Asrock 890GX EXTREME3 ili ASUS M4A89GTD PRO zaključana tema

poruka: 90
|
čitano: 20.240
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Asrock 890GX EXTREME3 ili ASUS M4A89GTD PRO/USB3

predmet: kupnja matične ploče

nedoumica: koju kupiti

interes: Asrock 890GX EXTREME3

ASUS M4A89GTD PRO/USB3

naznake: bitna kvaliteta i funkcionalnost

mogućnost overklokiranja nebitna

funkcionalnost glede budućnosti (slažem računalo za narednih 7 godina; nadogradnja kasnije za 2-3 godine na x6 procesore i jaču grafiku ili crossfire i sl.)

razlika u cijeni nebitna

naznaka 2: uzeti li neku drugu ploču u obzir od nadolazećih s 890/850 chipsetom (ploču ću kupiti oko 05.05.,

kad dobijem plaću, znači mogu čekati da se pojave još neke ploče)

respect,

dabar

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.4.2010 16:20 (hrvatski.dabar).

0 0 hvala 0
17 godina
Asrock 890GX EXTREME3 ili ASUS M4A89GTD PRO

7 godina uf malo previše planiraš...

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pošto ne namjeravaš clockati, pričekaj da iziđe još novijih, ali jeftinijih matična s podrškom za x6 procesore, i onda ubodi neku za 600-tinjak kn.
Neka sredina...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

postojece AM2+ i AM3 ce podrzavati Phenom II x6

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

sve što je navedeno je manje više nevezano uz moje pitanje

izuzev možda stipice_zd (no rekao sam da ploču kupujem za tri tjedna i to se treba prihvatiti kao zaključno)

7 godina nije previše - sad se uzme ploča koja podržava sve što će tek biti standard

sadašnji phenom x4 za dvije godine ću promijeniti za x6 a nakon 4 godine ću imati stroj koji će glumiti sadašnji P4

računalo slažem sada i složiti ću ga u narednih mjesec-dva a sve što će biti standard ove ploče imaju

ako niste primjetili pitanje je jednostavno i volio bih konkretna mišljenja o temi a ne teoretiziranje o platformama i offtopic mišljenja (7 god)

znači

da li Asrock-a ili ASUS-a ili čekati možda gygabyte 890 ud-5 (naveo sam da dva-tri tjedna ne igra ulogu)

zahvaljujem na razumijevanju,

respect,

hr dabar

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.4.2010 19:06 (hrvatski.dabar).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Asrock 890GX EXTREME3 ili ASUS M4A89GTD PRO
AA-d00d kaže...

postojece AM2+ i AM3 ce podrzavati Phenom II x6

Što će x6 moći raditi i sa ddr2 memorijom?

Mislim da je samo sa ddr3, što ne?

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.4.2010 19:06 (stipica_zd).
17 godina

A si u svoje planiranje i uvrstio crkavanje matične i ostalih komponenti?

Ja bih ASRocka uzeo, gigu odmah prekrižio, asus hmm nenudi ništa bolje od asrockice.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
stipica_zd kaže...

Što će x6 moći raditi i sa ddr2 memorijom?

Mislim da je samo sa ddr3, što ne?

Valjda ce moci ako je bilo sluzbeno najavljeno da ce raditi na am2+ isto

Every time two people have sex, an angel gets a boner
15 godina
neaktivan

ja bi isao na asus ...

- Prodao sam danas nekih memorija ram i zato imam keša da varim ceo dan -

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Pogledaj sam:

http://www.pcmag-mideast.com/wp-content/uploads/2010/03/Asus-2.jpg

VS

http://www.ocworkbench.com/wp/wp-content/uploads/2010/02/890GXExtreme3.png

http://www.imagesforme.com/upload/588343d4.jpg?id=ede72765e0bc2b20323835393937

Evo što za početak možeš vidjeti.

Oba PCB-a su crna, sa plavim komponentama, što je cool.

Šta Asusica ima a da ASRAock nema? Ima samo višu cijenu, i IDE konektor,

u svemu drugome gubi.

1. Udarac: 4 FAN konetora VS 5 FAN konetora.

Asus 0:1 ASRock

2. Udarac: 6 SATA konetora, samo 2 ukošenam 4 uspravna, VS 4 kosa.

Asus 0:2 ASRock

3. Udarac: Mehanički prekidač koji se može potrgati, za otključavanje jezgri, protiv cijelog jednog čipa za otključavanje jezgri,

koji se softwareski nadograđuje i vjerovatno će moći i nove Thubane X4 otključavati (ako bude ista fora kao i sa Phenomima/Athlonima).

Asus 0:3 ASRock

4. Udarac: 2 full lenght PCI-E, 1 PCI-E 4x i 1 PCI-E 1x + 2 PCI VS 3 PCI-E full lenght + 3 PCI.

Ovo može biti prednost za i jednu i drugu, makar meni bolje odgovara layout ASRockice,

ali neka, obe dobijaju po bod.

Asus 1:4 ASRock

5. Udarac: Ništa prekidača VS power/reset gumb na ploči i reset gumb otraga.

Asus 1:5 ASRock

6. Udarac: Imam IDE VS nemam IDE.

Ako su već stavili IDE, gdje je onda i floppy? Ako se ide na legacy, onda SVE mora biti legacy, ne samo jedan.

Al svejedno bod svakoj, jedna gleda u prošlost a druga u budućnost.

Asus 2:6 ASRock

7. Udarac: Cijena , ASRock je opet povoljniji.

Asus 2:7 ASRock

8. Udarac: Nemam USB3.0 VS Imam USB 3.0.

Asus ima USB3.0 tek kod skuplje M4A89GTD PRO/USB3 verzije, koju nisi ni naveo,

a samo zbog USB3.0 joj je cijena skuplja od obične verzije 190kn total,

što još povećava prednost ASRocka u svojoj klasi.

Asus 2:8 ASRock

Evo tako ja to gledam. Da se još zamislim i da imam i Asusicu na testu,

vjerovatno bi joj mogao naći i nešto pozitivnije, ili negativnije,

ali ovako realno gledajući ne mogu.

Tko zna dali se sva 4 fan konektora mogu manualno kontrolirati kao kod ASRocka,

ako ne, i to joj je udarac od mlađe sestre. I još mnogo toga...

Visoka cijena uvjetovana imenom VS istinska kvaliteta i sve veće ime (bye bye jeftine ploče od ASRocka kroz godinu dana).

Nije ni ASRock savršen. Recimo FX revizija njihove ploče, ako je slika vjerodostojna, neće mi se svidjeti uopće,

dok Asusova izgleda SAVRŠENO kao FX verzija.

Gigabyte nikad nije bio moj izbor, od njega bježim kao od vraga, mrzim i Award BIOS, naspram AMI BIOS-a koji je meni zakon.

MSI 890GXM-G65 koja je na njihovoj stranici izgleda nedorečeno. Samo 5 SATA konetora,

nekako mala, nema cijev za hlađenje etc...

Biostar sa svojim pločama sa weba predstavlja super uloženo/dobiveno,

ali ih nema kod nas, Usput kod njih je ugrađen "BIO Unlocking" "čip", zapravo su samo preselili ACC u SB850, što pozdravljam.

Ostalih ploča kod nas ima još i manje... Tako da o njima za sada ne treba ni pričati...

Evo valja sam ti bar malo pomogao oko izbora...

PS - Ta ploča ni sa ternutno najjačim Thubanom, 8GB DDR3 i 5970HD ti neće biti dosta za 6 godina...

Jednostavno vrijeme prolazi, dolazi nova tehnologija...

Pogledaj jednu 6800Ultra, suho zlato, GP status, ali već za 3 godine je stara krama, a kamoli ne 6.

PC kupuješ uvjez za SADA tj. ODMAH, kasnije te ne zanima.

Gledaj uvjek uloženo/dobiveno, i nećeš pogriješiti.

Nije ti to automobil, pa da se ti nadaš da će ti za 6 godina još super ići itd...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
15 godina
neaktivan

zahvaljujem na iscrpnom objašnjenju don kihoty

btw.

u naslovu teme nije navedeno (moj previd, sorry)

ali niže je navedeno (pod interes) da je u usporedbi verzija asus PRO/USB3 (zato je i navedeno da razlika u cijeni je nebitna)

don kihoty, molio bih točnu oznaku ploče koju da kupim u smislu : Asrock - koji model - koja revizija

koja je razlika između GX i FX modela

offtopic

nisam mislio za 7 godina igrati najnovije igrice

ako prihvatimo moore-ov zakon koji kaže da se djelotvornost procesora udvostručava svakih 18 mjeseci, to nikako ne znači

da za 3-4 godine taj procesor ne obavlja zadani mu zadatak nego da taj zadatak neće obaviti brzinom kojom će taj isti zadatak

obaviti tada novi procesor [ ima dosta računala baziranih na prvim dvojezgrenim procesorima koji još uvijek uredno rade

a start komercijalne primjene dvojezgrenih procesora je koliko se sjećam 2005. tj. prije 5 godina, a računala na bazi P4 i Athlon tehnologije (koliko se

sjećam start 2000. - 10 god. na 1GHz a 2002.- 8 god. na 2GHz) još uvijek mogu zadovoljiti potrebe prosječnog uredski orijentiranog home usera]

moore-ov zakon je manje više primjenjiv i na ostale komponente (hdd, memorija, tehnologija primjenjiva na matičnim pločama), uključivo i

grafičke kartice ( koliko znam dosta novih igrica se može igrati na 4xxx grafičkim karticama a mislim da su iste na tržištu od 2008, naravno da se

u većini slučajeva ne mogu nositi s 5xxx glede primarno primjene novih tehnologija prikaza ali u performansam još uvijek imaju što reći)

stoga dual core koji sada imam će biti dovoljan kao drugo računalo uz ovo novo a ovo sadašnje će biti sasvim u redu za kojih 5-7 godina ( izuzev u slučaju

da će za uredske aplikacije ili pristup internetu i sl. za 5-7 god. biti potreban 16-to jezgreni procesor na 16x4.0GHz uz 9xxx karticu)

molio bih da se držimo teme, hvala

toppic

ukoliko netko ima što argumentirano dodati na post od don kihoty-a, afirmativne i/ili osporavajuće prirode

otvoren sam za prihvat takvih argumentiranih mišljenja do cca. 05.05. 2010

zahvaljujem na mišljenjima,

respect,

hr_dabar

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.4.2010 12:21 (hrvatski.dabar).

0 0 hvala 0
17 godina

Ploča je tek izašla, jedva da je ima u kojoj trgovini onda otkud da postoji revizija?

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=890GX%20Extreme3

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.4.2010 12:05 (Hyperion).
15 godina
neaktivan

hyperion

ispričavam se na nekim stvarima koje su mi normalne

no nisam u it hardveru već cca. 7 godina pa pišem automatski

naravno da nekakva prepravljena verzija ( revision) nije izašla

hvala na opasci

15 godina
protjeran

Pazi Dabre idu Kobre!

Ko bre?

Da bre! Belji se

Šala mala..

Čuj, ako ti je samo do USB3.0 na M4A890GTX PRO/USB3, ona po meni ta viša cijena stvarno nema smisla...

Jamstvo i na nju i na ASRockicu je 2 godine, što znači da si osiguran.

I jedna i druga podržavaju Tubane, ako ikad zatrebaš.

U svakom slučaju, ASRockica ima 11+ rekorda u OC-u i super stoji na tržištu,

te ljudi koji godina koriste druge brandove hvale ploču.

Osobno ju imam, super je, te sam poslao 3 primjerka na testiranje u BUG LAB, VIDI LAB i PC CHIP LAB,

tako da ćeš u slijedeća dva mjeseca moći i čitati o njima.Belji se

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Osobno ju imam, super je, te sam poslao 3 primjerka na testiranje u BUG LAB, VIDI LAB i PC CHIP LAB,

kao, njima treba vjerovati? Nevinašce

heh, sad vidjeh da imaš dućan

znači imam popust od 0,05 % Bogataš

15 godina
protjeran

Čuj, svaki tester je subjektivan, ali mora biti i objektivan...

Recimo jedan lik koji je honorarno pisao za Vidi je popljuvao LC-Power napajanja,

kao smeće itd, a nije ni jedno imao u rukama, dok ja s njima radim preko godinu i pol dana.

Najsmiješnije od svega, LC-Power ima istu elektroniku kao i Corsair kojeg radi CWT,

jer i LC-P-a radi CWT.

E sad, tip je kao rekao "ja ću kupiti jedno, odmah će krepati, to je smeće bla bla bla..."...

Prvo sam čekao tjedan dana, nakon toga je rekao da je valentinovo pa kao "nema se para",

i onda je samo nestao...

Naravno, nisam ga više nikad vidio u VIDI časopisu...

Takvi su mi recimo najbolji, primjerice tip ima doma HX1000W, a neiskorištava ni 500W

(imao je dvije 4870HD, koje troše sa njegovim 9950+ Phenomom nekih 500, ajmo reći MAX 600W),

tako da je to stvarno bačen novac (osim ako ikad poželi ugraditi dvije 470GTX, onda će mu dobro doći).

15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

I jedna i druga podržavaju Tubane, ako ikad zatrebaš.

U svakom slučaju, ASRockica ima 11+ rekorda u OC-u i super stoji na tržištu,

te ljudi koji godina koriste druge brandove hvale ploču.

Sve mi se cini da je ovo jedini razlog hvaljenja doticne ploce....NHF.

Inace, uzmi Asus ako vec ides kupiti kvalitetnu plocu.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
15 godina
protjeran

Ok Win32, iznesi dokaz o nekvaliteti ASRocka, ili o superiornoj kvaliteti Asusa...

U čemu je sve ta ploča bolja od ASRockice?

Pošto samo rekreativno čitaš samo ono štoželiš vidjeti, a ne sve što piše,

pročitaj još jednom ovo:

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/asrock-890gx-extreme3-asus-m4a89gtd-pro/52463.aspx?page=0&jumpto=893936&sort=asc&view=flat

Pa svoje mišljenje iznesi...

Ovo gore su činjenice i nemogu se pobiti...

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.5.2010 13:01 (Don Kihoty).
17 godina
neaktivan

Glede preporuke stao bi na stranu Asrock 890GX Extreme3 iz razloga što sam imao MBO i kupio je par dana čim je izašla dakle još i nije bilo toliko recenzija ili ih uopće nije bilo u tolikom obimu i sa takvim objašnjenjima koje

napredniji user očekuje(vidio sam slike od navedene) i svidjela mi se kako izgledom tako i mogučnostima te nisam požalio uopće što sam je uzeo jednom riječju odlična MBO za tu lovu i ako bi opet uzimao uzeo bi istu opet.

Ako ju uzmeš sigurno nećeš pogriješiti ni požaliti jer ima sve što trebaš i što bi ti moglo zatrebati(support i više nego odličan, redovit update BIOSA sa dodatnim mogučnostima) što isto smatram vrlo bitnim.Osmijeh

Intel E2160
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Ok Win32, iznesi dokaz o nekvaliteti ASRocka, ili o superiornoj kvaliteti Asusa...

Jednostavno se drzim starih i provjerenih ploca (da, znam kako je nastao ASRock), ali cinjenica je da hvalis proizvode koje prodajes i na taj nacin ih reklamiras na forumu sto sa tvoje strane nije uredu.

Pocevsi od mizernih primjera kao npr. LC Power napajanja i kucista (nemoj mi pricati o "kvaliteti" navedenih kucista)  pa do ove ploce.

Nikada nisam vjerovao prodavacima....toliko o tome.

Ljudi kojima je dobar ASRock samo neka ga kupuju, a ja cu ih i dalje u sirokom luku zaobilazit i bolje dodati jos nekih 300-400 kn i kupiti plocu koja ce meni biti najbolja....a to sigurno nece nikada biti ASRock.

No to sam ja.....pa tako mi mozes reci i da "Reezbok" radi dobre tenisice no ipak cu se drzati "Reeboka".....samo jedan primjer jer meni je kod harderaja vidis ASRock = Reezbok, Rtabak ili kako se vec sve ne zovu te jeftine kopije.

To je to od mene.....ali drago mi je da sam ovo procitao sto sam boldao u prethodnome postu pa znam da si trgovac i da tvoje postove od sada uzimam sa malom rezervom.

EOD.....vise ni ne "pratim" ovu temu.

Svatko ce kupiti ono sto je njemu najbolje, ali mi je samo zao onih koji nemaju pojma o hardveraju i slusaju prodavace u nekoj trgovini!

@ Smile -> necu je sigirno uzeti, stovise cak je ni ne gledam. Nkada ne stedim na MBO i kao sto rekoh, radije cu dati malo vise novaca i imati najbolju plocu koj si mogu priustiti. CPU i GPU su recimo stvari koje cesto mjenjas, ali MBO u najvecem broju slucajeva ostaje uvijek najduze u kompu (bar kod mene) i zato na MBO nikada nisam niti cu ikada stedjeti. Ne kosta neka ploca cca 1000 kn vise od neke druge.....

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.5.2010 14:47 (win32).
16 godina
neaktivan

Ma radije se ti drži MSI ploča. Ipak je 36 mjeseci 3 godine...

Puno stvari u životu nije sigurno, ali tvrda stolica uvijek je sranje.
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

...

Puno stvari u životu nije sigurno, ali tvrda stolica uvijek je sranje.
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.5.2010 15:33 (The Man).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
win32 kaže...
Don Kihoty kaže...

Jednostavno se drzim starih i provjerenih ploca (da, znam kako je nastao ASRock), ali cinjenica je da hvalis proizvode koje prodajes i na taj nacin ih reklamiras na forumu sto sa tvoje strane nije uredu.

Pocevsi od mizernih primjera kao npr. LC Power napajanja i kucista (nemoj mi pricati o "kvaliteti" navedenih kucista)  pa do ove ploce.

Nikada nisam vjerovao prodavacima....toliko o tome.

Ljudi kojima je dobar ASRock samo neka ga kupuju, a ja cu ih i dalje u sirokom luku zaobilazit i bolje dodati jos nekih 300-400 kn i kupiti plocu koja ce meni biti najbolja....a to sigurno nece nikada biti ASRock.

No to sam ja.....pa tako mi mozes reci i da "Reezbok" radi dobre tenisice no ipak cu se drzati "Reeboka".....samo jedan primjer jer meni je kod harderaja vidis ASRock = Reezbok, Rtabak ili kako se vec sve ne zovu te jeftine kopije.

To je to od mene.....ali drago mi je da sam ovo procitao sto sam boldao u prethodnome postu pa znam da si trgovac i da tvoje postove od sada uzimam sa malom rezervom.

EOD.....vise ni ne "pratim" ovu temu.

Svatko ce kupiti ono sto je njemu najbolje, ali mi je samo zao onih koji nemaju pojma o hardveraju i slusaju prodavace u nekoj trgovini!

@ Smile -> necu je sigirno uzeti, stovise cak je ni ne gledam. Nkada ne stedim na MBO i kao sto rekoh, radije cu dati malo vise novaca i imati najbolju plocu koj si mogu priustiti. CPU i GPU su recimo stvari koje cesto mjenjas, ali MBO u najvecem broju slucajeva ostaje uvijek najduze u kompu (bar kod mene) i zato na MBO nikada nisam niti cu ikada stedjeti. Ne kosta neka ploca cca 1000 kn vise od neke druge.....

Ti u toliko slučaja griješiš i imaš uskopojasno 2D gledanje.

Kao prvo, ja nisam prodavač, sailsman itd,

ja sam entuzijast koji se računalima bavi godinama,

još dok si bio trava koju je pasla krava.

E sad, ti ćeš reći da je Asus predobar, ja ću reći da Asus nije sluga FoxConnu.

Zašto kupuješ smeće od Asusa kad je FoxConn zakon?

Ajmo to tako gledati.

Nadalje, ASRock je brand, Najk, Adike i ostala sranja nisu, to su kopije.

I to nikako ne možeš staviti u isti bubanj.

Po iskustvu ću ti reći da sa ASRock pločama imam najmanje reklamacija,

te sa Gigabyte baš imam najviše reklamacija.

Asus je osrednji što se servisa tiče, sve njihove ploče ispod 800kn su žalibože,

a MSan ima najgluplji mogući servis (on je uvoznik), te se na Asus ploču čeka

minimalno 30ak dana.

Dok jedan eSys reklamaciju riješi u roku 24h. A to mi je naravno bitno.

Nitko ne voli čekati nešto 30 dana. Ako nešto doneseš na servis, i u roku 24h dana dobiješ

novi proizvod, onda znaš da je to super usluga.

Ajmo dalje, nisi mi NIŠTA odgovorio na usporedbu ploči.

Recimo, što se tiče dotične Asusice, pogledaj review-e.

Moraš ubaciti PCI-E dongle da bi SINGLE GPU kartica radila na 16x,

što je za ploču tog cijenovnog ranga NEOPROSTIVO, i samim time spada u kategoriju GLUPA PLOČA,

koja to ne odrađuje sama.

Uostalom, PCB je PCB, bitno je ono šta je na njemu, dizajn te funkcionalnost.

Eto baš ova Asus ploča pada na dijelu funkcionalnosti, sa prekidačima

otključava jezgre, a sa dongleom određuje propusnost sabirnice.

Ajmo još dalje. Naprave DVIJE ISTE ploče, razlika je u samo u USB3.0 podršci,

te model sa USB3.0 košta cca 190kn više, što je također neoprostivo,

jer sam čip uopće nije skup.

Nije da pljujem po Asusu, rade super stvari, ali to i platiš, kao ROG serija itd.

Ali svaka ploča ima svoje tržište, a ASRock ima ploče od low end office MBO-a,

do entusiast MBO-a.

Opet ću te pitati, zašto si ne kupiš Crosshair IV Formulu? Ova Asusova ploča

je SRANJE naspram te ploče. Zašto si recimo ne kupiš neku FoxConn ploču za par

somova kuna, na kojoj su OBAVEZNO najbolje komponente gore,

tipa Rubicon kondezatori itd. To je MBO, a ne ovaj abortus bez USB3.0 podrške.

Pogledaj koliko ti koja ploča daje uloženo/dobiveno.

ASRock 890FX/GX sigurno nije fail, dapače, to je najveće iznenađenje od svih.

Uzmi u obzir da ju (vjerovatno) dizajnira bivši dizajner Abita,

a Abit ploče su bile u svoje vrijeme najbolje dizajnirane ploče,

te bi i dan danas bile da su imale veći dio tržišta.

Pogledaj DFI, "najbolje OC-erske" ploče.

Koja sranja meću na ploče, kondezatore KZE, koji su smeće do bola,

te također nestandardne 1500uF 16V kondezatore, umjesto

danas standardnih 2200uF 6,3V. Em su ti 16V kondezatori

šrot marke sporiji od klasičnih 6,3V, em su toliko loši

da kroz 12-18 mjeseci obavezno bar jedan strada.

Ali dobro, to je samo primjer lošeg odabira komponenti, makar imaš

i DFI ploče sa Rubicon i inim kondićima koji su odlični (standardni 2200/3300uF 6,3V).

Po tome gledajući, svaka DFI ploča je super, svaka Asus je super, a svaka ASRock ploča je sranje,

po tebi, što je daleko od istine. Evo uzmi u obzir koliko danas košta DFI 790FX + SB600 (jedna od bolje dizajniranih ploča),

a koliko jedna N68-S UCC od ASRocka. Ta mala "jadna" ploča će unlockati bilo kojeg ispravnog 555BE,

a ova 3-4 puta skuplja ploča neće.  Makar ta mala N68 series ploča nema ni SLI, ni CrossFire,

ima UCC, ima odabir između DDR2 ili DDR3, i za budget daje najviše za najmanje novca.

Kombinacija sa 435X3 koji se unlocka je savršena.

No dobro, ajmo malo realnije usporediti tvoje pljuvanje po ASRock pločama,

i dizanje Asusa (inih brandova u nebu).

Krenimo recimo odmah od tebe. Koji auto voziš? Prvo mi to odgovori, pa

ćemo dalje, ok?

Recimo da voziš nekakvog Opela, Forda, Fiata, Mazdu itd...

zašto to voziš? Pa to ti je sranje, zašto ne doplatiš tih par tisuća eeura i kupiš si pravu kvalitetu,

BMW, Mercedes, Ferrari itd?

I nemoj sad reći "ovo mi se ne isplati", "nemam potrebe za time", "preskupo mi je".

Ti kupuješ vrhunsko, onda kupi vrhunski auto, jer taj će ti auto sigurno ponuditi više nego jedan

obični Opel...

Ti ionako vjeruješ u provjereno dobro.

Ako ne voziš nekakvog nabrijanog BMW-a, Mercedesa, ili Ferrarija (te auto slične klase, Porsche itd),

nemamo šta pričati. ne kupuješ dovoljno kvalitetni "Reebok", nego voziš "Adike"...

hrvatski.dabar kaže...

kao, njima treba vjerovati? Nevinašce

heh, sad vidjeh da imaš dućan

znači imam popust od 0,05 % Bogataš

EDIT: Sorry šta sam te preskočio.

Pa gle, ako sva 3 časopisa popljuju MBO, ili je sranje MBO, ili je ovih 13 nagrada laž, te ljudi sa XtremeSystemsa također lažu:

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=890GX%20Extreme3

A za popust, nema beda, dođi na pifce i ćevape...Belji se

(dobiješ MBO po staroj cijeni od 940kn)

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.5.2010 17:15 (Don Kihoty).
15 godina
neaktivan

Nemam nista protiv ASROCK ploča ko voli nek izvoli ali ova tema bi se trebala

zvat Procesori i ASROCK MBO jer di god se okrenes Asrock i Don Kihoty Cool

daj kalaj malo sve izgleda kao da reklamiras proizvod koje za ne falit jedine

uz par iznimki imas u ducanu.

Lipo sastavi jedan sistem sa tom plocom i daj review kako se ponasa u

stvarnom svijetu a ne na papiru.

no hard feelings

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Kakav još review trebaš?

Ploča je odlična za OC.

Nemam pretjerano dobar GPU za testiranje, a i nisam naročito hardcore gamer,

igram malo, i većim starije naslove, ono što me zanima...

Samo naglašavam, glupo je pljuvati po brandovima.

Toliko je dobrih brandova propalo, tipa EpoX, Abit, QDI, i mnogi drugi...

Soltek je bio dobar, s lošim kondezatorima, ali to se sve fino prelemi i radi kao beba...

Iskreno, Hrvati su čudan narod, boje se nečeg novog, isprobati, itd...

I najgori su ti što se drže jedne stvari kao pijani plota...

Kao gore spomenuta LC-Power napajanja.

Odakle nekom pravo pljuvati po dobrom napajanju, osobito ako ne radi s njima, i nije ni jedno isprobao.

Vidio sam ljude koji uporno tvrde kako je Corsair super, a Seasonic i Enermax sranje, dakle očito neki "klinci"

koji su naučili koji je brand dobar, neuzimajući u obzir šta i tko radi, šta je kvaliteta a šta ne.

Isto kao i stari SmartBox, kojeg je radio CWT, bio je odličan. Imam ih dva od 500W, i ni jedan nema problema

sa držanjem jedne 5850HD, ili 260GTX i sličnih kartica.

Ali opet, to ne znači da je današnji SmartBox super, naprotiv, loš je, ne radi ga CWT, i katastrofa je.

Šta želite, kakav točno review? Ploča ima svoj review, imam i par drugih na testu (770 Extreme 3, itd).

Žalosno je što imam stvarno puno posla, pa ne stignem sve obaviti, i testove i posao,

jer testiranje radim sebi za dušu, a posao ne smije čekati...

Uglavnom, meni je ionako svejedno što drugi misle, ja znam što ja neću nikad kupiti, gdje sam se više puta opekao,

i znam stvari koje su me više puta odlično iznenadile.

Da se samo osvrmen na držanja Hrvata jedne stvar kao pijani plota.

Baš to je razlog zašto ova jadna zemlja ne napreduje.

"Ovo nam je dobro, nećemo mijenjati."

I šta se desi? Oni "gore" kradu, drugi slojevi plaćaju...

Dok "mali" Slovenci kad nešto ne paše, naprave lop pred parlamentom,

dok mi sve trpimo...

Takav je to mentalitet. Ako netko kaže "jabuka je povrće", i ljudi se na to naviknu,

govorit će da je povrće... Prihvaćaju to za istinu i sve drugo im je laž...

15 godina
neaktivan

@don kihoty/ oduvijek si mudro zborio,dok si par piva oborio,grizu te dabre kobre muhe,ali LCpower ima juhe

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.5.2010 22:08 (muhaqeri).
15 godina
neaktivan

Ako si dobro procitao, napisao sam da cu kupiti plocu koja je MENI u tome trenutku najbolja, a ne koja je najbolja na trzistu.

Dalje, kazes da skoro pa da je "DFI sranje" i da obavezno odu kondnzatori kroz 12-18 mj!?  Zanimljivo.....no vidis, imao sam DFI Lan Party NF4 plocu i jos uvijek radi (a kod mene je bila vise od dvije godine) + daleko najvise postavki za OC u BIOS-u je imala i mogao si je podesiti do najsitnijega detalja, predobar BIOS i predobra ploca (bar u ono vrijeme, sada ne znam kakvo je stanje posto vec dugo nisam kupovao DFI). Vidis, meni je ta ploca bila predobra i nije bezveze bila "najbolja za OC" te reci da je ta ploca "losa" i usporedivati je sa nekim ASRock plocom je zalosno. No kazem, nisam imao DFI jos od .939 socketa pa ne znam kakvi su sada, ali onda su bili medu najboljima za OC 100%.

Ocito dobro ne citas ili se nisi naucio citat te samo letimicno pogledas necij post i izdvojis ono sto tebo odgovara, a to je jako lose.

Ovo ti kazem zato sto sam lijepo naglasio da svatko kupuje ono sto je njemu najbolje i u to ne ulazim uopce, jer tu pricamo o samim zahtjevima odredenog usera i novcem sa kojim raspolaze.

No ja cu uvijek malo ustedjeti love ako treba i kupit si plocu koju JA smatram da je za MENE najbolja.....jer bas me briga sta neki "Pero" na BUG forumu kaze ili sta netko napise u casopisu posto je dobio "na poklon" plocu  i sada je dize u nebesa (znam dosta takvih primjera, jer mi je bio ponuden takav hardveraj od strane covjeka koji radi recenzije i koji mi je nakon par mailova dok sam jos bio "zelen" sve lijepo pojasnio).

Tako da nisam osoba koja vjeruje recenzijama u casopisima ili na netu, vec cu prije vjerovati krajnjim userima i onome sto oni kazu.....a prije nego kupim bilo sta od harveraja, jako dobro sve "odvazem" i tek onda kupim.

ASRock necu nikada kupiti, isto kao ni LC Power napajanje (ili kuciste)...vec cu radije ustedjeti malo vise love i kupiti ono sto je MENI najbolje i sto se MENI svida, jer ipak cu JA radit na tome kompu.

Za LC Power sam ti vec odgovorio u drugoj temi i mome iskustvu sa tim napajanjima ......od onda vise ne stedim na napajanjima. LC Power od navodnih "500W" nije moglo normalno radit kada sam stavio novu graficku u komp (prije dosta godina) te je komp napokon normalno proradio kupovinom Fortron Blue Storm napajanja! LC Power!? Ne bih hvala......poklonio sam ga prijatelju, isto kao sto sam mu kasnije poklonio i navedeni Fortron kada sam mjenjao cijelu konfiguraciju. Ne, nisam mu poklonio Fortrona....prodao sam mu ga za 100 kn sa kojima sam ga odveo na cevape i cugu! Tako da nemoj pricati o "kvaliteti" LC Power napajanja, jer pcito je da nisu bas tako "kvalitetna" kada mi se komp ugasi usred igre....ali vidi cuda, promjenom napajanja sve radi ko' sat. Naravno, onda nisam toliko obracao paznju na napajanja....od onda bogme gledam na svaku sitnicu u kompu jer sve je vazno.

Kazes da nisi trgovac niti bilo sta sl.!? No zato uvijek gdje je tema "ASRock" ili "LC power" ti te dvije "markice" dizes toliko u nebesa kao da ih je sam Bog napravio.....uz to javno napises da si ih poslao casopisima da naprave recenziju i jos nudis popust na forumu!? Znaci kupujes hardveraj i onda i o svome trosku djelis casopisima tek toliko!? Ok, posalji meni koju plocu onda kada ih vec djelis. Za popust necu "zicat".....pogotovo ne za ASRock, makar ga nudis tu na forumu u postu iznad! No nisi trgovac...zanimljivo..... Pricas kako ti ne dolaze odredene ploce na garanciju!? I opet nisi trgovac! 

Kazem...svatko ce kupiti ono sto on smatra da je njemu najbolje i za sta ima love, ali ne mozes reci da nisi osoba koja se doslovce "prikelji" na svaki post gdje se spominje ASRock i LC power gdje oba branda redovito hvalis na sve strane!

Mozda nemam toliko godina i trenutno staza sa kompovima kao ti, ali imam srece da sam odrastao uz ljude koji su oduvijek bili okruzeni racunalima pa sam imao kompove od svojih prvih Orlova do Atari-a, Amige i Commodore-a....pa ipak mogu reci da se racunalima "bavim godinama". Vjerujem da cu u tvojim godinama imati daleko vise "staza" sa kompovima nego sto ih ti imas sada.....tj. siguran sam uz to. 

Ti samo i dalje "reklamiraj" svoje.....no malo spusti na zemlju ASRock i LC power i budi malo realan, a ne da velicas samo ono sto prodajes/posjedujes.....zalosno.

EOD, a ako te nesto zanima o mome "stazu" sa kompovima ili odredenim plocama ili hardveraju, slobodno mi se obrati na PM jer nemam namjeru ovdje sa tobom "igrati tenis" i prebacivati loptice.

I samo sitnica, kazes da je ta "superultradobraploca" dobila 13 nagrada!? Da..i!? Moja MSI K9A2 Platinum ih je dobila 27 i mislis da je to "najbolja" AM2+ ploca!?

Evo i link:

http://www.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&prod_no=1332

Mislis da je to "najbolja" AM2+ ploca!?

LP

P.S.

Imao sam ABIT plocu i nije me nesto "impresionirala"......pogotovo ne ona mala zujaluca od venta koja je tamo bila reda radi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.5.2010 23:02 (win32).
Moj PC  
3 1 hvala 1
15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Kakav još review trebaš?

Ploča je odlična za OC.

Nemam pretjerano dobar GPU za testiranje, a i nisam naročito hardcore gamer,

igram malo, i većim starije naslove, ono što me zanima...

Evo ovako ja gledam na ovakve stvari (hipotetski gledano)

znaci gore si nabrojao niz nebitnih stvari u kojima ASROCK mete ASUSA

dakle krenimo, ja dijelim korisnike racunala na one koji imaju kucista s pozadi nalijepnicom

za garanciju (one koji kupe gotov komp i vise ih nista drugo ne zanima sta je unutra)

i one entuzijaste koji stalno nesto ceprkaju spajaju prespajaju kako bi izvukli sto vise

iz svega u racunalu.

dakle prvoj skupini korisnika ovo sve sto si gore nabrojao neznaci nista.

dolazimo sad na drugu skupinu korisnika u koje i ja spadam i sad

ja kupim recimo ASROCK a recimo moj kolega ASUS ili bilo koju drugu

plocu nebitno i sad ja na svojoj ploci mogu potegnit max 4.0 GHz stabilno, a "recimo"

kolega potegne na ASUS 4.1 GHz, mislis li da bi me sta od gore nabrojanih

stvari utjesilo za tih 100MHz??????? Mozda 1 vise fan konektor?? Mozda Power button,

mozda polozaj sata konektora???? ...... Odgovor je ....... bi kur.   letila bi isti dan iz

kucista.

I sta da se to gore recimo dogodi

da kazemo tvojim boksackim rijecnikom 10 runda asus je stabilniji na vecim clockovima

1.bod za asus i knock down

Zato napravi pravi review, a ne neke papirnate romane od tri stranice.

Papir trpi sve, tako ako ocu citat hvalospjeve o nekoj ploci lipo odem na

njihove stranice i tamo cu nac sva ta sranj., a ako ocu sagledat pravo

stanje nac cu neki stvarni review i to ne iz placenih clanaka i onda izvagati da ili ne.

Jos jednom, nemoj me krivo shvatit, vidim da imas dosta znanja i iskustva,

ali kalaj malo s tim lancunima jer zaspama si po foruma sa Asrockom i LC Powerom

No hard feelings

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.5.2010 23:01 (Jurky).
15 godina
neaktivan
Jurky kaže...

Jos jednom, nemoj me krivo shvatit, vidim da imas dosta znanja i iskustva,

ali kalaj malo s tim lancunima jer zaspama si po foruma sa Asrockom i LC Powerom

No hard feelings

Ovo ti kolega jako dobro kaze, jer nije jedini koji je ovo skuzio.....samo ocito se ocito ljudima neda natezat sa tobom.

I da, nije mi namjera bilo kakva vrsta vrijedanja (nisam takva osoba...ni blizu), ali malo spusti na zemlju taj ASRock i LC Power jer ocito je da si svagdje gdje se spominje to dvoje!

No "trgovac nisi", ali mogu izdvojit more dijelova iz tvojih postova koje to itekako pobija.

Ako nisi trgovac...zasto saljes svim mogucim casopisima navedenu plocu!? Da vide kako je super pa si im kupio  svakome po jednu da i oni budu "odusevljeni"!? Kazem, posalji onda i meni koju pa ti javim kakva je (naravno, budem je nahvalio) kada vec djelis.....mozes usput zapakirat i koju graficku i procesor....da si slozim jos jedan komp (ipak je besplatno za ne!?).

17 godina
neaktivan

Svaki cigo svoga konja hvali (pritom ne vrijeđam nikoga).

World championships: 7, GP started: 255, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,391

6 0 hvala 3
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice