Danas sam dobio jedan komp od prijatelja. Sada ima ovu Asrock matičnu ploču. Zanima me ako mogu staviti neki noviji Pentium Dual-core ili C2D (FSB 800MHz). Trenutno je na njoj Celeron D 2.6GHz. Ako ne ide niti jedan noviji procesor možete mi reći neku AGP grafu (mislim otići na 3650 ako je nađem u Netcomu).
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Danas sam dobio jedan komp od prijatelja. Sada ima ovu Asrock matičnu ploču. Zanima me ako mogu staviti neki noviji Pentium Dual-core ili C2D (FSB 800MHz). Trenutno je na njoj Celeron D 2.6GHz. Ako ne ide niti jedan noviji procesor možete mi reći neku AGP grafu (mislim otići na 3650 ako je nađem u Netcomu).
- LGA775 for Intel® Pentium 4/Celeron processor
- FSB 800/533 MHz
- Supports Hyper-Threading Technology
- Prescott support
- 3-phase power interface, Intel® 04B/04A processor compatible
podrzava do 800mhz probaj nac proc bolji al moras pazit da ima isti socket
Socket je standardni 775, sada gledam malo podržane procesore i samo su procesori sa Prescott jezgrom.
I onda jel uredu 3650 AGP na ovaj procesor (možda ga malo clocknem)
Socket je standardni 775, sada gledam malo podržane procesore i samo su procesori sa Prescott jezgrom.
Gdje mogu skinuti drivere za zvuk (Vista)?
Gdje mogu skinuti drivere za zvuk (Vista)?
Imaju samo do XP-a, a za Vistu ni čuti
Imaju samo do XP-a, a za Vistu ni čuti
Sada mi je nešto palo na pamet što se tiče zvuka. Da li utječe na zvučnu karticu (integriranu) ako je na front panelu spojen speaker.
ovisi...ako je FP dobro spojen onda ne...ali ako nije dobro onda naravno da utječe...probaj ovo, radilo je sa istom intrg. zvučnom na win 7:
http://drivers.softpedia.com/get/SOUND-CARD/REALTEK/Realtek-AC97-Vista-Driver-6016213-WHQL.shtml
Provjeriti ću FP, ali sam 100% siguran da sam ga dobro spojio. Instalirao sam ovaj driver i sada Vista mi prepoznaje, ali nema zvuka. Da li bi se isto dešavalo da imam posebnu zvučnu karicu?
EDIT: Riješio sam problem. Hvala RoyalBlood na driverima (malo sam se poigrao u device manageru), častim te pivom
Evo imam još jedno pitanje (da ne otvaram novu temu): Da li Radeon 2600/3650/3850 AGP podržavaju ATi overdrive (samo zbog kontroliranja venta)
Ne znam koliko ti se isplati ulagati u AGP grafičku, s obzirom da su nazivno iste grafičke 3-4 puta skuplje od PCIe verzije, uz osjetno lošije performanse, lošiju podršku (ATI ne daje službenu podršku za te grefičke već su to proizvođači radili "na svoju ruku").
S druge strane uzmeš neku AMD 780 ili 790 matičnu koja je AM2+, ima solidnu integriranu grafičku, uzmeš neki jeftiniji procesor. Za početak imaš solidnu makinu koja je dobra osnova za napraviti vrhunsku u dogledno vrijeme (napajanje, dobra grafička i Phenom II).
Ukoliko si rađe za ostanak na Intelu i želiš ulagat u taj komp, moja preporuka ti je da kreneš od matične. Ukoliko postoji matična koja je PCIe, podržava taj procesor i nove Core2 procesore, ima solidni IGP (čisto za manji početni trošak).
Ako ti je to drugi komp, samo onako za nekakvu rezervu, eventualno net, onda ti se ne isplati ulagati u njega, osim eventualno neki polovni Pentium i još rama, AGP grafička je po meni totalni promašaj.
Ne znam koliko ti se isplati ulagati u AGP grafičku, s obzirom da su nazivno iste grafičke 3-4 puta skuplje od PCIe verzije, uz osjetno lošije performanse, lošiju podršku (ATI ne daje službenu podršku za te grefičke već su to proizvođači radili "na svoju ruku").
S druge strane uzmeš neku AMD 780 ili 790 matičnu koja je AM2+, ima solidnu integriranu grafičku, uzmeš neki jeftiniji procesor. Za početak imaš solidnu makinu koja je dobra osnova za napraviti vrhunsku u dogledno vrijeme (napajanje, dobra grafička i Phenom II).
Ukoliko si rađe za ostanak na Intelu i želiš ulagat u taj komp, moja preporuka ti je da kreneš od matične. Ukoliko postoji matična koja je PCIe, podržava taj procesor i nove Core2 procesore, ima solidni IGP (čisto za manji početni trošak).
Ako ti je to drugi komp, samo onako za nekakvu rezervu, eventualno net, onda ti se ne isplati ulagati u njega, osim eventualno neki polovni Pentium i još rama, AGP grafička je po meni totalni promašaj.
Naručio sam 3650 AGP u Linksu (imali su je odmah u Rijeci)
NOVA MATIČNA PLOČA:::Asrokova matična ploča bez grafike stavio sam procesor Intel Pentium E5200 dual core ,LGA 775 je i matična i procesor, grafička je AGP ATI 9600 PRO 125Mb,HDD 80 GB,stvar je u tome da mi se neče kompjuter pokrenuti ,nema biosa ništa , ova matična je sa AGP i PCI Express x4 modeutorima , probao sam i sa Core 2 Duo, procesorom, ništa . Ako netko ima takvu matičnu ploču, koji procesor ima ,i graf.karticu .memorija je DDR2 4GB.. Da bude još zanimljivije imam i ASUSOVU matičnu ploču isto bez graf. sa AGP i PCI Express utorima, uopče se neče pokrenuti.. POMOZITE ...+
Jesi li spojio napajanje na matičnu i front panel kako treba
jesam ventilatori rade od procesora i graf.kartice.
jesam ventilatori rade od procesora i graf.kartice.
gdje se briše CMOS , na matičnoj..
gdje se briše CMOS , na matičnoj..
eeeee imama pitanje dal mogu staviti procesor amd sempron sda2600aio2bx na SOKET 462 na maticnu CHAINTECH CT-7NJL6 pls pomozite