CPU hladnjaci i ventilatori P&O izdvojena tema

poruka: 4.510
|
čitano: 1.196.491
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
16 godina
CPU hladnjaci i ventilatori P&O

Bok, za svoj procesor namjeravam kupiti cooler u iznosu do 250kn.

Imam dvojbu između ova 2 :

SCYTHE Kotetsu

https://www.links.hr/hr/cooler-scythe-kotetsu-scktt-1000-s-775-1150-1155-1156-1366-2011-am2-am3-fm1-fm2-050903285

ARCTIC COOLING Freezer Xtreme Rev. 2

https://www.links.hr/hr/cooler-arctic-cooling-freezer-xtreme-rev-2-s-775-1155-1156-1150-1366-754-939-am2-am3-050903185

Bitna je manja buka i manje temperature za eventualni overcloak do 4.2Ghz

Koji bi preporučili? I da li je dovoljna termalna pasta koja se dobije uz cooler ?

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2016 7:57 (evincar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
Ti cooleri nisu nis bolji od lc cc120 pa si ustedi za bolju pastu!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina
neaktivan

Kupio sam cryorig c7 sa amazona, jučer sam ga stavio i ventilator ispušta neke čudne zvukove, najbolje bi ga opisao kao cvrčak po ljeti kroz zatvoreni prozor. Malo sam guglo i cito sam o coil whineu ali nisam siguran jeli to to jer nisam nikad uživo čuo coil whine. Probao sam ručno zaustavit vent na par sekundi samo da utvrdim da je problem u njemu, i je. Bilokakav savjet dobrodošao,  hvala :)

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Slash 666 kaže...

Kupio sam cryorig c7 sa amazona, jučer sam ga stavio i ventilator ispušta neke čudne zvukove, najbolje bi ga opisao kao cvrčak po ljeti kroz zatvoreni prozor. Malo sam guglo i cito sam o coil whineu ali nisam siguran jeli to to jer nisam nikad uživo čuo coil whine. Probao sam ručno zaustavit vent na par sekundi samo da utvrdim da je problem u njemu, i je. Bilokakav savjet dobrodošao,  hvala :)

Neispravan ventilator, reklamiraj. 

Provjeri prije da njegove lopatice negdje ne zapinju

neda mi se
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2016 10:33 (nicky.sl).
14 godina
Slash 666 kaže...

Probaj podmazati ležaj na ventilatoru (jestivo ulje, maslinovo) kap dvije pa probaj.

Baš nekako ne vjerujem kako ventilator "struže" po svom kućištu jer bi to bila velika deformacija.

edit: ili kako nicky kaže

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2016 10:34 (Tiby).
16 godina
Stjepanj kaže...
Ti cooleri nisu nis bolji od lc cc120 pa si ustedi za bolju pastu!lp

Ali da moraš birati koji bi izabrao :) ?

15 godina
neaktivan

Kontaktirao sam cryorig, rekli su da pošaljem samo snimku i adresu i da će poslat novi ventilator, te da će taj ventilator bit pregledan prije nego bude poslan. Svaka čast za cryorig

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina

Pozdrav ekipa,

Imam Q9400 i R9 270A.

Jel bi se isplatilo uzet neki cooler do tipa 200kn, moze i njuskalo i clockat procesor?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

LC-CC-90 ili LC-CC-120 su ti taman, to ti je 150-200 Kn.

Procesor svakako treba clockati, ali još bolje - zamijeniti cijelu platformu.

Mislim, 2017. je pred vratima, doba s775, LGA1156, AM2+ i AM3 je PROŠLO, barem za gaming.

Twitter: @191x7
13 godina

Ma znam, trenutno zbog financijske situacije ovo dolazi u obzir, barem ce nesto pomoci pri gamingu. 

Ali uskoro svakako nova ploca i procesor.

12 godina
neaktivan
Dakle, imam 4670k i AsRock Z97 Extreme3.

Mislio sam uzeti Hyper 212 evo i MX-4.

Overclockirao nikada nisam, ali ideja je da se stavi neka sigurna voltaza (koliko sigurna moze biti), nekih ~1.2V i onda dize clock, pa dok ne postane nestabilan/temp previsoke.
Ako je to 4.2 ok, ako je to 4.5 još bolje. Imam i jos puno researcha za odraditi.

Za taj plan i te novce (oko 400kn - 250 za cooler i 150 za pastu) postoji li bolja solucija?
Znam da se cooler dosta hvali u vidu bang for the buck. Spreman sam dati do 400kn za cooler, ali sam dobio dojam da mi se ne isplati uzimati nista izmedju hyper 212 evo i recimo noctua D14/D15 sto je malo over my budget.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

MX-4 definitivno ne košta 150 Kn (osim možda ako bi kupio najveće moguće pakiranje).

Predlažem bolju i neznatno skuplju Cooler Master MasterGel Maker Nano pastu. Bolja je za nekoliko stupnjeva.

Što se hladnjaka tiče, ako to zanimaju performanse Hyper 212 Evo ali za nešto manje novca, pogledaj LC Power LC-CC-120.

12 godina
neaktivan
Gledao na nabava.net, moram posebno pronjusiti po stranicama shopova... Pogledati cu za drugu pastu.

Zanimaju me bolje performanse od Hyper 212 evo, samo ne znam je li to ista znacajno za manje od 500kn, odnosno isplati li se dati recimo 400kn za cooler koji je mozda par posto bolji...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Mastergel Nano ti je 65-80 Kn

http://www.nabava.net/search.php?q=mastergel+nano

Solidan hladnjak s 2 towera ti se može nositi i s 120-140mm vodenim hlađenjima.

Npr Scythe Fuma bi mogao biti jako dobar:

http://www.nabava.net/search.php?q=SCYTHE+Fuma

Smatram da je bolji od 212 Evo i sličnih.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Naručio sam bio još jedan fan F12 PWM PST CO od Arctica za ovaj moj hladnjak i32 CO, i jućer je stigao. Ali, kad ga montiram(jer sam dobio još jedne žice za montažu  2nd venta) čuje se zujanje, vjerojatno od zraka. Šta se to ne može nikako napraviti? Tvornička greška?

SOLVED

<----skorvy----> [tcbalkan.eu]
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.12.2016 11:55 (skorvy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

malo sam gledo komp jer mi je temperatura cpu brdazdola pod full opterečenjem i primjetio foliju, dole je slika...

zan možda čemu služi ova folija na koja se nalazi dole kod hladnjaka ili majstor koji je stavljo hladnjak nije skinuo ? xD

nekako mi je to čudno... 

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.12.2016 12:09 (HELIX.D).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
HELIX.D kaže...
 majstor koji je stavljo hladnjak nije skinuo ? xD

"Stručnjak" neki je to slagao i nije skinuo zaštitnu foliju sa hladnjaka, skidaj to, sve detaljno očisti od termalne paste alkoholom,

stavi gore novu termalnu pastu tipa Artic Cooling MX-4, u čim tanjem sloju je razmaži po procesoru, montiraj hladnjak natrag i moraju

temperature pasti i to dosta.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
15 godina
Upravo skinuo hladnjak i ono fkt folija .. 😱😡😡😡😱
Moj PC  
5 0 hvala 3
12 godina

Covjek je osvjesten pa je ostavio zastitu, samo je htio sacuvati CPU da ne pokupi kakvu prijenosnu spolnu bolest od hladnjaka 

9 godina
odjavljen
191x7 kaže...

MX-4 definitivno ne košta 150 Kn (osim možda ako bi kupio najveće moguće pakiranje).

Predlažem bolju i neznatno skuplju Cooler Master MasterGel Maker Nano pastu. Bolja je za nekoliko stupnjeva.

Što se hladnjaka tiče, ako to zanimaju performanse Hyper 212 Evo ali za nešto manje novca, pogledaj LC Power LC-CC-120.

I ulupa ce tolike pare da skine temp par stepeni?Bolje da ulupa u bolji hladnjak barem ce biti tisi.....

14 godina

Što će ulupati više od mx4, 20 kn? Strašne pare zbilja.

Moj PC  
3 0 hvala 2
12 godina
vrinho kaže...

Mislio je reć da nema smisla kupovat hyper 212 pored LC-cc-120 koji je doslovno za dva tri stupnja lošiji a košta preko 100kn manje.

Čitati s razumijevanjem.

neda mi se
14 godina

Ja to vidim ovako:

______________________________________________________________________________________

I ulupa ce tolike pare da skine temp par stepeni?Bolje da ulupa u bolji hladnjak barem ce biti tisi.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Torent kaže...
191x7 kaže...

http://www.nabava.net/search.php?q=mx-4+arctic+4g

http://www.nabava.net/search.php?q=master+gel+nano

Razlika je 20-25kn. Ovo što je netko prije napisao 150kn za MX-4 je mislio na pakiranje od 20g.

9 godina
odjavljen
vrinho kaže...

Za pastu dati 80kn je teski overkill.... Razlika izmedju paste od 80 i paste od 20 je kolika? 3 stepena max? A i to je pitanje... Bolje da kupi case fan za te pare....

Za malo vise kupi noctua cooler.....

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.12.2016 14:06 (Torent).
15 godina

evo razlike u temperaturama sa i bez folije na hladnjaku..

Moj PC  
3 0 hvala 4
9 godina
odjavljen

Zasto uopste mjeris sa folijom?????????????

14 godina
HELIX.D kaže...

evo razlike u temperaturama sa i bez folije na hladnjaku..

Ajme strašno.

Torent kaže...

Zasto uopste mjeris sa folijom?????????????

Pa tako da se nasmijemo malo još.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.12.2016 14:17 (Valentin17).
14 godina
Torent kaže...
vrinho kaže...

Za pastu dati 80kn je teski overkill.... Razlika izmedju paste od 80 i paste od 20 je kolika? 3 stepena max? A i to je pitanje... Bolje da kupi case fan za te pare....

Za malo vise kupi noctua cooler.....

E nije, Nano košta 65 kn kod nas a MX4 koji je oko 40-45 kn razlika oko 5 stupnjeva. Evo pa se uvjeri.

9 godina
odjavljen

A odmah ispod ik kaz da razlika nije tolika..... Vecu razliku dobijes sa boljim hladnjakom tako da je uvijek bolje dati pare na hladnjak nego toliko na pastu.... 3-5 stepeni i ne pravi nekakvu razliku na procu jer ga nikad neces tjerati toliko na ivicu radi stabilnosti.... Ja sam kupio noctuu d14 i drzima na oko 65 stepeni a pastu stavio sto sam dobio sa njim....Kupi bolji hladnja to je uvijek bolja investicija nego dati 60% budzeta na cooler a 40% na pastu.....

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice