Buldožderi X6 -> smrt Intela u Cinebenchu....

poruka: 365
|
čitano: 45.008
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Buldožderi X6 -> smrt Intela u Cinebenchu....
microman kaže...

Evo malo o AMD-ovoj dominaciji

Usporedba1: KLIK sličan cjenovni rang-

Usporedba2: KLIK sličan cjenovni rang

Usporedba3: KLIK isti cjenovni rang

NHF, ali malo pre osobno shvacas to sve.... tako sam i ja sve, no vidio sam da nema smisla.. ima pametnijih stvarni nego dokazivat nesto nekome na forumu..

zna se kako stvari stoje, a to sta neko prica ovo ono zanemari.. nema smisla

14 godina
neaktivan

cekaj prema ovome je lga 1366 socket starij od lga 1156, i to je izasao 2008, jbt pa to i nije bas novo

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
athlon64 kaže...

cekaj prema ovome je lga 1366 socket starij od lga 1156, i to je izasao 2008, jbt pa to i nije bas novo

Lol, a legendo, ti si sav u socketima Belji se i u tome koji je noviji Smijeh

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
14 godina
neaktivan

ah., stase moze, pokusavam nesto naucit, jbg, googlanje me ubije,lakse je na forumu hh.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

a sta bi drugo 15.godisnjaci pisali nego o starosti,za njih je proc koji je stariji od 1 god sranje i nevalja nista....naslusas se svega i svacega u tramvajima i autobusima...ovaj procesor je zakon,onaj nevalja nista,pa jedan je totalno krivo rekao ime za Nvidia(novedia),i jedina graficka za koju znaju je GEFORCE -,-" "cuj ono jebote e imam ono geforce graficku kuis ono e" i onda nam takvi dodu ovdje pamet soliti da je AM3 socket star....

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

koji je tebi k sinko, nikome ne solim pamet, ode sam jer pokusavam nesto naucit, ima oko mene 100 nobova koji mi seru takve gluposti, moj phenom najbolji ovo ono i pun mi ih je k i zato sam ode da se  pametno posavjetujem, meni se to cini star socket,ja nikome ne solim pamet, ako nije star onda mi lijepo kulturno reces: stari zaglibia si to ti je sve novo, jesam li se s ikim poceo svadat da je am3 socket star, NISAM, e pa onda nemoj kenjat, samo zelim pametan savjet!!

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.4.2010 18:39 (athlon64).
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

i puna mi je neka stvar onih nobova sa call of duty, : JA TI IMAM ĐIFORS, TO TI JE NAJBOLJA GRAICKA, IMA 2 GB ( a kreten ima monitor od 15 inca i misli da je faca jer ima 2 gb grafuljunezna ni sta ima lol, 3 puta ga pitam koji model ima on akze ĐFORS) i zato mi  nemoj govorit da sam jedan od nih jer mi se riga od tih sranja

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.4.2010 18:43 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da sve je to uredu glede pokušaja učenja ali....... jbg moraš se malo i potruditi i sam nešto pokušati nači zato postoji "google" jer ako budeš za sve što neznaš postavljao pitanja onda nećeš daleko stići, svatko ima svoju priću

bez obzira o kojoj temi se razgovara, ljudi imaju svakakvih iskustava i uvijek ima netko sa više ili manje znanja kao i iskustva koja su različita.

Glede pojedinih upita imaš teme pod nazivom "sticky" koje valja pročitati pa i isprobati neke stvari i kopirati jer nemožeš sve zapamtiti jer je to prevelik opseg informacija koji se uči godinama i ako nešto nije jasno onda priupitašOsmijeh

Semprom140 stiže bolji 555BE...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

koji je tebi k sinko, nikome ne solim pamet, ode sam jer pokusavam nesto naucit, ima oko mene 100 nobova koji mi seru takve gluposti, moj phenom najbolji ovo ono i pun mi ih je k i zato sam ode da se  pametno posavjetujem, meni se to cini star socket,ja nikome ne solim pamet, ako nije star onda mi lijepo kulturno reces: stari zaglibia si to ti je sve novo, jesam li se s ikim poceo svadat da je am3 socket star, NISAM, e pa onda nemoj kenjat, samo zelim pametan savjet!!

Hebiga AMD-ovci su nabrijani na nove Buldozdere u kojeg polažu sve nade,pa su malo nervozni.A i inače okorijeli AMD-ovci pljuju po svemu što nema veze sa AMD-om,bilo to Intel ili pak Nvidija....Uglavnom AM3 je najnoviji socket koji ima čak dva pina manje i podršku za DDR3.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.4.2010 18:46 (microman).
14 godina
protjeran

A gdje sam napisao da je P45 šrot chipset?

G31 i G41 je smeće.. Šrot...

A u rangu je 770G koji ga blago rečeno pojede...

A da ploča za 600-700kn nije za OC nije točno...

Za 700kn se dobije 790G chipset koji je vruhunski...

I da, nemaš ograničenje sabirnice i ostalih faktora...

Intel -> Super ako na PC-u radiš i zarađuješ lovu.

AMD -> Super ako tražiš najbolje za svoj novac, i voliš igrati igre.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
14 godina
neaktivan

Ma da shvacam, ima tu puuuno za ucit, citam ja i stickije i googlam ali nista nije bolje nego kad ti neko odgovori na pitanje hahha, ma sve 5 stari.

15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Sam sebe si zapetljal.P45 ne spada u High end segment,najeftinija P45 ploča nađe se za 550kn.A ta pojede 770G(blago rečeno).....

Eh da i ja na PC-u zarađujem dodatne pare...

I'll be back
16 godina
Don Kihoty kaže...

ma daj???

znaci intel cu kupiti samo ako zaradujem pare??

znaci ako gledam prvenstveno igre nikako moj izbor za intela nije bolji od amda?

malo pretjerujes i to previse..

Sad cu ti reci kako stvari stoje i to je cinjenica, znam po sebi..

Ako imam love kupit cu najbolje sta se moze  (bio on bolji u gamingu ili ne) nije bitno kupit cu najbolje i to ce biti trenutno najbolje na trazistu, a trenutno je to intel..

Ako nemam novaca zadovoljit cu se da moj procesor bude okey za igre i da bude prosjecan, u tom slucaju uzet cu AMD-a, jer je trenutno to tako...

Edit: samo da se nadovezem, meni je recimo pun kufer ljudi koji hvale ono sta imaju, samo zato da nebi povrijedili svoj ponos i sta ja znam sta vec ne..

Cinjenica da svaki covjek tezi za boljim, i hebiga neki nemaju za bolje pa moraju pljuvat po tome jer kao njihovo je ipak bolje...

I tu je sva polemika vezana opcenito Intel vs Amd ili ATi vs Nvidia..

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.4.2010 18:57 (toxic).
14 godina
neaktivan

pa dobro jedna je stvar cinjenica: amd je jeftinija solucija i bolja ako se nema para i ako se vise gleda na isplativost, ali inet je skuplji i jednostavno bolji u nekim stvarima, sad samo treba pricekat prave testove novih thubana pa vidit kakvo je stanje, nema se tu sta vise puno svadat, imam osjecaj da bi se vi ode najrade poklali.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
athlon64 kaže...

pa dobro jedna je stvar cinjenica: amd je jeftinija solucija i bolja ako se nema para i ako se vise gleda na isplativost, ali inet je skuplji i jednostavno bolji u nekim stvarima, sad samo treba pricekat prave testove novih thubana pa vidit kakvo je stanje, nema se tu sta vise puno svadat, imam osjecaj da bi se vi ode najrade poklali.

Pa cek ako je bolji bit ce bolji kada i izade i to je to... Samo to je ista shema ko i sa novom nvidijom kasne sa "boljim" procesorom koji ce biti tocno kakav??

Cek sta fakat vi mislite da intel nema odgovor na tog njihovog "buldozdera"...

14 godina
neaktivan

inace nemoj govorit nesto u sto nisi siguran inace ispadnes sprdnja

ugl,AM2,AM2+ i AM3 socketi su ti skoro pa isti,AM2 i AM2+ procesori ti imaju ddr2 kontroler a AM3 procesori ti imaju ddr2 i ddr3 memorijski kontroler,AM3 procesori se mogu ugurat u AM2 i AM2+ sockete ali obratno nemoze radi memorijskog kontrolera,takoder ako uguras AM2+/AM3 procesor u AM2 socket HT Link se smanjuje na 2000MT(1000 mhz,frenkvencija procesora nece biti smanjena) jer ima podrsku samo za HT 2.0(osjeti se mali gubitak performanse) a kad bi ugurao AM3/AM2+ proc u AM2+ socket,HT Link frekvencija bi bila 1.8 ghz zbog HT3.0 a kad uguras AM3 proc u AM3 socket HT Link ti radi na 2000 mhz.sad koliko je HT Link brzina vazna,ja nebih znao jer sa Phenomima II ne idem iznad 2100 mhz radi stabilnosti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

samo cas, buldozder bi trebao doc 2011 koliko shvacam, a sa za neka 2 tjedna u prodaju dolaze novi phenomi sa 6 jezgri, ja ne govorim o buldozderima nego o novim phenomima, ili sam ja krivo shvatio, jeli buldozder u biti nova arhitektura phenom hexacore proceva ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Snakepriest kaže...

inace nemoj govorit nesto u sto nisi siguran inace ispadnes sprdnja

ugl,AM2,AM2+ i AM3 socketi su ti skoro pa isti,AM2 i AM2+ procesori ti imaju ddr2 kontroler a AM3 procesori ti imaju ddr2 i ddr3 memorijski kontroler,AM3 procesori se mogu ugurat u AM2 i AM2+ sockete ali obratno nemoze radi memorijskog kontrolera,takoder ako uguras AM2+/AM3 procesor u AM2 socket HT Link se smanjuje na 2000MT(1000 mhz,frenkvencija procesora nece biti smanjena) jer ima podrsku samo za HT 2.0(osjeti se mali gubitak performanse) a kad bi ugurao AM3/AM2+ proc u AM2+ socket,HT Link frekvencija bi bila 1.8 ghz zbog HT3.0 a kad uguras AM3 proc u AM3 socket HT Link ti radi na 2000 mhz.sad koliko je HT Link brzina vazna,ja nebih znao jer sa Phenomima II ne idem iznad 2100 mhz radi stabilnosti.

a aj pls inace kada pises post, napisi koga se tocno tice taj post, jer ako to ne oznacis onda ispada da komentiras osobu koja je napisala post iznad tvog..

14 godina
neaktivan

ma napisao sam za Athlona 64 ali vi ste ocito malo prebrzi sa pisanjem....al ste ga zaspamali -,-"

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

zna li netko možda hoće li asrock izbaciti novi bios za ovu ploču asrock a785gxh/128m da podržava thubane?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
toxic kaže...
athlon64 kaže...

Pa cek ako je bolji bit ce bolji kada i izade i to je to... Samo to je ista shema ko i sa novom nvidijom kasne sa "boljim" procesorom koji ce biti tocno kakav??

Cek sta fakat vi mislite da intel nema odgovor na tog njihovog "buldozdera"...

Ima intel odgovor, a to je i7 980x koji je ako se nevaram izašao još prije mjsec dana

Mrog
14 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

samo cas, buldozder bi trebao doc 2011 koliko shvacam, a sa za neka 2 tjedna u prodaju dolaze novi phenomi sa 6 jezgri, ja ne govorim o buldozderima nego o novim phenomima, ili sam ja krivo shvatio, jeli buldozder u biti nova arhitektura phenom hexacore proceva ??

to ce biti nova arhitektura i novi socket.imat ce takoder Hyperthreading kao i Intel,4 jezgre sa 8 threadova i 8 jezgri sa 16 threadova,svaka jezgra ce imati 1 MB L2 cache memorije i bit ce bazirani na Athlon tehnologiji,dakle bez L3 cachea,sad koliko je to istina ja nebih znao...ipak za 8 mjeseci cemo doznati...

16 godina
neaktivan

Ma nebi se nitko poklao ali svatko pokušava opravdati svoje mišljenje što kroz znanje što kroz razna iskustva.Imao sam i AMD i Intel i nisam fun ni jedne strane samo gledam racionalno i objektivno te pokušavam izreći

svoja mišljenja, prije svega svatko bi trebao znati "za čega će koristiti kompjuter i sa koliko novca raspolaže" jer su to pretpostavke za sastavljanje i kupnju istog i pritom treba obratiti pažnju i kupiti najbolje što se nudi te sam

mišljenja da netreba čekati šta će i kako biti....... tko treba komp kupit će ga odmah i iskoristiti trenutnu ponudu jer hardwer tako brzo napreduje i izlaze nove stvari da to nije moguće pratiti glede stalne nadogradnje........

Sastavi sklopi i uživaj u mogučnostima istog, netrebaš se zamarati  opcijom Intel ili AMD ili ATI ili nVidija......

