaže...

Normalna stvar, F9 je F8 s novim SATA rom-om (i možda još kojom izmjenom). Ne možeš reći da F9 sadrži F8 jer to nije update već kompletna verzija. Znači F9 je unaprijeđeni F8 koji je unaprijeđeni F7 itd.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
16 godina
neaktivan
Flashanje BIOS-a

Evo danas sam uspijesno fleshao bios po prvi put...nije bas tako tesko kako ste me isprepadali na ovoj temi {#} i nije nestalo struje hehe...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Flashanje BIOS-a

Evo nisam citao temu, naravno citao sam TuT. 

Mozete mi reci sa kojim programom da ja Flash-am svoj Bios, vidite koja je u mene maticna. Trazio sam na MSI-ovoj stranici ali nema nikkvih programa za Flash. 

Edit: evo odlucio sam da flash-am iz dos-a preko USB sticka. All USB mogu samo formatirat "quick format) ne moze se staviti ona kvacica 

Createn an MS_DOS start up disk .

dzix
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.2.2011 14:49 (dzelo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Flashanje BIOS-a

Dobar dan, imam jedan ogroman problem!

Naime, buraz koji ima svoj komp, neznam kaj mu je doslo i isao si je update-at BIOS. Skinuo je nekakav program(kako je on rekao [15 god.]) i pokusao ga je instalirati. I rekao je da mu je doslo do ~40% i da se komp zamrznuo. On ga je onda iskljucio i ondak seljacki dolje na gumb i ponovo ga je ukljucio i vise se nemogu opce boot-at Windowsi i cuje se nekakvo cviljenje iz kompa...

Neznam kaj mu je doslo da to radi, al eto...

Dali postoji nekakav nacin da se to popravi, ili... ?

Molim vas hitno je!!

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.3.2011 13:36 (xRyder).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Flashanje BIOS-a

Zar nitko nezna u cemu moze biti problem?? :/

Probao sam maknuti baterijicu i ponovo ju vratiti i opet nista... Probao sam i premjestiti CMOS jumper - i opet nista..

Kada ukljucim PC onda cujem beeep nekih 2-3 sec i onda stane na 1 sec i ponovo pocne beep-at dok ne iskljucim PC, a na monitoru mi se nista niti ne pojavi... Ko da nisam niti ukljucio komp..?? Jel moguce da se ostetila neka od komponenta?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Flashanje BIOS-a
xRyder kaže...

.. neznam kaj mu je doslo i isao si je update-at BIOS...

-pogledaj upute i upozorenja za flash BIOSa, bit će ti jasno... -ukratko, ako je BIOS neispravan trebaš novu MBO.

-provjeri dali ta MBO ima Dual-BIOS, dali je BIOS zalemljen ili izmjeniv (chip). Sve potrebno (shemu) možeš pronaći u manualu.

Ako chip nije zalemljen, tad se može spasiti ali ti je za to potreban ispavan BIOS-chip, tj. druga (identična) MBO. ...

-nema smisla opisivati postupak ako je zalemljen, nije za početnike, kao što vidiš samim uzrokom problema.

-pokušao CLR_CMOS jumper? vjerojatno na to misliš u drugom postu. (odspoji sve sporedne komponente, isključi napajanje i napravi CLR CMOSa jumperom, ako to već nisi..)

riba ribi ... (ponovi brzo).
14 godina
neaktivan
Flashanje BIOS-a

Hmm, evo probao sam i clear-at CMOS jumper, ali opet nista. Izgleda da je pokvario MBO.. :/

Trazio sam po netu cijeli dan i sto sam god nasao nije pomoglo.

Uglavnom, hvala ti na odgovoru. :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Flashanje BIOS-a

HITNO!!!!!!!!!!!!!!!

reinstalira sam windowse i krenio sam drivere instalirat. jedan od tih drivera jest za bios. prvo sam tavio tri drivera i restartao laptop. zatim krenuo sam instalirati ovaj za bios

(u windowsima) i sve je teklo dobro, kada se lap restartao pojavi mi se pocetni ekran gdje mi u dojnjem lijevom kutu pise F2 za setup, F12 za boot menu i tu samo stoji i nista se nedogadja. pa sam silom ugasio komp (ono na power botun) te ga ponovo upalio. i opet isto. i to resetiranje na silu sam ucinio jos jednom i poceo stiskati F12. u dojnjem ljevom kutu mi pise "please wait..." i nista se ne dogadja. isto i kad pokusan uc u bios.

HITNO!!! pomozite molin vas!!!!!!!!!

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Driveri za Bios??? A da ti nama daš link na te drajvere za bios da znamo sto si napravio...

Ja nikad cuo za to... Onako iskreno...
Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
15 godina
neaktivan
92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
Ja ovdje vidim samo bios update i cisto se nadam da nisi zabrljao s time...

pokusaj nanovo instalirati winse... i nek bude sedmica...
15 godina
neaktivan

neda mi uopce uc u boot menu...... nemogu nista......kada upalim komp pojavi se samo pocetni ekran i odatle se nemice...... niti sam ne zeli nastavit dalje pa sam isklikao tipke. ne zeli nista. da li ja mogu kupit novi bios pa da ugradin taj i vidim sta ce se dogodit?

17 godina
neaktivan

Bios je zalemljen na maticnu u obliku EEPROM čipa kojeg ti ne mozes sam resetirati...

Put u servis vidi jel oni mogu sto napraviti... Vjerojatno mogu...

Također NE RADI VIŠE NA XP-u flash bios update s novijih kompova... Ima puno problema...

I čisto onako... NE DIRAJ ništa što radi vrlo dobro već... To ti je pravilo... samo si natakariš više problema a greške koje su ispravljene u BIOS-u većinom nisu nešto major za laptope...

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2011 12:06 (EnlightenedPhoenix).
14 godina
neaktivan
Flashanje BIOS-a

Moze jedno newbovsko pitanje

Trebo bi instalirat AM3 procesor na AM2 plocu koja podrzava AM3 procesore sa updateanim BIOSom. Problem je sta ja nemam pojma koji BIOS je na toj ploci - da li cu moc uopce upalit komp da ga updateam na najnoviji ako sve slozim i pokusam upalit, odnosno da li ce ploca prepoznati procesor i pustiti me u BIOS ili moram potrazit negdje i posudit od nekoga AM2 procesor, flashat BIOS pa onda stavit AM3?

Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Sunburn kaže...

Moze jedno newbovsko pitanje

Trebo bi instalirat AM3 procesor na AM2 plocu koja podrzava AM3 procesore sa updateanim BIOSom. Problem je sta ja nemam pojma koji BIOS je na toj ploci - da li cu moc uopce upalit komp da ga updateam na najnoviji ako sve slozim i pokusam upalit, odnosno da li ce ploca prepoznati procesor i pustiti me u BIOS ili moram potrazit negdje i posudit od nekoga AM2 procesor, flashat BIOS pa onda stavit AM3?

Hvala unaprijed.

Verziju biosa pogledaj u programu cpu-z. Za flashanje češ morati posuditi am2 proc.

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
14 godina
neaktivan

Problem je sta je to sve jos u procesu dostave i cekam da stigne pa ne mogu nista provjerit. Ako slucajno nije BIOS koji podrzava, sto ce se dogoditi ako stavim AM3 cip na nju? Mislim, da li se samo komp nece bootati ili cu morat kupovat novi CPU i MBO?

Znam da su newbovska pitanja, sorry, ali radije pitam nego da ode sve u vjecna lovista jer se pravim pametan.

16 godina
odjavljen
Sunburn kaže...

Problem je sta je to sve jos u procesu dostave i cekam da stigne pa ne mogu nista provjerit. Ako slucajno nije BIOS koji podrzava, sto ce se dogoditi ako stavim AM3 cip na nju? Mislim, da li se samo komp nece bootati ili cu morat kupovat novi CPU i MBO?

Znam da su newbovska pitanja, sorry, ali radije pitam nego da ode sve u vjecna lovista jer se pravim pametan.

Ne boj se, neće nita crknuti-možda ti komp i bude radio (ali ti Winsi ne budu vidjeli proc tj. bit će im nepoznat), ali flash se ne može izvesti bez AM2 proca.

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
13 godina

Kod mene isto program @Bios Update  radi iz Win. bez problema, Jedino što bih preporučio da se prvo skine Bios s Neta na Komp. i onda Napravi Flashanje.  Opcija Flashanja s USB je sigurnija i nije uopče nešto komplicirana kao što se može učinit na prvi pogled. Ja sam bio primoran koristit opciju Flashanja iz Windowsa ,jer mi Bios nije prepoznavao USB jedino mi je davao opciju  Floppy Disk kojega niti imam niti znam da ga ko koristi!!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice