uzop sam tu matičnu, i ima mali led displey na njoj, a neznam čemu služi. Dok sam pokretao windows 7 pisalo je AA na njemu,i sad kad sam stavio XP piše 00 ??
Čemu on služi, i šta treba pisati na njemu, hvala :D
uzop sam tu matičnu, i ima mali led displey na njoj, a neznam čemu služi. Dok sam pokretao windows 7 pisalo je AA na njemu,i sad kad sam stavio XP piše 00 ??
Čemu on služi, i šta treba pisati na njemu, hvala :D
sluzi za diagnostiku. imas sve upute u papirima od ploce
Piše ti u manual-u što koji broj/slovo predstavlja.
e da i zab sam vas još pitati, ima nešto TURBO UCC da se aktivira, meni je trenutno na off. Šta to znači, i dal to treba aktivirati. To mi se pojavi kad se pali komp
e da i zab sam vas još pitati, ima nešto TURBO UCC da se aktivira, meni je trenutno na off. Šta to znači, i dal to treba aktivirati. To mi se pojavi kad se pali komp
Mislim da ti to otključava jezgre procesora(ako imaš procesor na kojem to moguće)
UCC - unlock CPU core
To ti je za otključavanje dodatnih jezgara kod određenih procesora i blago overklokiranje sustava..
Kako hoćeš, možeš i nemoraš..
imam Phenom II X6 1055T procesor. Vidim da je otključavanje, samo neznam dal je štetno ?
ma gle, prije sam ja to dost pratio, i sad god i pol nisam, i sve se promjenilo, za pola tih stvari nisam nikada čuo i tak to, zato se volim savjetovat, da nebi zezno nešto
imam Phenom II X6 1055T procesor. Vidim da je otključavanje, samo neznam dal je štetno ?
Nemaš šta na njemu otključavat.
daj mi samo recite kolko znači taj turbo ucc, ja ga aktivirao al nevidim neke promjene bas
daj mi samo recite kolko znači taj turbo ucc, ja ga aktivirao al nevidim neke promjene bas
Pa kad nemaš šta otlkjučavat neš ni imat promjene.
ma neam pojma, jer isti đavo kad sam upalio i ugasio ga, pa pitam
UCC otključava jezgre/cache, dok za automatsko OC-anje služi turbo core,
valjda si na to mislio.
@manzetta: UCC se uključuje ako imaš unlockabilan proc tipa Phenom II X2 kojemu
možeš otključati jezgre ili Athlon II kojemu možeš otključatio L3 cache
UCC otključava jezgre/cache, dok za automatsko OC-anje služi turbo core,
valjda si na to mislio.
Nisam. UCC kombinira blagi overclock i otključavanje jezgara (ovo ukoliko je moguće, jel).
Probao sam ja u praksi..
Ako zgodna stvarčica za blagi OC, ako već ne znaš sam. Međutim, ne zna baratati s množiteljem, pa sam ga ugasio..
UCC -> Unlock CPU Core -> otključava jezgre i L3
Turbo UCC -> Unlock CPU Core and OC -> otključava jezgre i auto-OCa sve jezgre. (najčešće min 400Mhz, max 800MHz)
A sto znaci ACC?Na M3A770DE
A sto znaci ACC?Na M3A770DE
Advanced Clock Calibration, također za otključavanje jezgara/L3
znači kolko sam skužio, ja sa aktivacijom tog svog TURBO UCC-a nedobijem ništa, jer kad sam ga upalio nit se klokalo šta nit išta ??
Imam sve isto, tako da da ;) nisi dobio ništ :P
znači kolko sam skužio, ja sa aktivacijom tog svog TURBO UCC-a nedobijem ništa, jer kad sam ga upalio nit se klokalo šta nit išta ??
Kako znaš da se nije klokalo?
LooL, pa i ja to imam i upaljeno ili ne isto je. To služi za otključavanje jezgri i ništa više. Možda i nisam u pravu i kad se enejbla se otvori neka dodatna opcija u biosu ili imaš mogučnost većeg dizanja napona i sl. Ali to nisam išao gledati pa neznam, a za proc sam siguran da se ne miće sa tvorničih 2.8 bez obzira na postavku.
Kako znaš da se nije klokalo?
e u pravu si, tek sad vidim razliku preko AIDA 64, dok mi je bio ugašen turbo pisalo je da je svaka jezgra na 2805MHz, sad kad sam upalio turbo diglo se na 3010MHz :D
LoL ? Ti si nešto opasno zabrijo ja bi reko :S
nisam zabrijo, nego mi nigdje nije pisalo da mi je išta podigao kad sam upalio turbo, tek sad sam vidio. Ni kad kliknem propertis na My computer, i tamo je pisalo 2,8, sad piše 3,0 :D
Ja mislim da je to nemoguče, jel turbo mod radi sa 2.8 - 3.3 i ne podržava ga chipset 870 ...
Da ti nisi fsb slučajno stavio na 215 ?
Ja mislim da je to nemoguče, jel turbo mod radi sa 2.8 - 3.3 i ne podržava ga chipset 870 ...
Da ti nisi fsb slučajno stavio na 215 ?
nisam ništa dirao, samo sam turbo upalio, ako očeš mogu ti stavi SS prije i poslje turba