Asrock 890GX EXTREME3 ili ASUS M4A89GTD PRO zaključana tema

poruka: 90
|
čitano: 20.250
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
RE: Asrock 890GX EXTREME3 ili ASUS M4A89GTD PRO

Vidim da netko nemože rastumačiti "trgovac" od pojma "dostava"...

Dostava, iliti kurirska služba, je nešto drugo od trgovina i trgovca...

Win32, šta si po struci. Ajde reci molim te.

Koliko si vičan elektronici i elektrotehnici?

I kad kupuješ najbolje, zašto onda koristiš ovog malog jadnog 555BE?

Zašto odmah nisi kupio 965BE, da si miran na duže staze?

Vjerovatno će ti 555BE u svakom slijedećem benchu biti usko grlo,

dakle mijenjat ćeš ga prvog iz svoje konfe...

I kad kupuješ vrhunsko, kupi si BMW... Nemoj štedjeti na 10.000€, kad već daješ 20.000€...

Uzmi ono što ćeš najmanje mijenjati. Kako si sam rekao, ploču nisi mijenjao jer ti je "ultra super",

a ni jednom nisi uboo u nju 4 GPU-a... Ajde ako si jednom, onda ti se stvarno isplatila, nema šta...

Pa bolje da si onda uzeo 770 chipset i nekakav bolji procesor, tipa 940BE itd...

Dobio bi više...

I jako si mi emotivan, preglupo je govoriti činjenice "na PM ću ti ispričati svoju priču" and ostali shit.

To ostavi za Teen i Ok časopise, to mi ne treba na PM, to je spam...

Ljudi koji žele da ih se drugi sažale, su egocetrici i cinici.

Neću biti zločest, ali daj molim te pazi malo na pravopis...

Gygabite? Nikad čuo, možda Gigabyte, kao brand i mjerna jedinica,

ali Gygabite nikako...

To nemože biti slučajna pogreška, je da je slučajna, pisalo bi ili Gigabite ili Gygabyte,

ali ne totalno suprotno, dakle knjigu u ruke.

Kao što rekoh, pogledaj jednu stvar kako je tema počela.

Dabar:

naznake: bitna kvaliteta i funkcionalnost

mogućnost overklokiranja nebitna

Dakle njemu ne treba OC mašina, dakle to mu manje bitno, nego funkcionalnost.

A ploča koja sama ne određuje širinu sabirnice, nije funkcionalna.

Takošer pogledaj featurese koje nudi svaka od dvije ploče,

o tome se u ovoj temi radilo, a ne o 100 MHz.

I kako uopće možeš usporediti tenisice sa placa sa brandom?

Radije pogledaj šta je na brandu, a ne šta piše na artiklu.

Oprema, kvaliteta poluvodiča itd. Rubicon VS KZE?

Originalni kondezatori VS kopija...

Naravno tebi to nije bitno jer vjeruješ u ime, a u stvarnosti nisi isprobao pa ne znaš.

Evo imaš ljudi na forumu koji će rezati ruku da je RaptoxX zakon,

no ima nas nekolikicina koja je sa tim napajanjima radila malo duže,

i koji znamo da ta napajanja imaju čudnu naviku eksplodiranja, i povlačenja dodatne opreme sa sobom.

I znaš šta se kaže? Lanac je jak koliko i najslabija karika u samom lancu.

A pogledaj šta trpaš u Obsidiana..

Zašto to aburtus vodeno hlađenje? Napravi sam custom made hlađenje.

Ja sam si prije 6 godina dao izraditi kod tokara vodeni blok za 600kn.

I dan danas ga mogu koristiti na svim pločama,

samo je bitno da imaju rupe, a ja na backplateu imam dovoljno rupa za vijke,

te ako nemam, dam napraviti.

Daš si truda pa sam izmisliš radijator za vodeno hlađenje, nabaviš pumpu,

pa smisliš kako ju utišati itd...

A ne samo "kupi i gurni"... I šta s tim hladiš? 550BE @ 3.91GHz?

Čekaj malo, gotovo svaki 550BE je kao X2 išao na 4GHz bez problema...

Zašto ti imaš 100MHz manje?

Pa ja sam na jadnoj i bijednoj A785GMH tukao taj CPU X2 na 4GHz.

Mid range ploča, mid range chipset...

Kako to da te bar chipset nije izvukao za 100Mhz?

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
17 godina
Cele303 kaže...
Don Kihoty kaže...
Jurky kaže...

ajde ne mlati praznu slamu,

sebe si sam nazvao entuzijastom, sta cu ja radit i sta cu kupovat nije tvoja stvar

sta meni predstavlja zadovoljstvo dugima se pojavljuje crno pred ocima

a drustveni zivot mi je sigurno zanimljiviji od tvog teambuldinga.

bilo bi ti bolje da malo prosiris ponudu u ducanu pa nebi trebao provodit

sate na forumima peruci mozak ljudima da prodas jednu plocu i napajanje

Sve što možeš u HR kupiti, to ja mogu dobiti sutra, jer mi svaki dan ide dostava,

a web neupdateam redovno jer nisam webshop i to je samo ogleda radi.

Neda mi se uvoditi toliko robe na web, nemam koristi od toga.

Ja nikome ne prodajem ploču, kao prvo, a kao drugo, ja sam dao na početku teme jedan pregled zapažnja

na obje ploče, što je kod koje bolje, što nije.

A ti tupiš o 100mhz, kojih ionako ne vrijedi ništa više od 1 FPS u Crysisu, bez kojeg mogu živjeti i mirno spavati.

Uostalom, OC-ati CPU ne znači biti entuzijast.

Dođi, dat ću ti serversku ploču sa napuhanim kondezatorima,

ili na izgorijelim PNP tranzistorom, i dobiješ lemilicu, 0,5mm tinol žicu i kalofonij pastu,

i pokaži mi kako ćeš to riješiti.

Vjerujem da nećeš znati.

Ili evo još jednostavnije, dam ti materijal, a ti u roku sat vremena napravi biquad antenu od 18db.

Vjerujem da ni to nećeš znati.

Ja vjerovatno neću znati popraviti auto, i takve stvari koje znaju mehaničari,

ali u svojoj struci sam stručan, i imam iskustvo u tome.

Nekad sam i sam bio nadobujan i mlad, imao i Asus Deluxe ploču sa WiFi-jem, dok još nije bilo ni kvalitetnog rutera,

dual GLAN i ostala smeća, koja NIKAD nisam koristio.

Uglavnom kad pogledam, davao sam tisuću kuna više za ploču, koju nikad nisam iskoristio, umjesto da sam kupio jedan

novi 17'' Flatron etc...

Mogu i sad kupiti ploču, koja će me služiti ISTO kao i ova sada, a novac koji je dodatno uložen

neće mi dati nikakvu dodatnu prednost niti u OC-anju (neću raditi skoro LN2 sesije),

niti u kvaliteti rada, niti će mi zbog 500kn skuplje ploče igre boje raditi...

Prije ću uzeti još 4GB RAM-a, novi GPU, 2TB HDD-a ili nešto korisno...

Iskreno, ovo boldano mi je jako žao što čujem, jer koliko znam ti imaš 22 godine... Ja se sa svojom 31. godinom još uvijek osjećam i mlado i živo...

LOL. AMEN!

16 godina
neaktivan
Jurky kaže...
win32 kaže...
Don Kihoty kaže...

pitam se pitam dali vi "entzuijasti" ikad izlazite iz sobice?

Kada vise nitko nema sta za reci i nema nikakve argumente, onda "padaju" ovakve izjave i mnoge druge koje nemam volje izdvajati iz ove teme.

No cinjenica je da u bas svakoj temi hvalis ASRock.....jos malo pa ces tu plocu izjednacit za Crosshair IV! No citajuci izmedu redi, po tvome ni Crosshair IV nije bas neka ploca, ali zato ASRock "rula" zar ne!?

"Entuzijaisti".....pa rekao si da si ti taj "entuzijaista" zar ne!? Uzmi Anica (ako ga posjedujes) pa pogedaj sta on kaze tko je "entuzijaista".

No vjerojatno ga nemas pa cu ti sada reci sta on kaze na to:

Entuzijast: onaj koji je ushicen, onaj koji je pun entuzijazma, zanesenjak.

Entuzijazam: 2. intenzivaj osjecaj volje za sto; silna zelja, zudnja, odusevljenje za sto; zanos, polet, ushit.

Hoces i definiciju "prebacivanja loptice"!?

Gle, sve je receno i sve je totalno ocito.

Gdje god je ASRock i LC Power tu si i ti.....i tu nema sta previse mudrovat.

Ma evo samo za tebe, ASRock je najbolji. Sutra prodajem Obsidan i kupujem ono super LC power kuciste i mjenjam Corsair napajanje za LC power jer u biti to je 100% isti proizvod pa cu jos i zaradit love na svemu tome.

I te fore sa "otkljucavanjem" procesora mi vec lagano idu znas kuda..... Jer kada nemaju sta reci i sa cime se "pohvalit", to moraju nakeljit na svaki kutak sveje stranice.

A ti lukavg nakon ovakvih izjava: "... trebalo bi ukinut IE jednostavno prekinut razvoj kad ne valja ništa i ostavit chrome, ff, operu na izbor, a safari samo na macu" i mora slicnih tvojih bisera po forumu, nemam volje ni citati ono sto napises posto pises totalne nebuloze tako da se bolje uhvati malo knjige jer moras jos dosta toga naucit (tako bi ti rekao i "cika" Don).

Isto tak kazes i ovo: "ti si bas klasicni primjer samoprozvanog kvazi-entuzijasta, kloko si proc sto radi skoro svako normalan i nazivas se entuzijastom?"

Dok u drugoj temi pokazujes da si totalni n00b, ali glavno da svatko normalan moze OC procesor pa evo sta ti kazes prije ove izjave:

"imam prastaru konfu:  proc: amd 3000+ @2.06 (tako nes - 2.0X)ghz (jednojezgreni), graficka radeonka neka, mislim 9600 (meni nebitno), i 1.5 ddr @ 667mhz ram.

e sad, zelim kloknut procesor, imam sve super u biosu, postavim takt, odgovarajuci napon i sve i stavim u biosu save & exit i ekran mi se samo ugasi i nista se ne dogadja, komp samo zuji (ekran je na stand-byu) i cekam ja tako windowse il da se ugasi i nista...zna neko u cem je problem? hvala"

Koliko vidim nemas pojma o OC procesora, znaci "nisi normalan". 

NHF...ovo je samo bila mala sala.

P.S.

"Don", kazes da NISI trgovac no sta je onda ovo:

"Sve što možeš u HR kupiti, to ja mogu dobiti sutra, jer mi svaki dan ide dostava..."

Bas zanimljivo...ali ti nisi trgovac ni bilo sta slicno, zar ne!? Bar kazes da nisi. Ti si "karitas" koji djeli casopisima maticne ploce, ASRock naravno te naravno da si ih ekipa moze ostaviti "bez obaveze". 

kapa do poda

win32 je skoro moj idol... Ima fora cucka, sluša rokenrol, otporan na ljude rođene "u podznaku" TROL...Namigiva

Vezano uz temu, da sam na mjestu autora uzel bisi nekakvu MSI pločku zbog Garantie od 36 Monate. Osmijeh

Puno stvari u životu nije sigurno, ali tvrda stolica uvijek je sranje.
15 godina
neaktivan
Asrock 890GX EXTREME3 ili ASUS M4A89GTD PRO

svaka mu čast ako ima 22 godine,zabavlja se i zarađuje,ima smisla za humor,mislim da se previše uzrujavate zbog ničega važnog

2 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cele303 kaže...
Don Kihoty kaže...
Jurky kaže...

ajde ne mlati praznu slamu,

sebe si sam nazvao entuzijastom, sta cu ja radit i sta cu kupovat nije tvoja stvar

sta meni predstavlja zadovoljstvo dugima se pojavljuje crno pred ocima

a drustveni zivot mi je sigurno zanimljiviji od tvog teambuldinga.

bilo bi ti bolje da malo prosiris ponudu u ducanu pa nebi trebao provodit

sate na forumima peruci mozak ljudima da prodas jednu plocu i napajanje

Sve što možeš u HR kupiti, to ja mogu dobiti sutra, jer mi svaki dan ide dostava,

a web neupdateam redovno jer nisam webshop i to je samo ogleda radi.

Neda mi se uvoditi toliko robe na web, nemam koristi od toga.

Ja nikome ne prodajem ploču, kao prvo, a kao drugo, ja sam dao na početku teme jedan pregled zapažnja

na obje ploče, što je kod koje bolje, što nije.

A ti tupiš o 100mhz, kojih ionako ne vrijedi ništa više od 1 FPS u Crysisu, bez kojeg mogu živjeti i mirno spavati.

Uostalom, OC-ati CPU ne znači biti entuzijast.

Dođi, dat ću ti serversku ploču sa napuhanim kondezatorima,

ili na izgorijelim PNP tranzistorom, i dobiješ lemilicu, 0,5mm tinol žicu i kalofonij pastu,

i pokaži mi kako ćeš to riješiti.

Vjerujem da nećeš znati.

Ili evo još jednostavnije, dam ti materijal, a ti u roku sat vremena napravi biquad antenu od 18db.

Vjerujem da ni to nećeš znati.

Ja vjerovatno neću znati popraviti auto, i takve stvari koje znaju mehaničari,

ali u svojoj struci sam stručan, i imam iskustvo u tome.

Nekad sam i sam bio nadobujan i mlad, imao i Asus Deluxe ploču sa WiFi-jem, dok još nije bilo ni kvalitetnog rutera,

dual GLAN i ostala smeća, koja NIKAD nisam koristio.

Uglavnom kad pogledam, davao sam tisuću kuna više za ploču, koju nikad nisam iskoristio, umjesto da sam kupio jedan

novi 17'' Flatron etc...

Mogu i sad kupiti ploču, koja će me služiti ISTO kao i ova sada, a novac koji je dodatno uložen

neće mi dati nikakvu dodatnu prednost niti u OC-anju (neću raditi skoro LN2 sesije),

niti u kvaliteti rada, niti će mi zbog 500kn skuplje ploče igre boje raditi...

Prije ću uzeti još 4GB RAM-a, novi GPU, 2TB HDD-a ili nešto korisno...

Iskreno, ovo boldano mi je jako žao što čujem, jer koliko znam ti imaš 22 godine... Ja se sa svojom 31. godinom još uvijek osjećam i mlado i živo...

Ima 22 godine, a meni kaze ovo:

"...ja sam entuzijast koji se računalima bavi godinama,

još dok si bio trava koju je pasla krava."

E moj "Don", onda je situacija malo drugacija jer dok sam se ja igrao sa svojim "Komodorcem" ti nisi jos ni znao sta je komp! Gdje si bio onda kada smo svi udarali po Commodore-u, Atari-u.....po Orlovima i ostalim "kompovima"".

Jesi ikada satima sa odvijacem "stelao" glavu na Commodoreu da mozes odigrati neku igru!? Jesi ikada premotavao kazetu na njemu!? Ocito nikada nisi ni na Atariu radio ili ga imao!? Amigu neci ni spominjat onda! Ili ti je u najboljem slucaju prvi komp bio neka 286-ica!?

Po prvi Pentium su moji isli u Madariju jer je tamo bio jeftiniji.....no ti takve stvari nisi nikada ni vidio! Kamoli da sada pricamo o 486, DX4! Ti onda meni pricas kako se godinama bavis racunalima!

Isss...ova tvoja izjava je sada takva smijurija da ne mogu vjerovat!

Ocito si bio n00b kada si kupovao tu Asus plocu...a vidi se iz posta da jesi! U to vrijeme smo se trudili cijeli grad umrezit, radili stalno na tome, izradivali "kantene" (znas sta je to, zar ne!?)....a ti pricas kako je ta Asus ploca smece!

Tko ti je kriv sto nisi znao iskoristit WiFi...jer bilo je ljudi koji su ga koristili!

EOD, ali stvarno.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
17 godina
Jurky kaže...

Zaš se meni čini da sam to već negdje pročitao?

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.5.2010 1:17 (Hyperion).
15 godina
neaktivan

citat kihoty

"

Vidim da netko nemože rastumačiti "trgovac" od pojma "dostava"...

Dostava, iliti kurirska služba, je nešto drugo od trgovina i trgovca...""""

Vidim da je tebi trebao neko davno rastumacit nesto ali nije MULAC JEDAN

Ti kihoty stvarno mislis da su ljudi idoti??????

Mislis da kad napises dvi stranice sranja da ce neko

mislit da si pametan?????????

Mislis li ti uopce??????

Tvoji dani na forumu su odbrojani za svakog

tko zna imalo citat izmedju redova. nema vise

lake love i prodavanja magle.

idi na kupiprodaj.net tamo se takvi ko ti traze

jos jednom pogledaj post ispred svog o 100MHz

i prvu recenicu

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.5.2010 2:16 (Jurky).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jesam li ja igdje u ijednome postu rekao da kupujem "najbolje"!?

Ne, rekao sam da kupujem ono sto je MENI najbolje.

Hehehe....mislis da si jedini koji je sam radio vodeno!?

Nemoj me nasmijavat!

Uostalom, meni je ovaj H50 odlicna stvar! Fino hladenje za malo love + prakticno.

Hoces sada analizirat svaku pojedinu komponentu u mome kucistu!?

Zasto 550BE!? Zato sto sam ga kupio onaj dan kada se pojavio u trgovini...i zato sto je meni bio najbolji.

I da, kada sam kupovao plocu najbolji procesor u trgovini u kojoj sam kupovao hardveraj je bio AMD 6400BE kojega sam kupio uz plocu...bar je meni bio najbolji! O kakvom 965BE pricas! Pogledaj malo razliku u vremenu  kada je izasao 6400BE i kada je dosao 965BE! 

No ja sam za sada zadovoljan sa svojim 550BE....sluzi svrsi i fino se igram sa njime. Zapravo, jos imam i dobru konfiguraciju sa obzirom kada su neke stvari kupljene. 

Zasto 3,91!? Zato sto mi se uopce ne zamara sa time i zato sto je taj OC odraden doslove u par minuta sa sasvim drugim hladenjem! Od onda sam promjenio par hladnjaka!

Uostalom, taj score je star skoro pa koliko i procesor i ako te bas zanima hladio ga je u to vrijeme AC Freezer Pro 64Cool Imam cak i slike kao dokaz! Namigiva

No ako hoces, budem ga samo za tebe "potjerao" preko 4 Ghz.....ako vec hoces pokazivat tko ima veci!

No procitaj jos jednom neke postove i nadi mi post gdje sam rekao da kupujem NAJBOLJE.

Samo mi ti nemoj govoriti sta sam trebao kupiti...a i da nisam sa necime zadovoljan vjerojatno bih to zamjenio.

Znaci jos jednom samo za tebe....kupujem ono sto je meni najbolje, a ti sada nadi post gdje sam rekao da kupujem najbolje.

Treba znati citat, a ti to izgleda bas nisi "savladao" posto izvlacis iz tudih postova samo ono sto tebi odgovara.

Vidim da si ostao malo bez rijeci pa se sada hvatas za svaku sitnicu i pocinjes ljudima pametovat oko hardveraja i sta su trebali kupit...jer ipak si ti totalni "stari" znalac, za razliku od nas!

Daj idi prodavat fore nekom drugom.....a prestani vise spamat forum i bas svaku temu sa tim ASrock-om i LC Power-om.

Imao sam totalno drugacije misljenje o tebi, ali sada sam ga itekako promjenio.

I sada stvarno EOD, bar sto se tice bilo kakvog razgovora sa tobom (ali biti ce zanimljivo pratit i dalje tvoje hvaljenje navedenih stvari te se samo nadam da su te ljudi prokuzili, pa cak i oni malo mladi).

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.5.2010 12:30 (win32).
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
win32 kaže...

Daj idi prodavat fore nekom drugom.....a prestani vise spamat forum sa tim ASrock-om i LC Power-om.

Imao sam totalno drugacije misljenje o tebi, ali sada sam ga itekako promjenio.

I sada stvarno EOD, bar sto se tice bilo kakvog razgovora sa tobom (ali biti ce zanimljivo pratit i dalje tvoje hvaljenje navedenih stvari te se samo nadam da su te ljudi prokuzili, pa cak i oni malo mladi).

Ma ja sam isto frisko na forumu i bas mi upao u oko Kihoty vidim zna nesto, ali s druge strane

pila li ga pila sa ASROCK i LC POWER i udjem danas na temu procesori i MBO kad od 20

ponudjenih prvih tema vise od pola ASROCK i Kihoty i pukne mi film na usporedbi kako

ASROCK dere ASUSA sa argumentina tipa ima 1 vise fan konektor, manje ukoso smjestenih

sata konektora, tipke za power i reset i ostala sranja od 3 stranice a nije testirao ni jednu

cak ovu od asusa i nema kod sebe.

Ali cele303 mi je dao odgovor na sve, da sam se dao isprovocirat od mulca od 20 godina

15 godina
neaktivan

Ako je netko kompetentan o OC i hardevraju, onda je to Cele i prije cu njemu vjerovati nego nekom casopisu ili nekom "prodavacu".

15 godina
neaktivan

ti sam  znaš kaj je najbolje za tebe,pa vidiš da se radi o zaljubljenosti,cele u amd,kihoty u asrock,bezveze ste se ti i jurky isprovocirali

15 godina
neaktivan
muhaqeri kaže...

ti sam  znaš kaj je najbolje za tebe,pa vidiš da se radi o zaljubljenosti,cele u amd,kihoty u asrock,bezveze ste se ti i jurky isprovocirali

Ljubav ponekad zna bit slijepa ............

btw cele je car i svaka mu je na mjestu

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.5.2010 10:59 (Jurky).
15 godina
neaktivan

ako vi tražite cara to je onda druga stvar

15 godina
neaktivan
muhaqeri kaže...

ako vi tražite cara to je onda druga stvar

Netrazim ja cara, ali uvjek su mi drazi konkretni prijedlozi velicine 2 retka kratko i jasno u praksi

od citanja ispraznih lancuna temeljenih na papiru i hardweru u kutiji.

btw uvijek se lakse stjece znanje kroz praksu jer je zanimljivije nego bubanje i citanje u nedogled.

15 godina
protjeran
win32 kaže...

Ovo ti je na onaj post s druge stranice:

1. stvar: Anića imam (vidi sliku) i dobro si napisao sto znači entuzijast. Međutim, smatraš li ti nekog tko nema za računalo, ali je pun poleta i volje za overklokanjem računalnim entuzijastom?

2. stvar: Ovaj acc na forumu koristimo ja i brat (22 i 15god) pa otuda bi možda mogao razaznati odakle poveća količina gluposti s mog (njegovog) acca na forumu.

Uf sto smo otisli u offtopic.

ON TOPIC:

Ako ga ne zanima klokanje i tih 100mhz na asusici, a asrokica ima više ulaza/izlaza i stvari koje njemu trebaju, izbor je jasan? Obje imaju jednako garancije, a nakon garancija bilo koja od njih dvije može crknuti bilo kad, sve ovisi baš o određenoj matičnoj koju je uzeo.

EDIT: Slika je malo naopako, al nema veze.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.5.2010 11:43 (lukavg).
15 godina
neaktivan

joj al ste se raspisali..interesantno mi je sve ovo citat, al ne mogu vise xD

ukratko..ko zeli vrhunske komponente u svom kompu i to zeli i platiti, kao jurky (i7 p6t 5870) njega ne zanima sto je ova 3x isplatnija ili slicno, on hoce najbolje, pa makar bilo 3% bolje za 500KN, svejedno, bolje je bolje..

to su osobe koje imaju novca i zele ga trositi na stvari koje ih zanimaju, bio to pc, auto ili nesto drugo, nebitno..

to za mene nije entuzijast, jer nije tesko izvuc 'najvise' iz vrhunskih komponenti..ponavljam, 'za mene'..

druga skupina je ona koja zeli najjeftinije, samo 'da radi', al o tome necemo..

najinteresantniji su oni koji zele najbolji omjer ulozeno dobiveno, al to je i najteze..don kihoty je ocigledno jedan takav, i vjerujem da je ploca vjerovatno best buy, ali to nekog ne zanima, i toga morate bit svejsni...

ogromna je kolicina osova koji hvale intel po svaku cijenu, iako je amd u tom cjenovnom rangu isplativiji i prosto bolji..istina, intel ima bolje high end procove, ali su skuplji..to naravno nekog ko ima novca i zeli potrosit ne zanima, on samo cuje ono 'bolji' i to je to..neko ko ima limit koliko potrosit, i uzak limit, on ce dobro razmislit da li mu treba i7 ili je dovoljan phenom, pa mozda i athlon..

isto imamo i za nvidiu i ati..gtx480 je bolji od 5870, i tu je kraj price..da li se vise isplati, to je vec druga prica..onaj ko nema bas toliko love (mada ako uzima 5870 nije ni tanak s parama) ce uizet 5870, onaj koji ima audi A8 u garazi nece sigurno uzet 5870 ako ga imalo zanimaju racunari..uzet ce gtx480, jer je bolja..

i da, ne znam koliko se razumijem u ekonomiju, ali sredina je cini mi se uvijek najbolja po omjeru ulozeno dobiveno..sto se pc-a tice, athlon x4 4850 (gts250) i neka solidna Asrock MBO, recimo fortron napajanje i to je to..konfa koja za svoj novac nudi recimo najbolje performanse..(recimo, nisam siguran, al tu je to negdje)

pa sta sad?

lik ima 15000 KN i da uzme tako nesto ?

NO WAY

ne isplati se, pa sta ?

da svi gledamo tako, svi bi vozili golfa, imali amd itd..i ekonomija bi propala..

meni su samo cudni oni koji daju preko 10 000 KN za pc i onda diskutuju sta je 300 KN skuplje ili jeftinije, da li se isplati..

ja da sam ovako razmisljao prije godinu dana, vjerovatno ne bi imao ovaj pc koji sad imam, ali iz gresaka se uci..

zato stvarno ne vidim smisla u ovoj diskusiji, umjesto da se da savjet covjeku koji je postavio temu..

Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
muhaqeri kaže...

kihoty u asrock,bezveze ste se ti i jurky isprovocirali

Gle, meni je stvarno svejedno sta tko ima od hardveraja i uopce je glupo o tome raspravljat no ne mozes svaki forum spamat sa ASRock-om! Sada nesto "googlam" i vidim da isto tako spama i po drugim forumima, a mrzim taj nacin "prodavanja" svojih proizvoda! Ako se vec hoces reklamirat, plati lijepo reklamu i "bok", a ne prodavati na bas svakome forumu ljudima jedne te iste fore i onda jos u jednome postu tu ASRock plocu usporeduje sa  Asus  Crosshair IV Formulu plocom i kaze za nju da "nije nesto posebno"...dobro da nije rekao da je ova ASRock bolja i od Formule!

Idemo dalje....prica o nekom DFI-u (vjerojatno nikada nije ni vidio postenu DFI plocu sa obzirom na godine) i te prica totalne nebuloze o "stradavanju" kondenzatora kroz "12 do 18 mj"....koliko znam moja DFI Lan Party NF4 je radila/radi malo duze vremena bez ikakvih stradavanja kondenzatora!

Ajmo dalje, kaze meni sljedece:

Uostalom, zašto baš ti nemaš Asus MBO, ili FoxConn?

Zašto imaš tu bijednu MSI koja nemože niti unlockati CPU,

niti je baš kraljica layouta (u 4. PCI-E slot nemožeš staviti ni jednu 260GTX,

a da ne polomiš priključeni front panel, USB portove i slično).

Naravno, sada vise nema nikakve argumente i pokusava "analizirat" tudi harveraj i meni davati mozda neke savjete!? Da je malo vise upucen u neke stvari, znao bi da je onda kada sam kupovao plocu ovo bio najbolji chipset i da, bas sam htio TU MSI plocu koja je kostala ako bas hoces znati u ono vrijeme podjednako kao i svaka 790FX ploca te sam mogao kupiti koju sam htio, ali sam kupio ono koja je MENI najbolja sto ti ocito ne mozes shvatit.

Ne mogu staviti u 4. PCI-E slot 260GTX!? Zanimljivo, jer mi bas u 4. PCI-E slotu stoji Sapphire ATI  4870x2 + Accelero Extreme i bas nista ne smeta grafickoj kartici sto moze viditi i iz slika koje sam postao na forum (znaci jos malo nebuloza i tu se vec pocinje "gubit" naveliko).

Bio je "mlad" (ne, bio je premlad) i koristi Asus Deluxe plocu sa Wi-Fi-em. Koliko se sjecam to je bila Asus P4C800 Deluxe-e, ploca sa najboljim i875 chipsetom u ono vrijeme i njegov je problem sto nije znao iskoristiti sva "smeca" koja su dolazila uz plocu (njegove rijeci)...posto su neki taj Wi-Fi znali jako dobro iskoristit, a i sam sam imao P4C800 Deluxe plocu i znam kakva je to bila ploca! No njemu je bila "smece".

Najzanimljiviji dio, sta kaze meni osoba koja je 6 god. mlada od mene:

Da, bavi se godinama...no mislim da sam mu rekao sve u postu o Orlovima, Commodore-u, Atari-u i Amigi......te kasnijim prelascima na prvu 286-icu, ali on se bavi racunalima godinama za razliku od mene! Daj me nemojte nasmijavat!

Kada te stvari gledamo, Kihoty ti si za mene totalni n00b, a ne neki samoprozvani entuzijaist! I Kihoty, koliko sata si se "igrao" odvijacem po glavi od Commodore-a? Jesi ikada vidio mozda OS od Ataria te bio sretan kada si nabavio vanjski floppy za njega pa si mogao presnimavat diskete i igre od frendova!?

No Cele ti je ovo najbolje rekao te sa ovime sve zakljucujem:

Nije ludilo ni jedna ni druga ploča, već je tebi tvoja ploča ludilo nakon krami koje si godinama koristio, i nema ništa loše biti zaluđen sa konačno dobrom pločom koju si kupio, ali to ne znači da je MSI ili DFI 790FX sranje jer ne može otključavati X2 procesor, vidim da ti je česta šala ko bre da bre i slično pa da se prilagodim, kako bi se reklo fulao si ceo fudbal...

15 godina
neaktivan
ismar89 kaže...

joj al ste se raspisali..interesantno mi je sve ovo citat, al ne mogu vise xD

ukratko..ko zeli vrhunske komponente u svom kompu i to zeli i platiti, kao jurky (i7 p6t 5870) njega ne zanima sto je ova 3x isplatnija ili slicno, on hoce najbolje, pa makar bilo 3% bolje za 500KN, svejedno, bolje je bolje..

to su osobe koje imaju novca i zele ga trositi na stvari koje ih zanimaju, bio to pc, auto ili nesto drugo, nebitno..

to za mene nije entuzijast, jer nije tesko izvuc 'najvise' iz vrhunskih komponenti..ponavljam, 'za mene'..

druga skupina je ona koja zeli najjeftinije, samo 'da radi', al o tome necemo..

najinteresantniji su oni koji zele najbolji omjer ulozeno dobiveno, al to je i najteze..don kihoty je ocigledno jedan takav, i vjerujem da je ploca vjerovatno best buy, ali to nekog ne zanima, i toga morate bit svejsni...

ogromna je kolicina osova koji hvale intel po svaku cijenu, iako je amd u tom cjenovnom rangu isplativiji i prosto bolji..istina, intel ima bolje high end procove, ali su skuplji..to naravno nekog ko ima novca i zeli potrosit ne zanima, on samo cuje ono 'bolji' i to je to..neko ko ima limit koliko potrosit, i uzak limit, on ce dobro razmislit da li mu treba i7 ili je dovoljan phenom, pa mozda i athlon..

isto imamo i za nvidiu i ati..gtx480 je bolji od 5870, i tu je kraj price..da li se vise isplati, to je vec druga prica..onaj ko nema bas toliko love (mada ako uzima 5870 nije ni tanak s parama) ce uizet 5870, onaj koji ima audi A8 u garazi nece sigurno uzet 5870 ako ga imalo zanimaju racunari..uzet ce gtx480, jer je bolja..

i da, ne znam koliko se razumijem u ekonomiju, ali sredina je cini mi se uvijek najbolja po omjeru ulozeno dobiveno..sto se pc-a tice, athlon x4 4850 (gts250) i neka solidna Asrock MBO, recimo fortron napajanje i to je to..konfa koja za svoj novac nudi recimo najbolje performanse..(recimo, nisam siguran, al tu je to negdje)

pa sta sad?

lik ima 15000 KN i da uzme tako nesto ?

NO WAY

ne isplati se, pa sta ?

da svi gledamo tako, svi bi vozili golfa, imali amd itd..i ekonomija bi propala..

meni su samo cudni oni koji daju preko 10 000 KN za pc i onda diskutuju sta je 300 KN skuplje ili jeftinije, da li se isplati..

ja da sam ovako razmisljao prije godinu dana, vjerovatno ne bi imao ovaj pc koji sad imam, ali iz gresaka se uci..

zato stvarno ne vidim smisla u ovoj diskusiji, umjesto da se da savjet covjeku koji je postavio temu..

ti ocito kao i kihoty ne shvacas sto sam htio reci i sto je poanta!

Ponavljam po stoti put, osvruo se u svom izlaganju zasto je asrock

bolji od asusa slikovno receno udarcima koje zadaje ASROCK ASUSU

i to je nabrojao takve pizd.-ije u tekstu velicine male biblije u kojemu

subjektivno (sad znamo zasto, pogledaj pod definiciju trgovca) iznosi

misljenje naspram ASUSA kojeg je vidio samo na papiru.

a sad da analiziram njegove prednosti koje ce koristiti prosjecni

korisnik koji nece overclockat.

1. broj fan konektora - mislis li da ce taj prosjecni korisnik imati potrebu za 5 vent u kucistu???????

2. broj ukosenih naspram uspravnih sata konektora - mislis li da ce taj prosjecni korisnik imati u kucistu 1 ili 6 diskova????????

3.prekidac za otkljucavanje jezgri - mislis li da ce taj prosjecni korisnik otkljucavati jezgre ili taj prekidac potrgati???????????

4. tu je dao svakoj po bod ali je svedno ponudi svoje subjektivno misljenje koja je bolja

5.Power/reset switch - mislis li da ce taj prosjecni korisnik otvarati kuciste i stiskati tu botune ili na kucistu????????????????

6. e sad ga zeza asus sa ide konektorom koji nema asrock - mislis li da ce taj prosjecni korisnik mozda imati koji pata disk ja mislim da hoce????????????????

7. cijena - na ovo cu se osvrnuti u zavrsnom komentaru

8. pogledaj pod 7

sad ti meni reci sta ce imati prosjecni korisnik koji se ne bavi overclockom od ovih gore nabrojanih stavaka u kojima

ASROCK rastura ASUSA.??????????????????????????????

Pogledaj koliki njegov lancun a nije upalio plocu da vidi kako radi i kako se ponasa u stvarnosti, sto bi prosjecnog

korisnika zanimalo i makar nece klokat. (Driveri, bios, kompatibilnost, podrska ...itd) ne on krece srat po asusu

koji je naspram asrocka kao sto i on sam kaze brand naspram robe s pazara.

Sad dolazimo do cijene....... je asrock je jeftiniji i tu mu je jedina prednost ako se to moze nazvati jer ako je

prosjecnom korisniku bitno da mu ploca posluzi par godina nebi smio stedjeti i riskirati sa necim sto je mozda

kvalitetno naspram par sto kuna za ono sto se zna da je kvalitetno.

Sta se tice overclocka dam ti ja svoje kako ti kazes"vrhunske komponente" na kojima i n00b moze klockat i ti mi za sedam

dana postaj score od i7 na 4.770 sa ukljucenim HT i mozes zadrzat komponente. ako neuspijes u ducan i kupujes

mi novu 5870 za crossfire. normalno snosis i trosak stete ako sta pokvaris!! reci gdje i kad?????

Pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.5.2010 14:06 (Jurky).
15 godina
neaktivan
Jurky kaže...

Sta se tice overclocka dam ti ja svoje kako ti kazes"vrhunske komponente" na kojima i n00b moze klockat i ti mi za sedam

dana postaj score od i7 na 4.770 sa ukljucenim HT i mozes zadrzat komponente. ako neuspijes u ducan i kupujes

mi novu 5870 za crossfire. normalno snosis i trosak stete ako sta pokvaris!! reci gdje i kad?????

Pozdrav

ovde galami uvrijedjen overclocker koji tvrdi da je najveci razlog za velki score njegova sposobnost a ne komponente..

naravno da necu moci doci do 4.770 sa HT, ni na toj ploci, jer ne znam, nemam tolikog iskustva i nemam se sta s tobom 'kladit' ili slicno..

ali s tim coolerom, tom plocom, i malo srece da ubodem dobar primjerak proca, mogo bi bez problema doci do 4Ghz. vjerovatno i vise, a da ne ostetim proc niti ista slicno..overclock vise nije tolika maistorija kao sto je nekad davno bio, sad to puno njih radi, i ploce se proizvode sa velikim natpisom  na kutiji da su sposobne za velki overclock..

svaka tebi cast za toliki clock, ali nemoj tvrdit da bi ga mogao postic sa bilo kojom plocom..

i da, prosjecni korisnik se ne bavi overclockom da izvuce i zadnjih 100Mhz iz svog proca, a posebno ne prosjecni korisnik koji zeli da mu konfiguracija traje sto duze..prosjecni korisnik ce clockat onoliko koliko moze bez posebnog dizanja napona, bez straha od temperature ili slicno..i za prosjecnog korisnika su 3.6-3.8GHz vise nego dovoljno za apsolutno sve, pa cak i nekom overclockeru bi i7 na 3.8Ghz bio dovoljan za sve, ili se varam ??

15 godina
protjeran
Jurky kaže...

ti ocito kao i kihoty ne shvacas sto sam htio reci i sto je poanta!

Ponavljam po stoti put, osvruo se u svom izlaganju zasto je asrock

bolji od asusa slikovno receno udarcima koje zadaje ASROCK ASUSU

i to je nabrojao takve pizd.-ije u tekstu velicine male biblije u kojemu

subjektivno (sad znamo zasto, pogledaj pod definiciju trgovca) iznosi

misljenje naspram ASUSA kojeg je vidio samo na papiru.

a sad da analiziram njegove prednosti koje ce koristiti prosjecni

korisnik koji nece overclockat.

1. broj fan konektora - mislis li da ce taj prosjecni korisnik imati potrebu za 5 vent u kucistu???????

2. broj ukosenih naspram uspravnih sata konektora - mislis li da ce taj prosjecni korisnik imati u kucistu 1 ili 6 diskova????????

3.prekidac za otkljucavanje jezgri - mislis li da ce taj prosjecni korisnik otkljucavati jezgre ili taj prekidac potrgati???????????

4. tu je dao svakoj po bod ali je svedno ponudi svoje subjektivno misljenje koja je bolja

5.Power/reset switch - mislis li da ce taj prosjecni korisnik otvarati kuciste i stiskati tu botune ili na kucistu????????????????

6. e sad ga jebe asus sa ide konektorom koji nema - mislis li da ce taj prosjecni korisnik mozda imati koji pata disk ja mislim da hoce????????????????

8. pogledaj pod 7

sad ti meni reci sta ce imati prosjecni korisnik koji se ne bavi overclockom od ovih gore nabrojanih stavaka u kojima

Pogledaj koliki njegov lancun a nije upalio plocu da vidi kako radi i kako se ponasa u stvarnosti, sto bi prosjecnog

korisnika zanimalo i makar nece klokat. (Driveri, bios, kompatibilnost, podrska ...itd) ne on krece srat po asusu

koji je naspram asrocka kao sto i on sam kaze brand naspram robe s pazara.

Sad dolazimo do cijene....... je asrock je jeftiniji i tu mu je jedina prednost ako se to moze nazvati jer ako je

prosjecnom korisniku bitno da mu ploca posluzi par godina nebi smio stedjeti i riskirati sa necim sto je mozda

kvalitetno naspram par sto kuna za ono sto se zna da je kvalitetno.

Pozdrav

Ajde, ovaj put se slažem s Jurkyem, što je, je, ti se stvarno kužiš u računala i to sve, ali ne možeš mu jamčiti ni za ASrock ni za Asus da neće crknuti prvi dan kada je garantni rok istekao, a po samim karakteristikama ASrokica je ispred Asusa (dobro, nije bolja za klokanje, ali da li je to važno osobi koja je rekla da neće klokat). Moja preporuka je u ovoj temi ASrock 890GX extreme3, a možda bi Asusovu ploču i preporučio da ju ne traži čovjek koji je otvorio temu. Ako neće prčkati, neka uzme ASrock. Moraš gledati izvan svoga znanja, netko ne zna kao ti o računalim, neće uoće ići klokati ili otključavati jezgre ili sl. Držimo se topika. Evo, prva prednost, USB 3.0 (ako uspoređujemo s asusovom koja ga ne podržava). Jako si lijepo pobio činjenice (ovo što ne treba prosječnom koriniku, svaka čast). Da zaključimo, uzme li bilo koju od te dvije neće zažaliti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.5.2010 13:05 (lukavg).
15 godina
neaktivan
ismar89 kaže...

ovde galami uvrijedjen overclocker koji tvrdi da je najveci razlog za velki score njegova sposobnost a ne komponente..

naravno da necu moci doci do 4.770 sa HT, ni na toj ploci, jer ne znam, nemam tolikog iskustva i nemam se sta s tobom 'kladit' ili slicno..

ali s tim coolerom, tom plocom, i malo srece da ubodem dobar primjerak proca, mogo bi bez problema doci do 4Ghz. vjerovatno i vise, a da ne ostetim proc niti ista slicno..overclock vise nije tolika maistorija kao sto je nekad davno bio, sad to puno njih radi, i ploce se proizvode sa velikim natpisom  na kutiji da su sposobne za velki overclock..

svaka tebi cast za toliki clock, ali nemoj tvrdit da bi ga mogao postic sa bilo kojom plocom..

i da, prosjecni korisnik se ne bavi overclockom da izvuce i zadnjih 100Mhz iz svog proca, a posebno ne prosjecni korisnik koji zeli da mu konfiguracija traje sto duze..prosjecni korisnik ce clockat onoliko koliko moze bez posebnog dizanja napona, bez straha od temperature ili slicno..i za prosjecnog korisnika su 3.6-3.8GHz vise nego dovoljno za apsolutno sve, pa cak i nekom overclockeru bi i7 na 3.8Ghz bio dovoljan za sve, ili se varam ??

1. nigdje ne galamim

2. nisam uvrijedjen

3. procitaj svoj prvi i drugi red i pola treceg zatim otidji do ogledala i zapitaj se.........

4  procitaj cetvti i peti red otidji u wc i povrati

5. ja nigdje nisam trvdio da bi ga mogao postici s drugom plocom vec ti da bi mogao s mojom

6. ma procitaj cili svoj post ponovo i ponovo i prestani pricat o necemu sta je znanstvena fantazija za tebe

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.5.2010 15:09 (Jurky).
15 godina
neaktivan
lukavg kaže...

Ajde, ovaj put se slažem s Jurkyem, što je, je, ti se stvarno kužiš u računala i to sve, ali ne možeš mu jamčiti ni za ASrock ni za Asus da neće crknuti prvi dan kada je garantni rok istekao, a po samim karakteristikama ASrokica je ispred Asusa (dobro, nije bolja za klokanje, ali da li je to važno osobi koja je rekla da neće klokat). Moja preporuka je u ovoj temi ASrock 890GX extreme3, a možda bi Asusovu ploču i preporučio da ju ne traži čovjek koji je otvorio temu. Ako neće prčkati, neka uzme ASrock. Moraš gledati izvan svoga znanja, netko ne zna kao ti o računalim, neće uoće ići klokati ili otključavati jezgre ili sl. Držimo se topika. Evo, prva prednost, USB 3.0 (ako uspoređujemo s asusovom koja ga ne podržava). Jako si lijepo pobio činjenice (ovo što ne treba prosječnom koriniku, svaka čast). Da zaključimo, uzme li bilo koju od te dvije neće zažaliti.

ajde reci gdje sam ja to napisao na pocetku rasprave da je asus bolji

dao sam mu samo zamjerku za nacin na koji reklamira proivode koje i

prodaje, i da napravi pravi review a ne specifikacije na papiru.

ono o 100MHz je bio primjer koji sam hipoteski dao kako bi sve

te njegove prednosti pale u vodu da se dogode sta se mene tice,

a da bi se to doznalo treba pravi review,

a za normalnog korisnika nema u njegovim "udarcima" nikakvih prednosti.

osim usb 3.0 kojeg ima 150kn skuplji model asusa

ja nigdje nisam kazao da bi se asusica bolje klokala, ali napisat

tri stranice usporedbe gdje se gadi asus na onakav nacin nisam mogao prozvakat.

i to tko ga gadi - ide izjava za almanahe

by don kihoty 22 godine

koji nije kako on kaze trgovac nego ima webshop loooooolSmijeh

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.5.2010 14:05 (Jurky).
15 godina
neaktivan

slažem se s tobom u pogledu vrijeđanja,to nije u redu,no mislim da i cele se nije pokazao fair,ali to nije moj problem,živjeli

16 godina
neaktivan
Jurky kaže...

6. e sad ga zeza asus sa ide konektorom koji nema asrock - mislis li da ce taj prosjecni korisnik mozda imati koji pata disk ja mislim da hoce????????????????

1. Najčešće 3 prednji,bočni,straga (nekad i gore)

2. Ne baš bitno,osim za sam izgled

3. Sigurno će pokušati ako ima CPU da ima mogućnost unlocka!

5. Kako tko (hiperica :) nije imao kućište do nedavno),a za nekakav test u kojem se MBO ne stavlja u kućište skroz dobro dođuč

6. Nije rjetkost da se podatci prenose na nekom disku (iz starog PC-a) koji ima IDE konektor (bod asusu)

7. Tko štedi, bitno mu je.

Svaka čast Asusu (ima odlične matične) koje nude više za više para,al i jedna Asrockica je čisto dovoljna za većinu korisnika koji žele bang for buck Osmijeh

15 godina
neaktivan
pod009 kaže...

5. Kako tko (hiperica :) nije imao kućište do nedavno),a za nekakav test u kojem se MBO ne stavlja u kućište skroz dobro dođuč

6. Nije rjetkost da se podatci prenose na nekom disku (iz starog PC-a) koji ima IDE konektor (bod asusu)

Svaka čast Asusu (ima odlične matične) koje nude više za više para,al i jedna Asrockica je čisto dovoljna za većinu korisnika koji žele bang for buck Osmijeh

1. slazem se

2. slazem se

3. ocito nisi procitao definiciju prosjecnog korisnika koju sam dao

5. pogledaj pod 3 prosjecni korisnici posjeduju kuciste,

a ako je taj hiperica onaj na koga mislim on ti spada u klasu kihoty - najveci "entuzijasti" na forumu

6. slazem se

7. tko stedi moze kupiti jos jeftinijiu plocu bez ovih gore nabrojanih dodataka koje mu nece korist

Opet ponavljam moj osvrt nije usmjeren protiv Asrocka i njegovih ploca nego sam dao opasku

entuzijasti kihotiyu (koji nije trgovac nego ima web shop) da manje spama forum sa svojim

lancunima o proizvodima iz gore navedenog web shopa, te danapravi  konkretni review o plocama

a ne papirnate specifikacije.

16 godina
pod009 kaže...
Jurky kaže...

recimo moj frend je imo gadnih problema jer mu je optika ide i posto  nova mbo nema  ide imao je dodatni trošak kupovinom sata optike(180kn)

recimo ja sam također to osobno gledao jer su mi oba optikanera ide,tako da to prosijecnom korisniku igra veliku ulogu!Nevinašce

[url=http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D][img]http://bfbc2.statsverse.com/sig/clean6/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D.png[/img][/url]
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.5.2010 15:36 (dart_tom).
15 godina
protjeran

Jurky samo dobro pljuje (sere) po meni...

Dođi kod mene, ponesi što god hoćeš od hardwarea, i iskaži se...

Ako si sposoban napraviti bar jednu jadni biquad antenu od 18db, svaka čast.

Gdje si pročitao da imam webshop, napisao sam da nemam webshop.

Usput, ova tema treba lock, offtopičariš previše i stalno sereš po meni.

NHF ali nisi iznio ni jedan argument sa dokazima što i zašto je loše/bolje/ne valja/smrdi...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
16 godina
neaktivan

Sto ljudi sto ćudi, sto zena dvjesta sisa...

O ukusima se ne raspravlja...svako ima nesto sto mu se svidja, neko voli imati najbolje i ne pazi na cijenu, neko gleda kako da izvuce najvise iz ulozenog ili sto bi se reklo best buy...nema potrebe se svadjati zbog gluposti...

He who dares, wins
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Dosadni ste s prepirkama, pa valjda već svima živima. Zar se toliko teško normalno razgovarati kao čovjek?

When i get sad i stop being sad, and be awesome instead... TRUE STORY!

4 0 hvala 1
17 godina

muhaqeri kaže...

slažem se s tobom u pogledu vrijeđanja,to nije u redu,no mislim da i cele se nije pokazao fair,ali to nije moj problem,živjeli

Jel to misliš radi godina?

win32 i ja se znamo sigurno barem 8 godina preko foruma, i znam da čovjek zna znanje, a Kihoty mu želi prodati maglu... Više puta je ovdje na forumu napisao da je on Valg sa pcplaya i pceksperta (vjerojatno zato jer tamo ima neku reputaciju ili što), pogledaj mu profil na pcekspertu, lijepo ćeš vidjet dan, mjesec i godinu rođenja... On je to sam tamo ispunio, a ovdje skriva godine i prikazuje se starijim i iskusnijim nego što je...

Ja se ispričavam ako sam pogriješio, ali jedno je biti fanboy i širiti propagandu, u tome nema ništa loše, a drugo je prodavati maglu... Zašto se lovi tih fan konektora? Zato jer do sada ni jedna Asrockica nije imala više od 2 komada, jeftinije čak samo jedan (uz cpu fan), naravno da ga 5 komada uzbuđuje... Sata kanali, ista stvar, nikad nisu bili ukošeni, uvijek okomiti na ploču, normalno da je to sad bitna stavka koliko ih je u kojem smjeru okrenuto... Layout, Asrock je sa 890gx pobijedio samog sebe i izbacio ploču van koja liči na ploču a ne na igračku, naravno da je i to sad bitno... Prije je za sve te nedostatke opravdanje bila cijena, tipa pa dobro, šta bi ti za xx kuna i sl, bitno da radi.... Sada je ne samo best buy ploča već i overclockerska i najbolja ploča do Crosshair IV Formule... Probao sam ju, mjesec dana nakon izlaska, osmi bios u tih mjesec dana je već bio vani i bios je i dalje bio bugovit, da ne kažem da je ploča bila disfunkcionalna na način da sa memorijom na prva dva slota ploča uopće ne boota... Performanse su zamijenjene kompatibilnošću, sada je navodno deveti ili deseti bios u dva mjeseca ipak ispeglao ploču da sve radi!

I taj UCC, Asrock je imao najviše problema sa ACC, Gigabyte je smislio hybrida prije godinu dana i od tada radi odlično, Asus je smislio unleash i ajde de, ispočetka bugovito, danas radi, MSI također, ispočetka očajno danas sa unlockerom radi, ali ne baš pouzdano, DFI nije ni pokušao sredit bios za ACC, Biostar također sa jednom tipkom na tipkovnici kod inicijalizacije biosa otključava jezgre... Asrockice su izbacivale biose sa poboljšanjima acc codea, i eto ih sa ucc su ušli u društvo stabilnih otključavanja, i to je odjednom vijest stoljeća za spamanje gdje se god stigne... Da mi je samo vidjet toga tko može pokidat gumb core unlockera na Asusici, pa čak i da netko svakodnevno otključava procesore, taj je sirovina koji ne barata sa hardwareom... Koliko takvih otključava procesore na Asusici?

Sata3? Tko ovdje ima sata3 ili kada ga misli kupiti? Koliko je sata3 disk brži od sata2? Kad će netko spojit vanjski disk na esata3? Kada će i da li netko sada koristi usb3 stick? Sve sama propaganda koju ljudi puše... Dok se cijene diskova i stickova spuste na normalu koju best bang for buck kupci čekaju evo ti novog chipseta i novih modela ploča...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice