Pozdrav,imam jedno pitanje.Planiram kupiti amd sempron 140-2.7 ghz,a imam matičnu msi neo-v 7270 AM2 socket a procesor je am3 socket..Sad me zanima jel bih mogao ugraditi tj staviti taj proc u ovu matičnu?Znam da je matična stara dosta al eto,nema se para za novu.Btw ak se pitate zašto želim baš taj proc jeftin je dosta (250kn) i vidio neki video na youtubu da unlocka 2jezgre u biosu....
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav,imam jedno pitanje.Planiram kupiti amd sempron 140-2.7 ghz,a imam matičnu msi neo-v 7270 AM2 socket a procesor je am3 socket..Sad me zanima jel bih mogao ugraditi tj staviti taj proc u ovu matičnu?Znam da je matična stara dosta al eto,nema se para za novu.Btw ak se pitate zašto želim baš taj proc jeftin je dosta (250kn) i vidio neki video na youtubu da unlocka 2jezgre u biosu....
Normalno da nemožeš,neznam kako bi stajao s nadogradnjom biosa ali ovako nemožeš.
Hmm,pogledao sam sad na wikipedii i kaže da am2 socket motherboards support am3 socket procesors but am3 motherboards doesn't support am2 procesors,znači podržava?
možda bi radio ako ima neki bios da to podržava...
ali otključat drugu jezgru sigurno nemožeš...
Hmm,pogledao sam sad na wikipedii i kaže da am2 socket motherboards support am3 socket procesors but am3 motherboards doesn't support am2 procesors,znači podržava?
to sto si ti vidio je istina.am2 procesor nemoze u am3 socket jer nema ddr3 kontroler a am3 ploce imaju ddr3 utor za memoriju,dok am3 procesor moze u am2 ili am2+ plocu jer ima u sebi ugraden kontroler i za ddr2 i za ddr3 memoriju.samo neke am2 ploce podrzavaju nove Phenome II procesore ali pod cijenu manje frekvencije HT Linka dok na am2+ ploci nema toga.
ukratko:
am3 moze u am2 i am2+ socket ali am2 proc nemoze u am3.
am2 socket podrzava memoriju do 800 mhz a am2+ od 1066 pa navise
Znači na kraju nemože?Ah dobro,barem sam pokušao
Znači na kraju nemože?Ah dobro,barem sam pokušao
mozes ga staviti u plocu samo nece ti upaliti komp jer ta ploca ima prastari chipset.ni Isus Krist nebi mogao napraviti BIOS da podrzava nove procesore...