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

evo sad cu napisat par pitanja na koje bi volio odgovore i onda vas necu vise pilat jer vidim da sam ode zaspama boze sacuvaj:

sva su pitanja u vez AMD-A

koliko sa ja shvatio za koji tjedan na trziste dolazi nova serija amd proceva pod nazivom thuban i zosoma, ali ce se u biti zvati phenom 2 ko i prije, imat ce 4-6 jezgri i bit ce kompatibilni sa am3 socketom, s njima takoder dolazi i nova turbo boost tehnologija od AMD-a, godine 2011 na trziste dolazi skroz nova serija procesora sa tzv bulldozer arhitekturom i vjerovatno ce bit novi socket za njih,  takoder mi je neko reko na pc expertu da ce ovi novi thubani i zosome tkoder postojati za nekakav novi socket , tzv amr3 ili tako nesto, nemogu nac temu na pc expertu sad: ZADATAK- ispraviti pogreske u tekstu xxd i jja vas vise necu pilat, bia bi puno zahvalan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

evo sad cu napisat par pitanja na koje bi volio odgovore i onda vas necu vise pilat jer vidim da sam ode zaspama boze sacuvaj:

sva su pitanja u vez AMD-A

koliko sa ja shvatio za koji tjedan na trziste dolazi nova serija amd proceva pod nazivom thuban i zosoma, ali ce se u biti zvati phenom 2 ko i prije, imat ce 4-6 jezgri i bit ce kompatibilni sa am3 socketom, s njima takoder dolazi i nova turbo boost tehnologija od AMD-a, godine 2011 na trziste dolazi skroz nova serija procesora sa tzv bulldozer arhitekturom i vjerovatno ce bit novi socket za njih,  takoder mi je neko reko na pc expertu da ce ovi novi thubani i zosome tkoder postojati za nekakav novi socket , tzv amr3 ili tako nesto, nemogu nac temu na pc expertu sad: ZADATAK- ispraviti pogreske u tekstu xxd i jja vas vise necu pilat, bia bi puno zahvalan.

nije Zosoma nego Zosma,Zosma ce biti quadovi sa 2 zakljucane jezgre tj Thubani sa 2 zakljucane jezgre,a ovo da ce biti kompatibilni nekim novim socketom prvi put cujem...

14 godina
neaktivan

to s novim socketom je ocito ovaj falia, dakle thuban je u biti phenom sa 6 jezgri a zosma ista stvar samo sa 4 jezgre, ali ako arhitektura ostaje ista to bi znacilo da su to u stvari isti procesori ko stari phenomi samo sta imaju 6 jezgri i turbo boost,tj zosma 4 je ustvari stari phenom 4 sa turbo boostom ??

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.4.2010 19:26 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Buldožderi X6 -> smrt Intela u Cinebenchu..
microman,toxic i don kihoty uradite kombinaciju mbo+cpu do 1600 kn,a da ima integrirku,pa ćemo vidit koja platforma je bolja!
16 godina
RE: Buldožderi X6 -> smrt Intela u Cinebenchu..
pod009 kaže...
microman,toxic i don kihoty uradite kombinaciju mbo+cpu do 1600 kn,a da ima integrirku,pa ćemo vidit koja platforma je bolja!

nebudem ti ja nista slago, jer ja nisam niti amdovac niti intelovac.. tak da..

16 godina
neaktivan

Evo dvije dobre MBO sa cijenom ispod 700Kn, a nađe se i jeftinijih sa čipsetom 785GXH/128 koji je isto odličan.

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_188&products_id=7372

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_188&products_id=7056

Evo i dva procesora pa možeš upariri kako želiš, a ima ih još koji mogu ući u izbor neki Athlon II X3 435/440 ili Phenom II X2 550/555BE i još ako ga otključaš gdje češ veće sreće.Osmijeh

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_256_215&products_id=7688

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_256_215&products_id=7579

Evo kako god spariš nemožeš pogriješiti sa skupljom MBO i jeftinijom opcijom Athlon II X4 630=675+755=1.430kn

Sa jeftinijom MBO i skupljim procesorom Phenom II X4 925 izađe 1.060+600=1.660kn jbg malo probija buđetOsmijeh

Glede Intela nemam pojma koja MBO ima intergriranu grafu pa će valjda netko znati bolje od mene.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.4.2010 19:47 (Smille).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

moze samo neko potvrdt jeli tocno ovo zadnje sta sam napisa da budem siguran

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice